• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

IRA והשקעה במניות דיבידנד

yaronw

משתמש רשום
הצטרף ב
26/5/15
הודעות
3
דירוג
1
שלום לכולם!

יש לי שאלה לגבי מסים - יש לי קרן השתלמות בניהול אישי ואני רוצה למקסם את הפטור ממס שיש בה, חשבתי להחזיק מה מניות דיבידנד אק ראיתי שיש שם ניכוי מס על התשלומים, האם זה המס האמריקאי ואין מה לעשות?

ואם זה המצב, אז האם יש דרך לפתור את זה או שצריך או לשלם את המס או להשקיע בקרן מחקה מדד וככה להנות מהפטור אבל ללא דיבידנדים?

תודה
 
בכל מצב שבו אתה רוכש מניות אמריקאיות (לבד או באמצעות קרן/תעודה) אז ישנו מס של 25% במקור על הדיבידנדים.
המקרה היוצא דופן היחיד הוא קרן אירית שמשלמת רק 15% מס על הדיבידנדים האמריקאיים במקום 25%.

הדרך היחידה שלך למקסם את הטבת המס ולהמנע מתשלום מס כלשהו היא להחזיק אך ורק ניירות ישראליים (או ניירות ממדינות פטורות - תייעץ עם יועץ מס בשביל רשימה) אבל לא להחזיק ניירות שמחזיקים או עוקבים אחרי מניות של חברות אמריקאיות.

כפי שציינתי, קרן מחקה מדד לא תעזור לך כי היא תשלם את המס במקומך ואתה פשוט תקבל "תשואה בניכוי מס".

לדוגמא אם אתה מחזיק קרן שמחזיקה את כל 30 המניות הדאו ג'ונס ביחס שווה (לא לפי משקל) אז הקרן תשלם מס על דיבידנדים במקור ואז תעביר לך את היתרה של הדיבידנד לאחר המיסוי.
אם אתה תחזיק את המניות הללו לבד אז אתה תקבל את הדיבידנדים בניכוי מס במקור לחשבון שלך.

בשני המקרים אתה קיבלת את אותו הסכום בדיוק לחשבון שלך והוא תמיד לאחר מיסוי במקור.
 
תודה, הבנתי אותך לגמרי
ולמרות זאת, ראיתי שאתה בעצמך משקיע בדיבידנים ומוותר על ההטבות מס. מעניין ;)

אני חושב על לבנות תיק שמתחלק בין השקעה פאסיבית לדיבידנדים כאשר כל ההכנסות מהדיבידנדים נשארים בתיק, קשה להחליט את החלוקה ...
 
ולמרות זאת, ראיתי שאתה בעצמך משקיע בדיבידנים ומוותר על ההטבות מס. מעניין
הויתור על הטבת המס הוא ויתור על מס רווחי הון ממכירת ניירות ברווח.
משקיע מדדים צריך לאזן את התיק שלו ובפעולת האיזון הוא נועל רווחים שבתיק השקעות ממוסה היה צריך לשלם עליהם מס.
משקיע דיבידנדים מוכר רק מניות שהפסיקו או הקטינו את הדיבידנדים אז פעולות המכירה צפויות להיות יותר נדירות ולרוב ברווח קטן יותר מאשר משקיע המדדים.
עקב כך הפסד הטבת המס הוא יותר בסגנון של "אם היית עושה משהו אחר אז היתה לך הטבה" מאשר "שילמת מס שלא היית צריך לשלם".

אני חושב על לבנות תיק שמתחלק בין השקעה פאסיבית לדיבידנדים כאשר כל ההכנסות מהדיבידנדים נשארים בתיק, קשה להחליט את החלוקה ...
אני בהחלט מבין את ההתלבטות.
חשוב רק לפני שאתה מתחיל לבנות תיק השקעות מבוסס דיבידנדים (גם חלקי) להחליט על תוכנית עבודה מסודרת.
התוכנית עבודה שלך צריכה להכתיב לך מה הקריטריונים שלך בשביל לקנות מניה ומה הקריטריונים בשביל למכור אותה.
 
@daat99 זאת בדיוק הנקודה שבה אני מתחיל לחשוש (לשלומם של אחרים...), אתה מציג פה בפורום אסטרטגיה שהשקעת בה זמן רב בלימוד הסיכויים והסיכונים, בחינת חברות והרצת אינספור סימולציות, צברת ביטחון בשיטה שלך, גיבשת אסטרטגיה מסודרת, אתה מחזיק קרן חירום ואתה מוציא את האסטרטגיה שלך לפועל, ואז אנשים מתחילים להרגיש שזה נגיש להם גם בלי לעשות את כל הדברים האלה...אני לא יודע למה זה מרגיש לי כמו "כסף טיפש" (או במילים יותר עדינות, בדיוק ההפך מ"דעת").
כמובן שיש גם סיכוי שאני לא נותן לאנשים פה מספיק קרדיט...
 
המטרה שלי היא לחשוף אנשים לשיטה הזו ולשתף את הידע שרכשתי.
מכאן ואלך זו אחריות של כל אחד ואחד להחליט כמה הוא רוצה ללמוד.

צריך לזכור שאת אותו הדבר אפשר להגיד על כל השקעה, גם על התיק של הארי בראון.
כבר נתקלנו במקרים בפורום של לפחות שני אנשים שקפצו למים עם "תיק פסיבי" ואחרי תנודתיות ראשונה קיבלו פיק בירכיים ואיבדו את האמון בהשקעה פסיבית.

אפשר להוליך סוסים לשוקת אבל אי אפשר להכריח אותם לשתות...
 
נערך לאחרונה ב:
אני מאוד מסכים עם הנקודה של @ETL כאן - זה חלק מזה שהחלק הפסיכולוגי הוא היותר משמעותי בתיק ההשקעות, לעומת האם בחרת בתיק של הארי בראון, מניות/אגח או דיבידנדים. זה גם אולי הביקורית העיקרית האישית שלי כנגד הרעיון של המלצת גישת הדיבידנדים הזאת לאנשים שחדשים לעולם ההשקעות ושואלים מה לעשות. פחות מפריעים לי החסרונות הטכניים שאני רואה בגישה הזאת (נגיד אי-דחיית המס), ויותר שהעובדה שזו שיטת השקעות שאמנם אמורה לספק יותר חוסן נפשי לנפילות של בורסה (כי אכפת מהדיבידנד ולא מהמחיר) - אבל זה נכון רק עבור מישהו שעשה את עבודת הלימוד המעמיקה והיסודית ש @daat99 עשה לפני שהוא השתכנע בגישה. וגם ההתנהלות השוטפת דורשת יותר מחקר ומשמעת עצמית מאשר תיק פסיבי (דעת אמנם תיאר את זה ככמה דקות של פעולות מכאניות כדי לסנן את המניות המתאימות להשקעה הבאה, אבל עומדת לו מאחורי זה הבנה מקיפה של השיטה עצמה). שאר האנשים, שרק יעקבו באופן עיוור אחרי הרעיון - יברחו לרוב, כמו הרוב, בקריסה הראשונה.
(כבר ראינו אנשים פותחים פה שרשורים, מודאגים מנפילה של כמה אחוזים בודדים באגח או מניות. אני רוצה לראות מה יקרה פה בפורום כאשר (לא אם) הבורסה תקרוס כמה עשרות אחוזים...)

זה הסיבה שלאנשים שרק נכנסים לעולם הזה, מתאימה לדעתי הרבה יותר העצה של ״לקרוא את הבלוג פעמיים״ ולבנות תיק פסיבי פשוט ככל האפשר - אפשר עם קרן אחת על מניות וקרן אחת על אג״ח. כמה שהתיק פשוט יותר ככה יש יותר סיכוי להתמיד בו, וזה חשוב הרבה יותר לתשואות ארוכות הטווח מאשר שיפורים קטנים אחרים (נאמר גם הקרן מחקה מדד עולמית של תכלית וגם הקרן VT שתיהן לא מושלמות, כל אחת בדרכה - אבל למשקיע חדש הן עדיפות בהרבה מאשר השקעה מסורבלת יותר שלא יעמדו בה).
 
נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: ETL
זה הסיבה שלאנשים שרק נכנסים לעולם הזה, מתאימה לדעתי הרבה יותר העצה של ״לקרוא את הבלוג פעמיים״ ולבנות תיק פסיבי פשוט ככל האפשר
אני מבין את הגישה שלך אבל אני לא מסכים איתה כל כך.
לדעתי הרבה יותר קשה להתמודד עם נפילת מחירים בבורסה כאשר אתה צריך לסמוך עליה שתתקן את עצמה בעתיד.
בשיטת הדיבידנדים לעומת זאת לא מסתכלים על מחיר המניה ואנחנו לא צריכים לחכות שהיא תתקן את עצמה אלא רק על הדיבידנדים שממשיכים לעלות בעת משבר.

מה יקרה למשקיע המתחיל שלא הפנים את עקרון הסבלנות בשיטה הפסיבית ולא עשה מחקר ששכנע אותו ב-100% שתיק מניות יתקן את עצמו בחזרה למעלה אחרי נפילה?
כמה מהמשקיעים המתחילים שיראו את שווי התיק שלהם מתרסק ב-50% ישכחו את עקרון ההשקעה הפסיבית ויחדלו להאמין שהבורסה תתקן את עצמה?

לעומתם מה לדעתך יקרה למשקיע דיבידנד שרואה את הדיבידנד גדל ולא מסתכל על שווי התיק?

יש משהו מאוד מרגיע בהסתכלות על הדיבידנד ובקריאת הודעה לעיתונות שבה החברה אומרת "הכלכלה מתרסקת אבל אנחנו נותנים למשקיעים העלאה במשכורת".

פחות מפריעים לי החסרונות הטכניים שאני רואה בגישה הזאת (נגיד אי-דחיית המס)
לא כל כך ברור לי למה אתה מתכוון.
אם אתה רוכש קרן/תעודה לא-אירית (כגון הקרנות של ואנגארד) אז הקרן משלמת את אותו המס על הדיבידנד באותו התאריך שאני משלם אותו.
רק אם אתה רוכש קרנות איריות (שזה לא רוב המשקיעים המתחילים כאן בפורום) בחשבון שלא ממוסה במקור אז אתה מקבל דחיית מס על 10% מהדיבידנד (ובחשבון פטור אתה לא משלם זאת בכלל).
 
כן, נראה לי שאתה צודק בנקודה השנייה, המיסוי לא באמת יותר בעייתי יחסית לרוב החלופות (ואני בהחלט לא נוטה להמליץ על הקרנות האיריות, למרות שבחרתי בהן לעצמי, כי זה מוסיף סרבול ועלויות בטווח קצר תמורת עוד קצת תועלת בטווח ארוך).

שיטת הדיבידנדים שהצגת עדיין יותר מורכבת מהשקעה פסיבית ״טיפשה״, אבל ההיבט התפעולי היה משני מבחינתי. זו מורכבות ״אגבית״, דומה לסרבול שמקבלים כשמפלחים תיק פסיבי להמוני פרוסות - שניהם נותנים לך יותר מדי הזדמנויות ״לשחק״ עם התיק ולסטות מתוכנית המקורית (נגיד לדחות את האיזון התקופתי באיזה תירוץ לעצמך כי בפנים אתה בעצם חושב שאחד המדדים עוד יעלה או ירד).

ברמה היותר עקרונית, אני מניח שזה עניין אישי של איזה ״סיפור״ נותן לך יותר חוסן פסיכולוגי מול השוק - החשיבה שקנית מניות של חברות בעלות חוסן להמשיך ולשלם לך ״משכורת״ עולה לא משנה מה יקרה, או החשיבה שקניתי בעלות חלקית על רוב כלכלת העולם ואני מאמין שהיא תמשיך לצמוח גם אם באופן רגעי אנשים מפחדים ממשהו.
 
שיטת הדיבידנדים שהצגת עדיין יותר מורכבת מהשקעה פסיבית ״טיפשה״, אבל ההיבט התפעולי היה משני מבחינתי. זו מורכבות ״אגבית״, דומה לסרבול שמקבלים כשמפלחים תיק פסיבי להמוני פרוסות - שניהם נותנים לך יותר מדי הזדמנויות ״לשחק״ עם התיק ולסטות מתוכנית המקורית (נגיד לדחות את האיזון התקופתי באיזה תירוץ לעצמך כי בפנים אתה בעצם חושב שאחד המדדים עוד יעלה או ירד).
אתה צודק, יבגני. ולמרות זאת, איכשהו אני מקבל את התחושה בפורום הזה - לפחות בזמן האחרון - שהרבה האנשים כאן אפילו לא מחפשים תיק השקעות עצל פרימיטיבי ביותר. יכול להיות שזה קומץ אנשים חדשים פה בפורום שנרשמו רק כדי אולי לסחוט מפה סוג של ייעוץ פיננסי בחינם או פשוט כאלה שבאמת לא יודעים עדיין מספיק על העולם הזה. אבל כשאני קורא פה דיונים מסויימים שקו הדעה המרכזי בהם הוא הקו של המשקיע הישראלי הממוצע - החרד ממניות - ש-90% אג"ח זה ה-דבר כי אחרת בנפילה הבאה אתה תאבד את כל כספי הירושה שלך, או הכי גרוע - דיונים שמדברים בהם על ניהול אקטיבי (כאילו באמת. WTF? הכי לא קשור לרוח הקהילה). אז דברים כאלה רק גורמים לי להתייצב עוד יותר לצד @daat99 .

מי שלא רוצה ללמוד דברים חדשים, ממילא אתה לא תעזור לו. בייחוד אם זה בנאדם שבגלל החרדות שלו לא מוכן להסתכל מטר מעבר לאג"ח ונדל"ן. מה שעושה @daat99 על דיווידנדים זה יופי כי ככה מי שבקיא כבר בעקרונות התיקים הפאסיביים וחושב ברצינות על פרישה מוקדמת נחשף לזה גם.
 
בכל מצב שבו אתה רוכש מניות אמריקאיות (לבד או באמצעות קרן/תעודה) אז ישנו מס של 25% במקור על הדיבידנדים.
המקרה היוצא דופן היחיד הוא קרן אירית שמשלמת רק 15% מס על הדיבידנדים האמריקאיים במקום 25%.

.

סליחה על הבורות אבל מה זה קרן אירית? אני לא מוצא על כך שום דבר בגוגל. ניכוי המס במקור בקרן כזו היא 15% או שהמס הכולל הוא 15% (כמו ריבית לא צמודה בארץ)?
 
ברמה היותר עקרונית, אני מניח שזה עניין אישי של איזה ״סיפור״ נותן לך יותר חוסן פסיכולוגי מול השוק - החשיבה שקנית מניות של חברות בעלות חוסן להמשיך ולשלם לך ״משכורת״ עולה לא משנה מה יקרה, או החשיבה שקניתי בעלות חלקית על רוב כלכלת העולם ואני מאמין שהיא תמשיך לצמוח גם אם באופן רגעי אנשים מפחדים ממשהו.
ההבדל היחיד בחוסן שבין שתי השיטות הוא שבתיק פסיבי כאשר המחיר נופל אין לך שום אישור מוחשי שיעודד אותך לחשוב שהבורסה תתקן את עצמה שוב למעט מה שקרה "פעם".
בתיק מניות דיבידנד שמורכב מ-50 חברות שונות לעומת זאת אתה צפוי לקבל הודעה במייל על חלוקת דיבידנד כל יומיים (50 חברות מחלקות 4 דיבידנדים בשנה - 200 חלוקות דיבידנד מתוך 365 יום בשנה) ועל הגדלת דיבידנד כל שבוע (50 חברות מגדילות דיבידנד פעם בשנה מתוך 52 שבועות).

משקיע שמצד אחד שומע חדשות ורואה "אדום" ושדרים שמחדירים חרדה מפני העתיד ומצד שני בדיוק הרגע קיבל מייל מאחת החברות שלו שבו היא מודיעה: "אנחנו עדיין רווחיים וממשיכים לחלק משכורות כרגיל" יכול להתמודד עם החדשות בצורה יותר טובה.
האישור המוחשי שהוא ממשיך לקבל משכורת כי היא ממשיכה להיכנס לו לחשבון מספק תחושת רוגע הרבה יותר טובה מהמחשבה "פעם זה עלה אז זה יעלה שוב".

המשקיע הפסיבי צריך להתבסס על העבר בשביל להמשיך במסלול ומשקיע הדיבידנדים מתבסס על העובדות של ההווה.
זו הסיבה היחידה שאני לא מסוגל לישון בשקט עם תיק פסיבי.

קח לדוגמא את חברת Realty Income שמחלקת דיבידנדים כל חודש ומגדילה אותם במשך 22 שנה ברציפות.
בין יולי 2007 לינואר 2009 ה-SP500 צנח ממחיר של 1540 דולר ל-666 דולר (נפילה של 56.24%!).
באותה התקופה מחיר המניה של Realty Income ירד ממחיר של 26.24 ל-17.86 דולר (ירידה של רק 31.93%).
במהלך התקופה הזו החברה שלחה בין היתר את ההודעות הבאות למשקיעים:

ועכשיו השאלה האמיתית:
במשך שנה וחצי של ירידות מחירים למי יותר קל להמשיך ולהחזיק את המניות?
  1. המשקיע הפסיבי שסופג נפילה של יותר מ-50% בחלק המנייתי ואין לו מושג מתי היא תיפסק
  2. משקיע הדיבידנדים שממשיך לקבל דיבידנדים וקורא הודעות על הגדלת דיבידנדים באופן שותף
Tom A. Lewis, Chief Executive Officer of Realty Income commented, “We are delighted to have been able to increase the amount of the monthly dividend again this quarter. With the payment of the July dividend, we will have made 456 consecutive monthly dividend payments. Our goal is to continue to provide consistent performance results and dependable monthly income to our shareholders. Increasing the amount of the dividend on a regular basis is the best evidence we can provide of our progress towards this goal.”

בשבילי התשובה היא #2 :)


סליחה על הבורות אבל מה זה קרן אירית? אני לא מוצא על כך שום דבר בגוגל. ניכוי המס במקור בקרן כזו היא 15% או שהמס הכולל הוא 15% (כמו ריבית לא צמודה בארץ)?
קרן אירית זו קרן נאמנות/תעודת סל/קרן סל שמאוגדת באירלנד (בית ההשקעות שהנפיק אותה רשום כחברה באירלנד).
בגלל הטבת מס של אירלנד עם ארצות הברית הקרנות שמאוגדות באירלנד משלמות רק 15% מס על דיבדנדים שמתקבלים מחברות אמריקאיות.
ההשפעה של זה על המשקיע הישראלי מורגשת אך ורק בחשבון פטור ממס שבו אנחנו לא משלמים "השלמת ל-25% מס" למס הכנסה הישראלי.
מדובר אך ורק על מס שמנוכה במקור על דיבידנדים.

אם לדוגמא אתה רוכש קרן שעוקבת אחרי SP500 וה-SP500 מחלק 2.5% דיבידנד בשנה אז:
  • בקרן אירית ינכו 15% מס במקור מתוך 2.5% שזה מתורגם ל- 0.375%.
  • בקרן ישראלית או אמריקאית ינכו 25% מס במקור מתוך 25% שזה מתורגם ל-0.625%.
במילים אחרות בהנחה של תשואת דיבידנד בשווי 2.5% אז הפער במיסוי הוא 25 אגורות לכל 100 שקל בשנה.
 
נערך לאחרונה ב:
@שלומי ארדן תתחיל משני הפוסטים הבאים:
http://www.hasolidit.com/הדוד-סאם-התקשר-והוא-רוצה-את-המיסים-שלו
http://www.hasolidit.com/כך-תשקיעו-בלי-לשלם-מס-לארהב
ואם תרצה להתעמק, תחפש פה - נכתב על זה לא מעט בפורום בהרחבה.

@daat99 על הפסיכולוגיה אין לי שום וויכוח. לעצמי העדפתי שיטה שבה אם אני נטול אינטרנט לשנה ולא רואה או נוגע בתיק זה לא משנה, וזה אפילו עדיף. אני עוד לא שם, אבל למשל אין לי תצוגה זריזה בגליון המעקב שלי שמראה לי מה היו הביצועים של התיק או של פלח בודד בפרק זמן קצר כלשהו. הנתוני התשואה היחידים הם על כלל התיק והם שנתיים/רב שנתיים וגם זה גם משהו שאני טורח לעדכן רק פעם ברבעון או שניים, והמספרים האבסולוטיים (שווי ניירות) משתנים מספיק כדי שאני לא באמת זוכר אם זה עלה או ירד. ככה שלרוב אני מגלה אם השוק ירד מתישהו באיחור מאוד משמעותי - מה שמצמצמם מאוד את הדגדוג בידיים לעשות משהו.
אבל כמו ש @AlexNOSAM ציין, החכמתי מלקרוא את תיאור השיטה ומההסברים המקיפים (והמאוד סבלניים) שלך אודותיה. למדתי על עוד שיטת השקעות שלא מתאימה לי :) (על משקל הציטוט המיוחס לאדיסון: ״I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.״)

@AlexNOSAM אני חושב שזה אינדיקציה לעובדה שהבלוג תפס פופולריות מעבר לקהל הקוראים הנאמן, ומגיעים לפה כבר הרבה אנשים שלא קראו את רוב הבלוג ולא עקבו אחרי הדיונים בפורומים ומיד פונים עם השאלה הספציפית להתייעץ לגבי ההשקעות שלהם. בינתיים יש איזה תהליך מעניין שמתווספים חברי פורום שעוד יש להם את המרץ לענות על השאלות הללו, במקום כאלו שכבר לא טורחים לענות בפעם המאה על אותו הדבר. היות וזה תמיד אותן התשובות (מה מטרת ההשקעה, מה טווח ההשקעה, מה סיבולת הסיכון, וכו׳), פורומים כאלו מפתחים לפעמים הנחיות מאוד מפורטות של איך לשאול שאלות כאלו עם מידע מלא - תראה את ההנחיות בפורום של boglehead של איך לשאול שאלות כאלו. זה די מרשים לראות אנשים כותבים עמוד וחצי של סקירת התיק והמצב הפיננסי שלהם רק כדי לשאול שאלה על התיק (ואם לא - מפנים אותם להנחיות הללו), וזה מנגנון שמחייב אותם לחשוב ולהבין את מצבם קודם, לפני ששואלים.
 
ככה שלרוב אני מגלה אם השוק ירד מתישהו באיחור מאוד משמעותי - מה שמצמצמם מאוד את הדגדוג בידיים לעשות משהו.
אהבתי מאוד את הגישה אבל אני לא יודע אם אני לא אשמע שהשוק יורד רק בגלל שהלכתי ברחוב ושני אנשים התבכיינו לידי שהם הפסידו 50% מהכסף כי הבורסה נופלת (וזה לפני שהתחלנו לדבר על חדשות וכו).

זה די מרשים לראות אנשים כותבים עמוד וחצי של סקירת התיק והמצב הפיננסי שלהם רק כדי לשאול שאלה על התיק (ואם לא - מפנים אותם להנחיות הללו), וזה מנגנון שמחייב אותם לחשוב ולהבין את מצבם קודם, לפני ששואלים.
בהחלט משהו שאהבתי :)
 
לא כל כך ברור לי למה אתה מתכוון.
אם אתה רוכש קרן/תעודה לא-אירית (כגון הקרנות של ואנגארד) אז הקרן משלמת את אותו המס על הדיבידנד באותו התאריך שאני משלם אותו.
רק אם אתה רוכש קרנות איריות (שזה לא רוב המשקיעים המתחילים כאן בפורום) בחשבון שלא ממוסה במקור אז אתה מקבל דחיית מס על 10% מהדיבידנד (ובחשבון פטור אתה לא משלם זאת בכלל).

כאשר אני רוכש תעודה עוקבת מדד, אז שיעור הדיבידנדים נמוך יותר, וחלק גדול יותר מהרווח מושקע בחזרה בחברה ומביא לעליית ערך המניה, מבלי שאני משלם על כך מס מיידי. אלא אם כן בחרתי בקרן שמתמחה במניות דיבידנד.
 
כאשר אני רוכש תעודה עוקבת מדד, אז שיעור הדיבידנדים נמוך יותר, וחלק גדול יותר מהרווח מושקע בחזרה בחברה ומביא לעליית ערך המניה, מבלי שאני משלם על כך מס מיידי. אלא אם כן בחרתי בקרן שמתמחה במניות דיבידנד.
רק בתעודה אירית.
תעודות עוקבות מדד עדיין משלמות 25% מס במקור על דיבידנדים מחברות אמריקאיות.
זה שאתה מקבל פחות דיבידנדים לא אומר שאתה מרויח יותר.
כפי שציינתי מספר פעמים ישנם לא מעט מחקרים שאומרים שבחלוקה של שוק המניות למניות שמחלקות דיבידנדים ומניות שלא מחלקות דיבידנדים אז מעקב רק אחרי המניות שמחלקות דיבידנדים מספק תשואה טובה יותר מממעקב אחרי מניות שלא מחלקות דיבידנדים.
לא רק שאתה מקבל פחות דיבידנדים אם יש לך מניות שלא מחלקות דיבידנדים אלא אתה אפילו מקטין את התשואה הכוללת של התיק כי יש לך מניות שמורידות את התשואה הממוצעת...
 
@daat99 אני מתנצל שאני חוזר קצת אחורה בדיון שהצטתי, אבל שיהיה ברור שאני לא נגד מתן אינפורמציה לאנשים, בוודאי כזו שמבוססת מחקר ותפיסת עולם מגובשת וקוהרנטית, תמיד מעניין (לי) לקרוא דעות חדשות ולהחשף לאסטרטגיות חדשות.
כמישהו שהחליט שהשקעה במניות דיבידנד היא לא הדרך בשבילי, אני מוצא את עצמי כמעט מתבלבל בגלל שאתה נוטה להציג בפורום רק את הסיכויים ללא הסיכונים ולדעתי זה יכול לגרום למי שלא בדק היטב לחשוב שאין (כמעט או בכלל) סיכונים בשיטת ההשקעה הזאת. זה בולט במיוחד למול ההזהרות שלך בכל משפט שני על זה שאופציות זה מכשיר מסוכן שאפשר להפסיד ומפסידים בו הרבה כסף, כאילו לא חסרים אנשים שהפסידו הרבה בכל שיטת השקעה שהיא.
 
כפי שציינתי מספר פעמים ישנם לא מעט מחקרים שאומרים שבחלוקה של שוק המניות למניות שמחלקות דיבידנדים ומניות שלא מחלקות דיבידנדים אז מעקב רק אחרי המניות שמחלקות דיבידנדים מספק תשואה טובה יותר מממעקב אחרי מניות שלא מחלקות דיבידנדים.

לא טענתי שהתשואה של מניות לא מחלקות היא יותר גבוהה. רק אמרתי, שהיא באה בצורה של עליית ערך ולא בצורה של דיבידנדים, ולכן המס על התשואה הזאת נדחה (בין אם אתה מחזיק במניות באופן ישיר, או דרך קרן מחקה).
 
לא טענתי שהתשואה של מניות לא מחלקות היא יותר גבוהה. רק אמרתי, שהיא באה בצורה של עליית ערך ולא בצורה של דיבידנדים, ולכן המס על התשואה הזאת נדחה (בין אם אתה מחזיק במניות באופן ישיר, או דרך קרן מחקה).
אז מה שאתה אומר זה שאתה מעדיף תשואה של 8.32% מעליית ערך בלבד מאשר תשואה של 11.65% שמורכבת מעליית ערך ודיבידנדים ביחד?
אני לא יודע מה איתך אבל פער בתשואה של 3.33% זה הרבה יותר ממס של 25% רק על הדיבידנדים שהתקבלו מתוך ה-11.65%.
**הערה**
מניות הדיבידנד שאני מדבר עליהן נמצאות בחמישון הרביעי שתואר במחקר.
הקרנות שעוקבות אחרי מניות דיבידנד משקיעות בחמישון החמישי שתואר במחקר.
 
@daat99 נראה לי שאתה מערבב פה שתי סוגיות שונות.

אם יש שני אפיקים שונים שנותנים אותה תשואה כוללת (total return) ברוטו זהה, אז אפיק שבו חלק גדול מהתשואה נובע מעליית ערך ולא מהפרשות (קופונים, דיבידנדים) הוא יותר יעיל מבחינת מיסוי, והתשואה נטו אחרי מס תהיה גבוהה יותר. לכן, all else being equal, השקעה במניות דיבידנד קצת פחות יעילה מיסויית (ככל שאחוז הדיבידנד מהתשואה גבוה יותר).

אתה מוסיף לזה טענה נפרדת - של ביצועים היסטוריים טובים יותר לכאורה של מניות דיבידנד.
אני לא אתייחס למספרים הספציפיים, אבל באופן כללי, הרי כל שיטת השקעות (בין אם זה השקעה במניות ערך, שווקים מתפתחים, זהב, או כל אסטרטגיה אחרת) מגיעה עם הגרפים והתימוכים שלה שבתקופת זמן נבחרת מסוימת היא הייתה הכי טובה מכולן. יש ציטוט חביב של ראש מחלקת המחקר של MSCI: ״I’ve never seen a bad backtest״.
הבעייה היא שכל בחירת נתונים כזאת מסתירה המון מוקשים שונים, והשאלה החשובה שצריך לשאול - בהינתן שכולם יודעים את הביצועים ההיסטוריים, למה אתה חושב שהביצועים העודפים (על פני מדד ייחוס כלשהו) ימשיכו גם בעתיד?
אם השוק יעיל - אז התשואה העודפת מסתירה בתוכה סיכון נוסף שאתה לוקח לעצמך. האם אתה יודע מהו ומקבל את הסיכון הזה?
אם השוק לא יעיל - אז מה אותו כשל שוק שגורם למשקיעים, שכל הנתונים זמינים להם, לא לתמחר נכון את המניות הללו, ולמה אתה חושב שההתנהגות הזאת תמשיך בעתיד?
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E קרן השתלמות מסלול מחקה מדד לעומת IRA והשקעה מחקת מדד שוק ההון 0
וינסנט יתרות שגויות בקופ"ג בניהול אישי (IRA) במיטב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מ מחפש קבוצת רכישה לקרן השתלמות זולה (עדיף IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ב קרנות נאמנות ישראליות מחקות בחשבון IRA שוק ההון 14
R קרן השתלמות IRA בדמי ניהול של 0.5, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S האם מדד חלקי סקטוריאלי של סנופי נחשב מדד מבחינת גמל IRA? שוק ההון 1
M כמה שאלות בנוגע לקופ״ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A הלוואה כנגד קה"ש, חסכון פנסיוני או IRA והלוואה מהבנק. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R איך מאזנים קרן השתלמות IRA כשאין הפקדות? שוק ההון 6
R גלובלנט - האם בטוח לפתוח שם חשבון IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
S 1099div בחשבון IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
mk1 השתלמות IRA תמהיל מניות שוק ההון 4
L תושבי חוץ, פנסיה, IRA ופטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
S רכיב הפיצויים בקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
J גלגל החיים (או הפרמידה) של הפנסיה, ו-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
N קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
A קרן השתלמות IRA מגבלת קניה חודשית סנופי אירי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
L ניוד כספים IRA קה״ש + גמל שוק ההון 1
A מנגנון ה"דלת האחורית" ב- IRA אמריקני וניכוי במקור ע"י ברוקר מיסים 0
F האם ניתן לחזור מ-IRA לבית השקעות "רגיל"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M מקסום סכום מושקע בקרנות IRA? (נראה שמפסידים את היתרון בדמי ניהול בהפסד תשואה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S קרן השתלמות IRA חדשה עם הפקדות לעצמאי - איפה כדאי לפתוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R מעוניין למכור את התעודה 1159250 ולקנות 1159235 ב IRA שוק ההון 23
M קניה ומכירה של ניירות ערך גלובלנט IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ב קרנות ריט ב IRA שוק ההון 6
V IRA קופות גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ttmoon קרן פנסיה IRA וETFs פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Finfree IRA ובניית גליון לאיזון תיק פנסיוני... פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R קה"ש IRA Vs s&p פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
M קופת גמל IRA לתושבי חוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N דמי ניהול תיק ממוסה לעומת IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
IAmSam ניהול כולל של קה״ש IRA + תיק השקעות ב-IB ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
O קרן השתלמות IRA במגדל - לא ניתן להפקיד הפקדות חדשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57
N IRA סנופי לעומת מדד עולמי - שיקולים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
U קרן השתלמות IRA בנק לאומי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N קה״שׁ עוקבת סנופי (לא ira) - היכן העמלות הטובות ביותר? האם קיימת קבוצה שניתן להצטרף אליה? [קראתי את מייק] פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
A עזרה במעבר ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
N IRA - איחוד קרנות השתלמות וקופות גמל - קושי במעקב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
O קופת גמל IRA - אג״חים פוסטים מאיכות נמוכה 2
L קרנות איריות בחשבון IRA שוק ההון 6
T מסלקה פנסיונית וקה״ש IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
O קופת גמל IRA בפרישה וקבלת קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ttmoon קופת גמל IRA ביטקוין קנדי ETF פוסטים מאיכות נמוכה 2
A מחשבות על קניה חודשית IRA בעקבות המלחמה שוק ההון 31
ttmoon סוגי הוצאות בקרן פנסיה אל מול קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
L האם ניתן להעביר פנסיה/קרן השתלמות ל-IB אמריקאי ולנהל זאת כ-IRA? פוסטים מאיכות נמוכה 1
I קופת גמל במסלול מחקה מדד או IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
מ IRA לאחר גיל 67 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S עזרה בבחירת ברוקר במעבר ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
S רגע לפני מעבר ל-IRA התיעצות אחרונה - האם לנייד כסף מקרן הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11

נושאים דומים

Back
למעלה