• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אל סלבדור — אילו אפשרויות השקעה פתוחות למשקיעים זרים?

flower

משתמש רגיל
דירוג
195
שלום לכולם,

אני מעוניין לפתוח דיון חופשי על נושא ההשקעות באל סלבדור, מדינה שמציגה לאחרונה נתונים מפתיעים של צמיחה כלכלית ושיפור ביטחוני.
לנוכח ההתמודדות המרשימה עם בעיות פשיעה והצעדים לקידום הכלכלה — עולה השאלה: האם זו הזדמנות השקעה מעניינת?

מתוך חיפושים ראשוניים, שמתי לב שאין כרגע ETF ייעודי שעוקב אחרי שוק המניות של אל סלבדור, וגם הבורסה המקומית נחשבת קטנה ודלה בנזילות.

יחד עם זאת, נתקלתי בפתרון פוטנציאלי — קרן REIT בשם:
Volcán Capital – El Salvador REIT Fund

הייתי שמח לשמוע מכם:
- האם מישהו מכיר את הקרן הזו או את Volcán Capital? האם מדובר בגוף אמין ורציני?
- האם יש דרכים נוספות, ישירות או עקיפות, להיחשף לשוק הנדל"ן או לכלכלה המתפתחת של אל סלבדור?
- מה לדעתכם הסיכונים והיתרונות של השקעה במדינה הזו, בהשוואה לשווקים מתפתחים אחרים?

כל מחשבה, ניסיון או מידע יתקבלו בברכה. תודה רבה!

הניסיון שלי אנקדוטלי בלבד, הכרתי כמה סלבדורים שלמדו איתי בחו"ל. מהסיפורים שלהם מדובר במדינה אלימה, עניה, ומושחתת. למה לשים ראש בריא במיטה חולה?
מתי הם סיפרו לך את זה?

הדרך הטובה ביותר להחשף לנדלן, היא לקנות את הנדלן בעצמך, יש כמובן כל מיני פרויקטי פיתוח שאפשר לעשות מחקר ולהצטרף, זה לרוב ליד החופים
לגביי חשיפה לשוק המקומי, ובכן, כפי שכתבתי מקודם, אם אתה מאמין בשוק, תרים עסק, יש הטבות על הקמת חברה שעיסוקה קשור לביטקוין, יתכן ויש, זכאות לפטור מרווחי הון ל 15 שנה
קצת על אל סלבדור, היא לא אותה מדינה כמו לפני הנשיא הנוכחי, הפשיעה ירדה כמעט לאפס (כי כולם בכלא) וכרגע נחשבת הבטוחה ביותר באמריקה הלטינית
אנשים טובים, נחמדים, אוהבים לעזור, ניתן לומר עניים אך מרוצים, היתה הגירה שלילית לפני שנים רבות ורבים הלכו לארהב וקנדה לעבוד, המגמה משתנה ואנשים חוזרים למשפחות שלהם, לקרקע שלהם
רוב הבעלות על הקרקעות היא ידיים פרטיות
הממשלה לוקחת מס קטן על העסקה
ישראליים יכולים לרכוש נדל"ן ישירות (מניסיון)
מס רכישה בגובה 3% (בסכום מעל 28 אלף דולר) ומס טאבו לרישום הנכס בגובה 0.685 % (משהו כזה) על כל הסכום
לגביי סגירת עסקה, עדיף להיות נוכח פיזית, בעיקרון, עורך דין, 2 צדדים, 2 עדים, ומתורגמן

1. הנתונים המדהימים לגבי ירידת הפשיעה (לפי ויקי 98% ירידה ברציחות) נראים לי פשוט טובים מדי. שיפור כזה משיגים באמצעות משחק בנתונים, לא בשום דרך אחרת. יתכן שהמלחמה בפשע מצליחה ויש שיפור, לא יודע, אבל לא עד כדי כך. אז לא הייתי משקיע שם על סמך השיפור הזה.

2. אי אפשר להשקיע בעולם השלישי כמו בעולם הראשון - על ידי קניית קרן ולשכוח מזה. היכולת להשקיע בנוחות מבוססת על מערכת אדירה של רגולציה, שדואגת שרווחי החברות יגיעו לבעלים (=המשקיעים) ולא למנהלים/מקורבים/פקידים וכו'. זה לא קיים באל-סלבדור.

1. הנתונים המדהימים לגבי ירידת הפשיעה (לפי ויקי 98% ירידה ברציחות) נראים לי פשוט טובים מדי. שיפור כזה משיגים באמצעות משחק בנתונים, לא בשום דרך אחרת. יתכן שהמלחמה בפשע מצליחה ויש שיפור, לא יודע, אבל לא עד כדי כך. אז לא הייתי משקיע שם על סמך השיפור הזה.

2. אי אפשר להשקיע בעולם השלישי כמו בעולם הראשון - על ידי קניית קרן ולשכוח מזה. היכולת להשקיע בנוחות מבוססת על מערכת אדירה של רגולציה, שדואגת שרווחי החברות יגיעו לבעלים (=המשקיעים) ולא למנהלים/מקורבים/פקידים וכו'. זה לא קיים באל-סלבדור.
1. לגביי הפשיעה, עם התמקדות על הרציחות, הנתונים אמתיים,
יש באמת כלא עם עשרות אלפי רוצחים/חברי כנופיות שלא היו שם לפני 5 שנים
כמובן שהנשיא היה צריך לשלול זכויות מהאזרחים כדי לבצע את כל המעצרים/חיפושים ללא צווים
ביוטיוב ע"ש הרבה מידע תומך
2. נכון מאוד
נכון להיום היא לא מדינה מערבית עם כל ההגנות על המשקיע שכרוכות בזה
במילים אחרות, מדינה מתפתחת
התירות במגמת גדילה בשנים האחרונות, גם בהתחשב כמובן בדיפ הקורונה שפגע בכולם

סיפור מטורף מה שעשה שם הנשיא ב-3 שנים, בדיוק ראיתי השבוע דוקו ביוטיוב על זה, ממליץ מאוד.
לעניין הירידה בנתוני הפשיעה, לא חושב שמדובר במשחק של הנתונים, אלא ירידה אמיתית בפשיעה.
האם הייתי משקיע שם כסף? לא יודע.

או שתקרא קצת על מה עשו במדינה ותבין שאין שום משחק בנתונים)?(

או שתקרא קצת על מה עשו במדינה ותבין שאין שום משחק בנתונים)?(
נו באמת, איך על ידי קריאה קצת אני אמור לוודא אם יש או אין משחק בנתונים?
ממה שקראתי נראה שיש ירידה אמיתית ואפילו דרמטית בפשיעה. לא מנסה להכחיש את זה.
אבל 98%?? זה כמו מנהיג שמנצח בבחירות ברוב של 98%. לא צריך לקרוא כלום כדי להבין מה זה אומר.

זה לא מספר מופרך לדעתי
גם אם הוא מגזים באיזה 10 אחוז
כמות הרציחות שם היו ברמה יומיומית, במיוחד לפני הכליאה המאסיבית, היום הן ברמה חודשית
הרף שממנו היה צריך לרדת היה גבוה מאוד
ובמבחינת השכנות הלטיניות מהדרום והצמודות, נכון להיום, אל סלבדור "נחשבת" (או נספרת) כבטוחה ביותר (או בטוחה יותר)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
algo.il אילו הטבות\תנאים\הוזלות אפשר לקבל כעובד עיריית ת"א? צרכנות פיננסית 1
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
esho אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
Camel אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
T אילו מגזינים או עיתונות זרה שווה את כספכם? אוף טופיק 14
S אילו מרכיבים נכללים בחישוב מדרגת המס לשכיר? צרכנות פיננסית 1
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T על אילו עמלות אני יכול לקבל פטור/הנחות בהעברות מט"ח לחו"ל? שוק ההון 7
ט אילו בטוחות אתם מבקשים מהשוכרים? נדל"ן 36
א אילו סקטורים ונכסים כדאי לקנות אם אני מאמין שהאינפלציה היא לא זמנית ? שוק ההון 33
E אילו אפיקי השקעה אטרקטיביים יש כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ש אילו פלטפורומות מסחר מומלצות בארה''ב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
ד מה הייתם עושים אילו הייתם אני? שוק ההון 9
S קרנות הנסחרות בדולרים מול אילו בשקלים שוק ההון 17
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
L יזמים או בעלי עסקים, אילו תכונות וכישורים צריך וכדאי לשפר? התפתחות אישית 34
A מה הייתם עושים אחרת אילו הייתם צעירים ב20 שנה? התפתחות אישית 146
unrealx אילו יתרונות יש להשקעה בקרנות אג"ח ממשלתי על אג"ח בודדת? שוק ההון 15
unrealx אילו סיבות יש לפתוח חשבון באינטרקטיב ישראל ולא ישירות מול אינטרקטיב ברוקרס? שוק ההון 2
unrealx אילו זכויות מתבטלות כשעוברים ל- IRA? שוק ההון 6
S אילו דברים יקרים קניתם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Y אילו מניות אפשר לקנות בקופת גמל בניהול אישי? שוק ההון 7
ר אילו אפיקי השקעה צפויים לעלות כשהריבית עולה? שוק ההון 44
? אני רוצה לתזמן את השוק בזמן הכניסה אילו. לקנות סל מניות עכשיו? שוק ההון 57
ע מול אילו עמלות מתקזזים דמי הטיפול החודשיים בבית ההשקעות? שוק ההון 3
D קרנות פנסיה - אילו אמצעים יש לי כדי להשוות? צרכנות פיננסית 12
מ אילו יציאות צרכניסטיות הכי מטריפות אתכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4105
י אפשרויות מסחר באקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
S אפשרויות לחשיפה לישראל שוק ההון 4
R אפשרויות לניצול זכאויות דיור מקבילות ושאלות על בעלות קרקע נדל"ן 5
algo.il מינוף - אפשרויות פרט למשכנתא (בתי השקעות \ IB \ ברוקרים \ בנקים\וכו') שוק ההון 4
NachYur אמריקאי שכיר תושב הארץ | אפשרויות חסכון לטווח בינוני וארוך צרכנות פיננסית 0
E 500 אש״ח אפשרויות השקעה? שוק ההון 20
C אפשרויות מימון לרכישת בית ב-2.2 מ' צרכנות פיננסית 10
A אפשרויות הלוואה ארוכות טווח צרכנות פיננסית 7
A השוואת אפשרויות פדיון פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S אפשרויות מינוף בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
H אפשרויות מינוף גם בחו"ל נדל"ן 40
M אפשרויות השקעה כחברה בע'מ ולא עוסק מורשה מיסים 4
B עזרה בבחירת אפשרויות בדמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ג אפשרויות השקעה לטווח קצר/קצר מאוד שוק ההון 9
stamEhad אפשרויות השקעה שיש לאזרח אירופאי (פורטוגלי) ואין לאזרח ישראלי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 12
ת אפשרויות לקניית קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 6

נושאים דומים

Back
למעלה