האם זה מתחשב בכך שאפשר למכור רק חלקים עם רווחים נמוכים?
למה שנה בפטור? וגם דובר על זה כבר בשרשור יעודי לנושא זה ובו הראו שבדמי ניהול באלה (0.9% דמי ניהול מפלצתיים) נקודת ההיפוך מתרחשת הרבה קודם
אכן טעיתי , עלות החשבון הפטור דמי הניהול עבור 65 שנים (סיום חיים בגיל 90) תשתווה לחשבון ממוסה עם 0.4%
הרעיון שהועלה כאן היה שבכל שנה תבוצע משיכה מקרן ההשתלמות עם הפטור לחשבון ממוסה ושם יחסך הכסף אבל ללא דמי ניהול מפלצתיים
אני לא יכול לכתוב כאן את הנוסחה בצורה קריאה אבל תחת הנחות אלו (תשואה של 4%) ואחרי 65 שנה זה מה שיוצא
הכי ברור שיצא שלי זה
(1.04^(N-1)*.75+.25)*(1.04)*(1-p) - חישוב נטו לחשבון ממוסה
((1.04*(1-p))^N - חישוב נטו לחשבון פטור
תעתיק לword ואולי זה יראה ברור יותר
N שנים של חסכון
p - דמי הניהול
כמו שהראתי עד דמי ניהול של 0.4% החשבון הפטור "מנצח",
כיום בלי מאמץ ניתן להשיג 0.5% אם מאמץ מינימלי אפשר להשיג 0.35% ועם תחכום מסוים 0.25% (קבוצת רכישה)
כמובן שמי שכל הזמן מאפס את הצבירה שלו בקרה"ש לא סביר שיצליח להשיג מעבר ל 0.35% יש יתרון לגודל החסכון ודין מאה לא כדין פרוטה.
לגבי איזונים, מטרת האיזונים היא לשמור על רמת סיכון , ומבחינת מיסוי איזונים בעליות יוצרים ארוע מס ואיזונים בירידות יוצרים פטור, ואם הכוונה להחזיק תיק רווחי אז אי אפשר להגיע ל אפס מס, והממוצע הוא כמו שכתבתי 4%, אין לי כוונה לייצר סימולציות מורכבות יותר בגלל זמן וגם שזה כבר נכנס לכל כך הרבה פרמטרים מונחי משתמש שאי אפשר באמת לדון בכך.