• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רעידת האדמה בקרן קלע

• פותח הנושא פותח הנושא הנועזת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לפחות מהתחלת הכתבה, זה נראה שההאשמות שמדובר בפירמידה אכן שקריות! הוא לקח את הכסף לעצמו/רוביקון ולא החזיר כספים למשקיעים ישנים, כספים ממשקיעים חדשים.

@עמוסס , כנראה שלא היה מדובר בהונאת פונזי קלאסית מההתחלה אלא בהשקעות לא מוצלחות בזבוז וגניבה ממש, אבל כפועל יוצא של כל ההתפרקות והשימוש הלא חוקי והבזבזני שהוא עשה בכספים - כשמשקיעים ביקשו למשוך את ההשקעות שלהם ורצו לשמור על שקט יחסי - הכסף בסבירות גבוהה שולם פשוט מכסף של משקיעים חדשים שהוא עדיין לא הספיק לבזבז או להעלים.
אז כן כנראה שהייתה כאן סוג של פירמידה.

תהליך הפירוק, חשף ללא משפט כשלים רציניים בהיקפם המעידים על חוסר תום לב ברוביקון ובקלע- בלשון המעטה, ע"י עו"ד המפרק חבר.
לעומת זאת האישום הפלילי, המתנהל בניצוח הרשות לני"ע מול ברמלי בבית המשפט, הוא זה שיחרוץ את דינו ויוכל לשלוח אותו (או את אשתו- על שמה רשומה הקרן)לכלא.
החידה שבעייני נותרה לא פתורה עד עכשיו איפה הרשות היתה כל הזמן הזה, עד שקרן קלע פנתה לפרה-רולינג (באופן הזוי בדיעבד)?
הקרן היתה אחת הקרנות הגדולות בישראל? איפה היה הפיקוח על גוף שגייס כספים מהציבור בהיקפים כה גדולים, לכאורה במסלולים מקבילים מעל המכסה המותרת(35 אנשים) במשך שנים(נוסדה ב-2007), ופורסם בכל מדיה אפשרית, בפרופיל גבוה?
מה הם תנאיי הרגולציה? האם מחר קרנות גדולות נוספות יכולות לפול כמו מגדל קלפים?
מה זה משנה באיזו צורה הנדסית מדובר, היתה פה ככל הנראה הונאה וגנבה בקנה מידה גדול מאוד, וחשוב להפיק לקחים מהרמה האישית ועד שאלות נוקבות באשר לרשות לני"ע. קשה לתאר את ההרס והחורבן של 300 נפגעיי קלע, שכרגע נתונים לחסדייהם של המפרק ועו"ד נוספים המייצגים תתי קבוצות של משקיעים עובדים וספקים, הוצאות המתווספות על הנזקים שכבר נעשו.

אי אפשר לקרוא לעצמאות אישית ולהאשים את הרשות באחריות.
הרגולטור הוא לא רשת בטחון לחוסר שיקול דעת בהשקעות ספקולטיביות.
הליך פלילי כמעט תמיד יהיה איטי ומהווה עונש על ביצוע עברות בעבר, לא בית משפט שדה, מה גם שבזמן אמת העלו דרישה לעצור את החקירה כי היא לא מהירה מספיק (עינוי דין לברמלי האומלל)
דרך אגב אם היו עוצרים את החקירה בעוד שנה הנזק היה הרבה יותר גדול.

הצד האזרחי והפלילי הוא קודם כל באחריות ברמלי (בכפוף להליך המשפטי)
המשקיעים אינם נתונים לחסדיהם של המפרק, הם נפלו ברשת מתוך חוסר הבנה או טיפשות או חמדנות, ואותו כישלון שלהם נגמר בהליך פרוק שלא יותיר להם הרבה כסף אלא אם כן יבוצע הליך של הרמת מסך מול ברמלי ומקורביו.

אי אפשר לקרוא לעצמאות אישית ולהאשים את הרשות באחריות.
הרגולטור הוא לא רשת בטחון לחוסר שיקול דעת בהשקעות ספקולטיביות.
הליך פלילי כמעט תמיד יהיה איטי ומהווה עונש על ביצוע עברות בעבר, לא בית משפט שדה, מה גם שבזמן אמת העלו דרישה לעצור את החקירה כי היא לא מהירה מספיק (עינוי דין לברמלי האומלל)
דרך אגב אם היו עוצרים את החקירה בעוד שנה הנזק היה הרבה יותר גדול.

הצד האזרחי והפלילי הוא קודם כל באחריות ברמלי (בכפוף להליך המשפטי)
המשקיעים אינם נתונים לחסדיהם של המפרק, הם נפלו ברשת מתוך חוסר הבנה או טיפשות או חמדנות, ואותו כישלון שלהם נגמר בהליך פרוק שלא יותיר להם הרבה כסף אלא אם כן יבוצע הליך של הרמת מסך מול ברמלי ומקורביו.
1. רשת ני"ע נתנה לו להמשיך לגייס משקיעים בזמן שיש חשדות כבדים שהוא עושה פונזי.
2. הוא עקף את חובת הגשת התשקיף ע"י זה שפשוט חילק למסלולים שלא ברור כמה הם שונים באמת. סביר להניח שהרשות הייתה צריכה להחמיר בדבר כזה וגם אם לא ברור שהיא צריכה לנסח וליישם מסקנות כדי שלא יישנה.

זה אגב לא נכון שהרשות לא מהווה רשת ביטחון. להפך הרשות אמורה להגן על המשקיעים מרמאים - אחרת מה בכלל התפקיד שלה? אולי היא לא חייבת לפצות אבל אין ספק שיש לה אחריות בייחוד במקרה של רמאות ברורה כמו של ברמלי שהוא עשה משהו אחר מהמוצהר בכספים (זה מה שעושה את העניין הזה כל כך קל מבחינת הרגולטור).
"רשות ניירות ערך היא רשות בישראל העוסקת בשמירת עניינו של ציבור המשקיעים בניירות ערך" - מוויקיפדיה.

לא יודע למה הוחלט פה שלרשות ני"ע אין שום אחריות.

חשדות הן לא עובדות.
אם יש נגד מישהו חשדות מספיק כבדים צריך להפסיק גיוס משקיעים עד שיוכלו למצות את החקירה.
זה כמו שאם יש חשדות מספיק כבדים נגד חשוד ניתן לעצור אותו ולא צריך קודם לנהל משפט ורק אז לעצור אותו (כי הוא יכול לברוח או לבצע פשעים נוספים בייחוד בגלל שהוא יודע שזה רק עניין של זמן עד שיגלו את מעשיו - בדיוק מה שקרה פה).

אגב פה זה אפילו לא עניין חוקי זה בכלל עניין של ני"ע לדעתי - פשוט שיודיעו לו שהוא לא מורשה לגייס משקיעים חדשים עד מיצוי החקירה.

לא אמרתי שלרשות אין אחריות, אבל הרשות אינה חברת ביטוח לטיפשות חמדנות וחוסר הבנה
שלא לדבר שמחלקת החקירות שלה היא לא בדיוק אגף חקירות במשטרה ...
נאמר בפורום אין ספור פעמים בהקשר של מדינת רווחה שהמדינה לא צריכה להיות בייביסיטר של האזרחים.

לפני שנתיים פרצו אצלנו בשכונה לאין ספור דירות דבר שהיה יכל להסתיים באסון ואף אחד מהדיירים לא התרשל והיה שותף למעשה או מחדל לפריצה, אז מה, למשטרה יש 'אחריות' אולי נגיש כתב אישום כנגד תחנת המשטרה שהיא שותפה לעברה ?

מותר לרצות ולקוות למערכת אכיפת חוק יעילה אבל לא להיסחף, העבריין לא יתחלק באחריות עם השוטר, ומי שלא יודע להשקיע יפול קורבן לרמאים
ולא הרגולטור אשם בכך , לכל סיר יש מכסה...

בזכות חזקת החפות והצורך להגיע לרף ודאות גבוהה בהגשת כתב אישום לעולם גופי החוק יפגרו אחרי הפושעים במדינות דמוקרטיות .

ואני חוזר- חלק מהטוענים נגד הרשות על האישום המאוחר
דרשו לפני חצי שנה חקירה מהירה או הפסקת ההליך כדי לא לענות את דינו של ברמלי כאשר ברור שחקירה כזו לא תאפשר כתב אישום בגלל שהראיות לא היו באותו זמן ברורות ....
כלומר החלטה מהירה היתה מאפשרת המשך של ההתנהלות והחמרה של המצב,

נערך לאחרונה ב:
אם יש נגד מישהו חשדות מספיק כבדים צריך להפסיק גיוס משקיעים עד שיוכלו למצות את החקירה.
זה כמו שאם יש חשדות מספיק כבדים נגד חשוד ניתן לעצור אותו ולא צריך קודם לנהל משפט ורק אז לעצור אותו (כי הוא יכול לברוח או לבצע פשעים נוספים בייחוד בגלל שהוא יודע שזה רק עניין של זמן עד שיגלו את מעשיו - בדיוק מה שקרה פה).

אגב פה זה אפילו לא עניין חוקי זה בכלל עניין של ני"ע לדעתי - פשוט שיודיעו לו שהוא לא מורשה לגייס משקיעים חדשים עד מיצוי החקירה.
חזקת החפות ותשתית עובדתית
מה לעשות ....

אם אני זוכר נכון ברשות עובדים כ 25-30 חוקרים,
אז כדאי להבין את המגבלות של הרגולציה ...

לא אמרתי שלרשות אין אחריות, אבל הרשות אינה חברת ביטוח לטיפשות חמדנות וחוסר הבנה
שלא לדבר שמחלקת החקירות שלה היא לא בדיוק אגף חקירות במשטרה ...
נאמר בפורום אין ספור פעמים בהקשר של מדינת רווחה שהמדינה לא צריכה להיות בייביסיטר של האזרחים.

לפני שנתיים פרצו אצלנו בשכונה לאין ספור דירות דבר שהיה יכל להסתיים באסון ואף אחד מהדיירים לא התרשל והיה שותף המעשה או מחדל לפריצה, אז מה המשטרה יש לה 'אחריות' אולי נגיש כתב אישום כנגד תחנת המשטרה שהיא שותפה לעברה ?

מותר לרצות ולקוות למערכת אכיפת חוק יעילה אבל לא להיסחף, העבריין לא יתחלק באחריות עם השוטר, ומי שלא יודע להשקיע יפול קורבן לרמאים
ולא הרגולטור אשם בכך , לכל סיר יש מכסה...

בזכות חזקת החפות והצורך להגיע לרף ודאות גבוהה בהגשת כתב אישום לעולם גופי החוק יפגרו אחרי הפושעים במדינות דמוקרטיות .

ואני חוזר- חלק מהטוענים נגד הרשות על האישום המאוחר
דרשו לפני חצי שנה חקירה מהירה או הפסקת ההליך כדי לא לענות את דינו של ברמלי כאשר ברור שחקירה כזו לא תאפשר כתב אישום בגלל שהראיות לא היו באותו זמן ברורות ....
כלומר החלטה מהירה היתה מאפשרת המשך של ההתנהלות והחמרה של המצב,
1. בגלל זה אמרתי שהם לא מפצים.
2. למשטרה בפירוש יש אחריות עלינו כאזרחים שלא יגנבו לנו דברים והם צריכים לפעול כדי שיהיו פחות גנבות (בכ"ז ממשלה). זה שבפועל זה לא עובד לא אומר שאין אחריות.
"משטרה היא ארגון האחראי על אכיפת החוק ושמירת הסדר הציבורי" - וויקיפדיה.
אני חושב שהחוק הוא שאסור לגנוב ובגלל שהמשטרה אחראית על אכיפתו היא אחראית לפעול כדי שלא יהיו גניבות.
כמובן שאחריות לא שקול לפיצוי ולא כל אחריות זהה לאחרת.
תגיד לי אם יש לך אחריות לשואב אבק וגונבים לך אותו אז נותן האחריות מפצה? ברור שלא, יש תנאים ואותו דבר גם באחריות הזו.

אני לא אמרתי שהרגולטור אשם בזה שאמיר ברמלי רמאי. הראייה שיש אחראי אחד והוא אחראי על כל הסיפור היא ראייה מאוד צרה.
ברמלי אחראי על הרמאות. רשות ני"ע אחראית להגן על המשקיעים (זו המטרה לשמה היא הוקמה). תמיד יש שאלה עד איפה מגיעה האחריות ולכן אני לא אומר שהם אחראים בכלליות אלא הבאתי שתי נקודות מפורשות שבהן יש חשד שרשות ני"ע לא פעלה כראוי.

אני לא קובע שרשות ני"ע אחראית. אני פשוט לא פוטר אותה לחלוטין מאחריות כמוך. מן הסתם שצריך לעשות חקירה.

