אז אחרי שהסכמנו שאני טעיתי והתיקון שאני התייחסתי אליו הוא מ-2005 ולא מ-2012 ואחרי שהסכמנו שאתה גם טעית והחוזר שלך הוא מ-2003 ולא מ-2008 מה המסקנה שלך עכשיו?
@מתכנת סיכם יפה את הדיון בשרשור הרלבנטי ואין לי מה להוסיף כאן.
הנקודה היחידה היא שגם אם בחירת מניות אופטימאלית לשם מינימום תשלום מס עוברת את מס הכנסה (לדעתי לא, אבל הדיון במקום אחר) , הרי שההנחה שבכל חודש/שנה נתונה של משיכה תמיד תוכל לבחור מניות ללא רווח בתיק שהממוצע שלו הוא 4% היא קרובה לבלתי אפשרי כאשר התיק גדל מעריכית בטווח הארוך, ההסתברות הסבירה היא לבחור (נניח שמדובר ברזולוציה של שנה) את השנה הקרובה ביותר לשנה הנוכחית וכמו שהראיתי מהר מאוד הריבית דריבית של התיק תהווה חלק ניכר מחבות המס,
אפילו אם מדובר בתיק מנייתי של 10% תשואה ראלית בדמי ניהול של 0.4% למשך 65 שנים התיקים מתאזנים, ולכן אין הגיון תפעולי לבצע את זה, יותר הגיוני למשקיע מדדים פאסיבי לאמץ את השיטה ההוליסטית של
@הסולידית, הקצאת מניות ל קרה"ש ואפיקים על תוחלת רווח נמוכה בחשבונות הממוסים.
כמובן שמי שמשקיע ב דיבידנדים של מניות זרים או אג"ח זר אין לו שום תועלת כי הוא ממוסה במקור (אם אני זוכר נכון) בארץ המקור ומקלט המס של קרה"ש (IRA) לא תסיע בידו.
ןלגבי דמי הניהול 0.5% משיגים ללא מאמץ, 0.35% כנ"ל, 0.25% קבוצת רכישה או הרבה כסך צבור, מן הסתם מי שכל הזמן מושך את הצבירה כל שנה יתקשה להיות גורם משמעותי במו"מ מול קרה"ש ויאלץ לחפש קבוצות רכישה ועם צבירה נמוכה ידחה כנראה.