הפורום לא מייצג מבחינת. כלל לא בטוח שרוב ההייטקסטים מנהלים תיק השקעות וכלל לא בטוח ששקל שיצא מאחזקת RSU יהפוך לשקל של אחזקת נייר ערך אחר.
גם מקבלי RSU (ובוודאי כאלו בסכומים משמעותיים) שממשיכים להשקיע את הכסף, בשביל דחיית המס, הם לא ״מייצגים״.
כמובן שכל נייר יכול גם לרדת, אבל בתוחלת השווי עולה עם הזמן.
זו מניה בודדת והיא יכולה בקלות גם להתרסק.
(ואז המדינה גם תקבל הרבה הרבה פחות מהמס השולי, המקורי, שהיא הייתה אמורה לקבל).
תלוי על מה. העובד ניצל את הכסף לחופשה בחו"ל? המדינה לא רואה כמעט כלום. העובד שיפץ את הבית ושילם בשחור? המדינה לא רואה כלום. העובד קנה טסלה? המדינה מקבלת מס קנייה נמוך יחסית וירידה בתשלום השוטף. העובד סתם השאיר את הכסף בעו"ש? המדינה לא רואה מזה כלום.
מדובר על הרבה מאוד כסף. אם זה כסף שנכנס למעגל הצריכה המדינה מרוויחה עליו בכמה וכמה גלגולים. מה גם שהיא מרוויחה על כל הסכום (הקרן) ולא רק על הרווח. מע״מ, מס הכנסה על משכורות של עובדים במשק, עסקים שפורחים בזכות הצריכה, מסי קניה/רכישה/שבח/בלו וכו׳ וכו׳.
באמת שלא הייתי דואגת למדינה במצב הזה… לדעתי זה החלום הרטוב של כל מדינה שהכסף ייכנס למעגל הזה ויניע את גלגלי הצמיחה.
מעניין אם יש נתונים מפורסמים לגבי הזמן הממוצע שעובד מחזיק ב RSU מרגע ההענקה. יש לי תחושה שהרוב הגדול מממשים את הרווח יחסית מהר ולא מחזיקים את זה לשנים ארוכות, אבל אולי אני טועה.
לדעתי הרוב הכמעט מוחלט מחזיק לפחות שנתיים מרגע ההענקה (בשביל לא לשלם מס שולי גם על הרווח).
תחשוב על מצב שבו המדינה הייתה מוכנה לחכות שנתיים עם המס השולי (מס הכנסה + ביטוח לאומי + ביטוח בריאות) על המשכורת שלך. היא מאפשרת לך לקחת את כל המשכורת
ברוטו שלך בשנתיים הללו, להשקיע את כל הסכום ולא להפריש לה גרוש בזמן הזה. ואחר כך היא עוד מאפשרת לך להחליט בעצמך, בהחלטה בלעדית שלך לפי מה שמתאים לך, מתי למכור ו-״לשחרר״ לה חלק מהמס שאתה חייב לה.