אם אני זוכר נכון ברשות עובדים כ 25-30 חוקרים,
אז כדאי להבין את המגבלות של הרגולציה ...
אז מה בכלל צריכה הרשות לעשות? לפי אותו הגיון כל דבר שיקרה למשקיעים אתה תגיד שלרשות אין אחריות. יש לה אחריות לוודא שמתפרסמים דו"חות? יש לה אחריות לוודא שחברות לא מפרסמות תשקיפים כוזבים? יש לה אחריות לוודא שארגון מגייס השקעות מפרסם תשקיף (כאשר הוא עומד בתנאים)?

אגב לפי מה שאתה אומר רשות ני"ע בכלל לא צריכה לפתוח חקירה נגדו. הרי אין לה אחריות ממילא. ואגב עובדה שעכשיו עצרו את הגיוס ועדיין לא התנהל משפט.

1. בגלל זה אמרתי שהם לא מפצים.
2. למשטרה בפירוש יש אחריות עלינו כאזרחים שלא יגנבו לנו דברים והם צריכים לפעול כדי שיהיו פחות גנבות (בכ"ז ממשלה). זה שבפועל זה לא עובד לא אומר שאין אחריות.
"משטרה היא ארגון האחראי על אכיפת החוק ושמירת הסדר הציבורי" - וויקיפדיה.
אני חושב שהחוק הוא שאסור לגנוב ובגלל שהמשטרה אחראית על אכיפתו היא אחראית לפעול כדי שלא יהיו גניבות.
כמובן שאחריות לא שקול לפיצוי ולא כל אחריות זהה לאחרת.
תגיד לי אם יש לך אחריות לשואב אבק וגונבים לך אותו אז נותן האחריות מפצה? ברור שלא, יש תנאים ואותו דבר גם באחריות הזו.

אני לא אמרתי שהרגולטור אשם בזה שאמיר ברמלי רמאי. הראייה שיש אחראי אחד והוא אחראי על כל הסיפור היא ראייה מאוד צרה.
ברמלי אחראי על הרמאות. רשות ני"ע אחראית להגן על המשקיעים (זו המטרה לשמה היא הוקמה). תמיד יש שאלה עד איפה מגיעה האחריות ולכן אני לא אומר שהם אחראים בכלליות אלא הבאתי שתי נקודות מפורשות שבהן יש חשד שרשות ני"ע לא פעלה כראוי.

אני לא קובע שרשות ני"ע אחראית. אני פשוט לא פוטר אותה לחלוטין מאחריות כמוך. מן הסתם שצריך לעשות חקירה.
יש אחריות של רגולטור ויש זכויות נאשם בהליך פלילי, האיזון בגלל חומרת האישום ורף הראית הנדרש תמיד יהיה לרעת הקורבן.
לא כל דבר שכתוב בחוק או תקנה הוא בר אכיפה
ואם לרשות יש 25 חוקרים אז לעולם לא תקבל צדק בזמן אמת.

מי שהיה מספיק תמים טיפש חמדן בעיסקה אל לו אלא להלין על עצמו האכיפה משמשת רף הרתעה ומניעה לעתיד קודם כל בעברות כלכליות

חזקת חפות רף ראיות עובדתיות, מדינה דמוקרטית

רגע, אז יש מצב שברמלי לא רוצה שאשתו תיכנס לכלא ולכן הוא מנסה להגיע להסדר "שקר כלשהו"?
הנה לכם מצב מעניין: אדם רשם חברה על שמה של אשתו והחברה נכנסת לצרות, עכשיו אשתו (שיודעת על האחריות שלה או לא) יושבת לו על הצוואר כדי להימנע מכניסה לכלא.
הסיטואציה הזו לא טובה לברמלי ולא משנה איך מסתכלים על זה :)

חבר'ה, יכול להיות שעלינו פה על מודל עסקי מעניין...

הרשות מבחינתה רואה בכל קרן בה משקיעים יותר מ 35 אנשים, פעולה החייבת בתשקיף, ולפיכך חייבת בפיקוח בכל מי שנמצא על גבול פעילות זו. קרן הגשמה לדוגמה, מקיימת שיח ער מול הרשות באופן שוטף. נטען בעבר שכך היה גם עם קרן קלע .
טענתי מתייחסת לעצם פיקוח הבסיסי והחריגה מכללי הרשות, באשר למהות הפעילות, עוד טרם ההונאה.
עצם זה שלא אסרו את המסלולים המקבילים, כאילו הכשירו אותם.

יש אחריות של רגולטור ויש זכויות נאשם בהליך פלילי, האיזון בגלל חומרת האישום ורף הראית הנדרש תמיד יהיה לרעת הקורבן.
לא כל דבר שכתוב בחוק או תקנה הוא בר אכיפה
ואם לרשות יש 25 חוקרים אז לעולם לא תקבל צדק בזמן אמת.

מי שהיה מספיק תמים טיפש חמדן בעיסקה אל לו אלא להלין על עצמו האכיפה משמשת רף הרתעה ומניעה לעתיד קודם כל בעברות כלכליות

חזקת חפות רף ראיות עובדתיות, מדינה דמוקרטית
אבל כל ההגיון שלך מוביל לנקודה מאוד ברורה - אין שום דבר שרשות ני"ע יכולה לעשות ותבקר אותם. גם אם יסגרו את המשרד ומהיום יבלו כל יום בחוף הים אתה תקבע שזה בסדר ולרשות ני"ע אין כל אחריות.

אז מה בכלל צריכה הרשות לעשות? לפי אותו הגיון כל דבר שיקרה למשקיעים אתה תגיד שלרשות אין אחריות. יש לה אחריות לוודא שמתפרסמים דו"חות? יש לה אחריות לוודא שחברות לא מפרסמות תשקיפים כוזבים? יש לה אחריות לוודא שארגון מגייס השקעות מפרסם תשקיף (כאשר הוא עומד בתנאים)?

אגב לפי מה שאתה אומר רשות ני"ע בכלל לא צריכה לפתוח חקירה נגדו. הרי אין לה אחריות ממילא. ואגב עובדה שעכשיו עצרו את הגיוס ועדיין לא התנהל משפט.

אתה מאוד בינארי,
בגלל שהרשות אינה המאבטח הפרטי של כל משקיע חסר אחריות אין זה אומר שהיא לא תחקור ארועים. מצד שני לא כל עבירה תקלט ברדר של 25' החוקרים שלה.
גם אתה לא היית רוצה שכל רכילות נגדך תביא אותך למעצר עד סוף ההליכים , לא ?

יש בתי משפט ותאמין לי שאם הרשות לא היתה הולכת לפי הספר עורכי הדין של ברמלי היו מצליחים לעצור את התהליכים, וכן זה לוקח זמן.
בינתיים משקיעים אוכלים אותה וחלק מה מהשקיעים מנצלים את הלחץ של ברמלי להצלת כספם (בעזרת הפראיירים החדשים ...)

רוצה אכיפה אפקטיבית ? תקבל כנראה רשות בגודל של אגף החקירות במשטרה עם סמכויות של שבכ, המדינה כרגע לא רוצה לממן את העלות ת הנל וגם מבחינה חוקתית זה קצת יותר מידי כבד ביחס לסוג העבירה (אני מעדיף שיפור בטחון אישי לאזרחים)

אבל כל ההגיון שלך מוביל לנקודה מאוד ברורה - אין שום דבר שרשות ני"ע יכולה לעשות ותבקר אותם. גם אם יסגרו את המשרד ומהיום יבלו כל יום בחוף הים אתה תקבע שזה בסדר ולרשות ני"ע אין כל אחריות.
לא, אל תהיה קיצוני, אין קשר בין חקירה לאחריות
הפושע הוא האחראי ברמה פלילית , הקורבן" שותף "לפושע באשמה הפיננסית- במובן שהשגיאה הפיננסית שעשה תחול בסיכומו של דבר גם עליו לרוע מזלו, הרגולטור אחראי על קיום חקירה ועל העמדת אחראים לדין והפקת לקחים לעתיד (תקנות כללים המלצות לחקיקה)
אף אחד לא יעצור משקיע טיפש מראש מעשיית שטויות, או עבריין לפני ביצוע הפשע, זה לא עולם של minority report

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה מאוד בינארי,
בגלל שהרשות אינה המאבטח הפרטי של כל משקיע חסר אחריות אין זה אומר שהיא לא תחקור ארועים. מצד שני לא כל עבירה תקלט ברדר של 25' החוקרים שלה.
גם אתה לא היית רוצה שכל רכילות נגדך תביא אותך למעצר עד סוף ההליכים , לא ?

יש בתי משפט ותאמין לי שאם הרשות לא היתה הולכת לפי הספר עורכי הדין של ברמלי היו מצליחים לעצור את התהליכים, וכן זה לוקח זמן.
בינתיים משקיעים אוכלים אותה וחלק מה מהשקיעים מנצלים את הלחץ של ברמלי להצלת כספם (בעזרת הפראיירים החדשים ...)

רוצה אכיפה אפקטיבית ? תקבל כנראה רשות בגודל של אגף החקירות במשטרה עם סמכויות של שבכ, המדינה כרגע לא רוצה לממן את העלות ת הנל וגם מבחינה חוקתית זה קצת יותר מידי כבד ביחס לסוג העבירה (אני מעדיף שיפור בטחון אישי לאזרחים)
אני מאוד בינארי? אתה טוען שאין שום אחריות לרשות וכשאני אומר לך שיש לה אחריות אתה אומר לי שהיא לא חייבת לפצות כל משקיע.
יוצא שאו שאין לה אחריות בכלל או שהיא חייבת לפצות כל משקיע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה האם רעידת האדמה החלה בשוק האג"ח ? שוק ההון 25
O רעידת אדמה בישראל אוף טופיק 60
נימוסין ייתכן שמבנים שחוזקו בתמ"א 38 לא ישרדו רעידת אדמה" נדל"ן 16
D פסגות טרייד נמחקו מעל פני האדמה צרכנות פיננסית 7
D הוראת קבע בקרן כספית שוק ההון 2
ז ביטוח שארים בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M מגן מס על הפסדים בקרן כספית דולרית? מיסים 1
ה מסלולי השקעה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1
M הפקדות לא מוטבות בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
D שינוי מסלול בקרן פנסיה, דווקא עכשיו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
M כדאיות השקעה בקרן כספית למול פק"מ בבנק שוק ההון 8
N איך אני יכולה לבדוק על כמה סכום מגיע לי פטור ממסס בקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
E הקטנת הרכיב המנייתי בקרן הפנסיה לקראת הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S עמלות מסחר בקרן השתלמות IRA דרך מיטב עם IBKR כברוקר מבצע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
א ספליט 1-100 בקרן מחקה S&P500 של אינסבקו... קורה? שוק ההון 18
D ואנגארד מוזילה דמי ניהול (שוב), כולל בקרן העולמית שלה שוק ההון 2
M במעבר בקרן פנסיה רכיב פיצויים חוזר למסלול תלוי גיל האם זה תקין ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T תשואה מוזרה בקרן מחקה שוק ההון 30
N דמי ניהול בקרן פנסיה ברירת מחדל לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M העלאת דמי ניהול בקרן השתלמות לאחר התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
U השקעת סכומים אקראיים בקרן העוקבת אחרי ס.פ 500 שוק ההון 8
F מיסוי על השקעה בקרן נדלן באירופה מיסים 8
algo.il פנסיה דרך IRA שווה את פערי עלות הביטוח בקרן פנסיה מנוהלת להפקדות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
H רווק שמשנה סטטוס בקרן פנסיה: משמעות למצב רפואי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C קסם העלו דמי ניהול בקרן עוקבת ת"א 125 - מה עושים? צרכנות פיננסית 5
B dividend withholding בקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ש השלמת פיצויים בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B עקיפת מגבלת 10% אחזקה בקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
G מס על תגמולי עובד בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N איך רואים את העמלות שיורדות לי בפועל בקרן כספית? שוק ההון 3
D אפשר לקבל החזר מס על הסדר ריסק בקרן פנסיה? מיסים 6
Kipodi דמי ניהול משתנים בקרן סל/נאמנות שוק ההון 3
N יש הגיון לסגור כסף בקרן כספית לכמה ימים ועד 20 ימים? שוק ההון 12
B שאלה בקשר למיסוי בקרן כספית מיסים 1
B תשואות של אינפיניטי בקרן השתלמות שוק ההון 1
D שאלה על קניה של יחידות בקרן מחקה/סל שוק ההון 2
ס גובה אחוז הפרמיה השנתית המשולמת עבור כיסוי ביטוחי בקרן פנסיה כתלות בגיל המבוטח. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ע מיסוי בקרן ישראלית המחזיקה אגח אמריקאי מיסים 7
M מדוע הבנק ניכה מס בקרן כספית? שוק ההון 8
ש מנגנון חשיפה למט״ח בקרן מחקה שוק ההון 4
ת יורש בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
T עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה שוק ההון 9
Vit7 הסכנות בקרן כספית שוק ההון 19
נ עלות ביטוח נכות בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Shamran88 אזרח אמריקאי מושקע שנה וחצי בקרן כספית דרך הבנק ועכשיו גילה על pfic שוק ההון 19
Y שאלה והתייעצות בנוגע למסלול בקרן פנסיה שוק ההון 6
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה