שלום,
אשתי מחזיקה בפוליסת בריאות משנת 2014 (לפני הרפורמה של 2016).
בשנים האחרונות הייתה גם מבוטחת בביטוח קולקטיב במסגרת העבודה. (היה מגולם וללא הצהרת בריאות, אז למה לא)
לאחרונה עזבה את עבודתה ויש לה אפשרות להמשיך את הביטוח באופן פרטי.
לטענת סוכן הביטוח אין אפשרות להחזיק שתי פוליסות פרט, ועליה לוותר על אחת הפוליסות.
ביצענו השוואה בין הפוליסות, ועל פניו נראה שהיתרון היחיד של הפוליסה מ2014 הוא בחירת המנתח באופן חופשי ולא מתוך רשימה סגורה.
בפוליסה החדשה:
ניתוחים בישראל מהשקל הראשון (הישנה משלים שבן),
כיסוי לאביזרים בעת ניתוח ללא הגבלת סכום (בישנה מוגבל ל20,000)
יש כיסוי לניתוח מניעתי (בישנה אין)
יש כיסוי לטיפול מחליף ניתוח בחו"ל (בישנה אין, רק בארץ)
יש כיסוי לתרופות בהתאמה אישית (בישנה אין)
ובאופן כללי, העובדה שהפוליסה החדשה מתעדכנת בכל שנתיים עם טכנולוגיות חדשות וטיפולים/תרופות חדשניות בעוד הפוליסה הישנה קבועה ולא משתנה.
שאר הכיסויים דומים. (השתלות, תרופות, ניתוחים בחול, אמבולטורי, אבחון מהיר)
החסרון כאמור הוא נושא בחירת המנתח בפוליסה החדשה מתוך רשימה סגורה של חברת הביטוח.
בנוסף, העובדה שהפוליסה מתחדשת כל שנתיים יכולה לייקר את הפוליסה. הסוכן אומר שזה סעיף שמרתיע הרבה מבוטחים, אך בפועל זה לא כל כך פשוט לחברת הביטוח להעלות פרמיה, היא צריכה ממש להצדיק את זה מול הרגולטור וגם אז לא בהכרח יהיה רלוונטי לקבוצת גיל שלי וגם אם כן ההתייקרות היא די מינורית.
עד כה מאז הרפורמה ב2016 רק שתי חברות הגישו בקשה לייקר (הראל וכלל) ושתיהן נדחו.
שתי הפוליסות בהראל. המחיר פחות או יותר זהה כולל התפתחות הפרמיה.
על פניו לי נשמע שהפוליסה החדשה עדיפה, אך קצת מפחיד אותי לבטל פוליסה ישנה בלי דרך חזרה.
1. האם הסוכן צודק שאי אפשר להחזיק שתי פוליסות?
2. האם נושא בחירת המנתח הוא כה קריטי? נכון שרוב חברות הביטוח עובדות עם רוב המנתחים הבכירים, אך נניח ואני רוצה מנתח ספציפי שלא ברשימה - האם אוכל בכל זאת לבצע אצלו את הניתוח ואת שכר המנתח לשלם באופן פרטי (שאר הדברים יכוסו על הביטוח)?
3. הבנתי שיש איזו רפורמה שהייתה מתוכננת ל2022 - האם היא רלוונטית?
אשמח לעזרת המומחים.
תודה.
@kerenX
@מאיר_
אשתי מחזיקה בפוליסת בריאות משנת 2014 (לפני הרפורמה של 2016).
בשנים האחרונות הייתה גם מבוטחת בביטוח קולקטיב במסגרת העבודה. (היה מגולם וללא הצהרת בריאות, אז למה לא)
לאחרונה עזבה את עבודתה ויש לה אפשרות להמשיך את הביטוח באופן פרטי.
לטענת סוכן הביטוח אין אפשרות להחזיק שתי פוליסות פרט, ועליה לוותר על אחת הפוליסות.
ביצענו השוואה בין הפוליסות, ועל פניו נראה שהיתרון היחיד של הפוליסה מ2014 הוא בחירת המנתח באופן חופשי ולא מתוך רשימה סגורה.
בפוליסה החדשה:
ניתוחים בישראל מהשקל הראשון (הישנה משלים שבן),
כיסוי לאביזרים בעת ניתוח ללא הגבלת סכום (בישנה מוגבל ל20,000)
יש כיסוי לניתוח מניעתי (בישנה אין)
יש כיסוי לטיפול מחליף ניתוח בחו"ל (בישנה אין, רק בארץ)
יש כיסוי לתרופות בהתאמה אישית (בישנה אין)
ובאופן כללי, העובדה שהפוליסה החדשה מתעדכנת בכל שנתיים עם טכנולוגיות חדשות וטיפולים/תרופות חדשניות בעוד הפוליסה הישנה קבועה ולא משתנה.
שאר הכיסויים דומים. (השתלות, תרופות, ניתוחים בחול, אמבולטורי, אבחון מהיר)
החסרון כאמור הוא נושא בחירת המנתח בפוליסה החדשה מתוך רשימה סגורה של חברת הביטוח.
בנוסף, העובדה שהפוליסה מתחדשת כל שנתיים יכולה לייקר את הפוליסה. הסוכן אומר שזה סעיף שמרתיע הרבה מבוטחים, אך בפועל זה לא כל כך פשוט לחברת הביטוח להעלות פרמיה, היא צריכה ממש להצדיק את זה מול הרגולטור וגם אז לא בהכרח יהיה רלוונטי לקבוצת גיל שלי וגם אם כן ההתייקרות היא די מינורית.
עד כה מאז הרפורמה ב2016 רק שתי חברות הגישו בקשה לייקר (הראל וכלל) ושתיהן נדחו.
שתי הפוליסות בהראל. המחיר פחות או יותר זהה כולל התפתחות הפרמיה.
על פניו לי נשמע שהפוליסה החדשה עדיפה, אך קצת מפחיד אותי לבטל פוליסה ישנה בלי דרך חזרה.
1. האם הסוכן צודק שאי אפשר להחזיק שתי פוליסות?
2. האם נושא בחירת המנתח הוא כה קריטי? נכון שרוב חברות הביטוח עובדות עם רוב המנתחים הבכירים, אך נניח ואני רוצה מנתח ספציפי שלא ברשימה - האם אוכל בכל זאת לבצע אצלו את הניתוח ואת שכר המנתח לשלם באופן פרטי (שאר הדברים יכוסו על הביטוח)?
3. הבנתי שיש איזו רפורמה שהייתה מתוכננת ל2022 - האם היא רלוונטית?
אשמח לעזרת המומחים.
תודה.
@kerenX
@מאיר_
נערך לאחרונה ב: