• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרנות איריות - כל מה שרציתם לדעת והסתחרר לכם הראש מרוב דיונים

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@לומדת מההתחלה
אם חשבון רשום על שמות שני אנשים ( נניח בעל ואשה אשר כתבו צוואות הדדיות בהן מורישים זה לזו את כל רכושם) — מבחינה מהותית, כאשר אחד מהם נפטר, אז מחצית הכספים בחשבון עברו בירושה לבעליו השני של החשבון. האפשרות של בעל החשבון השני לבצע פעולות בחשבון אינה שונה לכאורה מהאפשרות לבצע פעולות בחשבון שהיה רשום על שם אדם אחד בלבד שנפטר, תוך שימוש בסיסמאות שנמסרו לו. בשני המקרים מבוצעת עקיפה של דיני הירושה ככל שקיימים כאלה.

מנסה לעשות סדר,
בגליון אקסל בתקציר מנהלים על IWDA בחשבון ממוסה, כתוב כך:
"דחית מס על דיבידנדים משתלמת בטווח רחוק מאד, אין צורך להשקיע מחדש דיבידנדים"
מישהו מוכן להסביר לי בבקשה

אין צורך להשקיע מחדש דיבידנדים
הקרן צוברת ולא מחלקת דיבידנדים כך שאתה לא צריך להשקיע מחדש דיבידנדים אחרי תשלום מס מלא של 25%.
דחית מס על דיבידנדים משתלמת בטווח רחוק מאד
הקרן משלמת מס במקור ל-IRS בגובה של 15% בלבד במקום 25% כמו שאר העולם שזה אומר שאת ה-10% המיסוי הנוסף אתה לא משלם במקור והוא נשאר בקרן וצובר ריבית דריבית "לנצח" (עד למכירה כמובן).
חשוב להבין אבל שבעת המכירה אתה תשלם מס רווחי הון נוסף על אותו הדיבידנד המלא למרות שהקרן כבר שילמה עליו מיסוי במקור כי מדינת ישראל לא יודעת לצבוע את מחיר המניה שמכרת בשני צבעים של הדיבידנד וגדילת ערך המניה.

דוגמה (המספרים מפוברקים ולא מהמציאות לצורך המחשה!):
רכשת 100 מניות של IWDA בעלות של 100 מטבעות למניה.
נניח שכל מניה של IWDA מחזיקה 50% במניות אמריקאיות עם תשואת דיבידנד של 2.5% בשנה ו-50% מניות אחרות שלא מחלקות דיבידנד בכלל.
לפי הנחה זו כל מטבע שהשקעת ב-IWDA מייצג חצי מטבע שמושקע במניות אמריקאיות ומספק 2.5% דיבידנד בשנה.

נזכור שרכשת 100 מניות בעלות של 100 מטבעות למניה כך ששווי התיק שלך הוא 10,000 מטבעות כאשר 5,000 מהם מושקעות במניות אמריקאיות.
כעבור שנה IWDA קיבלה דיבידנד מהמניות האמריקאיות בשווי 125 מטבעות ועל דיבידנד זה IWDA שילמה מס ל-IRS האמריקאי בשווי 18.75 מטבעות שזה משאיר דיבידנד לאחר מס שמושקע בחזרה ב-IWDA אוטומטית בסך 106.25 מטבעות.

נניח לצורך הפשטות שמחיר המניות ש-IWDA מחזיקה בסוף השנה נשאר זהה למחירן בתחילת השנה כך שהשינוי היחיד במחיר המניה של IWDA נובע מקבלת הדיבידנד.
בעקבות הנחה זו (שמפשטת את הדוגמה) שווי התיק שלך בסוף השנה עומד על 10,000 מטבעות לפי שווי המניות שמוחזקות ב-IWDA המקורי ו-106.25 מטבעות מהדיבידנד שהושקע בחזרה ללא אף פעולה ממך שזה מוביל לשווי תיק כולל של 10,106.25 מטבעות.

כעבור שנה אתה מחליט למכור את המניות של IWDA ומס הכנסה רואה שרכשת את המניות בשווי 10,000 מטבעות אבל מכרת ב-10,106.25 מטבעות ולכן דורש ממך מס רווחי הון של 25% מהרווח 106.25 מטבעות שזה יוצא מס של 26.5625 מטבעות ומשאיר לך רווח נקי של 79.6875 מטבעות.
אחרי המכירה ותשלום המס אתה מקבל חשבון בנק עם 10,079.6875 מטבעות.

כעת בוא וניקח את אותה הדוגמה עבור נייר אחר שלא משקיע את הדיבידנד מחדש:
המשקיע רוכש מניות של IWDA-NR בסך של 10,000 מטבעות כאשר 50% מהן הולכות לאותן מניות אמריקאיות וה-50% הנותרות הולכות למניות אחרות.
המשקיע קיבל דיבידנד של 125 מטבעות וצריך לשלם מס במקור בגובה של 25% במקום 15% שזה יוצא 31.25 מטבעות וזה משאיר לו דיבידנד נקי שלא מושקע בחזרה בשווי של 93.75 מטבעות.
מכיוון שהדיבידנד לא הושקע בחזרה אז מחיר IWDA-NR נשאר זהה בסוף השנה ואותו המשקיע מוכר את התיק ומקבל 10,000 מטבעות בחזרה בלי חבות מס נוספת.
אחרי המכירה, קבלת הדיבידנד ותשלום המס המקורי על הדיבידנד המשקיע מקבל חשבון בנק עם 10,093.75 מטבעות.

נשים לב שבדוגמה הזו המיסוי הכפול על הדיבידנד של IWDA הזיק למשקיע בטווח הקצר והוריד את התיק שלו ב-14.0625 מטבעות שזה מייצג הפסד של 15% מהתשואה של המשקיע שרכש את IWDA-NR.

הסיבה שזה רווחי בטווח הרחוק היא שכאשר הדיבידנד מושקע בחזרה הוא צפוי להניב רווחים עתידיים שגם אחרי ניכוי מס במקור צפויים להניב רווח נוסף מעבר למשקיע ששילם את אותו המס במקור.

מנסה לסכם כדי לראות אם הבנתי נכון: בטווח הארוך הצוברות (בחשבון הממוסה) משתלמות יותר - כי הריבית דריבית על הצבירה (שנשארה בקרן - ללא אירועי מס בינתיים) משתלמת לאורך שנים,
א. ואם כן קל וחומר נכון הדבר לגבי IRA ששם אין אירוע מס בכלל?
ב. אם כן בניגוד למה שנאמר במקום אחר בפורום (תיכף אמצא איזכור מדוייק) שאין הבדל בחשבון ממוסה בין צוברות למחלקות?

מנסה לסכם כדי לראות אם הבנתי נכון: בטווח הארוך הצוברות (בחשבון הממוסה) משתלמות יותר - כי הריבית דריבית על הצבירה (שנשארה בקרן - ללא אירועי מס בינתיים) משתלמת לאורך שנים,
זה מאוד תלוי בסגנון ההשקעה שלך (כמו למשל אם אתה מאזן ע"י מכירת נכסים בכל שנה או לא) ואין כאן תשובה שהיא נכונה בכל מקרה (לכל תשובה שתבחר אני יכול להציג לך מבנה תיק עם איזונים ותשואות שיראו שזה לא משתלם ולהיפך).
א. ואם כן קל וחומר נכון הדבר לגבי IRA ששם אין אירוע מס בכלל?
ממש לא! אי אפשר להשליך מסקנות בין השניים.
הנושא של חשבון פטור הוא נושא מורכב בפני עצמו כי שם אתה משלם "מס על כל התיק" בגובה דמי הניהול גם אם אין לך רווחים בכלל בעוד שבחשבון ממוסה אתה משלם מס רק על רווח ממומש ולא על כל המכירות שביצעת (קל וחומר לא על כל התיק!).

בשביל להבין אם משהו משתלם או לא תמיד צריך להניח הנחות בסיס כלשהן ולבדוק אלטרנטיבות השקעה שונות.
תחת הנחות מציאותיות מסויימות ניתן להציג תיק שבו קרן מחלקת משתלמת בחשבון ממוסה יותר מקרן מחלקת או צוברת בחשבון פטור (וכמובן ניתן להראות גם את ההיפך תחת הנחות שונות שגם הן מציאותיות באותה המידה).

ב. אם כן בניגוד למה שנאמר במקום אחר בפורום (תיכף אמצא איזכור מדוייק) שאין הבדל בחשבון ממוסה בין צוברות למחלקות?
לא נכון.
בקרן צוברת אתה משלם מס כפול על הדיבידנד במועד מכירת הניירות.
בקרן מחלקת אתה משלם מס יחיד על הדיבידנד במועד חלוקתו בלי מס נוסף במועד מכירת הניירות.

• אהבתי
Reactions: ITS
@lidans5 תסתכל בסימולציות שנעשו בנושא. כל הסימולציות מבוססות על הנחות שרירותיות. תבין מה הן. תחליט אם אתה מסכים איתן או לא, אם לא תזין את ההנחות שלך האישיות. אח״כ תבין את הדרך שבה הסימולציות מחשבות את התוצאה. הדרך הזאת היא הפשטה לא מייצגת של המציאות. לאחר שהבנת את זה תשפוט את התוצאות לפי ההנחות בסיס שלך וההבנה שלך לגבי הסייגים מאופן החישוב.

מה זה הסתבכתי עם האיריות, מילא SCOTCH אירי היה שווה את זה, אני הולך לקנות תרנגולת שמטילה ביצי זהב וזהו
בקיצור הבנתי שאני לא מבין כלום, מתחיל שוב מהתחלה לקרוא, אינשאללה

אם זכור לי נכון, הסיכום הוא בערך כזה:
- באפיק פטור ממס- איריות צוברות מנצחות.
- באפיק חייב במס- כל האופציות יחסית דומות ותלויות בפקטורים שקשה לנבא, וכדאי להחליט לפי פרמטרים יותר קונקרטיים כמו: מס ירושה כן או לא, האם קרנות ישראליות באות בחשבון כן או לא.

לא מייעץ ולא ממליץ.

- באפיק פטור ממס- איריות צוברות מנצחות.
- באפיק חייב במס- כל האופציות יחסית דומות ותלויות בפקטורים שקשה לנבא, וכדאי להחליט לפי פרמטרים יותר קונקרטיים כמו: מס ירושה כן או לא, האם קרנות ישראליות באות בחשבון כן או לא.
.
כל הסימולציות מתייחסות לשווי תיק נקי לאחר מס בעוד X שנים, כך גם המסקנה שהצגת.
אאלט כאשר בודקים שווי תיק לפני מס איריות צוברות מנצחות גם בחשבון חייב.

אם זכור לי נכון, הסיכום הוא בערך כזה:
הסיכום הזה נכון תחת הנחות מאוד ספציפיות שאינן מחייבות במציאות כגון מימוש כל התיק וחבות מס עתידית מלאה בימי חייך (דבר שאינו מציאותי עבור אדם שמתכנן לחיות מתיק ההשקעות שלו לנצח כי אם הוא ימכור את כל התיק בחייו אז זה סותר את הדרישה של לחיות מהתיק לנצח).
בכל אופן המסקנות אינן חד משמעיות וישנם מספרים והנחות שמובילים למסקנות אחרות לחלוטין.

טוב, אנסה רגע על דרך השלילה, אולי זה יוסיף לי בהירות, מאיזה שגיאות להזהר, אני מבין כך:
סכנה בישראליות - סינטטיות ועלילות לעליית דמי ניהול
סכנה באמריקאיות המנוהלות בבורסות אמריקאיות, מעל 60K, לא כדאי למות בטרם עת (ואם כבר מתת, לא להודיע על כך לדוד)
האיריות - כאן אי הבהירות ומחלוקת גדולי הפורום- לא ברור מה עדיף צוברות/מחלקות באפיק ממוסה/ - IRA

האם עד כאן עבור? תוספות לבעיות חד משמעיות שלא שמתי לב?

האם עד כאן עבור? תוספות לבעיות חד משמעיות שלא שמתי לב?
לא בדיוק שגיאות, אבל צריך לקחת בחשבון גם שיקולים של מסחר בחו"ל. מסחר בארץ הוא חינם או ממש כמעט חינם. בארה"ב כבר תשלם 7-10$ לפעולה, ובאירופה כבר כמה עשרות יורו

סכנה באמריקאיות המנוהלות בבורסות אמריקאיות, מעל 60K, לא כדאי למות בטרם עת (ואם כבר מתת, לא להודיע על כך לדוד)
בוא וניקח את הדברים בפרופורציה.
מס ירושה אמריקאי שחל על אזרחים זרים קיים כבר עשרות שנים ועדיין לא נגבה מאף אחד (אם מישהו שמע על גביה שכזו מאדם שאינו ולא היה אזרח אמריקאי וגם יורשיו לא היו ואינם אזרחים אמריקאיים אז אנא שתפו. אני מאוד אשמח לגלות שאני טועה!).
אתה באמת מאמין שאתה תהיה הפגר הראשון שיגבו ממנו מס ירושה מכל האנשים בכדור הארץ?
אם אתה לא תהיה הראשון אז ישנו סיכוי גבוה מאוד שאתה תשמע על כך בעודך בחיים ותוכל לנקוט בצעדים מקדימים בשביל לצמצם עד כדי לבטל את חבות המס התאורטית הזו לחלוטין.

יש הבדל משמעותי בין לפחד שתדרוס אותך משאית דוהרת כשאתה חוצה את כביש 6 בזחילה על 4 ובין לפחד שתדרוס אותך משאית דוהרת בחניה המקורה הפרטית שלך...

בארה"ב כבר תשלם 7-10$ לפעולה
אני משלם 1.4 דולר לפעולה בלבד על מסחר בחו"ל וכל אחד בישראל שיודע עברית יכול לשלם את אותה העמלה.

יש אנשים בפורום שחושבים שאני מקבל תמורה עבור זה (זהו שקר גס בלי שום בסיס עובדתי) אז החלטתי שלא לספר יותר לאף אחד.
אתה יכול לחפור בפורום אזכורים קודמים או לבקש ממישהו אחר שיגיד לך איך.

ם אתה לא תהיה הראשון אז ישנו סיכוי גבוה מאוד שאתה תשמע על כך בעודך בחיים ותוכל לנקוט בצעדים מקדימים בשביל לצמצם עד כדי לבטל את חבות המס התאורטית הזו לחלוטין
איך בדיוק תעשה את זה ברגע שיהיו לך המון רווחי הון בקרנות אמריקאיות?

איך בדיוק תעשה את זה ברגע שיהיו לך המון רווחי הון בקרנות אמריקאיות?
ראשית חשוב להבין שגם בלי מס ירושה היורשים ישלמו מס רווחי הון על כל הרווחים שלך כך שמהבחינה הזו הם יספגו את מס רווחי ההון שאתה פוחד ממנו כל כך.

למרות זאת להלן מספר פעולות שיכולות לצמצם עד כדי לבטל לחלוטין את חבות מס הירושה בלי לפגוע בקרן:
1. בפעולות האיזון מוכרים את הקרנות האמריקאיות ורוכשים קרנות אחרות.
2. בפעולות מכירה לצורך מחיה מוכרים רק את החלק שחל עליו מס ירושה אמריקאי (עד כדי איזון).
3. מחכים לנפילה ומחליפים את הניירות האמריקאים בלי רווחי הון מטורפים (אם בכלל).
4. מוכרים ניירות לפי חבות מס מינימלית (מתאפשר לכל מי שסוחר דרך אינטראקטיב וחוקי לחלוטין לפי פקודות מס הכנסה הישראלי!) עד שהתיק מתכווץ מספיק בשביל שמס הירושה יהיה נמוך עד כדי לא קיים.

יש המון דרכים חוקיות (כנראה הרבה יותר ממה שציינתי) לצמצם את חבות מס הירושה של יורשיך בעודך בחיים.
אני בטוח ב-100% שאם האמריקאים יתחילו לגבות את המס שקיים כבר עשרות שנים ולא נגבה מעולה אז יצוצו להם המון רואי חשבון ויועצי מס עם שיטות שונות ומשונות שאני אפילו לא יכול לדמיין בשביל לצמצם את חבות המס הזו (ואם אתה לא תהיה בין הראשונים שמתפגרים אז ככל הנראה יהיו אנשים אחרים שישתמשו בהם לפניך כך שתוכל לראות גם מה עובד בפועל).

שוב - אם אתה תהיה הפגר הראשון שידרשו מיורשיו מס ירושה אמריקאי עלי האדמות אז יורשיך די נדפקו - אני לא מאמין שאני אהיה הראשון.

גם במקרה הכל כך "מפחיד" שבו יורשיך שילמו מס ירושה לארצות הברית אז אמנת המס תפטור אותם מתשלום מס רווחי הון בארץ.
במידה ואנחנו מדברים על 35% מס עיזבון אמריקאי ו-25% מס רווחי הון ישראלי (ובהנחה ורוב הנכסים מורכבים בעיקר מרווחים כפי שאתה הצגת) אז אנחנו מדברים על פער של 10% בלבד בין המסים השונים.
זה אומר שבפועל היורשים ישלמו 35% בארצות הברית וזהו.
בהנחה ואתה מחזיק את אותה חלוקת נכסים במניות שאינן אמריקאיות עם אותה חבות מס רווחי הון אז יורשיך ישלמו 25% מס רווחי הון בארץ (ואם היקף הנכסים שלך גדול מספיק אז זה יהפוך להיות מס שולי במקום) כך שהנזק הגדול של מס העיזבון מתנקז ל-10% משווי התיק גם אם אתה הפגר הראשון שיגבו אותו ממנו.

10% משווי התיק זה אולי הרבה אבל בהנחה ואתה מחנך את יורשיך אז הם לא צריכים את הירושה בשביל "לסגור את החודש" ומכיוון שהם איבדו אותך אני משער ש"הנזק" שנובע מ-"אי קבלת" 10% מההון שלך ממש לא מעניין אותם (אם זה מה שמעניין אותם אז אני מעדיף להוריש להם 0 עגול וגדול במקום...).

• אהבתי
Reactions: ITS

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני משלם 1.4 דולר לפעולה בלבד על מסחר בחו"ל וכל אחד בישראל שיודע עברית יכול לשלם את אותה העמלה.
טעות שלי, לא הבהרתי שאני מתכוון לבית השקעות ישראלי. במקרה של חשבון פטור אז זו האפשרות היחידה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה קרנות איריות - טיקרים שוק ההון 4
U קרנות איריות שוק ההון 9
M קרנות דיבידנד איריות/נסחרות בלונדון שוק ההון 1
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה הבדל בין קרנות סל איריות S&P 500 שוק ההון 6
מ קרנות מחקות ישראליות או קרנות סל איריות שוק ההון 0
ה קרנות איריות - מיסוי שוק ההון 3
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
מתכנת קרנות סל איריות spread בפתיחת המסחר שוק ההון 5
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
N האם יש יתרונות לקניית קרנות איריות לפי השווי ההוגן (NAV) שוק ההון 0
S קניית קרנות איריות בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
IronMan התייחסות למאמר - קרנות איריות OUT, קרנות ישראליות IN שוק ההון 7
א קרנות איריות או ישראליות שוק ההון 10
N קרנות נאמנות ישראליות מול קרנות סל איריות שוק ההון 10
Z קרנות אמריקאיות או איריות עבור זוג חצי אמריקאי שוק ההון 0
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
W קרנות אמריקאיות מחלקות, לעומת קרנות איריות שוק ההון 2
L הסבר מיסוי בין קרנות צוברות איריות לישראליות שוק ההון 1
מ מיסוי קרנות איריות מיסים 1
ר השפעת יחסי ישראל-אירלנד על קרנות איריות שוק ההון 143
L קרנות איריות בחשבון IRA שוק ההון 6
I שאלות בסיסיות על מעבר מקרנות אמריקאיות אל קרנות איריות\ישראליות שוק ההון 6
Y קרנות איריות שקליות - מיסוי ריאלי או ע״פ מט״ח שוק ההון 3
Y קרנות איריות שקליות - המיסוי הוא ריאלי או צמוד מטח? שוק ההון 0
A קרנות איריות מחלקות לעומת איריות צוברות שוק ההון 5
לארוצה שיקולים ברכישת קרנות איריות בבורסות אירופאיות באמצעות IB צרכנות פיננסית 27
painblanc העברת קרנות איריות לברוקר בארה״ב שוק ההון 6
מ קרנות או ETFים איריות - האם יתרון המס הוא רק לETF? שוק ההון 10
אגוז_קוקוס העברת קרנות איריות ל-IB או מכירה וקנייה מחדש שוק ההון 63
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4
מ מחשבון קרנות איריות VS קרנות אמריקאיות שוק ההון 0
L קיזוז הפסדי ורווחי הון קרנות איריות מיסים 5
ש קרנות איריות שקליות שוק ההון 1
A תמחור קרנות איריות ישראליות וגידור אל מול הדולר שוק ההון 5
מ תמהיל קרנות איריות/אמריקאיות שוק ההון 18
I קרנות שקליות של בלאקרוק או קרנות איריות שוק ההון 10
T השוואת תשואות קרנות מחקות ישראליות מול איריות - ממצאים אמפיריים? פוסטים מאיכות נמוכה 0
א אופן תשלום עמלות ודמי ניהול על קרנות סל איריות שוק ההון 11
א עזרה במציאת קרנות איריות (להשקעה בדולרים) דרך פסגות טרייד שוק ההון 8
P המרת קרנות סל שקליות של בלאקרוק/iShares לקרנות איריות ביורו שוק ההון 47
לאץ' רכישת קרנות איריות במיטב דש טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
R קרנות איריות | האם קיים ניתוח שבוחן האם קיים יתרון במיסוי ריאלי על אף דמי ניהול גבוהים יותר? שוק ההון 9
Z האם קרנות איריות על מדדים אמריקאים אינן חשופות למס עיזבון בארה״ב? פוסטים מאיכות נמוכה 1
Z האם קרנות איריות העוקבות אחרי מדדי US מבריחות מחשיפה למס עיזבון בUS? פוסטים מאיכות נמוכה 4
G קרנות איריות כן או לא? שוק ההון 8
Y הבדל בחשיפה לדולר ומט"ח בכללי - קרנות איריות מול אמריקאיות שוק ההון 1
Y קרנות איריות שוק ההון 2
N קרנות איריות לIRA שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה