• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קופת גמל בחברה קטנה [אינטרגמל]

• פותח הנושא פותח הנושא wa11a
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מה הבעייתיות פה? נגיד אני הצטרפתי בינואר והייתי היחיד וכל חודש רכשו עבורי מניות ולקחות את ההוצאות מהתיק שלי.
בדצמבר מצטרפים עוד 99 וכרגע הקרן צריכה לרכוש פי 100 מניות אז העלות שלה היא פי 100 וזה מתחלק על 100 עמיתים.
מה הבעייתיות? איפה חוסר האיזון שאתם מדברים עליו?
אין בעיה רק צריך מודעות שאתה מתחלק בהוצאות שלא היית שותף ליצירתן, ואם הקרן גדלה פי 100
(נגיד אתה הראשון )
אתה תשלם פי 2 לעומת מה שהוציאו עבורך

אין בעיה רק צריך מודעות שאתה מתחלק בהוצאות שלא היית שותף ליצירתן, ואם הקרן גדלה פי 100
(נגיד אתה הראשון )
אתה תשלם פי 2 לעומת מה שהוציאו עבורך
איך פי 2? בית ההשקעות שילם עבור רכישת 100 מניות ואתה שילמת 1/100 מהסכום. אז שילמת בדיוק על המניה שרכשו עבורך. לא יותר ולא פחות.

איך פי 2? בית ההשקעות שילם עבור רכישת 100 מניות ואתה שילמת 1/100 מהסכום. אז שילמת בדיוק על המניה שרכשו עבורך. לא יותר ולא פחות.
נניח שאתה העמית הראשון , ועמלת קניה היא 0.1℅ אז שילמת 0.1℅ מניה
אחרי יום נכנס עוד עמית הקרן קונה עוד מניה אבל היא מחלקת את העלות בינך ובינו, לפי האחזקה, אז אתה מחוייב לפי 0.15℅ והוא 0.05℅ , זה כמובן קיצוני
אבל נניח שאתה ראשון ובסוף השנה נכנסו עוד 99 מניות, העלות שאצה תחוייב תהיה 0.1℅ + 0.099℅
כלומר פי שתיים מהעלות (בקרוב)

נערך לאחרונה ב:
אחרי יום נכנס עוד עמית הקרן קונה עוד מניה אבל היא מחלקת את העלות בינך ובינו, לפי האחזקה, אז אתה מחוייב לפי 0.15℅ והוא 0.05℅ , זה כמובן קיצוני
אבל נניח שאתה ראשון ובסוף השנה נכנסו עוד 99 מניות, העלות שאצה תחוייב תהיה 0.1℅ + 0.099℅
בתסריט בו כל יום בא עמית חדש הראשון ישלם 1+1/2+1/3+...+1/99 שזה כ- ln100 --- הרבה יותר משתיים.

אשמח אם תפנה אותי לתקנון שם מצוין הנוסחה שציינת

אשמח אם תפנה אותי לתקנון שם מצוין הנוסחה שציינת
עובד על זה - לוקח זמן

*** עריכה

לקח פחות ממה שחשבתי
ייחוס הוצאות חשבון קופת הגמל תק' תשס"ג-2003

49ג[11]. ייחוס הוצאות של חשבון קופת הגמל, למעט בקרן ותיקה, ייעשה פעם בחודש לפחות, בהתאם להוראות אלה:

(1) הוצאות הנגבות מתוך התשלומים המשולמים למרכיבי חשבון קופת הגמל, ייוחסו למרכיב חשבון קופת הגמל לפי חלקם היחסי;

(2) כל הוצאה אחרת תיוחס ליתרות של מרכיבי חשבון קופת הגמל, בהתאם ליחס היתרות בכל מרכיב ממרכיבי חשבון קופת הגמל;

(3) בתקנה זו, "הוצאה" – לרבות עמלה, הנגבית באופן חד פעמי או שוטף, ולרבות דמי ניהול בעד ניהול הנכסים או ההשקעות, עמלת קניה ומכירה של ניירות ערך סחירים ועמלה הנובעת מקניה או ממכירה של נכסים שאינם ניירות ערך סחירים וכן עמלה אחרת בעד החזקת נכסי קופת הגמל, וכן קנס, ערכי פדיון, או מס, והכל במישרין או בעקיפין, בין שההוצאה נגבית מנכסי הקופה ובין מתשלומי העמיתים, לרבות מתשלומים המועברים לקופת הגמל בשל העמיתים.

נערך לאחרונה ב:
עובד על זה - לוקח זמן

*** עריכה

לקח פחות ממה שחשבתי
ייחוס הוצאות חשבון קופת הגמל תק' תשס"ג-2003

49ג[11]. ייחוס הוצאות של חשבון קופת הגמל, למעט בקרן ותיקה, ייעשה פעם בחודש לפחות, בהתאם להוראות אלה:

(1) הוצאות הנגבות מתוך התשלומים המשולמים למרכיבי חשבון קופת הגמל, ייוחסו למרכיב חשבון קופת הגמל לפי חלקם היחסי;

(2) כל הוצאה אחרת תיוחס ליתרות של מרכיבי חשבון קופת הגמל, בהתאם ליחס היתרות בכל מרכיב ממרכיבי חשבון קופת הגמל;

(3) בתקנה זו, "הוצאה" – לרבות עמלה, הנגבית באופן חד פעמי או שוטף, ולרבות דמי ניהול בעד ניהול הנכסים או ההשקעות, עמלת קניה ומכירה של ניירות ערך סחירים ועמלה הנובעת מקניה או ממכירה של נכסים שאינם ניירות ערך סחירים וכן עמלה אחרת בעד החזקת נכסי קופת הגמל, וכן קנס, ערכי פדיון, או מס, והכל במישרין או בעקיפין, בין שההוצאה נגבית מנכסי הקופה ובין מתשלומי העמיתים, לרבות מתשלומים המועברים לקופת הגמל בשל העמיתים.
תודה רבה

סעיף 1 נשמע כמו עמלות קנייה ומכירה, ולפי מה שהבנתי, לפי חלקם היחסי זה לפי כמות המניות שרוכשים לכל אחד, משמע שאתה משלם על המניות שרכשו בשבילך.
ד.א. ב-2013 הוסיפו סעיף שקופת הגמל חייבת לנהל רישום הוצאות פרטני לכל עמית. מעניין איך אפשר להשיג את זה.

תודה רבה

סעיף 1 נשמע כמו עמלות קנייה ומכירה, ולפי מה שהבנתי, לפי חלקם היחסי זה לפי כמות המניות שרוכשים לכל אחד, משמע שאתה משלם על המניות שרכשו בשבילך.
ד.א. ב-2013 הוסיפו סעיף שקופת הגמל חייבת לנהל רישום הוצאות פרטני לכל עמית. מעניין איך אפשר להשיג את זה.
@נדב ? מה אתה חושב ?

לא מכיר משהו כזה, אני אנסה לבדוק

תודה רבה

.

אני חושב שאתה מבצע קפיצה לוגית, מה שאני מבין שההוצאות מתחלקות לפי גודל ההחזקה באופן יחסי, אפרשנות שלך היא מקרה פרטי (מאוד חיובי למשקיע הבודד) אבל לא מחוייבת המציאות ולמיטב הבנתי זה לא מה שקורה בפועל, לדעתי אותו מנגנון קורה גם בקרנות נאמנות (בארץ)

@אורי ג @adamshalev@ yevgeny ?

אני חושב שאתה מבצע קפיצה לוגית, מה שאני מבין שההוצאות מתחלקות לפי גודל ההחזקה באופן יחסי, אפרשנות שלך היא מקרה פרטי (מאוד חיובי למשקיע הבודד) אבל לא מחוייבת המציאות ולמיטב הבנתי זה לא מה שקורה בפועל, לדעתי אותו מנגנון קורה גם בקרנות נאמנות (בארץ)

@אורי ג @adamshalev@ yevgeny ?
אולי קפצתי אבל הלוגיקה נראית לי במקום.
סעיף 1 מתייחס להוצאות שיוצאות מהתשלומים השוטפים, די הגיוני שעמלות קנייה ומכירה נכללות בזה. ואז היחסיות היא לפי גודל ההפקדה, בדיוק כמו בעמלת קנייה ומכירה.

סעיף 2 מתייחס להוצאות שוטפות ואז זה מתאים ליחסיות מהצבירה.

בכל מקרה, אם אתה צודק זה עיוות מטורף.

אולי קפצתי אבל הלוגיקה נראית לי במקום.
סעיף 1 מתייחס להוצאות שיוצאות מהתשלומים השוטפים, די הגיוני שעמלות קנייה ומכירה נכללות בזה. ואז היחסיות היא לפי גודל ההפקדה, בדיוק כמו בעמלת קנייה ומכירה.

סעיף 2 מתייחס להוצאות שוטפות ואז זה מתאים ליחסיות מהצבירה.

בכל מקרה, אם אתה צודק זה עיוות מטורף.
שלא תבין לא נכון, אני איתך :-) אבל נהלי יחוס הוצאות והגיון/צדק זה לא תמיד התאמה של 1-1 ....

@ע.מדי בדקתי במחלקת חשבות אצלנו, אין כזה דבר.

אז לפי מה שהבנתי העלויות מתחלקות באופן יחסי. החיסרון בקופה קטנה שהיא בשלב הצבירה קולטת עמיתים נוספים, ונאלצת לקנות עוד ניירות ערך- כך שאני משלם עלויות נוספות על קניית ני"ע בקופה שאינם עבורי.
אך שאר העלויות לא אמורות לשנות לפי הבנתי לא? כלומר אם יש 50 עמיתים, העלות תתחלק ב-50. 100 עמיתים, העלות תתחלק ב-100. כל אחד לפי החלק היחסי שלו.

אז לפי מה שהבנתי העלויות מתחלקות באופן יחסי. החיסרון בקופה קטנה שהיא בשלב הצבירה קולטת עמיתים נוספים, ונאלצת לקנות עוד ניירות ערך- כך שאני משלם עלויות נוספות על קניית ני"ע בקופה שאינם עבורי.
אך שאר העלויות לא אמורות לשנות לפי הבנתי לא? כלומר אם יש 50 עמיתים, העלות תתחלק ב-50. 100 עמיתים, העלות תתחלק ב-100. כל אחד לפי החלק היחסי שלו.
עוד לא הועלתה כאן מסקנה רשמית לגבי חלוקת העלויות.
אני טוען שגם בהצטרפות גדולה במהלך השנה עדיין כל אחד משלם על המניות שרוכשים עבורו (לפי החלק היחסי של המניות שלו מתוך כלל המניות שנרכשו ברכישה החודשית)
אבל ברור שאני מחפש הגיון במוצר שלא הגיוני בכלל לחסוך בו ;-)

שלום לכולם,
אני מעלה שוב את הנושא כיוון שמבדיקה שערכתי אינטרגמל מחזיקים בתעודות של ישראליות על S&P והמסלול של IBI משתמש בחוזים עתידיים על S&P.
השאלה שלי האם בתעודת סל ישראלית (באינטרגמל כתוב שאחת מתעודות הסל היא של קסם לדוגמא) בנוסף לדמי הניהול שמשלמים לאותה תעודת סל, האם אותה תעודת סל לא משתמשת גם בחוזים עתידיים?

השאלה שלי האם בתעודת סל ישראלית (באינטרגמל כתוב שאחת מתעודות הסל היא של קסם לדוגמא) בנוסף לדמי הניהול שמשלמים לאותה תעודת סל, האם אותה תעודת סל לא משתמשת גם בחוזים עתידיים?
זה לא מאוד אמור להעניין אותך כי הת"ס מתחייבת לשלם את השינוי במדד בניכוי דמי הניהול, איך היא מתכסה והאם הצליחה להתכסות ב 100% זה עניינה בלבד, כמובן שברגע שיחולו התקנות של הרשות לני"ע להפוך את הת"ס לקרנות המצב ישתנה.

עוד לא הועלתה כאן מסקנה רשמית לגבי חלוקת העלויות.
אני טוען שגם בהצטרפות גדולה במהלך השנה עדיין כל אחד משלם על המניות שרוכשים עבורו (לפי החלק היחסי של המניות שלו מתוך כלל המניות שנרכשו ברכישה החודשית)
אבל ברור שאני מחפש הגיון במוצר שלא הגיוני בכלל לחסוך בו ;)
מה ההבדל בין קרן נאמנות (ישראלית) לבין קופג ?
כחלק מפעילותה, קרן נאמנות מבצעת עסקות של קנייה ומכירה של ניירות ערך, ועל כך משלמת עמלות. חלק מהתשואה של הקרן מקוזזת על ידי עמלות אלה, ובסופו של דבר מי שמשלם אותן הם בעלי יחידות ההשתתפות. גם כאן ישנה פגיעה בתשואה שמקבלים מחזיקי היחידות.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה לא מאוד אמור להעניין אותך כי הת"ס מתחייבת לשלם את השינוי במדד בניכוי דמי הניהול, איך היא מתכסה והאם הצליחה להתכסות ב 100% זה עניינה בלבד, כמובן שברגע שיחולו התקנות של הרשות לני"ע להפוך את הת"ס לקרנות המצב ישתנה.
אז אם ככה אין הבדל בין האם קופת הגמל קונה תעודות סל (אינטרגמל) או קונה חוזים עתידיים (IBI)? כל עוד בסופו של דבר העקיבה היא אחרי אותו מדד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B קהש IRA + קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Y גיל 55- קופת גמל לקצבה במקום קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
נ קופת גמל מ1993 - לא מצליח להבין מה זה המוצר הזה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
A משיכת חלק מפנסיה לטובת קופת גמל תקנה 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N מרגישה בLOOP - העברת קופת גמל קיצבתי לIRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
P הטבת מס של קופת גמל להשקעה שוק ההון 17
N מה המשמעויות של העברת חיסכון של קופת גמל קיצבתית לIRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N קופת גמל פנסיונית (לא להשקעה) - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח איך יכול להיות שירד לי יותר מ-25% מס על פדיון של קופת גמל? מיסים 11
N קופת גמל במעמד שכיר שאני כבר לא מפקידה אליה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ח משיכת קופת גמל בלי מס במקור מיסים 9
B עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לירושה של קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ה תיק השקעות מול קופת גמל שוק ההון 61
E הפרשות לפנסיה מעבר לתקרה - ביטוח מנהלים/קופת גמל/פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א קרן פנסייה או קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R קופת גמל תיקון 8 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R קבלת קופת גמל בירושה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Z דיווח קופת גמל להשקעה טופס 806 בדוח השנתי 1301 מיסים 0
S מחשבות על הנזלת פנסיה/קופת גמל לחוסכים עם סכום חסכון גדול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
P מכירת קופת גמל להשקעה: איך אדע שלא רימו אותי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א קופת גמל לחיסכון - שאלת מיסוי שוק ההון 7
N העברת קופת גמל להשקעה לילד בגיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א משיכת קופת גמל פטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ קופת גמל להשקעה וקיבוע זכויות מיסים 1
efrat דמי ניהול IRA קופת גמל ישנה שוק ההון 14
I אישור מס עבור קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א תושב חוץ ארה"ב קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ק עזיבת קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E פרעון משכנתא VS קופת גמל VS קרן מחקה מדד שוק ההון 0
N מישכון ושיעבוד בהלוואה כנגד קופת גמל להשקעה / השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N העברת קופת גמל להשקעה לתיק מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D קופת גמל להשקעה / תעודת סל / קרן כספית? שוק ההון 0
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ע ירושת קופת גמל וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ב קופת גמל מסלול מניות vs אקסלנס(וכדומה) טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M דירה בהנחה או קופת גמל להשקעה נדל"ן 2
מ העברת בעלות על קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O העברת קופת גמל להשקעה למסחר עצמאי שוק ההון 5
מ קופת גמל לקטינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A משיכת קופת גמל ותיקה אל מול מכירת ניירות ערך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A משיכת קופת גמל בפטור באותה שנה של ההפקדה האחרונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E קופת גמל להורה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7

נושאים דומים

Back
למעלה