• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הגעתי להחלטה על התיק הראשון שלי

• פותח הנושא פותח הנושא matan1070
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

matan1070

משתמש סולידי
דירוג
7
אז ככה אחרי קריאה של מעריך כ80% מבלוג הסולידית והרבה מאוד למידה במיוחד ממנה והרבה מאוד גם מאנשים טובים כאן (הדבר רחוק מלהיות מובן מאליו ומעריך אותו מאוד).

שוב למי שלא יודע בן 25 עובד בעסק משפחתי סבל ונהג משאית חסכתי קרוב ל250 אלף ש"ח ואת רובם אחרי הרבה התלבטות שכל הסביבה אמרה לי להתרחק משוק ההון ולקנות דירה. אחרי למידה של 3 חודשים כאן למדתי שזה הדבר השגוי לעשות ובעצם אני צריך לבנות על אפקט של רבית דרבית עם הרבה סבלנות בתיק פסיבי וזה מה שאני הולך לעשות.
התלבטתי איזה תיק ארצה לפתוח ואומנם זו סוג של "העתקה" אבל תיק שוקלד מריר של הסולידית התחברתי אליו מאוד מבחינת הפיזור שלו , הצורת מחשבה שלו ועצם שהשקעה שלי לטווח ארוך פסיבית הייתי שמח ליצור אותו לעצמי ועצם ההגנה שיש בו למרות שרציתי בהתחלה 100% מניות אבל שוב אני לא באמת מכיר את עצמי עד שהתחיל להרגיש על בשרי.
בקיצור זהו תיק שאני מתחבר אליו ורוצה אותו בשבילי לטווח הארוך בלי שינוי וכל חודש להפריש אליו אפילו 5 אלף או אולי אם עדיף פעם ברבעון.

*לפני השאלות אולי הייתי שמח לעזר בשירות של אחד החברים כאן בפגישה שכמובן היא בתשלום סמלי שאלמד:

*מי שמוכן לכך אני הודה לו מעמקי נשמתי מדובר על כל חיסכוני ואני רוצה לעשות את התהליך הראשוני לפחות עם מדריך שמכיר ויודע על מנת לא לעשות שגיאות לא נחוצות.

כמ שראיתם שמי מתן הטלפון הוא 0548326321 יש פה באמת אנשים מדהימים ואני מרגיש זכות להיות בקבוצה כזאת עם עזרה והיענות הדדית ללא תמורה באמת שמחמם את הלב לראות זאת (שלא לדבר על הסבלנות כלפי עם כל השאלות הנוביות שלי ).

1. איך פותחים תיק השקעות כזה ? איך אני קונה דווקא את הקרן המחקה של s&p 500 פסיבית שמרכיבה את המדד המקורי ראיתי הרבה מדדים כאלה ולא יודע אילו מחקות אילו פעילות אילו דומות ואילו זהות (כמובן גם מנטרלות מט"ח)
2. איך אני בעצם פעם בשנה מאזן את התיק? איך אני בפועל דוחה מס רווח הון על מנת לקזז עם ההפסדים?
3. איך אני עוקב ומבין כל שלב בעצם אם זה לקרוא את הגרפים אם זה להבין איפה הכסף שלי עובד אם זה להבין.

אני חושב שה3 חודשים כאן למדה אותי הרבה אבל בקטע הפרקטי חושש מאוד ומפחד מדובר בחיסכון חיי חושב שזה לא טעות לשלם לאדם חד פעמי שיפגש איתי וילווה אותי בתהליך או בעצם אחד החברים כאן בפורום אני צעיר ורוצה לעשות את הכל נכון מאוד מודה אם יש מישהו שמעוניין אני אגיע לאזורו אני גר בתל אביב אבל נייד, אשמח להיענות להוציא את הדברים בפועל מרגיש שאני בשל לכך.

נערך לאחרונה ב:
קודם כל, כל הכבוד.

מאיפה אתה בארץ? אני על קו רחובות-ירושלים. נוכל להיפגש בכיף לשיחה מול מחשב שאראה לך קצת פרקטית איך עושים ומה עושים. זה באמת לא מורכב, ואני בטח שלא אקח תשלום על דבר כזה.

אני בכל זאת אכתוב פה קצת, אולי תחליט שזה מספיק לך ואולי זה ישרת את הקוראים העתידיים שיגיעו לפה בחיפוש:
איך פותחים תיק השקעות כזה ?
סבב טלפונים לבתי השקעות והתמקחות על עמלות. ברגע שבוחרים אחד, עושים טופסיאדה וממשיכים הלאה.
איך אני קונה דווקא את הקרן המחקה של s&p 500 פסיבית שמרכיבה את המדד המקורי ראיתי הרבה מדדים כאלה ולא יודע אילו מחקות אילו פעילות אילו דומות ואילו זהות
יש מספר אתרים שמסננים קרנות מחקות, למשל פה.
(כמובן גם מנטרלות מט"ח)
מה? למה?
2. איך אני בעצם פעם בשנה מאזן את התיק?
אם אתה מפקיד כל חודש/רבעון, אתה יכול פשוט לאזן באמצעות הפקדה (כלומר להכניס לפלח שהחלק היחסי שלו קטן מההקצאה שלך) ואז אין צורך באיזון שנתי באמצעות מכירה וקניה.
איך אני בפועל דוחה מס רווח הון על מנת לקזז עם ההפסדים?
לא רלוונטי למשקיע ארוך טווח פסיבי לדעתי. בגדול, אם מכרת ברווח ני"ע, אתה יכול למכור ני"ע בהפסד ולקזז את ההפסד עם הרווח, ולשלם מס רווחי הון רק על ההפרש החיובי אם קיים.
3. איך אני עוקב ומבין כל שלב בעצם אם זה לקרוא את הגרפים אם זה להבין איפה הכסף שלי עובד אם זה להבין.
לא ממש הבנתי למה הכוונה. איזה גרפים? כשאתה נכנס למערכת בחשבון הברוקר שלך יהיה רשום לך כל התיק שלך ואיפה זה נמצא, כמה כסף יש לך בכל נייר ערך.

קודם כל, כל הכבוד.

מאיפה אתה בארץ? אני על קו רחובות-ירושלים. נוכל להיפגש בכיף לשיחה מול מחשב שאראה לך קצת פרקטית איך עושים ומה עושים. זה באמת לא מורכב, ואני בטח שלא אקח תשלום על דבר כזה.

תודה רבה נעם מעריך את זה מאוד ! מתי שנוח לך זה המספר שלי 0548326321 אשמח אם תסמס לי ונתאם לפי הנוחות שלך.

אני בכל זאת אכתוב פה קצת, אולי תחליט שזה מספיק לך ואולי זה ישרת את הקוראים העתידיים שיגיעו לפה בחיפוש:

סבב טלפונים לבתי השקעות והתמקחות על עמלות. ברגע שבוחרים אחד, עושים טופסיאדה וממשיכים הלאה.

1. שאני פותח תיק השקעות אני פותח בחברה מסויימת לדוגמא מיטב דש אבל יכול לרכוש לקרנות מדדים מחקים פסיבים שונים בחברות אחרות ? ואם אני פותח באותה חברה לוקח את המדדים מחקים פסיבים שלה יש איזשהו ייתרון מבחינת מחיר?
2. האם יש עלות לפתיחת תיק ? היא חודשית ? חד פעמית ? שנתית ?

יש מספר אתרים שמסננים קרנות מחקות, למשל פה.
בעצם אם אני מחפש לפי האתר הזה כל קרן מחקה שאני אבחר היא פסיבית והיא מחקה בצורה הכי טובה שהיא יכולה את המדד המקורי ? או שיש אתרים אחרים עם מחקים אפילו יותר תואמים למדד?

מה? למה?
התכוונתי לדוגמא אם אני עוקב אחרי מדד s&p 500 אני צריך לבחור קרן מחקה שהיא בנטרול חשיפה לשער הדולר-שקל לא ?

אם אתה מפקיד כל חודש/רבעון, אתה יכול פשוט לאזן באמצעות הפקדה (כלומר להכניס לפלח שהחלק היחסי שלו קטן מההקצאה שלך) ואז אין צורך באיזון שנתי באמצעות מכירה וקניה.

יש הבדל בין הטבות כדאיות בין כל חודש להעביר מהחשבון שלי 5000 ש"ח לתיק בהוראת קבע או לרכוש פעם ברבעון ? או שדווקא לחכות למפולת גדולה ואז להפציץ לדוגמא עם קניה של 50 אלף לדוגמא אחרי חיסכון של חצי שנה.

לא רלוונטי למשקיע ארוך טווח פסיבי לדעתי. בגדול, אם מכרת ברווח ני"ע, אתה יכול למכור ני"ע בהפסד ולקזז את ההפסד עם הרווח, ולשלם מס רווחי הון רק על ההפרש החיובי אם קיים.
אני לא משלם על מס רווח הון עד שאני לא מושך את הכסף? זאת אומרת רק כאשר אני מוכר ניירות במחיר גבוה יותר משרכשתי?

לא ממש הבנתי למה הכוונה. איזה גרפים? כשאתה נכנס למערכת בחשבון הברוקר שלך יהיה רשום לך כל התיק שלך ואיפה זה נמצא, כמה כסף יש לך בכל נייר ערך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5
ש הגעתי למסקנה לחסוך לטווח ארוך בקרן סל S&P500 שוק ההון 37
ט איך הגעתי ל30K בחודש בהייטק *בלי ללמוד תכנות* יומני מסע אישיים 60
c881 אז הגעתי לנקודת הפקדה חודשית לפנסיה שיש לחלק את הסכום שוק ההון 40
M הגעתי לעצמאות כלכלית. מה עושים עכשיו? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 116
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2024? שוק ההון 36
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
2 IB - ******************* - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ה התיק של המצבר שוק ההון 13
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
ס התיק של סולידי אופנסיבי שוק ההון 12
מ שוקל העברת תיק השקעות ***, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
S התיק שלנו שוק ההון 7
א קלאסיקה זולה - התיק שלי שוק ההון 5
V התיק של VINCENT שוק ההון 4
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2023? שוק ההון 25
S הלוואה כנגד התיק לצורך משכנתא? צרכנות פיננסית 9
מ מעביר את התיק השקעות ממיטב דש *********** ברוקר האמריקאי שוק ההון 23
identitybridge חווות דעת בתשלום על התיק ביטוח לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R אשמח לחוות דעת על התיק שאני בונה שוק ההון 23
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
א משקיע חדש-שאלה על הרכב התיק. שוק ההון 3
א התיק של אחד שמבין שוק ההון 19
א האם התיק שלי מפסיד כתוצאה מפיחות השקל? שוק ההון 6
fizban התיק של Fizban (מדדים - 93%, מניות - 7%) שוק ההון 25
J חלוקת התיק בין איריות לאמריקאיות? שוק ההון 17
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס ***-US פוסטים מאיכות נמוכה 2
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס ***-US שוק ההון 1
א האם זהו התיק המנייתי הפאסיבי הזול ביותר? שוק ההון 18
M האם יש סכום שממנו ״כדאי״ לפצל את התיק? שוק ההון 21
Echelon כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19