• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עצמאות כלכלית: עיקר ותפל, קריאת תיגר על התמה המרכזית של הסולידית

• פותח הנושא פותח הנושא הנועזת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני מקפיד לקנות נכסים אחרי משבר, 40% עד 50% מתחת לעלות הבניה (בארה"ב).
כלומר מאז המשבר לפני כמעט 10 שנים לא רכשת בארה"ב שום דבר אני מבין?
חוץ מזה מה רלוונטי מה היה? משנה מה עושים היום.
תל אביב הקטנת פוזיציה לאחר עלייה של 230% במשך 8 שנים, 2006 - 2014.
אם מכרת בת"א ב2014 בדיעבד קיבלת החלטה גרועה מאד, גם הפסדת תשואה של כ20% רק מעליית ערך וגם את כל השכ"ד הנלווה עוד כ7% וגם ויתרת על תכנון מס טוב של פטור לינארי ככה שהיית משלם גם מעט מס על הרווח הנוסף הנ"ל בניגוד לנכסים שאתה קונה בחו"ל + 2 הוצאות עסקה שהלכו לפח. אני מניח שרק כדי להגיע לBREAK EVEN הנכסים שקנית בחו"ל במקום היו צריכים לעשות 30%+ בTR.
אין שום מקום בעולם כיום עם משבר נדלן וגם לא היה בשנים האחרונות (תקן אותי אם אני טועה) אני מבין שלדבריך אין מה לרכוש היום ?
אני מבצע התאמות בשוק שלפני משבר
אתה גם יודע מתי ואיפה יהיה משבר?!? שמע רוני כנראה שיש לך כדור בדולח טוב, אם זה נכון עזוב אותך את התשואות העלובות בנדל"ן, בוא אני אראה לך איך עושים כסף אמיתי בשוק ההון.

אתה חוזר וטוען כל הזמן מה עשית בעבר, ואללה סבא שלי קנה IBM לפני 30 שנה, אז מה?
מה עושים היום זו השאלה לא מה היה פעם.
אגב: מימשתי נכס בת"א לפני חודשיים בערך. גם אני איני יודע עדיין אם לקחתי החלטה טובה או לא.

+1
אבל הדוגמא שלך לדעתי מוכיחה ל @סנופי שהשקעות כאלה הן:
א. לא פשוטות למשקיע הדיוט
ב. דורשות הרבה השקעה מראש (בחיפוש נכס מתאים)
ג. דורשות תזמון שלא לכל אחד יש את היכולת לזהות את הזמן המתאים ביותר

כל אחד בוחר כמה הוא מוכן להשקיע, דברי לא סותרים את הטיעון של סנופי, אני מניח שמאחר והיא משקיעה רק בישראל, היא משקיעה פחות זמן ומעקב בהשוואה אלי, אני לא רואה מה הבעיה בלהשקיע בתחום המתגמל משמעותית יותר משכר עבודה במשרה מלאה למשך חיים שלמים ולאחר מכן היורשים נהנים..

כלומר מאז המשבר לפני כמעט 10 שנים לא רכשת בארה"ב שום דבר אני מבין?
חוץ מזה מה רלוונטי מה היה? משנה מה עושים היום.

אם מכרת בת"א ב2014 בדיעבד קיבלת החלטה גרועה מאד, גם הפסדת תשואה של כ20% רק מעליית ערך וגם את כל השכ"ד הנלווה עוד כ7% וגם ויתרת על תכנון מס טוב של פטור לינארי ככה שהיית משלם גם מעט מס על הרווח הנוסף הנ"ל בניגוד לנכסים שאתה קונה בחו"ל + 2 הוצאות עסקה שהלכו לפח. אני מניח שרק כדי להגיע לBREAK EVEN הנכסים שקנית בחו"ל במקום היו צריכים לעשות 30%+ בTR.
אין שום מקום בעולם כיום עם משבר נדלן וגם לא היה בשנים האחרונות (תקן אותי אם אני טועה) אני מבין שלדבריך אין מה לרכוש היום ?

אתה גם יודע מתי ואיפה יהיה משבר?!? שמע רוני כנראה שיש לך כדור בדולח טוב, אם זה נכון עזוב אותך את התשואות העלובות בנדל"ן, בוא אני אראה לך איך עושים כסף אמיתי בשוק ההון.

אתה חוזר וטוען כל הזמן מה עשית בעבר, ואללה סבא שלי קנה IBM לפני 30 שנה, אז מה?
מה עושים היום זו השאלה לא מה היה פעם.
אגב: מימשתי נכס בת"א לפני חודשיים בערך. גם אני איני יודע עדיין אם לקחתי החלטה טובה או לא.

הקטנתי פוזיציה בתל אביב, כלומר רכשתי דירת 3 חדרים להשכרה, המחירים לידיעתך בתל אביב המשיכו לעלות בעיקר בדירות הקטנות, הדירות הגדולות עלו מעט. סגרתי את המימון שהיה לי, ורכשתי נכסים בחו"ל בתשואות נטו של בין 10% ל 16%.
אורי חבל שאתה ציני ומזלזל, כדור הבדולח לא במקום, יתכן שיש דברים שאתה לא יודע, קצת צניעות. כבר הצעתי לך בעבר להפגש, אולי אם תראה הוכחות מול העיניים
תגיב אחרת.

אורי חבל שאתה ציני ומזלזל, כדור הבדולח לא במקום, יתכן שיש דברים שאתה לא יודע, קצת צניעות. כבר הצעתי לך בעבר להפגש, אולי אם תראה הוכחות מול העיניים
איני ציני ואיני מזלזל אני פשוט נותן ערך מועט מאד ל"מה עשיתי בעבר" כיוון שזה היה בעבר...
המחירים לידיעתך בתל אביב המשיכו לעלות בעיקר בדירות הקטנות
לא נכון, גם המחירים שם הדירות הגדולות עלו ומשמעותית במחיר פר מ"ר.
לגבי פגישה כזו או אחרת הבנתי שאתה מוכר קורסים או ליווי כזה או אחר, כיוון שאיני מעוניין בכך לא ראיתי טעם.
גם שאלתי אותך בזמנו אם אתה היית שוקל להכנס להשקעה משותפת וענית בשלילה.
והוכחות למה בדיוק? שאפשר לעשות כסף בנדל"ן? כן אני יודע זאת, אני מושקע ויוזם גם בנדל"ן.
אה ובנדל"ן כמו בכל השקעה אחרת: אין תשואת עבר מעידות על תשואת עתיד.
לגבי:
ורכשתי נכסים בחו"ל בתשואות נטו של בין 10% ל 16%.
את התשואה אתה תדע רק אם וכאשר תמכר, את הכסף סופרים במדרגות כפי שאתה יודע.
לגבי תזרים זה כבר משהו אחר...
גם תשואה מאד תלויה באיך אתה מחשב אותה, במיוחד בנדל"ן.

איני ציני ואיני מזלזל אני פשוט נותן ערך מועט מאד ל"מה עשיתי בעבר" כיוון שזה היה בעבר...

לא נכון, גם המחירים שם הדירות הגדולות עלו ומשמעותית במחיר פר מ"ר.
לגבי פגישה כזו או אחרת הבנתי שאתה מוכר קורסים או ליווי כזה או אחר, כיוון שאיני מעוניין בכך לא ראיתי טעם.
גם שאלתי אותך בזמנו אם אתה היית שוקל להכנס להשקעה משותפת וענית בשלילה.
והוכחות למה בדיוק? שאפשר לעשות כסף בנדל"ן? כן אני יודע זאת, אני מושקע ויוזם גם בנדל"ן.
אה ובנדל"ן כמו בכל השקעה אחרת: אין תשואת עבר מעידות על תשואת עתיד.
לגבי:

את התשואה אתה תדע רק אם וכאשר תמכר, את הכסף סופרים במדרגות כפי שאתה יודע.
לגבי תזרים זה כבר משהו אחר...
גם תשואה מאד תלויה באיך אתה מחשב אותה, במיוחד בנדל"ן.

הדירות הגדולות שמחירם עלה הם במיקומים זולים יותר, בקרב הדירות שמחירם 5,000,000 ומעלה השוק לאחרונה לא עלה משמעותית (בין היתר בעקבות העלאת מס הרכישה, ל 8% עד סכום מסויים ו 10% על סכום גבוה יותר). מטרת הפגישה היתה החלפת דיעות, אני לא מוכר כלום אם לא מבקשים זאת מראש.

אני מנהל שיחות ופגישות עם משקיעים בארץ וברחבי העולם, אני תמיד שמח ללמוד גם מנסיונם של אחרים.
תחום השקעות הנדל"ן הוא תחום נרחב, והמשקיעים פועלים בדרכים שונות, תמיד שמח לחלוק ולהיחשף למידע בתחום.

, אני לא מוכר כלום אם לא מבקשים זאת מראש.

אני מנהל שיחות ופגישות עם משקיעים בארץ וברחבי העולם, אני תמיד שמח ללמוד גם מנסיונם של אחרים.
תחום השקעות הנדל"ן הוא תחום נרחב, והמשקיעים פועלים בדרכים שונות, תמיד שמח לחלוק ולהיחשף למידע בתחום.
אם ככה בחר לך יום ללא גשם (אני על טוסטוס...) והקפה עלי.

זה עניין מאד סובייקטיבי ואכן יש משפחות שזו לא בעיה בהן, אלא הקלה להיפרד.
מי שרואה בכך בעיה חושב שאדם מזדקן סובל מבעיות שונות שאם ילדיו לא יטפלו בהן, אף אחד אחר לא יטפל בהן והוא יסבול מכך

נערך לאחרונה ב:
@חיפאי למה התופעה של הורים המזדקנים לבד היא איומה?

כאמא, אני רוצה שילדי יהיו מאושרים ויגשימו את עצמם, לא שיסעדו אותי.

למה התופעה של הורים המזדקנים לבד היא איומה?

מדבריך אני מסיקה שהוריך שלך והורי בן זוגך עדיין מתפקדים ובריאים. אני מאחלת להם (ולכם) שהמצב הזה ימשיך עד השלב שבו יעצמו את עיניהם לנצח בשלווה, ללא מכאוב, מבלי שחלו במחלה כלשהי (למעט איזו הצטננות קלה).
כמי שראתה את שני הוריה מזדקנים וחולים במחלות שהצריכו טיפול צמוד, אני שמחה שיכולתי להיות שם עבורם באותם רגעים. וכן , גם הם שאיפתם בחיים הייתה שילדיהם יהיו מאושרים ויגשימו את עצמם ולא יסעדו אותם. ועדיין.
אני מניחה שלו חווית מצב של הורה דמנטי, היית אולי מסתכלת על הסיטואציה באופן שונה.
"אל תשליכני לעת זקנה, ככלות כוחי אל תעזבני" אלו מילים שמקבלות משמעות עמוקה מאד כשרואים מה הזקנה עושה לאדם.

@שפרה הורי עוד צעירים.
חוויתי כמובן סבים במצב סיעודי.
דווקא בגלל זה, אני ממש לא רוצה שהילדים שלי יעברו את זה.
ביני לבין הורי יש הבנה שלא לתת להם להמשיך במצב סיעודי עד כמה שהחוק יאפשר.

מה ש @שפרה אמרה.
זה נכון אגב לא רק לזיקנה אלא בכלל. אני בטוח שאמי הבריאה והחזקה לא היתה רוצה להיות לבד בזמן מלחמה, שריפה, או כשהיא צריכה לעשות ניתוח, או אם הבית שלה מוצף וכו'. יש גבול לאצילות. אחרי שנים של גידול והשקעה, יש איזו ציפיה ולו מינימלית שבתור הורה תהיה איפשהו יחסית גבוה בסדר העדיפויות של הילדים שלך. כשילד אומר להורה שלו חשוב לי יותר X ממך, זה תמיד, אבל תמיד לא נעים. וזה במיוחד לא נעים שה X הוא כסף, קריירה, כיף, או מחיר המילקי.
אם ההורה אצילי מספיק ומוכן להתאבד בשביל לא להעיק על הילדים, זה עניין אחר (ואני מוסיף, נדיר ואפילו מוזר, לדעתי). אם זה היה נפוץ בתי האבות היו ריקים.

דווקא בגלל זה, אני ממש לא רוצה שהילדים שלי יעברו את זה.
גם אני לא רוצה בכך. גם הורי לא רצו בכך. מסתבר שלמידת השליטה שלנו בחיינו ובמותנו - יש גבול.
ביני לבין הורי יש הבנה שלא לתת להם להמשיך במצב סיעודי עד כמה שהחוק יאפשר.
החוק, לפחות נכון להיום, מאפשר מעט מאד. אם התחילו בביצוע החייאה, כי למשל הוזמנה ניידת נט"ן, אז אסור לנתק ממכשירים.
יד על הלב - היית קמה והולכת ומשאירה מאחוריך הורה שמחובר למכונת נשימה ועבר ארוע מוחי שהותיר אותו משותק וללא יכולת דיבור?
היית מעדיפה שיסבול מפצעי לחץ כי כמות כוח האדם במחלקות השונות איננה מאפשרת טיפול צמוד?
ובהנחה שהמצב היה מאפשר ניתוק ממכונת ההנשמה, אך ביצוע פעולות עצמוניות היה בלתי אפשרי - מי היה שם כדי להאכיל אותו בסבלנות במקום לדחוף לו כפות בחצי כוח לתוך הפה?
הוהו... עד כמה החיים נראים פשוטים ולינאריים כשאתה צעיר, עשיר ובריא.

@שפרה הטון המתנשא מיותר, אבל אני שמחה שיצרתי את הרושם שאני עשירה.

אני מעדיפה שילדי יחיו את החיים שהם רוצים מאשר שיקריבו את אושרם לטובת טיפול מיותר בי.
העולם הרפואי היום בהחלט מצטיין בלגרום לקשישים לגסוס שנים ארוכות.
אחת הסיבות שאני חוסכת בצורה כל כך אגרסיבית, כדי שתהיה לי אפשרות לדאוג לעצמי לטיפול מצויין ולא ליפול על ילדיי.
ולגבי הורי, הם מאוד ברורים לגבי האופן שבו הם רוצים לסיים את חייהם.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@breezblock , צר לי אם חווית את תגובתי כמתנשאת, שכן זו לחלוטין לא הייתה כוונתי.
גם אם נוציא מהמשוואה את העושר, אז זווית הראיה כשאתה צעיר ובריא בהחלט שונה מזו של מי שניסיון חייו חשף אותו לצדדים הפחות זוהרים של החיים.
לשמחתם של הורי, כמו גם לשמחתם של ילדיהם, הם לא נפלו לעול כלכלי על ילדיהם.\
אני חושבת שהתרחקת מרחק רב מהאמירה של @חיפאי לגבי אנשים שמזדקנים לבד, רחוק מילדיהם. לא את כל ההיבטים בחיים ניתן לדחוס לפריזמה של 'החור של הגרוש'. יש הרבה מעל ומעבר לעול כלכלי שכרוך בטיפול בהורים מזדקנים. גם אם יש להם טיפול רפואי/סיעודי מצויין, עדיין להיות לבד ורחוק מהילדים שהם גידלו, נראה לי עצוב ומכמיר לב.
אני מאחלת לך שלא באמת תצטרכי להתמודד עם הסיטואציה הזו, לא מול הוריך ולא מול ילדיך.
אגב, האופן בו אימי ז"ל ואחיה טיפלו ותמכו בסבתי שימש בהחלט מודל עבורנו, ואני מקווה שהאופן בו אנו טיפלנו בהורינו מהווה מודל עבור ילדינו. ימים יגידו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
whybe יעוץ השקעות בראי עצמאות כלכלית פוסטים מאיכות נמוכה 5
S עצמאות כלכלית ממשכורת של מורה? האמנם? יומני מסע אישיים 144
Homer המשך הפרשה לפנסיה גם לאחר עצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 16
N מלכוד 22 - ילדים או עצמאות כלכלית? אוף טופיק 73
Mose עצמאות כלכלית עד גיל 30? יומני מסע אישיים 13
סול עצמאות כלכלית- איך מחשבים? שוק ההון 18
S עצמאות כלכלית ללא חיסכון שוטף אוף טופיק 71
G לקנות דירה ולוותר על עצמאות כלכלית? שוק ההון 13
ב עצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 26
לא חשוב שמות "חתרנות" - המחולל הסמוי מאחורי הפנטזיות הדינדיבידואליות כמו עצמאות כלכלית/המחאה החברתית? אוף טופיק 16
Q מציאת משמעות במצב של עצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 34
F עצמאות כלכלית - תוך כמה זמן? יומני מסע אישיים 24
ה תהייה [עצמאות כלכלית למעמד הנמוך] התפתחות אישית 115
pyrocks שירים שמדברים על אנטי-צרכנות\עצמאות כלכלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
A עצמאות בגיל הזהב פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
D אין אכיפת רעש עצמאות 2023 אוף טופיק 7
M תיק השקעות ללא עצמאות בפעולות- מה לעשות? שוק ההון 37
איש ירח עצמאות פיננסית לתינוקות שלך דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 27
M עצמאות בתחום הדיגיטל התפתחות אישית 3
DavidA עצמאות ממערכת התשתיות בישראל אוף טופיק 68
de dud לגור בשכירות תמורת עצמאות פיננסית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
ח כדאיות כלכלית ברכישת דירת מגורים נדל"ן 16
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
א התייעצות מוזרה, לגבי קרובי משפחה מסובכים כלכלית והשוק השחור אוף טופיק 8
Kipodi הלוואות לאנשים בעצמאות כלכלית צרכנות פיננסית 8
י בדרך לעצמאות כלכלית עוצרים בווגאס יומני מסע אישיים 19
Kipodi הכירות בני 30-45 שנמצאים בעצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 48
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
Y בדרך לעצמאות כלכלית נדל"ן 4
tomer111 למקרה קריסה כלכלית היכן הכי כדאי שהכסף יהיה? אוף טופיק 41
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
ח החלטת בית הדין בהאג והתארגנות כלכלית לקראתה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 12
Y איך להגיע לעצמאות כלכלית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
A מעבר לקטנוע חשמלי - כדאיות כלכלית לעומת חסרון טווח הנסיעה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
O בדרך לעצמאות כלכלית.. הרהורים יומני מסע אישיים 34
N קנית דירה ראשונה למגורים - התאבדות כלכלית או החלטה חכמה? נדל"ן 8
T זוג סולידי עם שאיפות לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 13
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
W זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע שוק ההון 12
P מדד איכות חיים 2020 (למ"ס) - שביעות רצון כלכלית אוף טופיק 0
A התנהלות כלכלית הורה מזדקן אוף טופיק 13
אחת שרוצה לדעת מחיילת לעצמאית (כלכלית) יומני מסע אישיים 27
P חשבתם פעם להצביע לפי מדיניות כלכלית ? פוסטים מאיכות נמוכה 32
S המסע לעצמאות כלכלית (בן 21) יומני מסע אישיים 33
M רכישת רכב. מה הדבר הנכון כלכלית? צרכנות פיננסית 18
השקעה לא מזל איזה משפט/מוטו מלווה אתכם לעצמאות כלכלית ? פוסטים מאיכות נמוכה 3

נושאים דומים

Back
למעלה