• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

צעיר ומבולבל

• פותח הנושא פותח הנושא חול כבד
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

חול כבד

משתמש רגיל
דירוג
161
אמא שלי הגיעה לאחרונה לגיל פרישה ויצאה לפנסיה. הייתי צריך לעזור לה למלא טפסים בכדי שהיא תוכל לקבל את כספי הפיצויים ואת כספי התגמולים המגוחכים שנצברו בביטוח המנהלים שלה, וזה גרם לי להבין שאני חייב לשדרג את החינוך הפיננסי שלי ולדאוג לעתיד הכלכלי , שלי ושלה.

אני בן 21, אחרי צבא. יש לי חסכון של כמעט 100 אלף שקלים, והאמת היא שהסכום הזה היה יכול להיות משולש אם הייתי מנצל את מלוא פוטנציאל ההשתכרות שלי ולא מבזבז כל כך הרבה זמן מהחיים שלי.

לאמא שלי יש חסכון של 250 אלף שקלים, המשכנתה על הדירה כמעט מסתיימת, נשאר להחזיר כ100 אלף ₪.

כרגע הכספים האלה סתם שוכבים בבנק , והיום אני מבין שזה לא חייב להיות ככה.

המטרה שלי – ללמוד את תחום ההשקעות ולייצר לעצמי הכנסה נוספת במרוצת השנים , מלבד עבודה.

כרגע המצב שלי הוא לא כל כך גרוע, גדלתי בצורה סבירה למדי, מעולם לא החשבנו מסעדות ומסעות בקניונים כבילוי לגיטימי, ולמדתי לא לקנות דברים שאין לי צורך ושימוש אמיתי בהם.

אז כסף יש ויהיה – השאלה היא מה עושים איתו. ואת הדבר החשוב הזה מעולם לא לימדו אותי, אז אני לא יודע, ורוצה ללמוד בעצמי.

בעתיד הקרוב אני מתכנן לעבוד וללמוד לתואר ראשון [מקווה לקבל מלגה]. רוצה ללמוד את תחום ההשקעות, לא ממש יודע איך עושים את זה בצורה יסודית ונכונה , ומאיפה בכלל מתחילים.

יש לי סבלנות, יש לי זמן ופנאי ללמוד, יש לי רצון ונכונות. מעוניין לפתח את עצמי בתחום הזה לאורך שנים, כדי שבעתיד, אולי, באמת, אוכל להגיע לעצמאות כלכלית וחופש יחסי.

אשמח לדעת מאיזה מקורות כדאי להתחיל, כי זה מבלבל אותי...ספרות מקצועית, בלוגים, סדנאות וקורסים שקרכלשהו...

בהצלחה!
ממש התחברתי להודעה שלך,

ולא מבזבז כל כך הרבה זמן מהחיים שלי
לא בזבזת כל כך הרבה זמן מהחיים שלך... ;)
מצבך מצוין ואין לך מה לחשוש או למהר.

תקדיש עכשיו זמן ככל שיש לך וכל שאתה צריך ללמוד בשקט ובנוח את הנושא, בלי לחץ ובלי למהר.
מתכנן לעבוד וללמוד לתואר ראשון
רוצה ללמוד את תחום ההשקעות

לא הייתי ממהר ללכת ללמוד את הנושא באקדמיה. קודם תראה שבכלל זה מעניין אותך. יכול להיות שתגלה גם שהחומר הנגיש באינטרנט מספיק לך. למטרות השקעה סולידית - הוא בהחלט מספיק. אם תרצה להרחיב או להיכנס לעולמות ספוקליטיביים יותר, אולי תחליט ללמוד (וגם אז האקדמיה היא כנראה לא הכתובת).

הבלוג של הסולידית הוא מקום מצוין להתחיל ממנו. היתרון הגדול, מעבר לזה שדורין כותבת בצורה מעניינת וסוחפת, זה שיש הרבה התייחסות רלוונטית לארץ (בניגוד למקורות מחו"ל שיהיה חסר בהם מידע כמו ענייני מסים בישראל וכדומה).

הספר "הכסף שלך או החיים" (כבר לא מוכרים בחנויות, אני מצאתי בספריה) הוא אמנם ישן יחסית ורלוונטי רק בחלקו - אבל הוא מצוין וברור.
הספר "אבא עשיר, אבא עני" עשוי לעזור להבנת הקונספט של נכסים והשקעות. זאת על אף שהוא נדוש, כתוב בנימה מתנשאת, יש לו כותרת נוראית והוא גדוש בסיפורים לא רלוונטיים.

בהצלחה

כל הכבוד לך!
בהצלחה.
מחזק את ההמלצות על הבלוגים והספרים.
לגבי מלגת לימודים, יש המון מלגות, לעיתים זה כלול ב"התנדבות" ולעיתים לא. בנוסף יש גם מקומות שנותנים הלוואה ללא ריבית ואתה מחזיר אותה מספר שנים לאחר סיום התואר - אמנם אתה לא צריך את זה, אבל זה יכול לשמש כמינוף להשקעה או אפילו לסגירה חלקית של המשכנתא. אני אישית מתחרט שלא השתמשתי בזה.

לאמא שלי יש חסכון של 250 אלף שקלים, המשכנתה על הדירה כמעט מסתיימת, נשאר להחזיר כ100 אלף ₪.
וזהו? אמנם לא בדיוק מה ששאלת, אבל כבן מעורב שבוודאי לא רוצה שאימו תדרדר לעוני מחפיר, אם זה המצב יש לכם בעיה שצריך לטפל בה כשהיא עוד קטנה.

אמא שלי הגיעה לאחרונה לגיל פרישה ויצאה לפנסיה. הייתי צריך לעזור לה למלא טפסים בכדי שהיא תוכל לקבל את כספי הפיצויים ואת כספי התגמולים המגוחכים שנצברו בביטוח המנהלים שלה, וזה גרם לי להבין שאני חייב לשדרג את החינוך הפיננסי שלי ולדאוג לעתיד הכלכלי , שלי ושלה.

אני בן 21, אחרי צבא. יש לי חסכון של כמעט 100 אלף שקלים, והאמת היא שהסכום הזה היה יכול להיות משולש אם הייתי מנצל את מלוא פוטנציאל ההשתכרות שלי ולא מבזבז כל כך הרבה זמן מהחיים שלי.

כרגע הכספים האלה סתם שוכבים בבנק , והיום אני מבין שזה לא חייב להיות ככה.

המטרה שלי – ללמוד את תחום ההשקעות ולייצר לעצמי הכנסה נוספת במרוצת השנים , מלבד עבודה.

כרגע המצב שלי הוא לא כל כך גרוע, גדלתי בצורה סבירה למדי, מעולם לא החשבנו מסעדות ומסעות בקניונים כבילוי לגיטימי, ולמדתי לא לקנות דברים שאין לי צורך ושימוש אמיתי בהם.

אז כסף יש ויהיה – השאלה היא מה עושים איתו. ואת הדבר החשוב הזה מעולם לא לימדו אותי, אז אני לא יודע, ורוצה ללמוד בעצמי.

בעתיד הקרוב אני מתכנן לעבוד וללמוד לתואר ראשון [מקווה לקבל מלגה]. רוצה ללמוד את תחום ההשקעות, לא ממש יודע איך עושים את זה בצורה יסודית ונכונה , ומאיפה בכלל מתחילים.

יש לי סבלנות, יש לי זמן ופנאי ללמוד, יש לי רצון ונכונות. מעוניין לפתח את עצמי בתחום הזה לאורך שנים, כדי שבעתיד, אולי, באמת, אוכל להגיע לעצמאות כלכלית וחופש יחסי.

אשמח לדעת מאיזה מקורות כדאי להתחיל, כי זה מבלבל אותי...ספרות מקצועית, בלוגים, סדנאות וקורסים שקרכלשהו...

מצבך מעולה, נתקלת במציאות הפנמת והחלטת לפעול, מכאן תבוא הצמיחה שלך מההבנה של המציאות והרצון לפעול.
ישנם רבים אחרים מבוגרים ממך, שנתקלים במציאות אך הם מחליטים להדחיק אותה, עם התוצאות הם יאלצו להתמודד בעתיד.

מלגת פר"ח :) http://perach.org.il/
אבל שזה לא יהיה שיקול אם ללמוד באקדמיה או לא. יש הרבה מקצועות שאתה יכול ללמוד לגמרי לבד (תלוי במשמעת העצמית שלך) ולפעמים זה מספיק כדי לקבל משרת כניסה, למשל תכנות, עיצוב גרפי ומקצועות "מחשביים" אחרים. אם יש לך משמעת עצמית גבוהה, תוכל לנסות גם את האוניברסיטה הפתוחה, שמאפשרת גמישות רבה יותר בימים ושעות, כדי לשלב עבודה ולימודים.

לא יודע אם זה השתנה מאז 2007 (וואו אני זקן) אבל אני זוכר שזה היה אחד המלגות הכי פחות משתלמות כשמשקללים זמני נסיעה, את זה שאי אפשר לרכז את כל השעות ביום אחד ואת התגמול עצמו.

עכשיו אין לי בעיה עם התנדבות, אבל אני לא אוהב שמנגנים לך על הרגשות ועוד מנסים לשכנע אותך שזה משתלם לך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תתחיל עם שלושת המקורות האלו
וגם
https://www.mrmoneymustache.com/2013/02/22/getting-rich-from-zero-to-hero-in-one-blog-post/

כל הכבוד לך שאתה דואג לעצמך ולאימא שלך. אתה צעיר ומצבך מצויין. בעיקר בזכות הגישה שלך לכסף. בהצלחה!

מבחינת ספרים, יש רשימת קריאה אצל הסולידית וגם אצל Mr Money Mustache. אם הייתי יכולה לבחור ספר אחד בלבד בתחום ההשקעות (או ספר אחד להתחיל ממנו) הייתי ממליצה על A Random Walk Down Wall Street שכמובן מופיע בשתי רשימות הקריאה האלו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש צעיר ומבולבל, מהי מטרת החיים? אוף טופיק 62
א מעוניין ליצור טבלה עבור אפשרויות נדל"ן למכר צעיר שמסיים לימודיו נדל"ן 5
א שיעור צרכנות מפי ברנש צעיר צרכנות פיננסית 12
V צעיר מבולבל/ מישהו עובד בסקטור האנרגיה? התפתחות אישית 5
י צעיר שחולם להיות נווד דיגיטלי יומני מסע אישיים 21
Z יומנו של הייטקיסט צעיר יומני מסע אישיים 4
א מסע של ברנש צעיר יומני מסע אישיים 100
T "בגיל צעיר,ההשקעה הכי טובה היא בעצמך" התפתחות אישית 1
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
ס קניית רכב בפעם הראשונה בחור צעיר אוף טופיק 41
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
א מגבלת העברה חשבון צעיר צרכנות פיננסית 3
F איך סטודנט צעיר צריך להתכונן למהפכת ה ai אוף טופיק 2
ס שכר דירה בפעם הראשונה לבחור צעיר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
W ביטוח נהג צעיר ליברה צרכנות פיננסית 31
ס דמי ניהול לבחור צעיר בפנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S השקעת כספים בתור אזרח אמריקאי צעיר מיסים 2
SolidAce פתיחת תיק עבור צעיר עם חשיפה גבוהה לשוק המניות (העולמי) שוק ההון 8
I עזרה בבחירת קרן פנסיה והשתלמות לעובד צעיר ומרושש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ה שאלות של עצמאי צעיר על קרן פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ל לזוג צעיר נמאס מהאוטובוסים. מה הלאה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 63
ג זוג צעיר מחפש איפה לקנות דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
M זוג צעיר - אפיקי השקעה אפשריים? נדל"ן 3
K איפה לגור בגוש דן?- זוג צעיר אוף טופיק 13
D זוג צעיר בצומת דרכים- האם לקנות דירה? נדל"ן 23
ה הבהרת נקודות - משיכת פיצויים מול רצף פיצויים לעובד צעיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
T יומן מסע - צעיר סולידי יומני מסע אישיים 30
R יומן מסע לזוג צעיר יומני מסע אישיים 8
E תמהיל השקעה לחוסך צעיר בן 30 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Y בחור צעיר - מדוע שיער הזקן מלבין? אוף טופיק 38
תפוזינה השקעה של אלפים בגיל צעיר צרכנות פיננסית 6
L נהג צעיר רכב ראשון - יד 2 או ליסינג פרטי צרכנות פיננסית 3
N יזם צעיר המעוניין להקים עסק אוף טופיק 35
I מוות בגיל צעיר של מבוטח בקרן פנסיה לעומת מבוטח בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M יומן מסע מגיל צעיר יומני מסע אישיים 24
A תיק השקעות חדש לאזרח אמריקאי צעיר שוק ההון 18
J זוג צעיר לפני רכישת דירה, עזרה בכמה החלטות פיננסיות בבקשה נדל"ן 16
I הייטקיסט צעיר - צבירת הון התפתחות אישית 70
D מ״משתכן צעיר״ ל״מחיר למשתכן״ נדל"ן 0
stamEhad מחיר למשתכן לזוג צעיר - עסקה משתלמת תמיד או לא בהכרח? נדל"ן 10
השועל דירה ראשונה להשקעה לזוג צעיר נדל"ן 31
F יומן מסע - זוג צעיר. מטרה: חופש כלכלי יומני מסע אישיים 13
א צעיר שבדיוק התחיל בהייטק יומני מסע אישיים 52
ס עצות לבחור צעיר שנכנס מחדש לשוק העבודה התפתחות אישית 2
B זוג צעיר מהמרכז- תכנון לעתיד יומני מסע אישיים 7
מסעו של צעיר תל אביבי יומני מסע אישיים 12