• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שיעור צרכנות מפי ברנש צעיר

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אקראי

משתמש רגיל
דירוג
183
שלום לכם,
ברצוני לשתף אתכם בהרגלי הצריכה שלי ואולי על הדרך זה ילמד אתכם איך אפשר לחסוך בעלויות. אבל האמת שגם סתם משעמם לי ובא לי להעלות פוסט.
המאפיין הראשון ששמתי לב אליו הוא שככל שהכמות גדולה יותר, המחיר נמוך יותר (וגם אם לא המחיר למוצר עצמו גבוה יותר, עבור 100 גרם או X יחידות הוא נמוך בהרבה).
שתי דוגמאות בולטות לכך: היום רכשתי ארגז המכיל 12 אריזות מגבונים ב־₪34.9 (מחיר מבצע; המחיר הרגיל הוא ₪44.9, שזה עדיין משתלם מאוד. גם מספר המגבונים שם גדול יותר, 72 לעומת 60+ ברוב האריזות)! גם בנקניקיות שמתי לב לזה. עדיף לרכוש אריזת 1.5 או 1.8 ק"ג מאשר אריזות קטנות של כמה מאות גרמים. אני זוכר שבאחד המרכולים אריזת 1.5 ק"ג עלתה ₪21.9 בערך (מחיר מבצע). משום־מה תוקף הנקניקיות באריזות כאלה קצר הרבה יותר, אבל במקפיא אין תוקף מבחינתי.
אני אף פעם לא לוקח את המוצר הראשון שבא לעין. אני תמיד מסתכל על כל המדף, על האריזות השונות ועל המבצעים. אני גם לא ישר לוקח את מה שבמבצע משום שאולי יש משהו זול יותר. כאשר אין מבצע, קל להשוות – בודקים את המחיר ל־100 גרם. שימו לב: במוצרים משומרים תבדקו ידנית מחיר ל־100 גרם מסוננים (כתבה בעניין)! כאשר יש מבצע, גם צריך לבדוק ידנית משום שעל השלט, לפחות במרכול שבו אני קונה, יש רק מחיר מקורי ל־100 ג'.
אחרי שהשוויתי את הכול, אני בוחר במוצר הזול ביותר. לפעמים אני נאלץ לקחת יותר ממה שרציתי (למשל כשקניתי שלוש אריזות קמח ב־₪10), אבל כל עוד מדובר במוצרים יבשים, אין בעיה. אגב תבדקו תאריכים משום שחלק מאותן אריזות קמח היו פגות תוקף.
המותג לא רלוונטי לי כלל וכלל. לא אכפת לי אם זו איזו חברה שמעולם לא ראיתי. למשל, כשרכשתי פתיתים ופירורי לחם, היו מבצעים על המוצרים של "אסם" ונדמה לי גם של "מאסטר שף". אני רכשתי פתיתים ופירורי לחם של חברת "אִינְטֶרְיָה", שפעם ראשונה ראיתי בחיים. מדוע? פתיתים הם פתיתים ופירורי לחם הם פירורי לחם. הכול אותו דבר מבחינתי. כנ"ל לגבי טונה. אני זוכר שנדרשו לי כמה דקות טובות לבחור את הטונה הזולה ביותר משום שהיו שני מבצעים והתקשיתי לחשב מחיר ל־100 ג' (וה־ChatGPT לא עבד לי). מבחינתי טונה היא טונה בכל חברה.
גם גבינות קשות אני אף פעם לא קונה באריזות אלא תמיד במעדנייה, במיוחד אם זו גבינה בפיקוח (בראשן עמק 28%. אני אישית מעדיף לתמוך ב"טרה" ולא ב"תנובה", ולכן רוכש נעם 9%). ועכשיו גם אסביר מתי אני כן מוכן לשלם יותר. אני מוכן לשלם יותר כשהטעם או הערכים התזונתיים חשובים לי. הייתה תקופה שבה הייתי רוכש קוטג' טרה, שהוא יקר יותר ב־20 אגורות (תנובה ₪6.1 וטרה ₪6.3). הפער פה מועט והטעם מאוד שונה. כנ"ל לגבי גבינה. כאשר הקוטג' מתקלקל, אני מכין ממנו פיצות אישיות, וכדי שיהיה בריא יותר, אני מעדיף לרכוש גבינת נעם 9% במקום 22%, אף שהראשונה עולה כמעט כפול מן המחיר המפוקח (₪8.5 ל־100 גרם במעדנייה. אריזה מוכנה של 360 גרם עולה ₪33.9, שזה ₪9.42 ל־100 גרם. המחיר המפוקח הוא ₪5.024 לגבינת 22% ו־₪5.285 לגבינת 28%). דוגמה נוספת היא לחם. יש לחם מפוקח שעולה ₪8.38 (וגם חלות ב־₪6.62). אני אישית רוכש לחם כוסמין ב־₪17.9, על אף הפער המשמעותי במחיר.
לפעמים גם כדאי פשוט לוותר על מוצר מסוים אם הוא יקר מדי. לדוגמה, היום הלכתי למרכולית משום שבמרכול הקבוע שלי לא היו קוטג' או גבינה לבנה. במרכולית קוטג' טרה עלה ₪7.7 ושתי יחידות ב־₪15. במרכול שתי יחידות של אותו קוטג' עולות ₪12.6. על מה עוד ₪2.4? זה אולי נשמע מעט, אבל עבור אוויר זה המון כסף. יש גם סרטון נחמד בעניין. זה לא שזה "המון כסף", אלא שהסכום הזה לא הניב לי כלום ושום דבר, זאת אומרת שהוצאתי מהארנק שני שקלים וארבעים אגורות ופשוט זרקתי לפח, ממש ככה. ובאמת אמרתי בקופה: "סלח לי, אינני לוקח את זה" והחזרתי למקרר. בסוף דרך אגב רכשתי גבינה לבנה נמוכה יותר ממחירה המפוקח (₪5.8 במקום ₪5.87).
גם פירות וירקות עדיף לרכוש במרכולים הגדולים במקום בירקניות מקומיות, אלא אם כן חשוב לכם לתמוך בעסקים קטנים. עבורי זה לא ערך עליון, ואינני מוכן לשלם ₪14.9 לעגבנייה במקום ₪6.9 (ספציפית היום אפילו ₪5.9! פעם היה ₪7.9, אז המחירים באמת יורדים לפעמים, שזה תמיד נחמד לראות). בכללי, הכול יקר יותר בפיצוציות, תחנות דלק, מרכוליות וכו'. מרכולים לרוב יהיו זולים ומשתלמים יותר, ולכן נעדיף לרכוש בהם. אם יש אפשרות לנסוע למרכול חרדי, כמובן עדיף לקנות שם.
וזהו! אני מקווה שלמדתם משהו חדש, או שסתם נהניתם לקרוא על הרגלי הצריכה שלי. :)

נערך לאחרונה ב:
כנ"ל לגבי טונה. אני זוכר שנדרשו לי כמה דקות טובות לבחור את הטונה הזולה ביותר משום שהיו שני מבצעים והתקשיתי לחשב מחיר ל־100 ג' (וה־ChatGPT לא עבד לי). מבחינתי טונה היא טונה בכל חברה.
לא מדויק. לדוגמה, טונה בשמן של מותגים פרטיים (רמי לוי, שופרסל וכו') מכילה גם מים. קודם כל זה מטעה לגבי הרכיבים וגם לא תמיד ברור האם התוספת מים היא על חשבון שמן או על חשבון טונה.

הפער פה מועט והטעם מאוד שונה. כנ"ל לגבי גבינה. כאשר הקוטג' מתקלקל, אני מכין ממנו פיצות אישיות, וכדי שיהיה בריא יותר, אני מעדיף לרכוש גבינת נעם 9% במקום 22%, אף שהראשונה עולה כמעט כפול מן המחיר המפוקח (₪8.5 ל־100 גרם במעדנייה. אריזה מוכנה של 360 גרם עולה ₪33.9, שזה ₪9.42 ל־100 גרם. המחיר המפוקח הוא ₪5.024 לגבינת 22% ו־₪5.285 לגבינת 28%).
גבינות דלות שומן לאו דווקא יותר "בריאות". לא מבחינת תהליך ההכנה ולא מבחינת ספיגה בגוף. מציע שתבדוק את זה.

לא מדויק. לדוגמה, טונה בשמן של מותגים פרטיים (רמי לוי, שופרסל וכו') מכילה גם מים. קודם כל זה מטעה לגבי הרכיבים וגם לא תמיד ברור האם התוספת מים היא על חשבון שמן או על חשבון טונה.
אני אישית קונה רק במים חחחחחח. לא נראה לי שיש הבדל בין מחיר טונה במים לטונה בשמן; הפער הוא במותגים. טונה בשמן זית יקרה יותר, זה כן.
גבינות דלות שומן לאו דווקא יותר "בריאות". לא מבחינת תהליך ההכנה ולא מבחינת ספיגה בגוף. מציע שתבדוק את זה.
זה לא בשביל החלבון אלא פחות קלוריות. אבל תודה! (9% זה גם לא כזה דל שומן. זה עדיין 200 קל׳ ל־100 גרם.)

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: YPV
לדוגמה, טונה בשמן של מותגים פרטיים (רמי לוי, שופרסל וכו') מכילה גם מים. קודם כל זה מטעה לגבי הרכיבים וגם לא תמיד ברור האם התוספת מים היא על חשבון שמן או על חשבון טונה
אם חשוב לך השמן, קנה את הטונה במים ותוסיף שמן זית ולימון (מוסיף המון).
תמיד היה נראה לי שטונה בשמן יותר זולה, לא יודע למה.

אם חשוב לך השמן, קנה את הטונה במים ותוסיף שמן זית ולימון (מוסיף המון).
ניסיתי מתכון שבו משתמשים בשמן טונה לחימום התבלינים. פתאום ראיתי ש"השמן" יותר מבשל מאשר מטגן. ואז שמתי לב שברכיבים יש גם מים. במותגי פרימיום זה רק טונה ושמן.

המאפיין הראשון ששמתי לב אליו הוא שככל שהכמות גדולה יותר, המחיר נמוך יותר
לא בהכרח.
ראה דוגמא:
תשווה בין חבילת 4 יחידות, ל חבילת 6 יחידות.
תלך לסופר שלך, תגלה עוד כאלו דברים.
לא מעט פעמים הם מנצלים את הפסיכולוגיה שאדם חושב שאריזה גדולה משמעותה זול יותר.

לא בהכרח.
ראה דוגמא:
תשווה בין חבילת 4 יחידות, ל חבילת 6 יחידות.
תלך לסופר שלך, תגלה עוד כאלו דברים.
לא מעט פעמים הם מנצלים את הפסיכולוגיה שאדם חושב שאריזה גדולה משמעותה זול יותר.
זה לא אוכל.
אגב לא ידעתי שב־KSP מוכרים ראשים למברשת שיניים חשמלית. אני זוכר שהזמנתי אותם מסופר־פארם, והחבילה של השישה הייתה הזולה ביותר.

ברצוני לשתף אתכם בהרגלי הצריכה שלי ואולי על הדרך זה ילמד אתכם איך אפשר לחסוך בעלויות
נושא מעניין אבל הערה קטנה על הכתיבה
תחלק לפסקאות
מאוד קשה לקרוא בלוק טקסט גדול כזה
בטח קשה להגיב למשהו ספציפי

לנושא עצמו כמה דברים

1. בכללי המחשבה נכונה ולרוב גם תעבוד אבל בערך (הערכה שלי 30-40 אחוז) זה לא עובד שגדול יותר זה זול יותר ולפעמים הפוך גם.
לדוגמא מוצרים בפיקוח (1 ליטר חלב מול 2 ליטר, גבינה לבנה שמנת וכו) הרבה בגלל שרק המוצר הסטנדרטי בפיקוח ניסו לטפל בזה לאחרונה אבל זה עדין לא הרמתי

מעבר לזה שהסל של המדינה בקארפור בכלל יצר מצבים אבסורדים של נוטלה גדול עולה יותר זול מנוטלה קטן (סהכ לא לגרם) כי הוא במבצע וזה לא
או ש2 רסק עגבניות של 100 גרם יעלה פחות מקופסת רסק של 200 גרם וכו...

2. גודל האריזה וסוג המוצר גם מאוד חשוב בטח בחטיפים או דברים "לא בריאים"
אני נניח יעדיף לקנות מארזי חטיפים קטנים בגרמים על פני חטיפים גדולים פשוט כי אם הילדים שלי יאכלו חטיף אז הם יסיימו את השקית ללא קשר אז עדיף שיהיה פחות
כנל נניח למעדנים וכו תמיד אעדיף יחידות כמה שיותר קטנות כי זה עניין של חשק ולא של צורך קלורי

3. נוחות ואפסןן זה גם חשוב ושווה כסף. שקית פסטה של 800 גרם זה לא נוח ולא יעיל ולא נכנס בסיר אחד וכנראה שיתבזבז...
כנל לגבי כיכר לחם גדול מידי שיקבל עובש לפני שנסיים אותו ונכון אפשר להקפיא וכו אבל שוב זב כבר נוחות...

זה לא אוכל.
אני מבין שמגבונים זה כן אוכל?!
ואחר כך שואלים למה זה צריך כשרות לפסח.
שתי דוגמאות בולטות לכך: היום רכשתי ארגז המכיל 12 אריזות מגבונים
.
אגב לא ידעתי שב־KSP מוכרים ראשים למברשת שיניים חשמלית. אני זוכר שהזמנתי אותם מסופר־פארם, והחבילה של השישה הייתה הזולה ביותר.
אם באושר עד מוכרים רכבים, יהלומים, ואוטוטו גם מיירטי כיפת ברזל - אז גם ל KSP מותר למכור ראשי מברשת חשמליים.

אני מבין שמגבונים זה כן אוכל?!
ואחר כך שואלים למה זה צריך כשרות לפסח.
משתמשים בהם כדי לנקות את מה שנשאר מהאוכל וחוזר לאוקיינוס. יש קשר חחחחח.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P מה "שיעור המס הרגיל" על "הכנסות אחרות שאינן מיגיעה אישית"? מיסים 1
ת מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים? שוק ההון 7
ק הרחבת שיעור הפטור ממס על הפנסיה מיסים 0
H שיעור ריבית שנתית על יתרת חוב בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 1
Z שאלה לגבי שיעור מרבי למס רווח הון לפני ואחרי גיל 60 פוסטים מאיכות נמוכה 1
Z האם Exposure fee באינטראקטיב ברוקר ניתנים לקיזוז רווח הון כעמלות קניה ומכירה או שדרישה לקזזם תעלה את שיעור המס רווח הון ל30% במקום 25%? פוסטים מאיכות נמוכה 3
tomchoook מהו שיעור הריבית במסלולי המשכנתה? נדל"ן 2
N שיעור המס על ריבית עוש באינטרקטיב מיסים 17
N מה שיעור המס עבור פיקדון דולרי? פוסטים מאיכות נמוכה 5
L הורדת שיעור המס בשוק ההון להקלה על שוק הדיור נדל"ן 4
epk שיקולים בבחירת שיעור הפקדת עובד לחסכון לגמלאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D הקמה חברה להשקעות במדינה בעל שיעור מס רווחי הון נמוך שוק ההון 2
__DanDan שווי הנכס עלה, שיעור המימון ירד. למחזר מסלול קלצ? נדל"ן 5
T פנסיה מוקדמת - מה שיעור הקצבה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
האזרח החשדן שיעור מס על רווחים מיסים 2
G מה זה שיעור חשיפה? שוק ההון 5
maverick שיעור התביעות שאושרו כמדד לכדאיות ההצטרפות לקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S איך לחשב שיעור חיסכון עם משכורת אחת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
שניצלוינאי שיעור המזומן בתיק פוסטים מאיכות נמוכה 8
דור דורים תזמון/איזון מבוסס שיעור ריבית – ההשקעה של יוסי שוק ההון 0
R איפה מוצאים את שיעור הבלתי מועסקים לפי ההגדרה של דמי אבטלה? אוף טופיק 6
נ האם יש מנגנון שמאפשר הפסדי הון השנה, אך מבטיח בסבירות גבוהה רווחי הון באותו שיעור בשנים הבאות? שוק ההון 8
O שיעור נדל"ן בתיק השקעות והאם דירת מגורים נחשבת? נדל"ן 7
E רעיונות להכנסה נוספת בשביל להגדיל את שיעור החיסכון התפתחות אישית 27
ר שיעור הפקדה מקסימלי לקרן השתלמות של העובד צרכנות פיננסית 7
מתכנת חישוב פטור משיכת פיצויים כשחל שינוי בשכר/שיעור המשרה צרכנות פיננסית 3
Z לובינג להורדת שיעור מס על רווחי הון ודיבידנדים צרכנות פיננסית 7
ב שיעור בתימחור או למה מסעדות נופלות שוק ההון 89
yanosh34 הכלי של ERN לחישוב שיעור משיכה בטוח (ומרחק מפרישה) שוק ההון 35
Sesquiterpene סדרת פוסטים מעניינת על שיעור המשיכה הבטוח מהתיק פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
ח מהו שיעור המס על דיבידנדים שמחלקת טבע? שוק ההון 31
אורן האם דמי ניהול, נאמנות, שיעור הוספה ועמלת הפצה פוגעים ברווח? צרכנות פיננסית 2
A כיסויים ביטוחיים בקרן הפנסיה של מקפת- שיעור גבוה בעבר, מה לעשות? צרכנות פיננסית 15
חצי פנסיון "עמלת המרה" זה כמו "שיעור הוספה" שוק ההון 1
ט שיעור בסיסי באחוזים שוק ההון 5
A אנטי צרכנות - האם אני מגזים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
S איך אתם ממקסמים חיסכון עם מועדוני צרכנות וקופונים צרכנות פיננסית 10
נ האם להיות חבר מועדון? (צרכנות ברשתות) צרכנות פיננסית 27
D צרכנות פירות וירקות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 219
S שאלה די מעניינת לגבי הקשר בין ביטוח צד ג' לרכב לבין מינימליזם ואנטי-צרכנות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
G צרכנות בתבונה לצעירים (ולרווקים) שבנינו מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
צריכה עצה צרכנות וחיי חברה 2020 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
נ צרכנות נבונה, עוד סיבה לא לצאת לבלות היום 31.12 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
לא חשוב שמות בהקשר לחסכנות ואנטי-צרכנות - אפשר בבקשה הסבר על הסרטון הבא? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
לא חשוב שמות בהקשר לאנטי-צרכנות - גיוס סיכות לפיצוץ בועת הנדל"ן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 75
H אשראי צרכני - בחירת כרטיס אשראי\מועדון צרכנות צרכנות פיננסית 1
N הנזק במינימליזם ואנטי-צרכנות, בראייה רחבה אוף טופיק 67
A שיפור תנאים בחשבון שכבר מקבל הטבות ממועדון צרכנות צרכנות פיננסית 3
הק995 צרכנות פיננסית חלופית - האין-פנסיה של ליאור דיין צרכנות פיננסית 0
pyrocks שירים שמדברים על אנטי-צרכנות\עצמאות כלכלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4

נושאים דומים

Back
למעלה