מי אני מה אני
משתמש רגיל
- דירוג
- 327
לפני כמה ימים כבר לא יכלתי להתלעם מהעובדה שמהדד פשוט סועט בקרנות האקטביות אם מתסכלים עליהן בטווח ארוך ופניסה זו כנראה ההשקעה הכי ארוכה של רובנו.
החלטתי לוודא שהמסלולים המחקים באמתם מחקים את המדד ולא משהו אחר.
מנורה מבטחים פנסיה מחקה מדד S&P500
להבנתי עד 70% מהנכסים מושקעין במחקי מדד (בגלל מגבלה חוקית(?) חלר אמור להיות מושקע באגחים עם תשואה קבועה או משהו)
הרכב הנכסים של מחקי המדד(לא ברור למה כל כך הרבה?)
הרכב:
הפנקיס - מתמחה מחקה מדד S&P500
מצאתי את פירוט הנכסים שלהם כאן, קרנות הסל הן כ23% והן מורכבות מכמה בשקלים, דולרים ויורו.
נעזרתי בסופר מארקר לפי הפירוט נראה שהאחוז של מחקי המדד די נמוך (מניות, אופציות ותעודות סל מנייתיות) רק 12% אז לא ברור לי איך הם עשו השנה מעל 11% שזה די זהה לסנופי.
לא ברור לי הנושא הזה של של פחות מ30% השקעה מבחקי סנופי ותשואה שמתקרבת מאוד לסנופי.. לפי מה שאני מבין הרוס זה בכלל מזומנים בכל מיני פקדונות של טפחות והפועלים.
אם אני מבין נכון את הנתונים אז מבחינתי זה ממש אל מסלול מחקה מדד סנופי.
התחילו ברגל שמאל עם נושא כשרות המסלול אז אני כבר מבין שמחר יקום רב ויגרום להם לשנות את המסלול (נורה אדומה).
מבחינת הקצאת נכסים אני רואה שיש 73% מניות חו"ל שזה סבבה כי יש מגבלה לכמה מקיפה יכולה להיות במניות.
לא מצאתי את רשימת הנכסים שהם מקצים רק את זה.
אם למישהו יש מידע לגבי סוג המניות שהם מחזיקים והאם ברמת הרוב זה מקחי מדד או שילוב של מחקי סנופי בנוסף לאחזקה פרטנית של חברות מהסנופי.
מסלול מחקה מדד S&P500
שוב אני לא מוצא את רשימת הנכסים..ממש סוד מדינה. זה צריך להיות הלינק הראשון בתיאור המסלול, או שאולי אני פשוט לא יודע לגללץ
זה מה שמצאתי במארקר ורק 54% במניות, אופציות ותעודות סל מנייתיות..
כאן התעייפית אבל כלל(53%) ומיטב(38%) גם משקיעות קצת יותר מחצי במחקים.
לסיכום נראה שמנורה היא החברה שמציעה את הסמלול הכי פאסיבי אך הוא מחולק בין כמה וכמה קרנות וחלקן הגדול ישראליות (משמע יעלו להם דמי ניהול? מה שינגוס לנו בהוצאות של "ניהול" מעבר לפדמי ניהול שלוקחים לנו) וכמובן שהכל בשקלים.
אם חלקכם כבר במסלולים של אחת הקרנות שפרטתי אשמח לתיקונים לגבי אחוזי החשיפה לסנופי.
אילו עוד שיקולים עמדו לנגד עינכם לפני בחרתם בקרן שמציעה מסלול מחקה מדד?
החלטתי לוודא שהמסלולים המחקים באמתם מחקים את המדד ולא משהו אחר.
מנורה מבטחים פנסיה מחקה מדד S&P500
להבנתי עד 70% מהנכסים מושקעין במחקי מדד (בגלל מגבלה חוקית(?) חלר אמור להיות מושקע באגחים עם תשואה קבועה או משהו)
הרכב הנכסים של מחקי המדד(לא ברור למה כל כך הרבה?)
הרכב:
MTF סל SP500- מגדל קרנות נאמנות |
איישרס.חוץ S&P500 INDEX- בלקרוק ניהול נכסים אירלנד |
הראל.SP500- הראל קרנות נאמנות |
מור סל S&P500- מור ניהול קרנות נאמנות |
פסגות.SP500- פסגות קרנות נאמנות |
קסם.SP500- קסם קרנות נאמנות |
תכלית.SP500- תכלית מדדים ניהול קרנות נאמנות |
מצאתי את פירוט הנכסים שלהם כאן, קרנות הסל הן כ23% והן מורכבות מכמה בשקלים, דולרים ויורו.
נעזרתי בסופר מארקר לפי הפירוט נראה שהאחוז של מחקי המדד די נמוך (מניות, אופציות ותעודות סל מנייתיות) רק 12% אז לא ברור לי איך הם עשו השנה מעל 11% שזה די זהה לסנופי.
לא ברור לי הנושא הזה של של פחות מ30% השקעה מבחקי סנופי ותשואה שמתקרבת מאוד לסנופי.. לפי מה שאני מבין הרוס זה בכלל מזומנים בכל מיני פקדונות של טפחות והפועלים.
אם אני מבין נכון את הנתונים אז מבחינתי זה ממש אל מסלול מחקה מדד סנופי.
הראל פנסיה- מסלול מחקה מדד S&P 500התחילו ברגל שמאל עם נושא כשרות המסלול אז אני כבר מבין שמחר יקום רב ויגרום להם לשנות את המסלול (נורה אדומה).
מבחינת הקצאת נכסים אני רואה שיש 73% מניות חו"ל שזה סבבה כי יש מגבלה לכמה מקיפה יכולה להיות במניות.
לא מצאתי את רשימת הנכסים שהם מקצים רק את זה.
אם למישהו יש מידע לגבי סוג המניות שהם מחזיקים והאם ברמת הרוב זה מקחי מדד או שילוב של מחקי סנופי בנוסף לאחזקה פרטנית של חברות מהסנופי.
מסלול מחקה מדד S&P500
שוב אני לא מוצא את רשימת הנכסים..ממש סוד מדינה. זה צריך להיות הלינק הראשון בתיאור המסלול, או שאולי אני פשוט לא יודע לגללץ
זה מה שמצאתי במארקר ורק 54% במניות, אופציות ותעודות סל מנייתיות..
כאן התעייפית אבל כלל(53%) ומיטב(38%) גם משקיעות קצת יותר מחצי במחקים.
לסיכום נראה שמנורה היא החברה שמציעה את הסמלול הכי פאסיבי אך הוא מחולק בין כמה וכמה קרנות וחלקן הגדול ישראליות (משמע יעלו להם דמי ניהול? מה שינגוס לנו בהוצאות של "ניהול" מעבר לפדמי ניהול שלוקחים לנו) וכמובן שהכל בשקלים.
אם חלקכם כבר במסלולים של אחת הקרנות שפרטתי אשמח לתיקונים לגבי אחוזי החשיפה לסנופי.
אילו עוד שיקולים עמדו לנגד עינכם לפני בחרתם בקרן שמציעה מסלול מחקה מדד?