• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בת 38 נשואה עם ילדים, איך מתחילים?

• פותח הנושא פותח הנושא בצק עלים
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

בצק עלים

משתמש רשום
דירוג
23
שלום לכולם (ולסולידית היקרה),
אני בת 38, נשואה ועם שלושה ילדים קטנים מתחת לגיל 7. אנחנו לא מבינים בכסף (ובעלי אפילו פחות ממני).

אני קוראת כבר כמה שנים את הבלוג אבל קשה לי ליישם ובעיקר אני לא יודעת איך להתחיל. אני לא מסוגלת באמת ליישם את כל מה שכתוב בבלוג ולכן אני רוצה לעשות צעדים קלים ופשוטים כדי לפחות לשפר את מצבנו הכלכלי.

אני צריכה בעיקר דחיפה והוראות הפעלה פשוטות :). בעלי המקסים לא יהיה מעורב במסע הזה, הוא עמוס מאוד והוא מאוד פאסיבי בהתנהלות הכלכלית שלו (ברמה שלא בודק חשבון או יודע כמה משתכר), אז אני צריכה צעדים שקלים לביצוע (כי גם אני קצת פאסיבית בתחום הזה ומתנהלת קצת לאט).

אני רוצה להתמקד כרגע בחיסכון לעתיד ואולי גם לייצר מנגנון שיעזור לנו בהמשך להשלים הכנסה (לא חולמת אפילו על עצמאות כלכלית).

אני בחופשת לידה. אבל בהכשרתי עובדת סוציאלית (עשיתי הסבה לתואר שני). צריכה לחפש עבודה אחרי החגים. אוהבת את המקצוע אבל תוהה איך אני יכולה למצות את פוטנציאל ההשתכרות שלי. בגלל שיש לי אנגלית מעולה ויחסי אנוש טובים, יש מחשבה לנסות לעשות הסבה קטנה להייטק בהמשך, לא יודעת אם זה ריאלי ואם כן איך עושים זאת. מוסיפה גם שבאופי שלי מתאים לי להיות רק שכירה ולא עצמאית.

כרגע אנחנו חיים בדוחק על משכורת אחת של בעלי שנעה בין 11,000-14,000 נטו. המשכורות שלו תעלה בהמשך לפי ותק, קביעות וכו׳. הוצאות קבועות גדולות: שכירות 4500, מעון 2200, צהרון: 1000, ארנונה 1000, חשמל, מים וגז: משתנים אבל סביב: 2000 שקל. ועד בית: 350 ש״ח.

יש שתי חשבונות בנק. אחד משותף שיש לו נטייה להכנס למינוס כי רק המשכורת שלי נכנסת לשם וכרגע אני לא עובדת (עם התינוקת בבית). יש את החשבון של בעלי לשם נכנסת המשכורת שלו ואנחנו בדרך כלל מעבירים מהחשבון שלו לשלנו כשנכנסים למינוס (שזה בערך כל חודש עכשיו). השארנו את החשבון שלו כי בדירה הקודמת שגרנו היתה דרישה לשלם שכירות שלושה חודשים מראש אז השארנו את החשבון שלו שבוודאות לא נהיה במינוס כדי שלא יחזרו צקים חלילה. לפני כמה שנים פתחתי בחשבון שלו ללא ידיעתו חשבון חיסכון קטן וכל חודש מועברים בהוראת קבע 1000 שקלים חיסכון קטן בלי ריבית כמעט. המטרה שלי היתה להציל חלק מהכסף שנשרף לנו כל חודש ולסגור אותו כדי שהוא לא יתבזבז. כרגע יש שם 50,000 שקלים בערך.

יש חיסכון בפקמ נזיל יחסית של 100,000 שקלים. עוד 100,000 מתנה של החתונה שלנו נמצא למשמורת אצל הוריי. שניהם לא צוברים ריבית.
יש קרן השתלמות מאוד חדשה של בעלי (הוא בגיל שלי) אלטשולר שחם. לפני כמה חודשים פתחתי קופת גמל קטנה במיטב דש (הברירת מחדל שאפשר לפתוח של האינטרנט) ואני מפקידה מהחשבון שלי 500 שקלים. יש שם 2500 שקלים.

אין הלוואות. החולשה העיקרית שלי זה אוכל מוכן ועל זה כנראה אני מוציאה הכי הרבה כסף. אין לי אנרגיה נפשית/פיזית כרגע לבשל או לעשות משהו מעבר לתחזוקה של בית, טיפול בתינוקת ובעוד שני ילדים קטנים וחמודים.

המטרה שלי זה לנסות לבנות את העתיד הכלכלי שלנו ושל הילדים. אני לא מסוגלת כרגע לעשות את כל הטבלאות ואת כל מה שמומלץ לעשות. זה מרגיש לי כבד מדי ואז אני דוחה את זה ופשוט לא עושה כלום. אני כן מעוניינת לעשות צעדים פשוטים יחסית וברורים כדי שהמצב שלי בעוד עשרים שנה יהיה טוב יותר מהיום.

יודעת שעדיף להתחיל מאוחר מאשר בכלל לא, אבל תוהה אם אפקט ריבית דריבית רלוונטי למישהי בת כמעט 40? איך מתחילים לקראת עצמאות כלכלית?

האופי שלי חרד ואני מצד אחד רוצה משהו סולידי שיאפשר לי לישון בלילה. מצד שני מעוניינת לקחת כסף שהיה אולי נשרף בעובר ושב ולהשקיע אותו בחוכמה כדי שהעתיד שלנו יהיה יותר טוב מההווה הנוכחי שלנו. תוהה מה לעשות ואיך לעשות. אם השקעה פאסיבית בקרן מחקה מדד למשל s&p 500 תתאים לי, אבל מבינה שצריך סכום מינימלי להשקעה? מקריאה בבלוג יודעת שהסולידית בתקופה האחרונה משקיעה גם במניות עם דיבידנדים של חברות שנחשבות יציבות שמשלמות דיבידנדים בקביעות. האם זה יתאים לי יותר? האם כדאי לשלב? איך מתחילים? והאם יש סכום מינימלי? לא יודעת איך עושים זאת בפועל ואיך עושים ואיפה וכו׳. איזה תיק כדאי לבנות מניות/אג״ח/מתכות וכו׳, איך בונים ואיפה? הלכתי לאיבוד.

אני מחפשת את הדרך הפשוטה ביותר עבורי לנהל את כל העסק בצורה שתהיה טובה יותר מעכשיו אבל לא תדרוש ממני שינויים מרחיקי לכת וצעדים גדולים מדי שאני כנראה לא מסוגלת לעשות כרגע (מקווה שבעתיד). כאמור אני עושה את זה לבד אז צריכה הרבה תמיכה והדרכה :)

שלום לכולם (ולסולידית היקרה),
אני בת 38, נשואה ועם שלושה ילדים קטנים מתחת לגיל 7. אנחנו לא מבינים בכסף (ובעלי אפילו פחות ממני).

אני קוראת כבר כמה שנים את הבלוג אבל קשה לי ליישם ובעיקר אני לא יודעת איך להתחיל. אני לא מסוגלת באמת ליישם את כל מה שכתוב בבלוג ולכן אני רוצה לעשות צעדים קלים ופשוטים כדי לפחות לשפר את מצבנו הכלכלי.

אני צריכה בעיקר דחיפה והוראות הפעלה פשוטות :). בעלי המקסים לא יהיה מעורב במסע הזה, הוא עמוס מאוד והוא מאוד פאסיבי בהתנהלות הכלכלית שלו (ברמה שלא בודק חשבון או יודע כמה משתכר), אז אני צריכה צעדים שקלים לביצוע (כי גם אני קצת פאסיבית בתחום הזה ומתנהלת קצת לאט).

אני רוצה להתמקד כרגע בחיסכון לעתיד ואולי גם לייצר מנגנון שיעזור לנו בהמשך להשלים הכנסה (לא חולמת אפילו על עצמאות כלכלית).

אני בחופשת לידה. אבל בהכשרתי עובדת סוציאלית (עשיתי הסבה לתואר שני). צריכה לחפש עבודה אחרי החגים. אוהבת את המקצוע אבל תוהה איך אני יכולה למצות את פוטנציאל ההשתכרות שלי. בגלל שיש לי אנגלית מעולה ויחסי אנוש טובים, יש מחשבה לנסות לעשות הסבה קטנה להייטק בהמשך, לא יודעת אם זה ריאלי ואם כן איך עושים זאת. מוסיפה גם שבאופי שלי מתאים לי להיות רק שכירה ולא עצמאית.

כרגע אנחנו חיים בדוחק על משכורת אחת של בעלי שנעה בין 11,000-14,000 נטו. המשכורות שלו תעלה בהמשך לפי ותק, קביעות וכו׳. הוצאות קבועות גדולות: שכירות 4500, מעון 2200, צהרון: 1000, ארנונה 1000, חשמל, מים וגז: משתנים אבל סביב: 2000 שקל. ועד בית: 350 ש״ח.

יש שתי חשבונות בנק. אחד משותף שיש לו נטייה להכנס למינוס כי רק המשכורת שלי נכנסת לשם וכרגע אני לא עובדת (עם התינוקת בבית). יש את החשבון של בעלי לשם נכנסת המשכורת שלו ואנחנו בדרך כלל מעבירים מהחשבון שלו לשלנו כשנכנסים למינוס (שזה בערך כל חודש עכשיו). השארנו את החשבון שלו כי בדירה הקודמת שגרנו היתה דרישה לשלם שכירות שלושה חודשים מראש אז השארנו את החשבון שלו שבוודאות לא נהיה במינוס כדי שלא יחזרו צקים חלילה. לפני כמה שנים פתחתי בחשבון שלו ללא ידיעתו חשבון חיסכון קטן וכל חודש מועברים בהוראת קבע 1000 שקלים חיסכון קטן בלי ריבית כמעט. המטרה שלי היתה להציל חלק מהכסף שנשרף לנו כל חודש ולסגור אותו כדי שהוא לא יתבזבז. כרגע יש שם 50,000 שקלים בערך.

יש חיסכון בפקמ נזיל יחסית של 100,000 שקלים. עוד 100,000 מתנה של החתונה שלנו נמצא למשמורת אצל הוריי. שניהם לא צוברים ריבית.
יש קרן השתלמות מאוד חדשה של בעלי (הוא בגיל שלי) אלטשולר שחם. לפני כמה חודשים פתחתי קופת גמל קטנה במיטב דש (הברירת מחדל שאפשר לפתוח של האינטרנט) ואני מפקידה מהחשבון שלי 500 שקלים. יש שם 2500 שקלים.

אין הלוואות. החולשה העיקרית שלי זה אוכל מוכן ועל זה כנראה אני מוציאה הכי הרבה כסף. אין לי אנרגיה נפשית/פיזית כרגע לבשל או לעשות משהו מעבר לתחזוקה של בית, טיפול בתינוקת ובעוד שני ילדים קטנים וחמודים.

המטרה שלי זה לנסות לבנות את העתיד הכלכלי שלנו ושל הילדים. אני לא מסוגלת כרגע לעשות את כל הטבלאות ואת כל מה שמומלץ לעשות. זה מרגיש לי כבד מדי ואז אני דוחה את זה ופשוט לא עושה כלום. אני כן מעוניינת לעשות צעדים פשוטים יחסית וברורים כדי שהמצב שלי בעוד עשרים שנה יהיה טוב יותר מהיום.

יודעת שעדיף להתחיל מאוחר מאשר בכלל לא, אבל תוהה אם אפקט ריבית דריבית רלוונטי למישהי בת כמעט 40? איך מתחילים לקראת עצמאות כלכלית?

האופי שלי חרד ואני מצד אחד רוצה משהו סולידי שיאפשר לי לישון בלילה. מצד שני מעוניינת לקחת כסף שהיה אולי נשרף בעובר ושב ולהשקיע אותו בחוכמה כדי שהעתיד שלנו יהיה יותר טוב מההווה הנוכחי שלנו. תוהה מה לעשות ואיך לעשות. אם השקעה פאסיבית בקרן מחקה מדד למשל s&p 500 תתאים לי, אבל מבינה שצריך סכום מינימלי להשקעה? מקריאה בבלוג יודעת שהסולידית בתקופה האחרונה משקיעה גם במניות עם דיבידנדים של חברות שנחשבות יציבות שמשלמות דיבידנדים בקביעות. האם זה יתאים לי יותר? האם כדאי לשלב? איך מתחילים? והאם יש סכום מינימלי? לא יודעת איך עושים זאת בפועל ואיך עושים ואיפה וכו׳. איזה תיק כדאי לבנות מניות/אג״ח/מתכות וכו׳, איך בונים ואיפה? הלכתי לאיבוד.

אני מחפשת את הדרך הפשוטה ביותר עבורי לנהל את כל העסק בצורה שתהיה טובה יותר מעכשיו אבל לא תדרוש ממני שינויים מרחיקי לכת וצעדים גדולים מדי שאני כנראה לא מסוגלת לעשות כרגע (מקווה שבעתיד). כאמור אני עושה את זה לבד אז צריכה הרבה תמיכה והדרכה :)
כל הכבוד,
מקריאה מלמעלה בנתון שנתי אתם לא נכנסים לחובות, לא רשום אם יש דירה או אין?
ואם אין מה לגבי מחיר למשתכן,
יש לכם חסכון מצטבר של 250000 ש"ח, ואופציה לחסוך כל חודש עוד 1500 ש"ח, (1000 לפק"מ, 500 למיטב), אני במוקמך היתי שם הכל על מדד עולמי ולא על S&P 500,

כל הכבוד,
מקריאה מלמעלה בנתון שנתי אתם לא נכנסים לחובות, לא רשום אם יש דירה או אין?
ואם אין מה לגבי מחיר למשתכן,
יש לכם חסכון מצטבר של 250000 ש"ח, ואופציה לחסוך כל חודש עוד 1500 ש"ח, (1000 לפק"מ, 500 למיטב), אני במוקמך היתי שם הכל על מדד עולמי ולא על S&P 500,
אין חובות אבל יש יש כרגע נטייה להכנס למינוס כל חודש. אין לנו דירה לצערי. אני שולחת לחיסכון כדי שהכסף לא יישרף בעובר ושב. מה זה הכל? אני לא רוצה לשים את כל החסכונות באפיק מנייתי כי זה כל מה שיש לנו. חשוב לי לשמור על זה. אני מבינה שהכסף נשחק בעובר ושב אבל מעדיפה שחיקה על פני הפסד בעקבות קריסה או ירידה. זה בהחלט ידיר שינה מעיניי. אני כן רוצה לחסוך באופן יעיל וטוב להמשך ואת זה אולי לשים במדד מנייתי. למה מדד עולמי ולא s&p 500?

@בצק עלים שלום
מהתרשמות כוללת של הפוסט את לא באמת מכוונת לעצמאות כלכלית נוסח הסולידית, אלא יותר לכיוון שבגיל 60 תהיה עם כרית נוחה וטובה.
מה שאני רואה במילים שלך זה שני דברים שחשובים לך.
א. לחסוך ושהכסף יעבוד.
ב. שתהיה לכם ערימת מזומנים למקרה חירום.
הדברים שאכתוב הם ביחס לשלב שאת עדיין לא חוזרת לעבודה, אחרי שתחזרי צריך לבדוק מחדש.

אז לעת עתה אומר שאת החיסכון החודשי (1500 ש''ח) הייתי מעביר כולו לקופגלה (למרות שהיא מוצר יקר מעט, אבל אני מתרשם שאת רוצה להתעסק כמה שפחות ושירוץ על הטייס האוטומטי), ואת החיסכון של 250,000 ש''ח הייתי מחלק כך:
א. 50,000 ש''ח נזיל למקרי חירום.
ב. 120,000 ש''ח לקופת גמל להשקעה (תצטרכי לשים חלק על השם שלך וחלק על שם בעלך בגלל המגבלה השנתית).
ג. 80,000 פיקדון צמוד מדד, שישמור לך את ערך הכסף במקרה אינפלציה.

רק דבר אחד חשוב מאוד, קופת גמל להשקעה אינה מוצר אחיד, לכל חברה יש מסלולים שונים, מה שאת רוצה להבנתי זה מסלול מניות עולמי פאסיבי. למיטב זכרוני יש אותו באינפיניטי למשל, אם לא תמצאי אחפש לך.

הרציונאל מאחורי ה'לא המלצה' שלי הוא, שאת כרגע עדיין לא רגועה עם ההשקעה במניות ולכן עדיף להיכנס רק חלקית לשוק ההון.
כך שכניסה איטית וחלקית+שימור ההון בפיקדון צמוד מדד+שימור ביטחון על ידי 50,000 נזיל יוכלו לתת לך את החבילה המושלמת.

למען הסר ספק, חלוקת הסכומים נכתבה בלי להכיר אותך ואת הצרכים האישיים שלך, על סמך פוסט אנונימי באינטרנט, תקחי את הרעיון, לא את ההמלצה המעשית נטו.

אמנם לא תגיעי מהסכומים האלו לעצמאות כלכלית במובן הרגיל, אבל בהחלט תוכלי לצאת איתם לפנסיה מוקדמת.
המון הצלחה.
וכשתחזרי לעבוד כדאי לשקול שוב את הצעדים הבאים.
שבת שלום

ברוכה הבאה!
אני לא מסוגלת כרגע לעשות את כל הטבלאות ואת כל מה שמומלץ לעשות.

ראשית, עצם העובדה שאת מעלה פה בכתב את הדברים היא התחלה.
שנית, אל תנסי לעשות "את כל מה שמומלץ". התנהלות פיננסית היא מסע ארוך שמתחיל בצעדים קטנים. בדרך כלל אחרי שעושים כמה צעדים מבינים שזה לא היה קשה ואז עושים צעדים נוספים, וכשמתחילים לראות את התמורה כבר מוכנים להקדיש לתהליך יותר ולקחת צעדים נוספים.

החלק הקשה ביותר זו ההתחלה - זורקים לך המון עצות, רעיונות, שמות של מכשירים פיננסים כאלו ואחרים, עם שלל עצות של עשה ואל תעשה.
במקום זה לדעתי הדבר החשוב ביותר הוא דווקא כן לעשות טבלה שמכילה את כל מה שיש עכשיו - הכנסות, חסכונות ונכסים, התחייבויות, הוצאות שוטפות והוצאות חד פעמיות. ברגע שרואים מול העיניים כמה אתם מכניסים ומוציאים ומה יש לכם, הרבה יותר קל להתחיל לשפר דברים - כאמור, בצעדים קטנים בהתחלה.
בהצלחה במסע...

אני מסכים עם רוח הדברים של @יעקב1111 , תפסת מרובה לא תפסת.

קופת גמל להשקעה היא השקעה שלא תדרוש מכם מאמץ כלל ולכן לדעתי עדיפה במצבכם על פני פתיחת חשבון מסחר עצמאי, בטח בסכומים המדוברים.

הדברים החשובים יותר נוגעים ליום-יום:
1. ניהול תקציב משפחתי, כולל רישום ההוצאות ותכנון תקציב כדי שתדעי על מה אתם מוציאים וכמה.
2. להבין איפה יושבים החסכונות שלכם והאם זה מתאים לכם - פנסיות, קרנות השתלמות אם יש וכאלה. לעשות מיפוי וסדר בסיסי. אפשר להיעזר בתלושים כדי לראות לאיזה חברות מפקידים לכם, בדואר שמגיע אליכם וגם באתר הר הכסף של משרד האוצר.

לדעתי: אי אפשר להתחיל להשקיע בלי לדעת מה כלל הנכסים שלכם ובאיזה מסלולים.
אין ברירה, תהי חייבת לעשות קצת אקסלים לפני שאת משקיעה במשהו.

אני חושב שלפני שאת קוראת רעיונות ספציפים לפורום כדאי לך להתחיל בפוסטים למתחילים של הסולידית דרך הלשונית.
התחילו כאן = מה\ איך
בנוסף הספר מסע פיננסי יענה על השאלות שכתבת.

קראתי את כל התגובות עד עכשיו ואני תוהה לעצמי מה קרה לפורום בלי ששמתי לב.
אני רוצה להתמקד כרגע בחיסכון לעתיד
בואי באמת נתחיל מהמטרות שלך, ובצורה קצת יותר מדוייקת מבחינת הלו"ז וסכומי הכסף הנדרשים, כי "חסכון לעתיד" זה קצת מעורפל מדי.
אחרי שתדעי למתי ולשם מה את רוצה לחסוך, אפשר יהיה לתת לך רעיונות.
אז לעת עתה אומר שאת החיסכון החודשי (1500 ש''ח) הייתי מעביר כולו לקופגלה
120,000 ש''ח לקופת גמל להשקעה
למה אתה ממליץ לה על זה? למה אתה בכלל ממליץ, ולמה על זה בפרט?
*אני חושבת שקופת גמל להשקעה היא מוצר נחות ולא יתאים לרוב האנשים, בטח כשיש עוד זמן רב עד לפנסיה.
אלא יותר לכיוון שבגיל 60 תהיה עם כרית נוחה וטובה.
איך אתה יודע? אולי יש לה מטרות אחרות/נוספות קרובות יותר בזמן? למה להניח הנחות ולתת המלצות במקום לשאול את הפות"ש???

ברוכה הבאה, לדעתי קודם תתמקדי בלייעל את החיים שלכם ולנסות לקצץ בעלויות, קיצוץ בעליות והגדלת הכנסה יאפשר לך יציבות לעת עתה ויאפשר לכם להתחיל לחסוך.
אח"כ תתמקדי בהשקעות.
בהצלחה

אין חובות אבל יש יש כרגע נטייה להכנס למינוס כל חודש. אין לנו דירה לצערי. אני שולחת לחיסכון כדי שהכסף לא יישרף בעובר ושב. מה זה הכל? אני לא רוצה לשים את כל החסכונות באפיק מנייתי כי זה כל מה שיש לנו. חשוב לי לשמור על זה. אני מבינה שהכסף נשחק בעובר ושב אבל מעדיפה שחיקה על פני הפסד בעקבות קריסה או ירידה. זה בהחלט ידיר שינה מעיניי. אני כן רוצה לחסוך באופן יעיל וטוב להמשך ואת זה אולי לשים במדד מנייתי. למה מדד עולמי ולא s&p 500?
יש לכם תוכניות לקנות דירה? אולי דרך מחיר למשתכן?
כי א"כ התמונה שונה לגמרי.
אם לא, תקשקיעי במדד (לדעתי רק לא דרך קופ"ג), הסיבה שאמרתי לך מדד עולמי ולא S&P 500 כי חשוב לך הסולידיות, וזה יותר סולדי.
מסכים שכדאי להשאיר קצת כסף בתור קרן בלת"מ וחירום.
מה זה יש נטייה למינוס? בתכלס תסתכלי בשנה אחרונה אתם חיים מכסף שלכם או ממינוס?
אני אישית חושב שדו"ח הוצאות והכנסות זה יותר נכון לחשבן שנתי ולא חודשי.

תודה רבה על התגובות, אתם מקסימים ממש.

אני אוסיף משהו מאוד חשוב שלא כתבתי בפוסט המקורי וזה שאנחנו רוצים לקנות דירה מתישהו. התכנון המקורי היה למצוא עבודה מסודרת אחרי הלימודים שלי ואז לקנות אבל המחירים האמירו כל כך שאני לא יודעת איך נצליח לקנות משהו.

זאת גם הסיבה למה לא סגרתי את הכסף כי הוא כביכול בהמתנה למשהו שכרגע לא קורה. יש לי עדיין חלום שמתישהו המחירים ירדו בגלל העלאת ריבית וכו או שתהיה תכנית נורמלית שגם תהיה באיזור המגורים שלי, ובגלל זה הכסף בהולד.

אני כן הייתי מעדיפה לשים את הכסף בצד למקרה שזה כן יקרה ואז הכסף נזיל בתקווה שבשלוש שנים הקרובות כן תהיה לי הזדמנות לקנות משהו. התכנית היא לחסוך מספיק כסף לדירה ולעתיד הקרוב והרחוק. הייתי רוצה שנחיה ברווחה כלכלית. אם לא עכשיו אז אולי בעתיד.

פסיכולוגית יהיה לי יותר קל לקחת כסף שעוד לא בזבזתי ולשים באיזה חיסכון מניב מאשר לקחת כסף קיים ולפחד שיקרה לו משהו. בטח אם יש לו חלום לקנות דירה בהמשך. השאלה אם אתחיל לחסוך מחדש באפיק מנייתי, נגיד לטווח רחוק, איפה כדאי לעשות את זה והאם צריך מינימום וכו׳. איזה סכום צריך לחסוך כדי להנות מריבית דריבית או שזה מאולר מדי בגיל שלי? יש רצון להגיע לעצמאות כלכלית בהמשך אבל המציאות שלי היא אחרת לגמרי וכרגע אסתפק ברווחה כלכלית עתידית.

מסכימה שאנחנו צריכים לעשות סדר בהוצאות והכנסות כדבר ראשון אבל בפועל אני כל הזמן דוחה את זה כבר שנים ובינתיים הכסף נשרף על אוכל וכל מיני הוצאות שוטפות. כאמור בעלי לא בעניין בכלל ואני מנסה לקחת אחריות על העתיד הכלכלי שלנו אבל כסף זה לא התחום שלי וכל מה שקשור למספרים די מלחיץ אותי.

זאת גם הסיבה למה לא סגרתי את הכסף כי הוא כביכול בהמתנה למשהו שכרגע לא קורה. יש לי עדיין חלום שמתישהו המחירים ירדו בגלל העלאת ריבית וכו או שתהיה תכנית נורמלית שגם תהיה באיזור המגורים שלי, ובגלל זה הכסף בהולד.
קחי בחשבון שאם מחירי הדירות יתרסקו, סביר יותר שזה יהיה בזמן שגם שוק המניות צונח, מאשר שתנועת המחירים בין השווקים תהיה בכיוון מנוגד

נערך לאחרונה ב:
תודה רבה על התגובות, אתם מקסימים ממש.

אני אוסיף משהו מאוד חשוב שלא כתבתי בפוסט המקורי וזה שאנחנו רוצים לקנות דירה מתישהו. התכנון המקורי היה למצוא עבודה מסודרת אחרי הלימודים שלי ואז לקנות אבל המחירים האמירו כל כך שאני לא יודעת איך נצליח לקנות משהו.

אני כן הייתי מעדיפה לשים את הכסף בצד למקרה שזה כן יקרה ואז הכסף נזיל בתקווה שבשלוש שנים הקרובות כן תהיה לי הזדמנות לקנות משהו. התכנית היא לחסוך מספיק כסף לדירה ולעתיד הקרוב והרחוק. הייתי רוצה שנחיה ברווחה כלכלית. אם לא עכשיו אז אולי בעתיד.

פסיכולוגית יהיה לי יותר קל לקחת כסף שעוד לא בזבזתי ולשים באיזה חיסכון מניב מאשר לקחת כסף קיים ולפחד שיקרה לו משהו. בטח אם יש לו חלום לקנות דירה בהמשך. השאלה אם אתחיל לחסוך מחדש באפיק מנייתי, נגיד לטווח רחוק, איפה כדאי לעשות את זה והאם צריך מינימום וכו׳. איזה סכום צריך לחסוך כדי להנות מריבית דריבית או שזה מאולר מדי בגיל שלי? יש רצון להגיע לעצמאות כלכלית בהמשך אבל המציאות שלי היא אחרת לגמרי וכרגע אסתפק ברווחה כלכלית עתידית.

מסכימה שאנחנו צריכים לעשות סדר בהוצאות והכנסות כדבר ראשון אבל בפועל אני כל הזמן דוחה את זה כבר שנים ובינתיים הכסף נשרף על אוכל וכל מיני הוצאות שוטפות. כאמור בעלי לא בעניין בכלל ואני מנסה לקחת אחריות על העתיד הכלכלי שלנו אבל כסף זה לא התחום שלי וכל מה שקשור למספרים די מלחיץ אותי.
נרשמתם למחיר למשתכן?
עכשיו התמונה משתנה יש צד שאולי תצטרכו את הכסף ב5 שנים הקרובות, לדעתי תברחי ממדדים,
אבל זה רק דעתי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
flower חוסר קליטה ברכבת ישראל בין בת ים לחולון – יש פתרון? אוף טופיק 18
M עוד לא בת 60 חוזרת והפעם הרפתקת פתיחת IRA הפניקס אקסלנס (תיקון 190), פקודות וסוגי מערכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N בת 18 עם זמן פנוי התפתחות אישית 31
C התנהלות עם בת זוג בעלת אזרחות אמריקאית ועוסק פטור שוק ההון 5
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
ג האם קרית ים היא בת ים הבאה? נדל"ן 71
M אוטוטו בת 60 איך לחלק את העוגה שוק ההון 30
F קרן פנסיה לילדה בת 4 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
ת אשמח לעזרה - פנסיה לאשה בת 53 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
E מיסוי פיקדון של בת 18 מיסים 6
E תיק מסחר עבור אמא שלי בת 75+ שוק ההון 37
א רישום של בת הזוג בתיקי השקעות מיסים 0
B בת זוג לא עובדת פוסטים מאיכות נמוכה 4
E בת 17 שרוצה להשקיע קצת כסף שוק ההון 20
G פדיון פנסיה - אישה בת 69 עם תזרים אלטרנטיבי מספק. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D בת ים - אורון נדלן garden towers נדל"ן 18
Z בת זוג אמריקאית כנהנית בחשבון מיסים 4
רוטב פיצה בת ים נדל"ן 1
ע בת 24 לקראת לימודים, מתלבטת איפה לשים את החסכון יומני מסע אישיים 15
א דירה להשקעה - בת ים או נתניה? נדל"ן 14
א האם להחליף ת״א 125 בת״א 35 בגלל עדכון המדדים הקרוב? שוק ההון 4
S איי.אפ.אפ, החברה השנייה בגודלה בת"א - תימחק מהמסחר שוק ההון 2
ר בת 25, מחפשת כיוונים תעסוקתיים יומני מסע אישיים 13
ה בת זוג סולידית אוף טופיק 41
F ניוד חשבון בנק פרטי שלי מלאומי לחשבון שלי ושל בת הזוג בדיסקונט צרכנות פיננסית 7
U מסחר בבורסה בת"א באמצעות IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 38
מ רמלוד או בת ים- נדלן נדל"ן 27
N קרן פנסיה, קופת גמל או תיק השקעות לאשה בת 60 שמקבלת פנסיית נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
C בת זוג נוסעת לחו"ל ותשתמש בכרטיס אשראי שעל שמי, זה בעייתי? צרכנות פיננסית 25
O הפעלת ביטוח נסיעות לחו"ל - אופן התייחסות חב' הביטוח לבן/בת זוג לצורך כיסוי הוצאות צרכנות פיננסית 3
לואי וו השקעה של 100K בקופת גמל להשקעה לאישה בת 50 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
ד אזרח ארה"ב - השקעה בת"א 125 שוק ההון 2
מ מדד תשומות במחיר למשתכן בת"א נדל"ן 6
ש בת ים "על הים" נדל"ן 13
V בת 22, המון התלבטויות בקשר לעתיד... יומני מסע אישיים 108
T מעורבות פיננסית נמוכה של בת הזוג אוף טופיק 63
grimble grumble עקיבה על סנופי בת"א - לייקסור מול בלאקרורק שוק ההון 58
unrealx מימון נדל"ן עם בת זוג נדל"ן 16
klayhamn התלבטות לגבי דירה בת"א נדל"ן 105
D 2 או 3 חדרים בת"א נדל"ן 6
Michel בעלי דירות גג בת"א דורשים מהעירייה פיצוי של 100 מיליון שקל נדל"ן 1
bobby אמא בת 65 - איך משקיעים? שוק ההון 13
מ האם ניתן לפצל חוקית דירה בת״א בהסכמת השכנים נדל"ן 2