• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אפשרויות מגורים בחו"ל לאחר פרישה

לתלוש זו מילה עם קונוטציה שלילית, אתה כאילו מנסה להגיד עובדה אבל מכניס לזה את הדעות שלך (אתה גם מסיק שאתה יודע בהכרח למה הורים בוחרים להחליף מקום מגורים באופן תכוף ושזה אך ורק הרצון האנוכי שלהם לטייל)
אנחנו מדברים על ההודעה שלה:
אנחנו מצאנו בסיבובים לפני ההתקרקעות שמסגרות (זמניות תוך כדי תנועה, לחודש חודשיים) עם ילדים שהוריהם ממקומות שונים בעולם, עבדו לנו טוב.
זה שוב איזשהו רצון לקרוא בכוח משהו להעלב ממנו בהודעה. במקום לקרוא פשוט עובדות, ללא שיפוט.

ממה שהיא כתבה ומהדמות שהיא מייצגת בו, זה נובע מרצון לטייל, מה לעשות? ולא מתוך עבודה של ההורים או הכרח אחר של החיים.
ואם זה מתוך עבודה של ההורים, זה משנה את העובדה שזה לתלוש? זו קונוטציה שלילית כי זה דבר שלילי, אין פה שום שיפוט שלי, רק עובדה שלילית על דבר שלילי מעצם טבעו.
לכל הילדים? והחלופה בהכרח לא יוצרת בעיות? לפחות ריככת את מה שאמרת מקודם (חרדות נטישה קשות!)
מה אתה שואל, אם לתלוש ילד מסביבת מגורים אחת פעם אחר פעם לא תיצור אצלו חרדת נטישה?
אני לא יודע, לא לתת לילד לאכול שוב ושוב לא יצור אצלו חרדה תזונתית? אולי לא, אבל ברוב המקרים - יש השלכות טבעיות למעשים.
החלופה לא מייצרת בעיות? איזו חלופה? של לא לעבור כל חודשיים מקום? החלופה של לא לעבור מקום כל חודשיים, לא מייצרת בעיות נטישה, כי אין נטישה.

אז להגיד שזה נכון לכולם זו הקצנה, ולכן, בין שאר הדוגמאות, כתבתי ״הגמל אינו רואה את דבשתו״ (משם התחיל תת השרשור בינינו).
אני דיברתי על מצב נתון ואמיתי בו יש נטישה חוזרת ונשנית, ועליו אמרתי שהוא יגרום לחרדת נטישה.
היא הקצינה אותו למצב קיצוני ביותר שלא רלוונטי ל95% מתושבי ישראל, לא רלוונטי ל95% מהזמן (כידוע, בעוטף היה 95% גן עדן, ו5% גיהנום), כדי להוכיח נקודה.

מי שיאכל הרבה שוקולד, ישמין, ברוב מוחלט של המקרים. אין פה שום הקצנה, גם אם יש 10% של אנשים שלא ישמינו כי יש להם גנטיקת זהב.
להקצין את זה "ואז מה?!?! מי שלא יאכל בכלל, הרי ימות", זאת הקצנה שהיא דמגוגיה, כי יש מרווח עצום בין לעבור כל חודשיים ארץ, לבין לגור בעוטף עזה, כנ"ל שוקולד ורעב.
הביטוי "יישארו עם אף עקום" מתייחס לרוב, באופן מטפורי, לאנשים שמתנגדים למהלך מסוים ומאוכזבים מתוצאתו.
אני אמרתי עובדה, נטישה גורמת לחרדת נטישה. זה לא נכון במאה אחוז מהמקרים. גם מי שמטייל בעולם, כנראה יתן לילדיו חוויה קוסמפוליטית, אין לי עם זה בעיה.
אבל מי שמתרץ את החוסר אחריות הורי שלו בכך שהוא "מעניק לילד חוויה קוסמופוליטית", אז כן, כאן אני שופט שלעניות דעתי, זה לא שווה תחושת תלישות כל החיים.
כל אחד שיעשה מה שנוח לו, אבל העובדות הן העובדות, גם אם הן לא נכונות ב100% מהמקרים ולכולם. לבני אדם יש ידיים ככלל, זה עדיין לא אומר שקטוע יד הוא לא אדם.

הטענה היחידה שלי היא שאחרי שעוברות שנים של צבירת כסף ועוד כסף, מבינים שמה שרוצים זה את הדברים שמראש לא עולים כסף.
זה בדרך כלל אחרי שכבר יש כסף, זאת אומרת עמדה פריבילגית להחריד.
מי שרוצה רק אוויר, שהוא לא עולה כסף, מהר מאוד יגלה שהוא יהנה ליומיים שלושה, כי אז הוא ימות ללא אוכל\מים.
אמרו חכמים ממני
איזה עשיר השמח בחלקו.
אז תעברי לגור באפריקה בבקתת בוץ. זה הרי מה שאת מחפשת, לא? אבל המציאות היא, שאת העמדה היפה שלך על כמה כסף לא חשוב, את אומרת ממקום של כסף.
נראה לי שאתה מתבלבל,
שפע זאת תחושה של עודף ממה שצריך.
שפע זה שפע, אובר של משהו שהוא לא בסיסי ויש הרבה ממנו. ביוב זה שפע, זה לא משהו נחוץ לחיים.
אלוקים חי בחוסר, עם כל מה שיש לו, הוא עם חלל פעור שאינו מצליח למלא, לא משנה כמה חכם או עשיר יהיה.
ואדוני היקר מתרברב בחוכמתו וחבריו העשירים מאד, ועדיין, לא מצליח לספק משפט של השלמה ושמחה בחלקך, מה ששוב מעיד על מחסור.
אין לי מושג מי התרברב בחוכמתו ובחריו העשירים, זה בטח לא הייתי אני, אבל כל זה לא קשור לנקודה. את עושה איש קש של מה אנחנו מרגישים.
אני אומר, שכן, כסף הוא הדבר הראשון במעלה, כי כסף שווה אוכל. מה לעשות? זה פירמידת הצרכים הבסיסית ביותר.
את הופכת את זה, וזאת טעות, זה הכל, אף אחד לא אמר שלשבת על החוף זה לא כיף.
שפע חומרי אינו שום דבר וכלום אם אינו מלווה בהכרה בו לשינה טובה.
אז תוותרי על כל זה, לכי לגור במקום הבסיסי ביותר. אני לא חושב שתעשי את זה, את מבינה?

אבל מי שמתרץ את החוסר אחריות הורי שלו
מי שמתרץ את החוסר אחריות ההורי שלו באהבה לדגל, לאום, תרבות שמעריצה גנרלים ושכול יום יומי, שמעמידה ילדים בימי זכרון, מדבקות דם המכבים בכיתה א', סיפורי גבורה על התאבדות במצדה ומוות בגבורה בגלל סירוב לאכול חזיר...
אחריות הורית ללמד ילדים להתחבא בממ"ד, לרוץ למקלט, ללבוש מדים, לשיר המנון, לעמוד דום...
אחריות הורית...

אני אקח את הילדים שלי לאכול מנגו באי אחר כל חודשיים, שיהיו תלושים כמה שיותר מהנ"ל.

מי שמתרץ את החוסר אחריות ההורי שלו באהבה לדגל, לאום, תרבות שמעריצה גנרלים ושכול יום יומי, שמעמידה ילדים בימי זכרון, מדבקות דם המכבים בכיתה א', סיפורי גבורה על התאבדות במצדה ומוות בגבורה בגלל סירוב לאכול חזיר...
אחריות הורית ללמד ילדים להתחבא בממ"ד, לרוץ למקלט, ללבוש מדים, לשיר המנון, לעמוד דום...
אחריות הורית...

אני אקח את הילדים שלי לאכול מנגו באי אחר כל חודשיים, שיהיו תלושים כמה שיותר מהנ"ל.
זכותך. כלל לא נכנס לוויכוח הפוליטי העקר. רק אומר שיש השלכות. אם יגדלו לך ילדים חסרי זהות ותלושים, את מוזמנת להפנות אותם לכאן. מעבר לזה הכל זכותך.
זה כמובן בלי להכנס לעניין שמי שבורח ממשהו, המשהו נוטה לרדוף אחריו.

אלה כאלה הכללות שטותיות. כל בן אדם הוא אחר, ולדעתי מה שמשפיע על הילדים הוא בעיקר האישיות של ההורים שלהם והתא המשפחתי.
מכיר אנשים שעברו מדינות כל כמה שנים בגלל רילוקיישן (עובדי משרד חוץ, עובדי הייטק, ואפילו מאבטחי מוסדות) והילדים שלהם פתוחים, רחבי אופקים, סתגלנים, ועם חברים בכל העולם. מכיר גם אנשים שנולדו וגדלו ומגדלים את ילדיהם באותה שכונה בחיפה והילדים שלהם סגורים ועם חרדות.
אני עובד בחברה לא ישראלית, הבוס שלי בעבודה הוא הולנדי, גדל עד גיל 12 על ספינת מפרש בדרום אמריקה (ההורים שלו היו מיסיונרים). הוא אחד האנשים הכי מעניינים שפגשתי, לא ראיתי שזה שרט אותו יותר מעובדים אחרים בחברה.
אפשר לגדל ילדים בכמה מדינות, עם שייכות למשפחה, יהדות, זיקה לישראל, ובלי חרדות נטישה.
אפשר לגדל ילד בחיפה ושתהיה לו חרדת נטישה כי אבא נעלם למילואים, או סתם עובד קשה ונשאר שעות רבות במשרד.

יש להם זהות ושייכות למשהו גדול יותר.
האינדוקטרינציה שלך ממש מקסימה.
שיהיה להם בהצלחה. שיהיה להם גם בהצלחה למצוא מקום לגור בו כשיגדלו, לבנות בסיס יציב כדי אחר כך לטייל, מה שלך היה מובן מאליו.

מכיר אנשים שעברו מדינות כל כמה שנים בגלל רילוקיישן (עובדי משרד חוץ, עובדי הייטק, ואפילו מאבטחי מוסדות) והילדים שלהם פתוחים, רחבי אופקים, סתגלנים, ועם חברים בכל העולם.
בוודאי, אין ויכוח על זה.
מכיר אנשים שעברו מדינות כל כמה שנים בגלל רילוקיישן (עובדי משרד חוץ, עובדי הייטק, ואפילו מאבטחי מוסדות) והילדים שלהם פתוחים, רחבי אופקים, סתגלנים, ועם חברים בכל העולם. מכיר גם אנשים שנולדו וגדלו ומגדלים את ילדיהם באותה שכונה בחיפה והילדים שלהם סגורים ועם חרדות.
אתה מבין שגם אדם שגדל עם אוכל יכול לפתח הפרעת אכילה? וזה לא סותר בכלל שאדם שגדל בלי אוכל כנראה יפתח הפרעת אכילה?
אני עובד בחברה לא ישראלית, הבוס שלי בעבודה הוא הולנדי, גדל עד גיל 12 על ספינת מפרש בדרום אמריקה (ההורים שלו היו מיסיונרים). הוא אחד האנשים הכי מעניינים שפגשתי, לא ראיתי שזה שרט אותו יותר מעובדים אחרים בחברה.
אני שמח שהוא מעניין אותך. לא אתה זה שמתמודד עם הקשיים הנפשיים שלו. בכלל, גיל 12 זה לא גיל 16, וכן, לא כולם בנויים אותו דבר.
אפשר לגדל ילדים בכמה מדינות, עם שייכות למשפחה, יהדות, זיקה לישראל, ובלי חרדות נטישה.
אפשר לגדל ילד בחיפה ושתהיה לו חרדת נטישה כי אבא נעלם למילואים, או סתם עובד קשה ונשאר שעות רבות במשרד.
שוב, זה לא מוכיח שום דבר. רע יש בכל מקום, זה כל כך פוסט מודרניסטי להכנס לתוך הרע במודע, כי "רע יש בכל מקום".
אני לא שולל שיש סיטואציות רעות יותר, עדיף אבא שמטייל בכל העולם איתך מאבא שמת במלחמה, ככל הנראה. אבל רע אחד לא מצדיק רע אחר.

אתה צוחק נכון ?
אתה גר בישראל
אין יותר עגום מיהודי שחושב שהוא בטוח יותר בעולם מאשר כאן. בחייך, זה היה אולי נכון לעשור הקודם, לא אחרי השביעי באוקטובר. והרי רק התחלנו

שיהיה להם בהצלחה. שיהיה להם גם בהצלחה למצוא מקום לגור בו כשיגדלו, לבנות בסיס יציב כדי אחר כך לטייל, מה שלך היה מובן מאליו.

בוודאי, אין ויכוח על זה.

אתה מבין שגם אדם שגדל עם אוכל יכול לפתח הפרעת אכילה? וזה לא סותר בכלל שאדם שגדל בלי אוכל כנראה יפתח הפרעת אכילה?

אני שמח שהוא מעניין אותך. לא אתה זה שמתמודד עם הקשיים הנפשיים שלו. בכלל, גיל 12 זה לא גיל 16, וכן, לא כולם בנויים אותו דבר.

שוב, זה לא מוכיח שום דבר. רע יש בכל מקום, זה כל כך פוסט מודרניסטי להכנס לתוך הרע במודע, כי "רע יש בכל מקום".
אני לא שולל שיש סיטואציות רעות יותר, עדיף אבא שמטייל בכל העולם איתך מאבא שמת במלחמה, ככל הנראה. אבל רע אחד לא מצדיק רע אחר.
אתה מאוד נחרץ שלעבור מדינות עם ילדים זה רע, ושזה מצלק אותם נפשית, ולא נראה שאתה פתוח לזה שזה לא בהכרח נכון לכל אחד. אתה גם מאוד נחרץ שלגדול בחו"ל מונע ממך לבנות בסיס יציב להמשך החיים. זה לא נכון. צריך תחושת שייכות למקום, לעם, לרעיון גדול יותר. מאות אלפי יהודים עלו ארצה בגילאים מבוגרים ורובם המכריע הם סיפור הצלחה.
יש אנשים שיהנו מלחיות בחו"ל, יש אנשים שזה יצלק אותם, אבל זה נכון לכמעט כל דבר בחיים, בלי קשר לגיאוגרפיה.
יש אנשים שנהנים בתיכון, ויש אנשים שפורחים חברתית רק בגיל מאוחר יותר.
יש אנשים שנהנים בצבא, יוצאים לקצונה וחותמים קבע, יש אנשים שרוצים להתאבד.
יש אנשים שפורחים בסביבה של חוסר וודאות, יש כאלה שרוצים קביעות בעבודה.

תעשה מה שטוב לך, אם מה שאחרים עושים לא פוגע בך, אל תהיה נחרץ בקביעותיך

אתה מאוד נחרץ שלעבור מדינות עם ילדים זה רע, ושזה מצלק אותם נפשית, ולא נראה שאתה פתוח לזה שזה לא בהכרח נכון לכל אחד
לא, כתבתי:
וכן, לא כולם בנויים אותו דבר.

אתה גם מאוד נחרץ שלגדול בחו"ל מונע ממך לבנות בסיס יציב להמשך החיים.
ממש לא. לעבור ממקום למקום, זה מה שמונע ממך לבנות בסיס יציב. מי שגדל נע ונד, איך הוא יוכל להתבסס במקום אחד? זה לא בסיסטם. וגם זה, לא נכון לכולם.

צריך תחושת שייכות למקום, לעם, לרעיון גדול יותר. מאות אלפי יהודים עלו ארצה בגילאים מבוגרים ורובם המכריע הם סיפור הצלחה.
וכל אלה יספרו לך כמה הגירה זה טראומטי. על אחת כמה וכמה מעבר כל חודשיים.

יש אנשים שנהנים בתיכון, ויש אנשים שפורחים חברתית רק בגיל מאוחר יותר.
יש אנשים שנהנים בצבא, יוצאים לקצונה וחותמים קבע, יש אנשים שרוצים להתאבד.
יש אנשים שפורחים בסביבה של חוסר וודאות, יש כאלה שרוצים קביעות בעבודה.
ועדיין, רוב האנשים חברותיים יותר בתיכון מאשר אחר כך. רוב האנשים לא אוהבים את הצבא. רוב האנשים אוהבים וודאות, ברמה כזו או אחרת.
יש דברים שהם נכונים באופן די גורף, גם אם הם לא נכונים ל100% מהאנשים.

תעשה מה שטוב לך
זה בגדול נכון, אבל כשנכנסים ילדים לתמונה, צריך לחשוב מה טוב להם. גם. זה הכל

אין יותר עגום מיהודי שחושב שהוא בטוח יותר בעולם מאשר כאן. בחייך, זה היה אולי נכון לעשור הקודם, לא אחרי השביעי באוקטובר. והרי רק התחלנו
סטטיסטית יותר יהודים מתו(מוות אלים) במדינת ישראל מאז קום המדינה למרות שיהדות התפוצות גדולה (הרבה) יותר. לא עגום בכלל לחשוב שבעולם יותר בטוח.

לא, כתבתי:

ממש לא. לעבור ממקום למקום, זה מה שמונע ממך לבנות בסיס יציב. מי שגדל נע ונד, איך הוא יוכל להתבסס במקום אחד? זה לא בסיסטם. וגם זה, לא נכון לכולם.

וכל אלה יספרו לך כמה הגירה זה טראומטי. על אחת כמה וכמה מעבר כל חודשיים.

ועדיין, רוב האנשים חברותיים יותר בתיכון מאשר אחר כך. רוב האנשים לא אוהבים את הצבא. רוב האנשים אוהבים וודאות, ברמה כזו או אחרת.
יש דברים שהם נכונים באופן די גורף, גם אם הם לא נכונים ל100% מהאנשים.

זה בגדול נכון, אבל כשנכנסים ילדים לתמונה, צריך לחשוב מה טוב להם. גם. זה הכל

נושא קצת אחר:
אני גם אדם שאוהב וודאות.ומסכים שבדכ אנשים אוהבים וודאות. מאוד אפילו.

אבל מסקרן אותי משהו: העולם שאנחנו בו כיום, והולכים לעברו יהיה עולם עם הרבה אי וודאות ואנשים שיותר טובים ב"אי וודאות" יסתדרו בו יותר טוב.

ואז מעניין, איך עוזרים לילדים/לאנשים לשפר את היכולת הזאת?

נושא קצת אחר:
אני גם אדם שאוהב וודאות.ומסכים שבדכ אנשים אוהבים וודאות. מאוד אפילו.

אבל מסקרן אותי משהו: העולם שאנחנו בו כיום, והולכים לעברו יהיה עולם עם הרבה אי וודאות ואנשים שיותר טובים ב"אי וודאות" יסתדרו בו יותר טוב.

ואז מעניין, איך עוזרים לילדים/לאנשים לשפר את היכולת הזאת?
שאלה מצויינת. אני יודע שיש תרבויות כמו יפן, בהן מקדשים השענות אישית ועצמאות מגיל צעיר. גם בחלק מארה"ב.
בעיניי, זה עוזר מאוד. לדעת לפתור בעיות "עצמונית", באיזשהו שלב אולי אפילו קמפינג ביער במסגרת צופים\משפחתית, שלא מאכילים אותך בכפית -
יעשה פלאים ליכולת להתמודד עם אי ודאות כמבוגר.

סטטיסטית יותר יהודים מתו(מוות אלים) במדינת ישראל מאז קום המדינה למרות שיהדות התפוצות גדולה (הרבה) יותר. לא עגום בכלל לחשוב שבעולם יותר בטוח.
הנקודת מבט שלך שגויה.
יותר יהודים מתו בתקופה שלא הייתה מדינה ליהודים שתגן עליהם ותהיה אבא ואמא גם ליהודי התפוצות, מאשר כשכן הייתה כזאת.
ואני די בטוח שזה נכון גם כשאתה מנרמל את זה פר הזמן שהייתה מדינה (זמן מועט) לזמן שלא הייתה מדינה (כ1700 שנה).

בארץ מתים כל הזמן, עולה דם להחזיק את המדינה הזאת. בחו"ל חיים טוב תקופה ארוכה יחסית, אם יש שלטון אוהד. ואז כשעולה שליט אחר, הכל מתמוטט ברגע

הנקודת מבט שלך שגויה.
יותר יהודים מתו בתקופה שלא הייתה מדינה ליהודים שתגן עליהם ותהיה אבא ואמא גם ליהודי התפוצות, מאשר כשכן הייתה כזאת.
ואני די בטוח שזה נכון גם כשאתה מנרמל את זה פר הזמן שהייתה מדינה (זמן מועט) לזמן שלא הייתה מדינה (כ1700 שנה).

בארץ מתים כל הזמן, עולה דם להחזיק את המדינה הזאת.
חלק מהאנשים מקבלים את ההרגשה, שהרבה מהדם נשפך לא בשם הרצון להחזיק את המדינה אלא בשם החזון הדתי של ארץ ישראל השלמה. בשביל להחזיק במדינה נלחמו ונלחמים. אבל החזון הדתי פחות מדבר אליהם.
בחו"ל חיים טוב תקופה ארוכה יחסית, אם יש שלטון אוהד. ואז כשעולה שליט אחר, הכל מתמוטט ברגע
אם קצת זהירים, ויש גם אזרחות ישראלית, או אפילו אזרחות אירופאית(הרבה מדינות), אפשר יהיה להימנע מהשואה הבאה.

אנחנו מדברים על ההודעה שלה:

כל אחד שיעשה מה שנוח לו, אבל העובדות הן העובדות, גם אם הן לא נכונות ב100% מהמקרים ולכולם. לבני אדם יש ידיים ככלל, זה עדיין לא אומר שקטוע יד הוא לא אדם.
תגיד, סליחה שאני מתערב, ראית עובדות על נתוני חרדה, דיכאון ו ptsd בישראל? של מבוגרים, ילדים, תבחר. עובדות. מספרים. לא בעוטף עזה, בישראל. רחוקה תפיסת עולמי מתפיסת עולמה של נערת הגוגו כמזרח ממערב. אני לגמרי בשפע חומרי. מה שמשקה את הנשמה שלי זה לא שקט ושלווה אלא עוד ועוד אתגרים שאני יוצר לעצמי. שהמירוץ אחריהם ממלא אותי יותר מההשגה שלהם. שלווה אחרי שבוע מחרפנת אותי. אבל היא מציגה תפיסה קוהרנטית שמתאימה לה, וכנראה לעוד לא מעט אחרים, כמו שרואים אפילו כאן, והיא תגיד אולי שלא סתם רואים כאן. אז כמו שאתה רושם, שכל אחד יעשה מה שנח לו, ואולי לך אין ptsd ו/או חרדה, והילדים שלך והמשפחות שלהם סבבה עם לקרוא כותרות שמחר אולי שוב נצטרך ללכת לממדים שמגנים ממש ברוב המקרים... אבל העובדות הן העובדות. שתושב ישראל יטיף מוסר ל... כמעט כל מקום בעולם על בריאות נפשית של ילדים... מה זה אין הגמל רואה את דבשתו, אין הברונטוזאור רואה את צווארו, לא יודע מה להגיד לך.

כן לא בונה.
פחות מתחבר לתרבות שם.
בניגוד להערה הקודמת הפעם תשובה רצינית. ארה״ב מדינה עצומה והתרבות בה מאוד רבגונית. יש פה מרחב גאורגרפי עצום והמון קהילות שחיות את חייהן בצורות מאוד שונות. זה לא רק מנהטן מול איזה עיירה במיסיסיפי, גם בין חיים בניו יורק לערים גדולות וטובות אחרות- ריילי, דנבר, אוסטין- יש הבדלים עצומים. וזה עוד לפני שמדברים על הגיוון האתני. להגיד משהו כולל על התרבות בארה״ב זה כמו להגיד משהו על התרבות באסיה. זאת לא ארץ, זאת יבשת. אגב הם מדברים על זה בגלוי כעל מוקד כח, כעל מדינה שיש בתוכה המון תת תרבויות שגם נותנות מגוון וגם מתחרות ביניהן. מסכים עם הינשוף החסכני שלא הייתי שוקל להגיע שלא בצורה חוקית, בטח עכשיו.

חלק מהאנשים מקבלים את ההרגשה, שהרבה מהדם נשפך לא בשם הרצון להחזיק את המדינה אלא בשם החזון הדתי של ארץ ישראל השלמה. בשביל להחזיק במדינה נלחמו ונלחמים. אבל החזון הדתי פחות מדבר אליהם.
אני מבין, אבל מה מחזק את החזון הזה בדיוק? זה הרי ספין שמקורו במקורות אנטשימיים. על מה אנחנו מדברים, על התיישבות בארץ ישראל השלמה? אין שום רצון כזה ל99.99%.
או שאנחנו מדברים על יהודה ושומרון?
אם קצת זהירים, ויש גם אזרחות ישראלית, או אפילו אזרחות אירופאית(הרבה מדינות), אפשר יהיה להימנע מהשואה הבאה.
לא הבנתי את כוונתך. המודוס אופרנדי של העשור הקודם, להוציא דרכון ליתר בטחון - לא הולך להחזיק מים בעת משבר.
אף מדינה אירופאית לא תקבל 6 מיליון יהודים שיברחו מאטום, mark my words.
אשמח שתסביר

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תגיד, סליחה שאני מתערב,ראית עובדות על נתוני חרדה, דיכאון ו ptsd בישראל? של מבוגרים, ילדים, תבחר. עובדות. מספרים. לא בעוטף עזה, בישראל.
אתה יכול להתערב חופשי, לא צריך לבקש סליחה, אבל אין קשר ישיר בין מה שאמרתי למה שאתה אומר. אני אמרתי שמושלם פה?
אם ניקח ספציפית
נראה שבעולם המערבי יש נתונים מרקיעי שחקים, ואני חושב שברור לכולם למה. לגבי חרדה וPTSD - אני חלילה לא מדבר. אין מושלם.

אז כמו שאתה רושם, שכל אחד יעשה מה שנח לו, ואולי לך אין ptsd ו/או חרדה
נכון, שכל אחד יעשה מה שנוח לו, אני כלל לא אמרתי אם יש או אין למשפחתי חרדה, אני כן אמרתי שלושה דברים:
א. לעבור ממקום למקום יוצר תחושת תלישות,
ב. כשאין לך בסיס יציב קשה לך למצוא זהות,
ג. ליהודים אין הרבה אופציות. גם אם נראה כרגע שכן, המגמה נראית ברורה. אז זה טוב ששם יותר רגוע, אבל שם גם שבור, בדרכים אחרות, במיוחד לנו.
והילדים שלך והמשפחות שלהם סבבה עם לקרוא כותרות שמחר אולי שוב נצטרך ללכת לממדים שמגנים ממש ברוב המקרים...
שים לב שכותרות זה משהו שאפשר למנן, כותרות אינן האמת. אנשים כאן מכורים לאקשן, ובמקומות אחרים... משעמם. אותו כנ"ל לגבי הממדים, יש איזו פוזיציה שמבינים מהמלים.
סכנה פיזית - אי אפשר למנן. כשזה בא - זה בא. סכנת אנטישמיות - אי אפשר למנן, כשזה בא זה בא. אני מעדיף להסתכן בין אחיי כשמישהו רוצה לדאוג לי, מאשר כזר.
סכנת חשיפה - אפשר בהחלט למנן.
שתושב ישראל יטיף מוסר ל... כמעט כל מקום בעולם על בריאות נפשית של ילדים...
אז זה תלוי מאוד איזו בריאות נפשית, ואיזה חוסן אתה רוצה ליצור בילד. נתחיל בזה שבחלק מהעולם אין בכלל ילדים לדבר על בריאות בשבילם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א מעוניין ליצור טבלה עבור אפשרויות נדל"ן למכר צעיר שמסיים לימודיו נדל"ן 5
ח תושב חוזר ותיק, שלא מתכוון לעבוד הארץ ומעוניין לשמוע על אפשרויות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 37
ה אפשרויות מימון לרכישת קרקע נדל"ן 3
ר אפשרויות השקעה שוק ההון 13
flower אל סלבדור — אילו אפשרויות השקעה פתוחות למשקיעים זרים? שוק ההון 10
י אפשרויות מסחר באקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
S אפשרויות לחשיפה לישראל שוק ההון 4
R אפשרויות לניצול זכאויות דיור מקבילות ושאלות על בעלות קרקע נדל"ן 5
algo.il מינוף - אפשרויות פרט למשכנתא (בתי השקעות \ IB \ ברוקרים \ בנקים\וכו') שוק ההון 4
N אמריקאי שכיר תושב הארץ | אפשרויות חסכון לטווח בינוני וארוך צרכנות פיננסית 0
E 500 אש״ח אפשרויות השקעה? שוק ההון 20
C אפשרויות מימון לרכישת בית ב-2.2 מ' צרכנות פיננסית 10
A אפשרויות הלוואה ארוכות טווח צרכנות פיננסית 7
A השוואת אפשרויות פדיון פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S אפשרויות מינוף בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
H אפשרויות מינוף גם בחו"ל נדל"ן 40
M אפשרויות השקעה כחברה בע'מ ולא עוסק מורשה מיסים 4
B עזרה בבחירת אפשרויות בדמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ג אפשרויות השקעה לטווח קצר/קצר מאוד שוק ההון 9
stamEhad אפשרויות השקעה שיש לאזרח אירופאי (פורטוגלי) ואין לאזרח ישראלי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 12
ת אפשרויות לקניית קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 6
M מהן אפשרויות המשיכה בקפ"ג IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח התייעצות לגבי אפשרויות תעסוקה עם טווח לימודים קצר התפתחות אישית 3
O אפשרויות לניהול קרן השתלמות כIRA - 2021 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
לאונל אפשרויות להפקדה בקרן השתלמות לקראת סוף השנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A האם יש מלאכות כפיים עם אפשרויות קריירה סבירות? התפתחות אישית 20
I כדאיות השקעה -בחירה בין אפשרויות שונות נדל"ן 22
M אפשרויות להשקעה שפתוחות רק לתושבי חוץ? שוק ההון 4
D אפשרויות השקעה בנדל"ן מניב נדל"ן 28
י אפשרויות למשוך חסכון פנסיוני פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
D אפשרויות למינוף לתושב ישראלי שוק ההון 53
סול פתיחת IAR- בקרן השתלמות או בגמל? האם יש עוד אפשרויות? שוק ההון 6
Y מה אפשרויות קניית כסף (מתכת) אם בקרן נאמנות או מתכת פיזית שמאוחסנת בצורה בטוחה? שוק ההון 13
Y הרכב תיק הארי בראון - השוואה בין אפשרויות שוק ההון 8
J אפשרויות שונות להשקעה (מלבד שוק ההון, נדלן, ..) שוק ההון 23
cypriano de rore תיק השקעות סולידי - טבלת אפשרויות שוק ההון 41
unrealx התלבטות בין 4 אפשרויות אג"ח שוק ההון 9
N ייסורי הדוב או אפשרויות השקעה בזמן הנוכחי שוק ההון 16
V אסטרטגיית או אפשרויות השקעה לזמן מיתון (משבר ו/או נפילות ממושכות בבורסות) שוק ההון 20
A חריגה מתקרת ההפקדה לפנסיה - אפשרויות צרכנות פיננסית 23
מ אפשרויות מימון פרויקט יזמי נדל"ן 3
G השקעה סולידית לטווח קצר/בינוני, עם אפשרויות יציאה שוק ההון 2
ד מה הן אפשרויות המשיכהֽ/ניוד של כספים צבורים בביטוח מנהלים ישן? צרכנות פיננסית 3
ב אפשרויות השקעה בשווקים בו הריבית עולה שוק ההון 10
N חיסכון לילדים - השוואת אפשרויות השקעה שוק ההון 41
ד אפשרויות השקעה עבור תושב חוץ שוק ההון 14
נ בחירה בין אפשרויות שונות בדמי ניהול לקרן פנסיה צרכנות פיננסית 7
I שימוש יתר בIBI או אפשרויות לקופת גמל שוק ההון 12
I אפשרויות השקעה לבעלי אזרחות זרה שוק ההון 3
B אפשרויות השקעה לאזרחים אמריקאיים שוק ההון 37

נושאים דומים

Back
למעלה