stamEhad
משתמש רגיל
- דירוג
- 293
כידוע, בשנים האחרונות פורטוגל פתחה את הברז לאזרחות ויש נהירה גדולה של ישראלים יוצאי ספרד, להוציא דרכון פורטוגלי (שנחשהת כמדינה באיחוד האירופי).
חשבתי גם לעשות את המהלך, ולפני כן רציתי לשאול ולהתייעץ איתכם בפורום:
1. האם אזרחות פורטגלית יכולה לפגוע בי בהקשרים של מיסוי/דיווחים? למשל אני יודע שבעלי אזרחות אמריקאית "סובלים" מבירקוטיות מיסוי ודיווח לא קטנות
2. לאילו השקעות אני יכול להיכנס בתור אירופי שבתור ישראלי אני לא יכול?
3. האם מישהו מכיר יתרונות בלקיחת הלוואות/משכנתא כאזרח אירופאי במדינה אירופית במקום בישראל?
4. האם כאזרח אירופאי יש לי הקלות/יתרונות ברכישת דירה באירופה? (בירוקרטיה, הטבות מס)
5. כמשקיע סולידי בשוק ההון עם תיק שמנוהל בפסגות ומחזיק ניירות מחקי מדדים - האם יש אופטימיזציה שאוכל וכדאי לי לעשות עם אזרחות אירופאית? (ונגיד שעמלות זה פחות מה שמדאיג אותי)
6. כל טיפ אחר יתקבל בברכה
תודה
חשבתי גם לעשות את המהלך, ולפני כן רציתי לשאול ולהתייעץ איתכם בפורום:
1. האם אזרחות פורטגלית יכולה לפגוע בי בהקשרים של מיסוי/דיווחים? למשל אני יודע שבעלי אזרחות אמריקאית "סובלים" מבירקוטיות מיסוי ודיווח לא קטנות
2. לאילו השקעות אני יכול להיכנס בתור אירופי שבתור ישראלי אני לא יכול?
3. האם מישהו מכיר יתרונות בלקיחת הלוואות/משכנתא כאזרח אירופאי במדינה אירופית במקום בישראל?
4. האם כאזרח אירופאי יש לי הקלות/יתרונות ברכישת דירה באירופה? (בירוקרטיה, הטבות מס)
5. כמשקיע סולידי בשוק ההון עם תיק שמנוהל בפסגות ומחזיק ניירות מחקי מדדים - האם יש אופטימיזציה שאוכל וכדאי לי לעשות עם אזרחות אירופאית? (ונגיד שעמלות זה פחות מה שמדאיג אותי)
6. כל טיפ אחר יתקבל בברכה
תודה
נערך לאחרונה ב: