• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

האם רעידת האדמה החלה בשוק האג"ח ?

המשקיע הנבון

משתמש סולידי
דירוג
68
דעתכם?
בנוסף, אני מבין כי כשאג"ח יחיד כגון 0142 קורס, אפשר להתנחם בעובדה כי התמדה בהחזקה זו לאורך זמן, תסגור את הפסד ההון שנוצר .
האם זה תקף לקרנות מחקות מדדי אג"ח?
לא ייעוץ/המלצה

מכיר את הבדיחה -
"אני מה אכפת לי? אני תמיד מתדלק ב-100 שח!"
מה אכפת לי שהאגח יורד? אני קונה לאזן את אחוז האחזקה.
עד אתמול קנית 100 יחידות ב-X וקיבלת 100 קופונים.
מחר תקנה 110 יחידות ב-0.9X ותקבל 110 קופונים.

מי שחושב שהריבית תעלה משלה את עצמו. למה שארה״ב, האיחוד האירופי ויפן ירצו להגדיל את החוב שלהן? להיפך הן רוצות לשחוק אותו ע״י ריבית נמוכה.
מילא אם הייתה בעייה עולמית של אינפלציה אבל אנחנו בסביבה דפלציונית עם כלכלות שלא מצליחות לצאת מהמשבר של 2008.
תיקון חריף בבורסות של אירופה והמזרח הרחוק (תראה מה קורה עכשיו בסין) יעלה את מחירי האג״ח חזרה למעלה

נ.ב לא מבין, לא מייעץ וכל שנאמר למעלה הוא מקריאה בקפה וקלפי טארוט.

לא נראה לי בסביבת הריבית הזאת. השינוי יצטרך לבוא מלמעלה.
מי שחושב שהריבית תעלה משלה את עצמו. למה שארה״ב, האיחוד האירופי ויפן ירצו להגדיל את החוב שלהן? להיפך הן רוצות לשחוק אותו ע״י ריבית נמוכה.
מילא אם הייתה בעייה עולמית של אינפלציה אבל אנחנו בסביבה דפלציונית עם כלכלות שלא מצליחות לצאת מהמשבר של 2008.
תיקון חריף בבורסות של אירופה והמזרח הרחוק (תראה מה קורה עכשיו בסין) יעלה את מחירי האג״ח חזרה למעלה

נ.ב לא מבין, לא מייעץ וכל שנאמר למעלה הוא מקריאה בקפה וקלפי טארוט.
אתה צודק, אבל יתכן מצב שבו תיכפה על הממשלות שציינת להעלות את הריבית בעל כורחן.
משבר מט"ח, פרוץ מלחמה פתאומית או ברבור שחור אחר כלשהו - ואנחנו בהחלט עלולים לראות תרחיש סנקציות-על-רוסיה גם בארה"ב, יפן ואירופה.
ואז יהיה שמח - הבועה הבורסאית תתפוצץ, בועות הנדל"ן, אג"ח...

ברור שהכל יכול לקרות. לכן צריך להחזיק כרית גדולה של מזומנים לניצול הזדמנויות.

לא מבין ולא מייעץ כמובן

שימו לב שעכשיו האג״ח הגרמני עולה בעקבות הפאניקה בשווקים בגלל המשבר עם יוון.
מי שנתקף בפאניקה ומכר בשיא הירידות - נעל את ההפסדים שלו

מסקנה? תבנו את תיק ההשקעות שלכם לפי תוכנית סדורה ואל תסטו ממנה בעקבות פאניקה מעיתוני הפורנו-כלכלה.

דעתכם?
בנוסף, אני מבין כי כשאג"ח יחיד כגון 0142 קורס, אפשר להתנחם בעובדה כי התמדה בהחזקה זו לאורך זמן, תסגור את הפסד ההון שנוצר .
האם זה תקף לקרנות מחקות מדדי אג"ח?
לא ייעוץ/המלצה
לדעתי מי שמחזיק אג"ח היום כהשקעה לטווח ארוך הוא מתאבד שיעי :) זה לא יכול להיגמר טוב.

לגבי קרנות מחקות אג"ח, זה לא תקף. התשואה שלך לא ידועה מראש ובמצב של ריבית יורדת קרנות אג"ח נחותות מאחזקה ישירה כי המח"מ נותר יציב ולא מתקצר.

[
לגבי קרנות מחקות אג"ח, זה לא תקף. התשואה שלך לא ידועה מראש ובמצב של ריבית יורדת קרנות אג"ח נחותות מאחזקה ישירה כי המח"מ נותר יציב ולא מתקצר.
קרן מחקה אג"ח ממשלתי כללי, מחזיקה את כל האגח"ים עד הפדיון.
אמנם המח"מ נישאר זהה, אך עם כסף שחוזר (קופון + קרן ) הקרן נאמנות תרכוש בשבילך אג"חים חדשים עם ריבית אטרקטיבית יותר.

[
קרן מחקה אג"ח ממשלתי כללי, מחזיקה את כל האגח"ים עד הפדיון.
אמנם המח"מ נישאר זהה, אך עם כסף שחוזר (קופון + קרן ) הקרן נאמנות תרכוש בשבילך אג"חים חדשים עם ריבית אטרקטיבית יותר.
יש הבדל מהותי בין אחזקה של נייר עם מחמ מתקצר, לבין החזקה של קרן שבה המחמ נשאר זהה.

הנקודה שהקרן מחזיקה לפדיון את כל הניירות לא רלוונטית כי היא מאזנת את זה עם רכישה של אג"חים במחמ ארוך יותר כך שממוצע נשאר זהה.

לגבי העניין שבעליית ריבית הניירות החדשים אטרקטיביים יותר - נכון, אבל השאלה איך זה נראה מול הפסד ההון שספגת בגלל המחמ של הקרן.

למשל, אם החזקת קרן עם מחמ 2, והריבית עלתה ב-1%, אז הפסדת 2% וייקח לך שנתיים להרוויח את זה חזרה באג"חים החדשים עם התשואה הטובה יותר.

אבל אם החזקת קרן עם מחמ 10, זה ייקח 10 שנים.

כלומר - מי שמחזיק קרן אג"ח לא יודע להגיד מה תהיה התשואה שלו, והיא גם עשויה להיות שלילית אם המחמ ארוך מספיק וקצב עליית הריבית מהיר מספיק.

למשל, אם החזקת קרן עם מחמ 2, והריבית עלתה ב-1%, אז הפסדת 2% וייקח לך שנתיים להרוויח את זה חזרה באג"חים החדשים עם התשואה הטובה יותר.

אבל אם החזקת קרן עם מחמ 10, זה ייקח 10 שנים.
מה ה"חשבון" שעומד מאחורי הטענה הזו והאם זה טיעון שמתאים רק לקרנות אג"ח.
*כי אם ניקח אג"ח בודד עם מח"מ של שנתיים שירד ב-2% אז אם תחזיק אותו עד סוף השנתים לא רק שתקבל את הערך הנקוב אז תקבל גם את כל הקופונים בדרך.

מה ה"חשבון" שעומד מאחורי הטענה הזו והאם זה טיעון שמתאים רק לקרנות אג"ח.
*כי אם ניקח אג"ח בודד עם מח"מ של שנתיים שירד ב-2% אז אם תחזיק אותו עד סוף השנתים לא רק שתקבל את הערך הנקוב אז תקבל גם את כל הקופונים בדרך.
שוב, אתה לא מחזיק אג"ח בודד כשאתה מחזיק קרן אלא אוסף של אג"חים שמבחינתך אתה מחזיק את הממוצע שלו.

ה"חשבון" הוא - מח"מ כפול אחוז עליית ריבית = אחוז ירידה במחיר אג"ח. אל מול הירידה הזו יש את עליית התשואה באותו אג"ח שמכסה את הפסד ההון שהרגע נוצר לאורך זמן.

באופן קצת יותר מפורט, נניח שאני מחזיק קרן אגח מדינה צמוד מדד עם מחמ 10. נניח שכרגע התשואה 0% על אג"ח מדינה לעשר שנים. הריבית לעשר שנים עולה ב-1% בכל שנה.

התשואה שלי תהיה בערך:

שנה 1: 0% פחות הפסד הון של 10% = (10%)
שנה 2: 1% פחות הפסד הון של 10% = (9%)
שנה 3: 2% פחות הפסד הון של 10% = (8%)

וכו'.

שוב, אתה לא מחזיק אג"ח בודד כשאתה מחזיק קרן אלא אוסף של אג"חים שמבחינתך אתה מחזיק את הממוצע שלו.
זו נקודה שרציתי לוודא. תודה על הפירוט אבל השאלה שלי הייתה קצת שונה.
יצא לי כבר להיתקל יותר מפעם אחת באימרה "אם החזקת קרן עם מחמ X, והריבית עלתה ב-Y%, אז הפסדת YX% מערך הקרן וייקח לך X שנים להרוויח את זה חזרה"

אפשר בעצם לגזור מכך שאם יש לך קרן אג"ח של 100 אגורות עם מח"מ של 10 שנים (בריבית של 0% בשביל הדוגמא) שיורד ב-10% בעקבות עליה חד פעמית של 1% בריבית . אתה בעצם נשאר עם ערך מידי למימוש של 90 אג' אבל מקבל 1 אג' כל שנה ואחרי 10 שנים תגיע למצב ששוב יש לך ערך מימוש מידי של 100 אג'?

אפשר בעצם לגזור מכך שאם יש לך קרן אג"ח של 100 אגורות עם מח"מ של 10 שנים (בריבית של 0% בשביל הדוגמא) שיורד ב-10% בעקבות עליה חד פעמית של 1% בריבית . אתה בעצם נשאר עם ערך מידי למימוש של 90 אג' אבל מקבל 1 אג' כל שנה ואחרי 10 שנים תגיע למצב ששוב יש לך ערך מימוש מידי של 100 אג'?
כן.

@Edward זה מזכיר לי שבזמנו פתחתי נושא על תפקיד האג"ח בתיק ההשקעות ובעקבות דיון איתך הגעתי למסקנה שהתפיסה שלי של סיכון כנגזרת של תנודתיות מוטעת, נקודה שמשום מה לא מוזכרת באף ספר שיצא לי לקרוא. לא יצא לי להגיד לך אבל השפעת מהותית על התפיסת השקעות שלי, אז תודה :)

@Edward זה מזכיר לי שבזמנו פתחתי נושא על תפקיד האג"ח בתיק ההשקעות ובעקבות דיון איתך הגעתי למסקנה שהתפיסה שלי של סיכון כנגזרת של תנודתיות מוטעת, נקודה שמשום מה לא מוזכרת באף ספר שיצא לי לקרוא. לא יצא לי להגיד לך אבל השפעת מהותית על התפיסת השקעות שלי, אז תודה :)
D:

כמדומני זה מוזכר בפרק 8 של הספר The Intelligent Investor, מעמוד 188:
http://www.fxf1.com/english-books/The Intelligent Investor - BENJAMIN GRAHAM.pdf

זהו שאני התחלתי לקרוא דווקא מהכיוון של השקעות פסיביות ולא הגעתי עדיין להשקעות ערך.
אוקיי. שני הספרים שאני יכול להמליץ עליהם באשר להשקעות פאסיביות הם:

http://www.amazon.com/dp/007137048X/

http://www.amazon.com/dp/0470102101/

כל האחרים שקראתי לא הרשימו אותי כל כך בינתיים. כולל הספר של הארי בראון עם ה-Permanent Portfolio.

אוקיי. שני הספרים שאני יכול להמליץ עליהם באשר להשקעות פאסיביות הם:

http://www.amazon.com/dp/007137048X/

http://www.amazon.com/dp/0470102101/

כל האחרים שקראתי לא הרשימו אותי כל כך בינתיים. כולל הספר של הארי בראון עם ה-Permanent Portfolio.
שני הספרים כבר אצלי ברשימה :) . את הספר של בראון יצא לי לקרוא כי שקלתי בנקודת זמן מסויימת להשתמש במודל שלו אז נראה לי הגיוני לקרוא אותו ישירות בלי פרשנות. לא יכול להגיד שמצאתי שם תובנות מיוחדות.

מבחינת ספרים שכן אהבתי אז יש את
The Four Pillars of Investing - Bernstein William J
A Random Walk Down Wall Street - Burton G. Malkiel

באופן קצת יותר מפורט, נניח שאני מחזיק קרן אגח מדינה צמוד מדד עם מחמ 10. נניח שכרגע התשואה 0% על אג"ח מדינה לעשר שנים. הריבית לעשר שנים עולה ב-1% בכל שנה.
נראית לי הנחה מעט קיצונית שבכל שנה הריבית עולה באחוז. אני בספק אם היו תקופות ארוכות בארה"ב בהם ההנחה הזו התממשה.

נראית לי הנחה מעט קיצונית שבכל שנה הריבית עולה באחוז. אני בספק אם היו תקופות ארוכות בארה"ב בהם ההנחה הזו התממשה.
בנק ישראל מעוניין להחזיר את הריבית למצב של 3-4% במהלך העשור הקרוב.
אם הוא יעשה זאת או לא זו שאלה אחרת אבל אם כן אז הוא צריך להעלות את הריבית ב-0.5% בממוצע לשנה - זה עדיין הפסד גדול למחזיקי אג"חים ארוכים.

נושאים דומים

Back
למעלה