• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ביטול אזרחות אמריקאית

• פותח הנושא פותח הנושא richie
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
גם אני שקלתי לוותר בשלב מסוים.

לא קונה מצטער. ככל הנראה ״השתעשעת״ עם עצמך במחשבה על וויתור, אך לא היה באמת באיזשהו שלב שיקול רציני ואמיתי בנושא. עובדה שהיא עדיין אצלך לא?
מוזמן להראות לי ישראלים שוויתרו על האזרחות האמריקאית, בהצלחה למצוא כאלה ( ולא כאלה שיש להם אזרחות אירופאית נוספת/מיליארדרים/ סלבס/פוליטקאים/ צו מעצר ברגע שידרכו בארה״ב ובקיצור ה0.1% עליהם דיברתי)

אנחנו מדברים פה על מדינת ישראל, על מדינה שעתיד קיומה לא מובטח וסך צרותיה יכולות להרים את מפלס ים המלח לפסגת האולימפוס.
קיצר, פה זה לא הולנד או שוויץ. אף ישראלי שפוי בדעתו לא יוותר על אזרחות זרה, בטח לא אמריקאית, זה תעודת הביטוח שלו ושל משפחתו.

צריך לזכור היצר ההישרדותי של האדם זה היצר הכי חזק. חזק פי אלפי מונים מהרצון לחסוך כמה שקלים, בירוקרטיה וכאב ראש
של ענייני מס כאלה ואחרים הכרוכים באזרחות נוספת.

נערך לאחרונה ב:
לא קונה מצטער. ככל הנראה ״השתעשעת״ עם עצמך במחשבה על וויתור, אך לא היה באמת באיזשהו שלב שיקול רציני ואמיתי בנושא. עובדה שהיא עדיין אצלך לא?
אני אוהב את הנחרצות. אתה לא יודע עלי כלום. נפגשתי עם רואה החשבון שלי להתחיל תהליך והפסקתי אותו עקב שינוי נסיבות בחיים.
מוזמן להראות לי ישראלים שוויתרו על האזרחות האמריקאית, בהצלחה למצוא כאלה
אחי.

אנחנו מדברים פה על מדינת ישראל, על מדינה שעתיד קיומה לא מובטח וסך צרותיה יכולות להרים את מפלס ים המלח לאולימפוס.
קיצר, פה זה לא הולנד. אף ישראלי שפוי בדעתו לא יוותר על אזרחות זרה, בטח לא אמריקאית, זה תעודת הביטוח שלו ושל משפחתו
אתה מבין שאנחנו מדברים פה על משפחה שבחרה לעשות עלייה? זה מאוד מאוד מתנשא וגם קצת מעליב לקרוא לאנשים שעזבו חיים טובים ונוחים באמריקה לא שפויים.

בהינתן שיש לך אזרחות אחרת (אירופאית) שמשאירה לך הרבה מאוד אפשרויות… אני הייתי מוותרת.
ואף שקלתי לעשות את זה רק שעבורי זה כבר מאוחר מדי (יש יותר מדי כסף ולכן זה לא יסתכם ב-2400$ אלא בהרבה הרבה יותר).
זה סיוט! ועולה (לי) הרבה כסף כל שנה.

אבל!!!
אני מחריגה את דברי רק לאלו, שכמוני, פחדנים ובחרו ללכת על המסלול הכי מחמיר מבחינת הדיווח.
אם אתה אמיץ ו/או אין לך בעיה ללכת על פתרונות דיווח פחות מחמירים (יש כמה גישות שיעקב כתב עליהם ב-״פנסיוני״) אז אולי לך לא תהיה חבות מס וזה לא יהיה עד כדי כך נורא.

אגב, לגבי ההבדלים נוספים במיסוי…
לדעתי אחד ההבדלים הכי גרועים עבור עובדי הייטק זה המיסוי השונה ב- RSU (ולגבי זה אני לא יודעת אם יש פתרון בדמות דיווח בצורה שונה כמו שכתוב בבלוג של יעקב).
בישראל יש לך דחיית מס מטורפת על כל הסכום של ה-RSU עד לרגע המכירה. בנוסף, מעבר לדחיית המס, החישוב של המס השולי או לפי ההכנסות בזמן המכירה. כלומר אם אתה לוקח חופש/מובטל/יוצא לפנסיה מוקדמת אתה ממוסה לפי מס שולי נמוך. די מטורף. בארצות הברית יש לך אירוע מס ברגע ההבשלה. כך שלמעשה אין שום דחיית מס. למי שלא מתכנן להחזיק במניות מעבר להבשלה או לחילופין לא מקבל הרבה RSU זה מן הסתם לא משמעותי. אבל אם אתה עובד במקום שבו החלק של ה- RSU הוא חלק משמעותי מהשכר שלך… אז זה יכול להיות מאוד מאוד משמעותי.

זו דעתי בלבד.
זה לא ייעוץ ולא המלצה. ולפני שעושים מהלך כל כך דרסטי הייתי מתייעצת עם אנשי מקצוע.

יש בארץ מאות אלפי אזרחים אמריקאיים, סביר שניתן בקלות להתגבר על הבירוקרטיה.

כן, לא להגיש דוחות מס כמו שעושים 98% מאותם מאות אלפי אזרחים אמריקאיים.

אני אוהב את הנחרצות. אתה לא יודע עלי כלום. נפגשתי עם רואה החשבון שלי להתחיל תהליך והפסקתי אותו עקב שינוי נסיבות בחיים.\

אה אז אם הלכת לאיזה פגישה קצרה עם רואה חשבון זה הופך את זה ל100% רציני? אוקיי.
האזרחות עדיין אצלך נכון?

I believe it when I see it
כך או כך זה אנקדוטה.

אתה מבין שאנחנו מדברים פה על משפחה שבחרה לעשות עלייה? זה מאוד מאוד מתנשא וגם קצת מעליב לקרוא לאנשים שעזבו חיים טובים ונוחים באמריקה לא שפויים.

משפחה שעושה עלייה מוותרת אוטו׳ על האזרחות הזרה שלה? מעניין.
אפילו מתנחלים אמריקאים הכי ציוניים שיש, הגרים במקום הכי קרוב לאלוהים בארץ הקודש, עדיין לא מוותרים על האזרחות שלהם שם. זה אומר הרבה.

אה אז אם הלכת לאיזה פגישה קצרה עם רואה חשבון זה הופך את זה ל100% רציני? אוקיי.
האזרחות עדיין אצלך נכון?

I believe it when I see it
כך או כך זה אנקדוטה.

משפחה שעושה עלייה מוותרת אוטו׳ על האזרחות הזרה שלה? מעניין.
אפילו מתנחלים אמריקאים הכי ציוניים שיש, הגרים במקום הכי קרוב לאלוהים בארץ הקודש, עדיין לא מוותרים על האזרחות שלהם שם. זה אומר הרבה.
הגישה שלך אגרסיבית ולא נעימה. אין לי עניין להמשיך לדון איתך.

לפני שעושים מהלך כל כך דרסטי הייתי מתייעצת עם אנשי מקצוע
@richie זו הנקודה החשובה בדיון הזה. שלחתי לך בפרטי שתי אפשרויות לרואי חשבון שיש לי ניסיון חיובי איתם.

מה אני מפספס? איזו סיבה יש לי להמשיך ׳להידפק׳ מכל ההגבלות של הדוד סם, לשלם כל שנה עוד מס למדינה שמעולם לא דרכתי בה ולא יוצא לי ממנה כלום?
כמו שאני מסתכל על זה כרגע - יש לי אפשרות לוותר על האזרחות בתשלום של כ-2,400$ ולסיים עם הסיפור הזה. אני לא מצליח להבין מה ׳יוצא׳ לי מלהשאיר את האזרחות תחת ההנחה שאני לא מתכנן לגור שם.

לא פספסת כלום. אם אתה לא מתכנן לגור/לעבוד שם אזרחות אמריקאית היא יותר מכשול מאשר סיוע. בשנים האחרונות ככל שנטל המס והדיווח על אזרחים אמריקאים מחוץ לארה"ב גדל ככה גם יותר ויותר מוותרים על האזרחות.

מצד שני אתה צעיר ולך תדע מה יהיה בעתיד. אם אתה רוצה להישאר עם אזרחות אמריקאית just in case גם במחיר של חשיפות מס מסוימות אז זה גם לגיטימי.

לאחר גיל 60+ תקבל סוסיאל סקיוריטי פי 4 מביטוח לאומי.
השקעה מצוינת לטווח ארוך. צריך רק כמה שנים כדי לקבל 100% זכויות פנסיה מסוסיאל סקיוריטי...

א. הוא צריך לשלם בשביל לצבור זכויות מול ה-Social Security. בתור שכיר ישראלי אין לו אפשרות לעשות זאת.
ב. אתה באמת חושב שיהיה social security עוד 45 שנה כאשר הוא יצא לפנסיה? המוסד הזה לא ימשיך להתקיים במתכונת הנוכחית כנראה עד סוף העשור הזה.

נערך לאחרונה ב:
לעיתים מרגיש לי שנפתחים כאן שירשורים במסווה של איזשהי בעיה, שבעצם המטרה היא להשוויץ בשווי שלך ופועלך, אבל אולי זה רק אני.
קשה לי להאמין שפותח השרשור באמת שוקל לוותר על דבר ש99.9% לא היו מעיזים אפילו לחשוב על לוותר.
ואם כן הבעיה שלו אמיתית, אז המונח ״צרות של עשירים״ מקבל כאן משמעות מיוחדת.

תתפלא כמה מוותרים במיוחד כאלה שיש להם גם אזרחות אירופאית. אם אין כוונה לגור/לעבוד בארה"ב אזרחות אמריקאית הופכת להיות יותר ויותר נטל ככל שרשת המס על אמריקאים מחוץ לארה"ב הולכת ומתהדקת. לדוגמא מגבלות השקעה, מיסוי כפול, בעיה לפתוח חברה ישראלית, בעיה להיות עצמאי בישראל, בעיה לקבל אופציות/RSUs ועוד ועוד.

ואין מיסוי כפול
אין מיסוי כפול אבל אתה תשלם *תמיד* את המס הגבוה משתי שיטות המס ולמעשה לא תהנה מכמעט אף ייתרון שיש למערכת אחת על השנייה (למשל, לא תהנה ממיסוי נמוך של מס שולי כמו בארצות הברית, ולא תהנה מפטור ממס על הפקדות מעביד לקה״ש/פנסיה, שכר דירה עד לתיקרה וכו׳ כמו שיש בישראל).

אתה צודק. נורא נורא נורא קשה לוותר על אזרחות שנולדת איתה. וכן אזרחות אמריקאית במיוחד.
לי היה כל כך קשה (למרות שידעתי שזה עושה לי נזק עצום ואין שום סיכוי שזה יואיל לי אי פעם) שהתעכבתי עם ההחלטה כל כך הרבה זמן עד שזה כבר היה לא רלוונטי עבורי (בגלל חוקי היציאה שיש בארצות הברית זה כבר לא כלכלי עבורי).
אני בהחלט יכולה להסכים שכנראה גרמתי לעצמי להתעכב בדיוק בגלל מה שכתבת. אבל זה עדיין לא אומר שזו הייתה ההחלטה הנכונה עבורי.

יש גם יתרונות כלכליים כמו חשיפה למס ירושה מסכומים הרבה יותר גבוהים.

אם אין לך אזרחות זרה נוספת של מדינה מערבית מתקדמת, אני חושב שאתה צריך להיות משוגע לגמרי כדי לעשות את הצעד הזה

אני יודע שאף אחד לא יכול להחליט בשבילי, אבל אני אשמח לשמוע את חכמת ההמונים ולהיעזר בדעתכם. מרגיש קצת חסר אונים ולא באמת יודע מה לעשות.
שאלה קצת טריקית כי אני מבין ש(עדיין?) אין לך ילדים.
אדם יכול לדעת שהוא לעולם לא ירצה להגר לארה"ב, ואז אין שום בעיה עם ויתור על האזרחות, בפרט אם יש לו אזרחות של מדינה מערבית אחרת למקרה חירום.
אבל, אם המשמעות היא ויתור על אזרחות גם לילדים, ואולי אפילו פגיעה באפשרות שלהם לקבל שוב את האזרחות בעתיד, זו פגיעה בהם בשלב בו הם לא יכולים לקבל את ההחלטה (שזה דבר שהורים עושים בכל מקרה, אבל משתדלים להמנע מכך כשיש חלופה). למי שאין ילדים השיקולים האלו כנראה ברורים, אבל קצת תיאורטיים.

אדם יכול לדעת שהוא לעולם לא ירצה להגר לארה"ב, ואז אין שום בעיה עם ויתור על האזרחות, בפרט אם יש לו אזרחות של מדינה מערבית אחרת למקרה חירום.
אבל, אם המשמעות היא ויתור על אזרחות גם לילדים, ואולי אפילו פגיעה באפשרות שלהם לקבל שוב את האזרחות בעתיד, זו פגיעה בהם בשלב בו הם לא יכולים לקבל את ההחלטה (שזה דבר שהורים עושים בכל מקרה, אבל משתדלים להמנע מכך כשיש חלופה). למי שאין ילדים השיקולים האלו כנראה ברורים, אבל קצת תיאורטיים.
אזרחות אמריקאית לא עוברת לילדים (של אזרחי ארה"ב) שלא נולדו בארה"ב אוט'.
אאל"ט ההורה צריך לגור לפחות 5 שנים בארה"ב, או ש גם לאחד הסבים/סבתות צריכה להיות אזרחות.

אאל"ט ההורה צריך לגור לפחות 5 שנים בארה"ב, או ש גם לאחד הסבים/סבתות צריכה להיות אזרחות.
בהחלט ייתכן שלא תהיה זכאות לילדים, אבל לא הייתי נותן משקל גדול לחוק היום בקשר למצב המשפטי כאשר הנושא יהיה רלוונטי, אם בכלל, בעוד עשרות שנים רבות.

פגשתי לא מעט אמריקאים שעלו לישראל, ילדיהם נולדו כאן והם אזרחו את הילדים. זה בסך הכל דורש ביקור בשגרירות ארה"ב בשביל לקבל consular report of birth abroad + שליחת נייר לארה"ב בשביל לקבל עבורם social security numbers. התהליך עצמו יכול לקחת לא מעט זמן. יש כאלה שטסים לארה"ב בכוונה בשביל ללכת ל-social security ולקבל את הניירת במקום.

נערך לאחרונה ב:
נכון. כשיש ילדים זה מסבך עוד יותר את ההחלטה.
אחת הסיבות שהתעכבתי בהחלטה שלי הייתה… הילדים.
כיום הילדים גדלו, הנזק נגרם, והכל בסופו של דבר היה לשווא.

כוחו של סינדרום הדלת הפתוחה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
פגשתי לא מעט אמריקאים שעלו לישראל, ילדיהם נולדו כאן והם אזרחו את הילדים. זה בסך הכל דורש ביקור בשגרירות ארה"ב בשביל לקבל consular report of birth abroad.
כי הם אמריקאים שגרו בארצות הברית מעל X שנים.
זה לא לכל מי שיש לו אזרחות אמריקאית. כמו שכתבו כאן יש תנאים ואם אתה לא עומד בתנאים (כנראה כמו פות״ש) אז בשביל שהילדים שלו יקבלו אזרחות הוא יהיה חייב לעבור לארצות הברית (לפני שהם מגיעים לגיל 18 או 21 אני לא זוכרת) ולגור שם מספר שנים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M ביטול אזרחות אמריקאית והתמודדות עם RSU מיסים 11
B ביטול כיסוי שאירים לבן זוג בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Echelon שאלות לגבי זכיה בהגרלת המשך של "דירה בהנחה" בעקבות ביטול של זוכה אחר נדל"ן 11
א ביטול מינוי אדובי צרכנות פיננסית 14
א אי הגעה לטיסה בגלל כוח עליון. ביטול מצד הנוסע צרכנות פיננסית 57
א עמלת המרת מט"ח גם במקרה של ביטול עיסקה. חוקי? צרכנות פיננסית 8
S ביטול ביטוח רכב עקב נסיעה לחו"ל? אוף טופיק 11
R ביטול הצהרת הון מיסים 0
A ביטול צ'ק ישן צרכנות פיננסית 39
A ביטול מס הכנסה פדרלי בארצות הברית? מיסים 16
M ביטול עסקה תוך 14 יום של מוצר שהוזמן באתר ונאסף בסניף צרכנות פיננסית 3
A משמעות של ביטול הוראת שעה מס רכישה נדל"ן 31
doc29 ביטול עסקה מול ספק מפוקפק - מוצר חשמל צרכנות פיננסית 15
נ ביטול דמי כרטיס בפלייקארד צרכנות פיננסית 27
Williamsburg ביטול שטר 200 שקלים - לדעתי לא יקרה. מה אומרים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 279
A ביטול פטור מילואים - גיוס אל הלא נודע ? אוף טופיק 121
X ביטול הפקדת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
flower ביטול הצעותיו של פייסבוק לצפייה בתוכן פלסטיני בהגדרות הפיד שלי אוף טופיק 18
מ ביטול טיסות של חברות לואוקוסט - האם חכם? אוף טופיק 38
A ביטול חוזה בהפרת חוק המכר? נדל"ן 11
flower ביטול מסלולי ההשקעות בחו"ל - קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
נ שלב ב' של הרפורמה ביטול התקשורת העצמאית? עתיד התקשורת בארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 106
ה בכוונת משרד האוצר: ביטול העלאת תקרת ההון הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 58
P השלכות ביטול צ'ק (לא גדול)? צרכנות פיננסית 18
Z ביטול עליית ריבית על המשכנתא. נדל"ן 61
A ביטול הקצאת אשראי וקרבה למינוס, מה עושים במקרה כזה שאי אפשר להכנס למינוס אך יש תשלום שמכניס למינוס ? צרכנות פיננסית 14
א ביטול הזכות להפלות יזומות בארה"ב פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 218
C ביטול כפל ביטוחים בדיעבד צרכנות פיננסית 0
TheOneTech ביטול הוראת קבע ליתר ביטחון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
M ביטול וסדר בכרטיסי האשראי צרכנות פיננסית 6
A ביטול קיזוז אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Z ביטול פוליסת בריאות ישנה צרכנות פיננסית 3
Y חדר כושר צריך להחזיר לי כסף בשל ביטול מנוי אבל דורש פרטי חשבון בנק צרכנות פיננסית 4
S ביטול מסגרת אשראי -סיכונים צרכנות פיננסית 9
ג ביטול אג"ח מיועדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
I ביטול אג"ח מיועדות פנסיה 226 מיליארד שקל שייכנסו לשוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Homer ביטול מס רווחי הון אוף טופיק 41
c881 ביטול המיסוי ההוני של אופציות/RSU מיסים 35
R כפל ביטוח בריאות - בדיקת פוליסות לפני קבלת החלטה על ביטול צרכנות פיננסית 5
A ביטול אג״ח מיועדות…אולי הפעם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א ביטול עמלת אי פעילות IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
סול ביטול ביטוח שארים פוסטים מאיכות נמוכה 23
ג ביטול מאפיינים בכיסוי הביטוחי אוף טופיק 0
the_newbie ביטול השתתפות עצמית ברכב שכור בישראל צרכנות פיננסית 1
Res Cogitans פיצויים בגין ביטול טיסה - בגין קורונה צרכנות פיננסית 13
L המנהל שלא היה - ביטול ביטוח מנהלים יומני מסע אישיים 11
totoguy הודעה מוזרה על ביטול פטור מס בחשבון IRA צרכנות פיננסית 11
T ביטול חוזה מחיר למשתכן נדל"ן 2