• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה

• פותח הנושא פותח הנושא trundle
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

trundle

משתמש רשום
דירוג
0
קראתי את מייק וגם את המגה שרשור של הקרנות האיריות.
יש משהו שלא כל כך עולה שם ואני חושב שיש סיבה שפספסתי.
ממה שאני רואה בתי השקעות ישראליים לוקחים עמלת קנייה/מכירה באחוזים על קרנות שקליות (0.07%-0.1%) אבל על קרנות דולריות זה בסנט למניה.
זה יכול להיות פער רציני מאוד בקניות גדולות (בוא נאמר אם רוצים לעשות 5-10 קניות של 500,000 ש״ח) אבל לא ראיתי התייחסות. למה? אני טועה וזה שולי? יש משהו אחר הרבה יותר חשוב?

מבין שיש עוד הבדלים כמו מיסוי ריאלי ונומינלי וגם החשיפה למט״ח. אבל ספציפית מנסה להבין לגבי העמלות קנייה מכירה.
ולגבי העלות של המרה למט״ח- אם חלק משמעותי מהכסף המדובר הוא כבר בדולרים האם זה משנה את התשובה?

הטענה שברכישת קרנות נקובות במט״ח העמלה עשויה להיות נמוכה יותר נכונה באופן כללי.
כפי שכבר ציינת, המרת מטח כמעט תמיד תהיה יקרה יותר מעמלת קניית ני״ע שקלי גם בפטור בגלל הפרשי שע״ח.
כמו כן יש עמלת מינימום די גבוהה ברכישת ני״ע זרים, בבנק לאומי עם תנאים טובים IRA זה סדר גודל של 14$ לבורסת לונדון (ארה״ב יותר זול).

שורה תחתונה בסכומים של עשרות אלפי שקלים, יהיה בד״כ יותר זול לקנות ני״ע במטבע שאתה מחזיק מאשר להמיר למטבע אחר. אבל חשוב לזכור שעמלת קנייה היא חד פעמית.

ממה שאני רואה בתי השקעות ישראליים לוקחים עמלת קנייה/מכירה באחוזים על קרנות שקליות (0.07%-0.1%) אבל על קרנות דולריות זה בסנט למניה.
זה יכול להיות פער רציני מאוד בקניות גדולות
למה?
שים לב שזה סנט למניה (כלומר ליחידה) ולא סנט לקניה. כלומר אם אתה קונה 100 יחידות תשלם 100 סנט.
ובהינתן שמחיר מניה ממוצע הוא בין עשרות למאות דולרים, ההפרש בין 0.07% לבין 1 סנט למניה הוא לא גדול.

מה שכן חשוב לשים לב אליו הוא עמלת המינימום.
הרבה פעמים בברוקרים ישראלים יש עמלת מינימום של 10$ (ולפעמים גם יותר) על קניות בארה"ב, לעומת עמלת מינימום של שקלים בודדים (אם בכלל) בקניות בארץ.

אני טועה וזה שולי? יש משהו אחר הרבה יותר חשוב?
באופן כללי עמלות הקניה הן אכן שוליות יחסית. הרבה יותר חשוב זה העמלות של הנייר עצמו, איכות העקיבה שלו, צובר/מחלק וכו'.
הסיבה היא שעמלות הקניה הן חד פעמיות לכל שקל שאתה מכניס (או דו-פעמיות אם אתה סופר גם את המכירה), לעומת שאר הדברים שציינתי שמשפיעים כל שנה מחדש.

תודה לשניכם על התגובה.
שורה תחתונה בסכומים של עשרות אלפי שקלים, יהיה בד״כ יותר זול לקנות ני״ע במטבע שאתה מחזיק מאשר להמיר למטבע אחר. אבל חשוב לזכור שעמלת קנייה היא חד פעמית.
העניין הוא שיש לי סכום כסף משמעותי שהולך להיכנס שאני יכול לבחור אם הוא יהיה בדולרים או בשקלים. נשמע לי מזה שאם השיקול המרכזי הוא העלות של העמלת קנייה ממש כדאי לי בדולרים.

שים לב שזה סנט למניה (כלומר ליחידה) ולא סנט לקניה. כלומר אם אתה קונה 100 יחידות תשלם 100 סנט.
אם ניקח לדוגמה את SPXS היא נסחרת ב1199$ כרגע שעבור 500,000 ש״ח זה יהיה משהו כמו 1.5$ מה שאומר המינימום עסקה- נניח 10$
בארץ נניח 0.08% שיוצא 400 ש״ח (עבור אותם 500,00). זה הפרש של יותר מפי 10.

באופן כללי עמלות הקניה הן אכן שוליות יחסית. הרבה יותר חשוב זה העמלות של הנייר עצמו, איכות העקיבה שלו, צובר/מחלק וכו'.
אני מסכים. אני מתכוון על אותו נייר לצורך העניין כשאני יכול לקנות אותו שם או פה

אם ניקח לדוגמה את SPXS היא נסחרת ב1199$ כרגע
לא יודע למה אתה רוצה דוקא את הנייר הזה (משהו מוזר עם מינוף פי 3 ממה שהצלחתי להבין), אבל ממה שראיתי היא נסחרת ב 5.7 דולר למניה.
זה אומר עמלת קניה של כ240 דולר על הסכום שאמרת. שזה הרבה יותר מ 400 ש''ח.
אני מתכוון על אותו נייר לצורך העניין כשאני יכול לקנות אותו שם או פה
אותו הנייר לא נסחר בארה"ב ובישראל.
יש ניירות שנסחרים גם בישראל בשקלים וגם בדולרים בלונדון, אבל שם (עד כמה שאני זוכר לפחות) העמלה היא אחוזית

לא יודע למה אתה רוצה דוקא את הנייר הזה (משהו מוזר עם מינוף פי 3 ממה שהצלחתי להבין), אבל ממה שראיתי היא נסחרת ב 5.7 דולר למניה
SPXS בבורסת לונדון, לא בארה"ב.
מדד סנופי של איבסקו.

העמלות שהוא דיבר עליהן (סנט למניה וכו) הן בארה"ב, לא בלונדון.
אני מכיר שלפחות בית השקעה אחד מציע 1 סנט ליחידה גם לרכישה בדולרים של קרנות איריות בבורסת לונדון. ולכן התבססתי על זה.

אם ניקח לדוגמה את SPXS היא נסחרת ב1199$ כרגע שעבור 500,000 ש״ח זה יהיה משהו כמו 1.5$ מה שאומר המינימום עסקה- נניח 10$
בארץ נניח 0.08% שיוצא 400 ש״ח (עבור אותם 500,00). זה הפרש של יותר מפי 10.
יעלה לך גם הרבה מאוד להמיר את הדולרים לשח. בבית השקעות אם תתמקח אולי תקבל 0.2% לא מאמין שפחות מזה.
אני מכיר שלפחות בית השקעה אחד מציע 1 סנט ליחידה גם לרכישה בדולרים של קרנות איריות בבורסת לונדון. ולכן התבססתי על זה.
תוודא מה עמלת המינימום ולך על זה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F 1325 - כיצד לדווח על עמלות קנייה/מכירה? מיסים 3
ח הוזלת עמלות קנייה בישראל צרכנות פיננסית 4
שיר הלל לטבע עמלות קנייה באקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
T עמלות קנייה - קרנות איריות שוק ההון 0
A עמלות קנייה ומכירה interactive brokers שוק ההון 12
א עמלות על קנייה באתרים בחו"ל צרכנות פיננסית 6
N קיזוז עמלות בברוקר זר מיסים 13
ש עמלות גלויות ונסתרות בייעוץ בנקאות אישי שוק ההון 8
D מכירת RSU דרך נאמן והורדת עמלות העברה והמרה שוק ההון 13
נ עמלות בחשבון ibi מעל 1.5 מיליון ש"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
M גובה עמלות בחשבון מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
D כרטיס אשראי עם עמלות משיכת מטח נמוכות צרכנות פיננסית 7
R עמלות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
S עמלות ומיסים בחו״ל צרכנות פיננסית 0
Y עזרה איך להפסיק את עמלות בIB שוק ההון 14
E עמלות המרה צרכנות פיננסית 0
F עמלות בבנק לעומת בית השקעות שוק ההון 3
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
T קניה בחו"ל בלי עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 1
ח קבלת תשלום מחו"ל ללא עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 21
A הפחתת עמלות העברת מטח לבנק\מבנק במכירת RSU ו ESPP שוק ההון 8
E קיזוז עמלות rsu מיסים 28
J השוואת עמלות בקניית ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 42
א עמלות אפסיות בקרנות מחקות כשרות שוק ההון 1
A חשבון בנק ללא עמלות עוש ודמי כרטיס צרכנות פיננסית 5
H הוזלת עמלות בעת פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 9
someone235 קרן השתלמות עם עמלות פחות מ-0.8% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Dany74q התייעצות - מזעור עמלות מט"ח בהעברה דולרית מנאמן (IBI) צרכנות פיננסית 4
מ עמלות בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 9
ז עמלות מט״ח לחברה עם הכנסות מלקוח זר צרכנות פיננסית 13
T מה הדרך הטובה ביותר לקצור רווחים מקריפטו במינימום עמלות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
G עמלות בלאומי טרייד שוק ההון 3
ס עמלות סמויות בקרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ע נווד דיגיטלי - אשראי ללא עמלות מטח צרכנות פיננסית 3
ט קיזוז מיסוי דיב' בחשבון ממוסה כנגד עמלות ברוקר - אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 5
SolidBixby עמלות בנקים לעסקים צרכנות פיננסית 0
S חשבון בנק + שני כרטיסי אשראי ללא עמלות? צרכנות פיננסית 1
L עמלות מטבע חוץ (שקל יורו) צרכנות פיננסית 0
T שאלת מתחיל- דיבידנד וחסכון עמלות שוק ההון 1
D העברת דולרים מחו"ל לישראל במינימום עמלות צרכנות פיננסית 24
O תיק השקעות - עמלות גבוהות, מה עושים? שוק ההון 6
adirkol להעביר לארץ 200,000 דולר, עמלות ומיסוי שוק ההון 5
ד סקר עמלות מוסדות פיננסים צרכנות פיננסית 3
מ עמלות מט"ח והפרשי שער המרה צרכנות פיננסית 9
עידו ג מיקוח על עמלות שוק ההון 29
ב עמלות מט"ח שאלה וזקוק להמלצות צרכנות פיננסית 3
N התמקחות עמלות מסחר IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מ קניית אופציות לאחר התפטרות - עמלות והעברה לחו"ל מיסים 1
S עמלות קנית מטח גבוהות צרכנות פיננסית 10
ס שתי קרנות סל זהות בביצועים, אך שונות במחיר, עמלות וגודל. מה הייתם קונים? שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה