oferM
משתמש בכיר
- דירוג
- 1,653
אני חושב שבפורום קשה לדעת מה הולך בראש של הצד השני, בלי להכיר לעומק. מהרושם שלי לא נראה שדברים כמו "ככה זה", "זאת הדרך הנכונה" , "אין ברירה" זה מה שמפעיל את האנשים כאן. אבל מי יודע.תודה על ההערה וההארה,
אני רק רוצה לציין שאני מקבלת את כל הדרכים שבהם בני אדם בוחרים לחיות,
אני רק שמחה לפעמים להציב להם מראה כמו ששמחה שמציבים לי, זה מאתגר את המחשבה ומכריח לבדוק שוב האם אני מונעת מהרגלים והתניות או חופש בחירה ומחשבה, כל יום מחדש.
הדיון הלך לקצוות מכיוון שהוא טעון, הוא מאתגר את הבסיס עליו אני מדברת, היכולת בכל רגע נתון להיות חופשי. ונוגע בנושאי ליבה של זהות, שייכות, הגדרה עצמית כו.
זוהי נקודת המוצא. הכלכלה נגזרת מהם.
רב הטריגרים שאני רואה שאני מפעילה פה, הם כאלה שנעים סביב קבעונות של "אין ברירה" "ככה זה" ובעיקר "זאת הדרך הנכונה" "אני שייכת לשבט הזה" "זה מה שמגדיר אותי" וכו וכו
לגבי שייכות לשבט - את צודקת. מניע הרבה אנשים. אבל זה לא בהכרח דבר רע.החיים לימדו אותי שרב בני האדם פועלים מפחד ואוהבים להצטופף סביב מדורת השבט, לא משנה איזה שבט, העיקר שיהיה נרטיב.
לגבי הפחד משינוי - גם נכון. וחבל, מהרבה מהשינויים אין מה לפחד, הם רק מביאים טוב.
אחלה פוליקר.רק כדי לגלות בגיל מבוגר יותר, שהיו יכולים לחיות את החלומות ששמרו בסוד כל השנים.
כמו שאמר ידידנו פוליקר "חופשי זה לגמרי לבד"