אגוז_קוקוס
משתמש רגיל
- דירוג
- 469
רציתי להתייעץ: יש לי חשבון השקעה בבית השקעות ישראלי שמקושר לחשבון הבנק שלי (כלומר אני יכול להעביר כספים ומניות רק לחשבון הבנק). בחשבון ההשקעה יש לי יחידות של הקרן האירית העולמית של בלאקרוק - כרגע עם הפסד קל מאז הקנייה.
אני מעוניין להעביר את האחזקה הזו ל-IB. כפי שאני רואה יש שתי אפשרויות:
אפשרות א
מכירה של יחידות הקרן האירית בבית ההשקעות הישראלי (אין מס רווחי הון כי אין רווח) -> העברת שקלית לחשבון הבנק הישראלי המקושר -> העברה שקלית ל-IB -> קניית התעודות מחדש ב-IB
אפשרות ב
פתיחת חשבון מסחר בבנק הישראלי המקושר לחשבון בבית ההשקעות הישראלי -> העברת יחידות הקרן האירית מבית ההשקעות הישראלי לחשבון השקעות בבנק ישראלי -> העברת יחידות הקרן מהבנק ל-IB
אפשרות א' נראית לי פשוטה מאוד בירוקרטית לעומת אפשרות ב' ודורשת לשלם על שערי המרה מש"ח לדולר ועמלת מכירה וקנייה מחדש.
אפשרות ב' דורשת לשלם את עלות העברת הניירות ומס רווחי הון (אם היה כזה, ואין).
אני מפספס משהו?
אני מעוניין להעביר את האחזקה הזו ל-IB. כפי שאני רואה יש שתי אפשרויות:
אפשרות א
מכירה של יחידות הקרן האירית בבית ההשקעות הישראלי (אין מס רווחי הון כי אין רווח) -> העברת שקלית לחשבון הבנק הישראלי המקושר -> העברה שקלית ל-IB -> קניית התעודות מחדש ב-IB
אפשרות ב
פתיחת חשבון מסחר בבנק הישראלי המקושר לחשבון בבית ההשקעות הישראלי -> העברת יחידות הקרן האירית מבית ההשקעות הישראלי לחשבון השקעות בבנק ישראלי -> העברת יחידות הקרן מהבנק ל-IB
אפשרות א' נראית לי פשוטה מאוד בירוקרטית לעומת אפשרות ב' ודורשת לשלם על שערי המרה מש"ח לדולר ועמלת מכירה וקנייה מחדש.
אפשרות ב' דורשת לשלם את עלות העברת הניירות ומס רווחי הון (אם היה כזה, ואין).
אני מפספס משהו?