• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תיק בסיכון ממוצע

• פותח הנושא פותח הנושא sky
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

sky

משתמש רשום
דירוג
1
הבנק הגדיר אותי כלקוח בסיכון ממוצע לפי התכנה שלהם, אמרתי ליועץ שאני איפשהו בין סיכון נמוך לממוצע.
אמרו לי תשואות האג"חים היום לא טובות, ובנו לי תיק 75% אג"ח "זבל" ו-25% מניות (כמה ETFים). המילה "זבל" לא הוזכרה בייעוץ, אם היה איזשהו ספק.
חזרתי לביתי, והתחלתי לקרוא כתבות על הסיכונים הגדולים באג"ח זבל וכמה לא מומלץ, אפילו מסוכן ממניות. ראיתי את התנודתיות, נחתכו 50% ולא התאוששו אחרי משבר עולמי. חשכו עיניי ומכרתי תוך כמה ימים את כל ה75%, בהפסד של כמה מאות שקלים בגלל עמלות.
מהי עמדתכם לגבי התקרית מול הבנק? איך מומלץ להרכיב את החלק הבטוח של התיק בימנו, כשהתשואות נמוכות, וסיכוי למשבר\בועה? כרגע מעשית אני עם תיק קטן בשווי 50 אלף שקל שהוא 100% מניות, אופק בינוני. מחפש להעשיר את התיק. יש משהו שמתנהג שונה ממניות בעתות משבר? דעתכם על קרנות ריט בחו"ל?

לדעתי זה שכר לימוד טוב ועשית בשכל כשבאת הביתה, קראת ולמדת את הנושא וגיבשת דעה. לבנקים יש אינטרסים שונים ממך ועדיף ללמוד לבד ולהתאים לעצמך תיק לפי שנאת הסיכון שלך. אין לי משהו מעניין לומר על אגח זבל אבל אני ממליץ לעבור על כל הבלוג של הסולידית.

חזרתי לביתי, והתחלתי לקרוא כתבות על הסיכונים הגדולים באג"ח זבל וכמה לא מומלץ, אפילו מסוכן ממניות
תשמע, הגזמת קצת. אצלי בתיק אג"ח זבל (ישראלי) נתן את התשואה הגבוהה ביותר מבין האג"חים. נכון שמדי פעם הוא יורד בפראות ואז אני מקלל את עצמי שאני ממשיך להחזיק אותו, אבל כשמסתכלים בצורה קרה על כמה שנים אז הוא היה האג"ח המשתלם ביותר.
מנקודת מבט אחרת, אם זה היה מוצר כל כך גרוע שיש בו רק פוטנציאל להפסד ענקי בלי אפשרות לרווח, המחיר שלו היה נופל לנקודה שבה התשואה מצדיקה את הסיכון. בפעולה שלך הצהרת שאתה יותר "חכם" מהשוק.

אמרו לי תשואות האג"חים היום לא טובות, ובנו לי תיק 75% אג"ח "זבל" ו-25% מניות

דווקא נראה לי תיק סביר למי שמנסה לגרד קצת ריבית בימינו. כמובן שזה תמיד בא במחיר סיכון.

עכשיו, נראה לי שסיבולת הסיכון שלך היא לא נמוכה, אלא אפסית. אתה נלחצת ומכרת עוד לפני שהיו הפסדים בכלל. כדאי לך להבין טוב מה מטרת ההשקעה, טווח ההשקעה ויכולת הסיכון לפני שאתה נכנס שוב לשוק ההון.

כרגע מעשית אני עם תיק קטן בשווי 50 אלף שקל שהוא 100% מניות, אופק בינוני
הרבה יותר מסוכן מהאג"ח שמכרת.

משקיע שלא מבין כלום וסומך על היועץ שיבנה לו תיק וינהל אותו מקבל החלטה סבירה לטעמי, בהתחשב בנסיבות.
משקיע שלא מבין כלום, סומך על היועץ, ואחרי כמה ימים בעקבות הפסד זניח וכתבות בצהובונים מחליט למכור נכסים שטיבם בכלל לא ברור לו על דעת עצמו, כנראה קיבל שתי החלטות גרועות.

ואני מבטיח לך שהיועץ לא קנה לך 75% אג"ח זבל.
וגם לא 25% ETFים.
יותר סביר שיש לך 0 ETFים, ואחוז זניח (אם בכלל) של אג"ח זבל באמצעות קרנות אג"ח חברות אקטיביות.

לא אמרו פה שאג"ח זבל מתנהגים כמו מניות ושאם רוצים את האקסטרה תשואה הזאת, עדיף פשוט להגדיל את הנתח המנייתי של התיק?

• אהבתי
Reactions: sky
משקיע שלא מבין כלום וסומך על היועץ שיבנה לו תיק וינהל אותו מקבל החלטה סבירה לטעמי, בהתחשב בנסיבות.
משקיע שלא מבין כלום, סומך על היועץ, ואחרי כמה ימים בעקבות הפסד זניח וכתבות בצהובונים מחליט למכור נכסים שטיבם בכלל לא ברור לו על דעת עצמו, כנראה קיבל שתי החלטות גרועות.

ואני מבטיח לך שהיועץ לא קנה לך 75% אג"ח זבל.
וגם לא 25% ETFים.
יותר סביר שיש לך 0 ETFים, ואחוז זניח (אם בכלל) של אג"ח זבל באמצעות קרנות אג"ח חברות אקטיביות.
למה לא סביר? רכשו לי hys ו-jnk

נערך לאחרונה ב:
תפרט בבקשה את כל הניירות שנקנו בתיק, ואת הסכומים.

לא אמרו פה שאג"ח זבל מתנהגים כמו מניות ושאם רוצים את האקסטרה תשואה הזאת, עדיף פשוט להגדיל את הנתח המנייתי של התיק?
התחלתי בלקרוא פוסט של הסולידית על אג"ח זבל שלא מחבבת אותם בלשון המעטה. המשכתי בלקרוא כתבות רציניות על הנושא (לא צהובונים) ולסקור את ההיסטוריה שלהן. בכל מקום היה כתוב שצריך להיזהר ולהכיר טוב את הנושא, ולא לשלב בתיק מעבר לחלק יחסי קטן. לא הכל היה שלילי, חלק אמרו שזה תורם כחלק קטן. אני מעדיף לסמוך על מדגם גדול של דיעות מאשר על יועץ בנק שיש לו אינטרס (למשל שכשיתחיל לרדת נחליף והבנק יקבל עוד עמלות). פחות מעניינת התשואה אם יש סיכוי שיצנחו בלי להתאושש במשבר הבא...

רב הנסתר על הנגלה
מאחר ואין פרוט של האלוקציה ברמת משפחות ה assets
ובוודאי לא ברמת הניירות
אז כל מה שנכתב על ידי פותש. והשאר
הינו אמת צרופה באותה מידה ...

לא נסתר. התיק: ITA MOAT IPAY SKYY 25%
HYS JNK 75%
דיעות? לי המניות נראות די סבבה חוץ מאחת שנראית בועתית. לאגחים נתונים היסטוריים גרועים יותר מהמניות

לא נסתר. התיק: ITA MOAT IPAY SKYY 25%
HYS JNK 75%
דיעות? לי המניות נראות די סבבה חוץ מאחת שנראית בועתית. לאגחים נתונים היסטוריים גרועים יותר מהמניות
החלק היחיד שהגיוני בתיק שלך זה האגח.

אפשר כנראה לבנות תיק יותר טוב באותה רמת סיכון.

ג"נ: מחזיק אגח זבל (ANGL) ושוקל לחזק עם זבל גלובאלי.

מה לא הגיוני בתיק? אני בכל מקרה שוקל לסגור אותו בשל אובדן אמון בבנק. והוא נראה לי לגמרי לא מפוזר
למה 75% אגח זבל זה כן הגיוני לסיכון נמוך-בינוני? 75% אמור להיות החלק הסולידי, זה שאתה ישן איתו טוב בלילה

הבנק נתן לך ייעוץ בתיק של 50K ? זה חדש לי. להבנתי חלק גדול מהבנקים עושים את זה רק לתיקים של מעל כמה מאות אלפים.

הבנק נתן לך ייעוץ בתיק של 50K ? זה חדש לי. להבנתי חלק גדול מהבנקים עושים את זה רק לתיקים של מעל כמה מאות אלפים.
לא, זה תיק של 200 אלף. 50 אלף מניות, 150 אלף אגחים. אחרי שמכרתי את האגחים נותר לי תיק מניות של 50 אלף...

איזה אחוז אגח זבל אתה מחזיק אם מותר לשאול? ואיך היית מחזק את התיק אם היית במקומי? ראיתי את האגח זבל שלך ביאהו. נראה סבבה. עולם אחר ממה שהציעו לי מבחינת תנודתיות ויכולת התאוששות

נערך לאחרונה ב:
א. אני חדש לא פחות ממך ואולי אפילו יותר.
ב. אני עובר על הרשימה של http://www.hasolidit.com/25-תיקי-השקעות-להרכבה-עצמית
ורואה את הביצועים של התיקים גם בתקופות קשות של השוק באתר https://www.portfoliovisualizer.com

מה שלמדתי עד כה זה שהתיק של הארי בראון לא סתם נקרא התיק ה"קבוע".
על הטוב והרע שבזה...

תיק 6 בכתום, תיק 11 באדום, תיק 7 בכחול.
5256518.PNG

ברור שזה העבר ולא העתיד, אבל בהחלט היה מעניין לראות איך אופי התיקים השונה התמודד עם המשבר ב 2003 ו2008...

ג. אני ממש חדש בכל זה, ברור שאני לא מייעץ.
כן ממליץ לקרוא את רשימת 25 התיקים.

לא, זה תיק של 200 אלף. 50 אלף מניות, 150 אלף אגחים. אחרי שמכרתי את האגחים נותר לי תיק מניות של 50 אלף...
אני מניח שקיבלת כסף תמורת האג"חים שמכרת, ולכן: יש לך עדיין תיק של 200 אלף, מתוכו 25% מניות ו-75% מזומן.

בכל אופן, ממליץ בחום רב על קריאת שני הפוסטים הבאים:
http://www.hasolidit.com/אגח-קונצרניות-תספורות
http://www.hasolidit.com/אגח-זבל-למצוא-פנינים-באשפה
אמ;לק - בשביל תשואה תשקיע במניות. בשביל כרית ביטחון תשקיע באג"חים שעומד מאחוריהם מנפיק חזק. תערבב היטב ותגיש קר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
S
ניחוש שלי ש @sky נכנס ליאהו פיננס וראה רק את גרף המחיר כמו זה:
http://retrolyzer.com/?input=%0Aprice(HYG)

@sky - שים לה שרוב האתרים לא מציגים תשואה שכוללת השקעה מחדש של דיבידנדים.
תשתמש ברטרולייזר בשביל לראות תשואה שכוללת השקעה מחדש של דיבידנדים בניכוי מס דיבידנדים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
cypriano de rore לשלוט בסיכון – כך תאזנו את תיק ההשקעות דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 21
H קבלת מידע מסודר מחברת ביטוח על היסטורית תיק פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E העברת תיק מאקסלנס לאינטרקטיב ישראל עם כמה שפחות עמלות שוק ההון 10
guesto ניהול תיק בגוגל פיננס נהרס שוק ההון 1
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
D פיצול תיק באינטראקטיב ברוקר ארה"ב - עקב גרושין מיסים 5
G התייעצות | השוואת תיק עצמאי לקרן השתלמות שוק ההון 1
S תיק לקראת גיל 30 שוק ההון 10
ה מינוף, הלוואות והגדלת תיק ההשקעות יזמות והגדלת הכנסות 14
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
Y בעלי תיק באינטראקטיב, איך אתם מחשבים רווח/הפסד בשקלים לצורך מס? מיסים 13
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
A התלבטות לגבי איך לבנות תיק. שוק ההון 6
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
L פתיחת תיק השקעות שוק ההון 22
C אסטרטגיית הנזלת תיק מניות לפני תשלום הלוואת קבלן - דירה על הנייר נדל"ן 7
P איך לדעת אם למישהו יש תיק בהוצאה לפועל? אוף טופיק 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
K חו״ד על תיק שוק ההון 5
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
A איפוס תיק לצורך יצירת מגן מס שוק ההון 6
S פתיחת תיק במס הכנסה על השכרת דירה מיסים 8
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
Y תיק All-Weather שוק ההון 12
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
ש העברה של תיק ני"ע מבנק לברוקר בנסיבות סבוכות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 20
D סגירת חשבון באקסלנס טרייד ופתיחת תיק בשני בתי מסחר שוק ההון 3
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3
כ דעה על תיק ההשקעות שלי שוק ההון 2
A העברת תיק ניירות ערך יומני מסע אישיים 1
ה מישהו נייד תיק מניות מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ושרד כדי לספר? צרכנות פיננסית 10
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
מ תיק "שהסתבך" + כסף חדש שוק ההון 12
ה תיק השקעות מול קופת גמל שוק ההון 61
J הגנה מוגבלת מאוד על תיק מסחר בIBIE/IBKR שוק ההון 32
F ניוד תיק השקעות צרכנות פיננסית 5
B שאלות על ירושה של תיק השקעות שוק ההון 4
Dr Spock תיק בתיקון 190 וגם תיק רגיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס השתחרר מענק חתימה מהעבודה ומעוניין לפתוח תיק השקעות שוק ההון 2
E לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה? יומני מסע אישיים 36
מ סגירת תיק מס הכנסה ib מיסים 3
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
F עלות העברת תיק מאקסלנס לברוקר אחר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
T הודעה על פתיחת תיק ליחיד במס הכנסה - סוג תיק 92 מיסים 5
ע תיק מניות ברילוקיישן מיסים 7
B תיק השקעות וניתוק תושבות שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה