• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

קרנות נאמנות ישראליות מול קרנות סל איריות

• פותח הנושא פותח הנושא nir1999
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nir1999

משתמש סולידי
דירוג
20
שלום לכולם.
לאחרונה יש באחת הקבוצות הפיננסיות בפייסבוק שאני נמצא בהן קידום די אגרסיבי (לטעמי) של קרנות נאמנות מחקות ישראליות (כמו למשל הקרן מחקת הS&P500 של קסם- 5124482).
הטענה העיקרית שמנהל הקבוצה מנסה להפריך היא מלכודת העלאת דמי הניהול; הוא טוען שזה נכון בקרנות הסל הישראליות ולא בקרנות הנאמנות המחקות.
האמת שאותי הוא די שכנע ואני שוקל להתחיל להשקיע בקרן שציינתי למעלה, לפני שאני עושה צעד כזה ומכניס את עצמי למלכודת שאולי בכלל לא קיימת, אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. ואם יש כאן מישהו שמשקיע בקרנות הישראליות- למה בחרת בהן על פני האיריות?

לפני שאני עושה צעד כזה ומכניס את עצמי למלכודת
יש שתי בעיות:
1. דמי הניהול כן עולים.
2. בקרנות הישראליות יש גם "דמי ניהול משתנים" שפוגעים בך.

שים בביזפורטל גרף של קרן ישראלית מול אירית ותראה בעצמך. עדיף מראש לא להיכנס לצרה הזו.

יש שתי בעיות:
1. דמי הניהול כן עולים.
2. בקרנות הישראליות יש גם "דמי ניהול משתנים" שפוגעים בך.

שים בביזפורטל גרף של קרן ישראלית מול אירית ותראה בעצמך. עדיף מראש לא להיכנס לצרה הזו.
תודה, אחת הטענות שמועלות שם זה שדמי הניהול המשתנים הם בעצם "דמי הצלחה" שנגבים רק במידה והקרן מצליחה להשיג תשואה עודפת (ורק מהחלק העודף)- מה שבדרך כלל כן קורה בגלל העקיבה הסינטטית.

**למחפש מידע עתידיים בנושא**
מצאתי את המאמר הזה של הסולידית משנת 2016 תחת S&P500 ישנן חמש קרנות שאינן מנוטרלות מט"ח, שלוש מהן מוצגות כבעלות 0% דמי ניהול (לא דמי ניהול משתנים, את זה לא בדקתי).
בחיפוש פשוט באתר מאיה של הבורסה הגעתי לממצאים הבאים:
1. 2 מתוך 3 הקרנות אינן תחת אותם הבעלים (5117601 שהייתה אז של אי.בי.אי, נמצאת כיום תחת מור; 5122627 שהייתה אז של מנורה מבטחים, נמצאת כיום תחת מגדל.
2. 2 מתוך 3 הקרנות שהוצגו תחת 0% דמי ניהול העלו דמי ניהול (5117601 שנמצאת כיום תחת מור העלתה ל0.4%; 5113998 של תכלית העלתה ל0.2%; הקרן הנמצאת היום תחת מגדל לוקחת דמי ניהול משתנים הידועים גם כדמי הצלחה של 0.3%- יקר לכל הדעות ומוריד מכדאיות ההשקעה)

לי המחקר הקטן הזה הספיק כדי לוותר על העניין, בהצלחה לכולם.

שלוש מהן מוצגות כבעלות 0% דמי ניהול (לא דמי ניהול משתנים, את זה לא בדקתי).
טוב, זה די ברור שאף קרן לא תישאר עם דמי ניהול אפס.
הבעיה היא שהישראליות גם מעלות את דמי הניהול וגם גובות דמי ניהול משתנים.

טוב, זה די ברור שאף קרן לא תישאר עם דמי ניהול אפס.
הבעיה היא שהישראליות גם מעלות את דמי הניהול וגם גובות דמי ניהול משתנים.
נכון, אין לי בעיה שלקרן יהיה דמי הצלחה- כשמגיע מגיע. יש לי בעיה שדמי הניהול הרגילים קיימים בנוסף. הקרנות הישראליות פשוט צריכות לבחור- דמי הצלחה או דמי ניהול, עד שלא תהיה בחירה הן לא אופציה יותר מבחינתי.

נכון, אין לי בעיה שלקרן יהיה דמי הצלחה- כשמגיע מגיע. יש לי בעיה שדמי הניהול הרגילים קיימים בנוסף. הקרנות הישראליות פשוט צריכות לבחור- דמי הצלחה או דמי ניהול, עד שלא תהיה בחירה הן לא אופציה יותר מבחינתי.
זה לא דמי הצלחה למרות השיווק המוצלח. הקרנות עוקבות אחר מדד גרוע ולכן לא פלא שהן "מצליחות" וגובות תשלום נוסף.

להבנתי:

1. במקרה של תעודות סל הישראליות ו/או המוסדיים שעושים את זה בעצמם...זה אותו משחק...קונים חוזים על המדד, שעולים בערך כמו הריבית הדולריות קצרת הטווח(5.5%+-)...ואת רוב הסכום שנשאר מפקידים בבנק ישראלי בריבית שהיא גבוהה יותר , נגיד 6%+- היום...בכל מיני משחקים של תקופות, קיבוע שערי מט"ח וכו...ז"א, בתאוריה אתה מקבל כאן תשואה עודפת של כחצי אחוז על סנופי של אינווסקו.
2. אצל אינווסקו, מתבצעות עסקות החלף מול בנקים זרים, כאשר הבנק מחוייב לתת את תשואת המדד לאינווסקו ואינווסקו מחזיקים את סל הערבות...במקרה שקורה משהו לבנק והוא לא עומד בחוזה, אז הערבות קיימת לאינווסקו למימוש.

בעצם המוסדיים הישראלים לוקחים סיכון נוסף של כספים הנמצאים ומופקדים אצל הבנקים, במדינה במק"מ וכו....עבור תשואה נוספת...מתוך הנחה, אני מניח, שאם הבנקים לא מסוגלים לעמוד בהתחייבות שלהם כלפיהם...אז כל השאר כבר לא משנה...

וד"א, אם אני מבין נכון, אז בעצם, בקניית קרן ישראלית, כרגע, אתה כן יכול לקבל תשואה עודפת על המדד, בהנתן ואתה מוכן לקחת את הסיכונים הנוספים האלו(פלוס כמובן משחקי עתיד בדמי ניהול...), כאשר משחק נוסף שהמוסדיים עושים, זה בעצם השימוש בדמי ניהול משתנים ופורמלית מעקב אחרי המדד NTR...ז"א, הם טכנית, מסוגלים ומייצרים תשואה עודפת למדד ללא ניכוי(דומה לאינווסקו) + עודף תשואה בשל הריבית הדולרית הגבוהה שהם מקבלים...אבל מכוון שהם מתחייבים רק למדד עם ניכוי...את כל הפער הזה(בין NTR לGTR+ריבית דולרית), הם יכולים לשיקולם להשאיר אצלהם...ובמקרה של הקרנות, אני מניח שהם מסתכלים אצל התחרות, רואים כמה הם לוקחים ומשאירים את השאר כרווח...
איכות מעקב S&P500 בקופות - בדיקה אמפירית

בשורה התחתונה, יש מצב שתוכל לקבל היום תשואה עודפת על סנופי של אינווסקו, משום שהקרנות עוקבות אחרי מדד ה TR + לוקחות סיכון נוסף של פקדונות דולריים בבנקים ישראלים ובשורה התחתונה יכולות לייצר בתיאוריה +-, כרגע, כחצי אחוז של תשואה עודפת על המדד.(ד"א ככה רוב קרנות הפנסיה + קרנות ההשתלמות בישראל עוקבות אחרי המדד).

א. גם אתה מעוניין לקחת את הסיכון, לא בטוח כמה זמן התשואה העודפת תשאר.
ב. ישנה כאן מלכודת מס...משום שהם יכולים להעלות בכל שלב את דמי הניהול הקבועים...+ הם זכאים לדמי הניהול המשתנים בכל שנה(אלו לא "דמי הצלחה"...להשיג את תשואת המדד כולל דיבידנדים ברמה הבסיסית + לקבל תשואה עודפת בשל סיכוני בנקים ישראלים...ולשים את המדד יחוס בתור "מדד ללא דיבידנדים"(ז"א תמיד יביסו)...זוהי די הונאה).

עקרונית הייתי שוקל לשים בקרנות ישראליות בחשבונות לא ממוסים(IRA וכו) כל עוד הייתי מוכן לעקוב אחרי הקרנות ולראות כמה הם לוקחות בדמי ניהול קבועים + משתנים...ומקסימום מחליף במידה ויש שינוי ללא תאונת מס...
אבל בחשבונות ממוסים? לא שווה את הסיכון...דמי הניהול יכולים וכנראה שיעלו בעתיד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב קרנות נאמנות ישראליות מחקות בחשבון IRA שוק ההון 14
A ערכתי בדיקה של ביצועי קרנות נאמנות ישראליות מנוטרלות ולא מנוטרלות: שוק ההון 9
K מס על קרנות נאמנות ישראליות עוקבות מדד חו"ל מיסים 2
A תעודות סל\ קרנות נאמנות ישראליות בדולרים שוק ההון 1
Y קרנות נאמנות שוק ההון 3
כ הקלות מס רווחי הון מעל גיל 60 - כולל קרנות נאמנות? מיסים 35
A האם ניתן לקנות קרנות נאמנות של וואנגראד דרך ברוקר ישראלי? שוק ההון 4
N אתר לחיפוש קרנות נאמנות להשקעה מחקות מדדים שוק ההון 3
A למה קרנות נאמנות מהסוג 10/90 , 15/85 , 20/80 מרוויחות היטב? שוק ההון 13
A האם יש קרנות נאמנות זרות שאפשר לקנותם שוק ההון 4
H FAIR- פלטפורמה לרכישה קרנות נאמנות שוק ההון 2
Echelon התייעצות לגבי 2 קרנות נאמנות אג"חיות שוק ההון 9
A שאלה תיאורטית לגבי קרנות נאמנות שוק ההון 8
F FAIR פלטפורמה חדשה לרכישת קרנות נאמנות נאמנות אקטיביות - האם מישהו התנסה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 37
A קניית קרנות נאמנות שמשקיעות בכסף או בזהב פוסטים מאיכות נמוכה 1
S למה קרנות נאמנות שמחזיקות 100% אג"ח ממשלתי מאבדות ערך? שוק ההון 23
כ השוואת ביצועי קרנות נאמנות למדד שוק ההון 4
D קרנות נאמנות ללא דמי ניהול שוק ההון 4
א קרנות נאמנות בבנק פוסטים מאיכות נמוכה 1
פ קרנות נאמנות, קרנות סל, קופות גמל להשקעה ופוליסת חיסכון שוק ההון 4
J קופת גמל להשקעה מול קרנות נאמנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מומו הברווז קרנות נאמנות בדמי ניהול 0 ותשלום עקיף שוק ההון 3
A 154 קרנות נאמנות מייקרות את דמי ניהול ל-2021 שוק ההון 0
S השוואה בין חברות + שאלות על קרנות נאמנות שוק ההון 2
Y סגירת קרנות נאמנות שוק ההון 5
S קרנות נאמנות בישראל שוק ההון 0
L דמי ניהול של קרנות נאמנות ותעודות סל שוק ההון 5
ש קרנות נאמנות - דרך בנק או בית השקעות שוק ההון 0
H עזרה בנושא קרנות נאמנות אג"ח שקליות ריבית קבועה ממשלתיות שוק ההון 0
A פרטים על קרנות נאמנות וקרנות סל: שוק ההון 1
Adrian אחת ולתמיד - קרנות נאמנות / סל שוק ההון 4
Adrian קרנות נאמנות מחקות בארה"ב שוק ההון 0
K קניית מניות /קרנות נאמנות בסכום קטן כל חודש שוק ההון 5
A העלאת דמי ניהול קרנות נאמנות צרכנות פיננסית 12
A קניית קרנות נאמנות מחברה א' בבית השקעות ב' שוק ההון 6
Y קרנות נאמנות בקרן השתלמות IRA שוק ההון 4
לא חשוב שמות שאלה טכני לגבי קרנות נאמנות של אג"ח ישראלי שוק ההון 2
Odnight מקבץ שאלות בנושא קרנות נאמנות מחקות שוק ההון 32
Jasper קרנות סל או קרן נאמנות מחקה מדד? שוק ההון 18
י תיק מבוסס קרנות נאמנות שוק ההון 6
ה שאלה טכנית בקשר לקניית קרנות נאמנות דרך אקסלנס שוק ההון 1
פסיוני קרנות נאמנות מחוץ לנישואין צרכנות פיננסית 21
S הבדלים משמעותיים בין קרנות נאמנות שוק ההון 4
T קרנות נאמנות (מחקות) מסוג NTR או סוג PR שוק ההון 2
א התלבטות לגבי מוצרי השקעה - תעודת סל / קרנות נאמנות מחקות / ETF זר שוק ההון 3
ש קרנות נאמנות - מחקות או אחרות? שוק ההון 10
M איך אני יודע מה הפילוח שוק של קרנות נאמנות מחקות מדדים? שוק ההון 1
F קרנות נאמנות - מהתאריך 4.1.18 לא מראות שינויים בשער שוק ההון 1
L האם אזרח ארה"ב יכול להשקעה בETF או קרנות נאמנות לא אמריקאיות אם מוכרים אותם לפני כל סוף שנה? שוק ההון 17
Z האם ברכישת קרנות נאמנות בארץ יש עמלת קניה/מכירה? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה