• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

למקרה קריסה כלכלית היכן הכי כדאי שהכסף יהיה?

• פותח הנושא פותח הנושא tomer111
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

tomer111

משתמש סולידי
דירוג
18
נניח שיש קריסה כלכלית, משכנתאות "סאב פריים" בנקים קורסים, אינפלציה משתוללת, תספורות למיניהם בפנסיה אגח וכדומה ושלל מריעים בישין. היכן הכי כדאי שהכסף שלי יהיה בהנחה שאני לא פותח שום חשבון בנק בחול רק בארץ ולא מחזיק נכסים פיסיים הכל בבנקים בתי השקעות בארץ וכמו כן לא מחתכנן להחזיק שום דבר שהוא מחוץ למערכת הבנקאית (למשל ביטקוין).

מה יהיו המוסדות הכי חסינים להחזיק בהם את הכסף ומה לקנות בכסף?

אם האינפלציה משתוללת יותר חשוב שהכסף שלך יושקע בנכסים/מוצרים שלא יישחקו ולא אם הוא נמצא במגדל או הפניקס.
לדעתי ההנחה שבנק x יותר חסין מ-y כששני הבנקים הם בנקים מוכרים וגדולים בישראל היא מוטעית.

נניח שיש קריסה כלכלית, משכנתאות "סאב פריים" בנקים קורסים, אינפלציה משתוללת, תספורות למיניהם בפנסיה אגח וכדומה ושלל מריעים בישין
במצב כזה כל הגופים הפיננסיים בארץ יהיו מסוכנים .
בית עם משכנתא קלצית יגן עליך הכי טוב.

אם בנק אחד יקרוס, צפויה תגובת שרשרת של קריסת כל הבנקים האחרים, וכנראה שגם בתי ההשקעות לא יישארו בלי פגע.

אבל ניירות ערך מוגנים לא?
תאורטית כן, בהנחה שהבנק/בית השקעות שמרו תיעוד מסודר של מה שייך למי.
כבר היו על כך לא מעט דיונים.
בשורה התחתונה - אף אחד לא יכול להבטיח תוך כמה זמן תקבל גישה אליהם. דעתי האישית - מי שחושש מתרחיש קריסת מוסדות במדינה קטנה במזרח התיכון שמוקפת אויבים, כדאי שיחזיק לפחות חלק מכספו במוסדות מחוץ לאותה מדינה.

אין רגולציה שמחייבת אותם לגבות את המידע על שרתים בחו"ל/שרתים בבונקר/כוננים חיצוניים וכו'?

אין רגולציה שמחייבת אותם לגבות את המידע על שרתים בחו"ל/שרתים בבונקר/כוננים חיצוניים וכו'?
נניח שישנו גיבוי כזה, אם בית ההשקעות קורס יחד עם כל המערכת הבנקאית בישראל, מי יפעל כדי לשחזר את המידע?

נניח שישנו גיבוי כזה, אם בית ההשקעות קורס יחד עם כל המערכת הבנקאית בישראל, מי יפעל כדי לשחזר את המידע?
מניח שטכנית אתה יכול לפנות עצמאית לחברת הגיבוי, שמותאמת במיוחד למקרים האלו. זאת אומרת לא גיבוי כללי של מקום איחסון, אלא גיבוי ממש לאסמכתא של שייכות נייר הערך.
אם אין חברה כזו צריך להמציא אחת.

מניח שטכנית אתה יכול לפנות עצמאית לחברת הגיבוי, שמותאמת במיוחד למקרים האלו. זאת אומרת לא גיבוי כללי של מקום איחסון, אלא גיבוי ממש לאסמכתא של שייכות נייר הערך.
אם אין חברה כזו צריך להמציא אחת.
אני בספק רב, גיבוי נעשה על כמות גדולה של מידע, וצריך מערכת כלשהי שתדע לשלוף את פריטי המידע הרלוונטיים לכל לקוח.

מה פירוש כל המערכת קורסת? בין התקפת סייבר למטאור שהביא להשמדת מיליארדי אנשים יש עוד כמה תרחישים.
אם המדינה שורדת, ימונה בעל תפקיד שעליו יהיה לשחזר את המידע (ועניינים נוספים שכרוכים בקריסה).

אני בספק רב, גיבוי נעשה על כמות גדולה של מידע, וצריך מערכת כלשהי שתדע לשלוף את פריטי המידע הרלוונטיים לכל לקוח.
זה גיבוי טיפש שמגבה ביטים בלבד, אבל אם הם מציעים גיבוי חכם שמאפשר לשלוף מידע ולקטלג אותו לפי מאפיינים שהחברה המגבה מציינת (מאתגר אני יודע, אבל בהתאם לדטא בייס אפשר אפילו לתת ללקוח לספק אדפטר או סכימה כלשהי), ואז אתה באמת מוכן לאסון.
אם זה לא קיים זה ממש רעיון לסטארטפ.

מה פירוש כל המערכת קורסת? בין התקפת סייבר למטאור שהביא להשמדת מיליארדי אנשים יש עוד כמה תרחישים.
זו שאלה מעולה. התרחיש שאני מתאר לעצמי הוא שהמדינה מגיעה לידי קריסה על כלל מוסדותיה, אבל אולי פותח השרשור יש תרחיש אחר בראשו שממנו הוא חושש.

זה גיבוי טיפש שמגבה ביטים בלבד, אבל אם הם מציעים גיבוי חכם שמאפשר לשלוף מידע ולקטלג אותו לפי מאפיינים שהחברה המגבה מציינת (מאתגר אני יודע, אבל בהתאם לדטא בייס אפשר אפילו לתת ללקוח לספק אדפטר או סכימה כלשהי), ואז אתה באמת מוכן לאסון.
אם זה לא קיים זה ממש רעיון לסטארטפ.
השאלה היא מה התקנות מחייבות אותם.

השאלה היא מה התקנות מחייבות אותם.
תשמע בסוף ארגונים פרנואידים כמו בנקים עושים אקסטרה מייל מעבר למה שהרגולציה מחייבת. רואים את זה במיוחד בתחום הסייבר, שמין הסתם פריצה למחשבי הארגון תפגע קשות במוניטין, מניות וכו'. פה מדובר על תרחיש קיצוני מאוד ממנו לא בטוח שהחברה תתאושש בכלל ותגרוף רווח על גיבוי ושחזור מוצלח, אבל לדעתי יהיו לדבר כזה לקוחות.

נניח שיש קריסה כלכלית, משכנתאות "סאב פריים" בנקים קורסים, אינפלציה משתוללת, תספורות למיניהם בפנסיה אגח וכדומה ושלל מריעים בישין. היכן הכי כדאי שהכסף שלי יהיה בהנחה שאני לא פותח שום חשבון בנק בחול רק בארץ ולא מחזיק נכסים פיסיים הכל בבנקים בתי השקעות בארץ וכמו כן לא מחתכנן להחזיק שום דבר שהוא מחוץ למערכת הבנקאית (למשל ביטקוין).

מה יהיו המוסדות הכי חסינים להחזיק בהם את הכסף ומה לקנות בכסף?
שאלה כללית מדי. זה כמו שאני אשאל איפה לדעתכם יהיה הכי בטוח במקרה של קטסטרופה כמו שואה גרעינית, רעידת אדמה נוראית, הר געש מתפרץ, צונאמי אדיר, אסטרואיד מכה בכדור הארץ, כדור הארץ מתקרב לשמש ומתחמם יותר מדי.

עבור כל אחד מהמקרים יש דרכי מיגון שונות. עבור שואה גרעינית יש בונקר תת קרקעי, אבל לא כדאי להיות מתחת לקרקע במקרה של צונאמי או רעידת אדמה.

זו שאלה מעולה. התרחיש שאני מתאר לעצמי הוא שהמדינה מגיעה לידי קריסה על כלל מוסדותיה, אבל אולי פותח השרשור יש תרחיש אחר בראשו שממנו הוא חושש.
זה תרחיש מאוד מאוד קיצוני. יהיו כמה שלבים בדרך שבהם אפשר יהיה למשוך.

קטונתי, יתכן שבשלבים קודמים לכך כבר תהיה הקפאת פעולות פיננסיות או איסור על העברת נכסים מישראל.

תלוי בתרחיש.
קל להמציא תרחיש של רעידת אדמה או מתקפת טילים בו נעבור ממאה לאפס תוך כמה שעות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L מוטב למקרה פטירה בחשבון עו"ש או תחליף ללא סיכון צרכנות פיננסית 26
H האם אפשר להתייחס ל- IB בתור בנק זר למקרה חירום? שוק ההון 40
H בחירת גובה כיסוי ביטוחי למקרה מוות צרכנות פיננסית 3
milx טענת BALAJI - האם אנו בפתח קריסה רצינית בבנקים בארה"ב? SVB רק ההתחלה? פוסטים מאיכות נמוכה 11
פסיוני קריסה של 'חברת השקעות באמזון'- קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 23
tomer111 כשאומרים שמחיר האג"ח ירד או שתהיה קריסה באג"ח מה זה משנה אם אני מחזיק אותם עד הסוף? שוק ההון 27
N ביטוח בריאות סולידי - הרף המינימלי שמונע קריסה כלכלית, דעה צרכנות פיננסית 41
D שאלת בור - קריסה של חברת ונגארד שוק ההון 29
Wolfi האם הבורסה בתל אביב בתהליכי קריסה? שוק ההון 27
עמוס רוברט שילר צופה קריסה אוף טופיק 10
T 17:18 ביוני 2008 - איך נראית קריסה? שוק ההון 15
H איך להתגונן מפני קריסה של בנק? שוק ההון 20
טחינה גולמית רוברט קיואסאקי חוזה קריסה בשווקים ב2016 שוק ההון 77
ע יש מצב שלעולם לא נחווה שוב קריסה בבבורסה? שוק ההון 51
Izik כולם מדברים על קריסה.. שוק ההון 57
ETL מה זאת קריסה ומה עושים אז שוק ההון 48
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 8
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
Y בדרך לעצמאות כלכלית נדל"ן 4
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
ח החלטת בית הדין בהאג והתארגנות כלכלית לקראתה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 12
Y איך להגיע לעצמאות כלכלית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
A מעבר לקטנוע חשמלי - כדאיות כלכלית לעומת חסרון טווח הנסיעה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
O בדרך לעצמאות כלכלית.. הרהורים יומני מסע אישיים 34
N קנית דירה ראשונה למגורים - התאבדות כלכלית או החלטה חכמה? נדל"ן 8
T זוג סולידי עם שאיפות לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 13
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
W זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע שוק ההון 12
whybe יעוץ השקעות בראי עצמאות כלכלית פוסטים מאיכות נמוכה 5
P מדד איכות חיים 2020 (למ"ס) - שביעות רצון כלכלית אוף טופיק 0
A התנהלות כלכלית הורה מזדקן אוף טופיק 13
אחת שרוצה לדעת מחיילת לעצמאית (כלכלית) יומני מסע אישיים 27
P חשבתם פעם להצביע לפי מדיניות כלכלית ? פוסטים מאיכות נמוכה 32
S המסע לעצמאות כלכלית (בן 21) יומני מסע אישיים 33
M רכישת רכב. מה הדבר הנכון כלכלית? צרכנות פיננסית 18
השקעה לא מזל איזה משפט/מוטו מלווה אתכם לעצמאות כלכלית ? פוסטים מאיכות נמוכה 3
M מסודר כלכלית ואלהורי - מתקשה למצוא משמעות בחיים התפתחות אישית 86
L באמת יש התאוששות כלכלית? לפעמים נדמה שלא פוסטים מאיכות נמוכה 8
M עשיתי תוכנית כלכלית, לפני שמתחיל רוצה לוודא שלא טעיתי בדרך שוק ההון 25
S עצמאות כלכלית ממשכורת של מורה? האמנם? יומני מסע אישיים 144
Homer המשך הפרשה לפנסיה גם לאחר עצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 16
אגוז_קוקוס לקיחת אחריות כלכלית לקראת ילד ראשון יומני מסע אישיים 64
rootcause בחורה חרדתית בדרך לבהירות כלכלית (?) יומני מסע אישיים 34
ס התנהלות כלכלית בזוגיות צרכנות פיננסית 9
ת ביטוח רכב - כיצד מחשבים עליית הפרמיה בהפעלת הפוליסה? והאם כדאי (כלכלית) להתעקש תמיד על ה.עצמית גבוה? צרכנות פיננסית 0
R זוג צעיר בצומת דרכים נדל"נית כלכלית נדל"ן 8
N מלכוד 22 - ילדים או עצמאות כלכלית? אוף טופיק 73
T התנהלות כלכלית נכונה - אתגר תכנוני צרכנות פיננסית 5

נושאים דומים

Back
למעלה