• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עלות יחידה בקרן מחקה - שאלה מטופשת

• פותח הנושא פותח הנושא מחקה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מחקה

משתמש רגיל
דירוג
69
אני מרגישה קצת מטופשת לשאול, אבל אם לא אשאל לא אדע - ואני מרגישה עוד יותר טיפשה לא לדעת!

האם הערך (עלות יחידה) של קרן מחקה נקבע לפי היצע וביקוש או לפי ביצועי הנכסים אותם הקרן מחקה?
כלומר, נניח קרן מחקה "סולידית" יש לה 100 יחידות וכל אחת נמכרת ב-100 אגורות ליחידה. הקרן עוקבת אחרי הסנופי והיא גם מחקה בצורה מדוייקת. בשנת 2000 הסנופי היה 1000, בשנת 2001 הסנופי היה 2000.
האם ערך יחידת השקעה בקרן (הכמות לא השתנתה) עלה ל-200 גם אם אף אחד לא קנה\מכר יחידות השקעה? מי בעצם אם כן קובע את מחיר יחידת ההשקעה?

שוב סליחה על השאלה הטיפשית, פשוט אני מושקעת בקרן מחקה בעלת נפח מסחר נמוך ולא ברור לי האם זה משפיע או לא משפיע על ביצועי התיק שלי.

בגדול, זה:
לפי ביצועי הנכסים אותם הקרן מחקה

אבל יש מעין היזון חוזר, שהרי כשאת קונה את הקרן, את בעצם קונה את כל המניות שבתוך הקרן, מה שמגדיל את הביקוש למניות הללו ועשוי להשפיע על מחירן. השינוי הזה במחירי מניות המדד ישפיע על המדד עצמו. אבל זה ממש לא תהליך לינארי, וכנראה שההשפעה שלך בתור משקיעה בודדת תהיה רעש בלבד על מחיר המדד.

אני מרגישה קצת מטופשת לשאול
את במקרה שואלת שאלה שאיננה טריוויאלית, והתשובה תלויה בסוג הקרן.

בקרן נאמנות – יחידות נוצרות מחוץ לבורסה, והשווי של היחידה נקבע משער הסגירה של הנכסים שנרכשו לשם יצירת היחידות.
בקרן סל – היחידות נסחרות כמו מניות במהלך היום, והערך שלהן משנה בהתאם להיצע וביקוש. ככל שהקרן סחירה יותר, השווי הרגעי שלה ישאף מהר יותר לשווי מרכיביה, ויש רובוטים רבים יותר שדואגים לסגור את הארביטראז'.

קרן מחקה בארץ הינה קרן נאמנות, וקרן מחקה בחו"ל היא (בד"כ) קרן סל (ETF). יש גם קרנות נאמנות זרות, אבל הן לרוב בלתי סחירות לתושבי ישראל.

בקרן סל – היחידות נסחרות כמו מניות במהלך היום, והערך שלהן משנה בהתאם להיצע וביקוש.
ומוסיף -בקרן סל יחידות נוצרות עבור עושי שוק, וכמו כן נפדות לעושי השוק הנ"ל בעבור התוכן שלהן במניות

• אהבתי
Reactions: ogi
מי קובע בעצם את השווי של היחידה במחקה אז? לא בטוחה שהבנתי

Net asset value - סה"כ שווי הנכסים של הקרן חלקי מספר היחידות הקיימות.

ב etf בחו"ל, ובתעודות סל בארץ יש market maker שקונה ומוכר יחידות במחיר שמבוסס על הנכס, ובתכלס קובע את המחיר.

אבל הנכסים של קרן מחקה הם בעיקר מגוון אגחים קצרים ומקמים...
http://www.hasolidit.com/למה-הקרן-המחקה-שלי-מחזיקה-מקמ
זה נכון מבחינה מסוימת... מבחינת שווי הפוזיציה, הנכסים שלהם שווים בדיוק למה שהם מחקים (אולי טיפה יותר). הם מחזיקים מכשירים סינטטיים שתמורת עלות זניחה, מתנהגים כמו סכום מסויים במכשיר אחר, אבל דורשים בטחונות (האגחים)

איך אפשר לחשב את שווי הפוזיציה אז? ומה מבטיח לי שמי שקובע את השווי שלה (ה-Market Maker?) עושה זאת כהלכה?

מי שקובע את השווי שלה
מר שוק קובע את השווי, העושה שוק דואג למסחר כמה שיותר פעיל כי הוא מקבל תשלום ועמלות, לפעמים עושה השוק "מתחכם" על המשקיע וגוזר קופון ע"י יצירת ספרד שמפיל את המשקיע למחיר שטוב לו (לרוב)

ב etf בחו"ל, ובתעודות סל בארץ
למיטב ידיעתי לתעודות סל אין מנגנון יצירה כמו של קרנות סל. הטריק של קרנות סל הוא שמונעים מערך הetf לסטות מהnav ע"י יצירת תמריץ לmarket makers להתערב.

למיטב ידיעתי לתעודות סל אין מנגנון יצירה כמו של קרנות סל
משרשור קודם בפורום:
למשל אם שמת לב - בתעודות סל ישראליות מצוינת למשל בתשקיף "עמלת המרה" - זאת בדיוק העמלה להמיר יחידה של תעודה לנכס בסיס (או לשווי הכספי שלה במקרה של תעודות סל בארץ, אם אני זוכר נכון).

מעניין, תודה. זה עובד גם בכיוון השני?
לא זוכר (צריך לפתוח תשקיף של איזושהי תעודת סל ולראות מה בדיוק הניסוח שם), אבל לדעתי אמור לעבוד לשני הכיוונים, אחרת במקרה של תמחור שוק "לא נכון" של תעודת הסל ניתן היה לעשות ארביטראז' רק בכיוון אחד (תמחור יתר או תמחור חסר).

שאלה נוספת: נניח ויש לי 10,000 יחידות בקרן מחקה שרכשתי בעלות של 100 אגורות ליחידה. עברה שנה ושווי יחידה עלה ל-150 אגורות.
האם אני יכול למכור את כל היחידות שלי כשאחליט, או שבדומה למסחר רציף זה שאני רוצה למכור זה נחמד, אבל צריך שמישהו ירצה לקנות? במילים אחרות, כמה היחידות בקרנות מחקות הן נזילות?

שאלה נוספת: נניח ויש לי 10,000 יחידות בקרן מחקה שרכשתי בעלות של 100 אגורות ליחידה. עברה שנה ושווי יחידה עלה ל-150 אגורות.
האם אני יכול למכור את כל היחידות שלי כשאחליט, או שבדומה למסחר רציף זה שאני רוצה למכור זה נחמד, אבל צריך שמישהו ירצה לקנות? במילים אחרות, כמה היחידות בקרנות מחקות הן נזילות?
כשאת מוכרת במסחר הרציף עם פקודת מרקט תמיד יהיה מישהו שיקנה ממך השאלה באיזה מחיר.
כנ״ל לגבי הקרן המחקה - כשאת מבקשת למכור יחידת קרן, המנהל ימכור חלק מנכסי הקרן (לפי סך היחידות שנמכרו בסוף אותו יום) עם פקודת מרקט וכתלות במחיר שאנשים מוכנים לשלם עבור נכסי הבסיס יקבע בדיעבד המחיר ליחידה שתקבלי עבור היחידות שלך.
אם היו יותר אנשים שקנו יחידות קרן מאשר מכרו אז מנהל הקרן יעביר ישירות מהכסף של האנשים שביקשו לקנות לאלו שביקשו למכור ללא ביצוע פעולות ממכירה, לפי המחיר ליחידה שיקבע ע״י העודף שהוא כן היה צריך לקנות בפועל של נכסי הבסיס. זה חוסך לכל הצדדים חלק מהעלויות הפנימיות של הקרן.

נערך לאחרונה ב:
סוג ההוראה אצלי הוא לא מרקט אלא KRN, למרות שכן כתוב שהשלב הוא "רציף". מאוד מוזר.
לא לגמרי ברור לי מה זה KRN בכלל. דיברתי על זה בזמנו עם בית ההשקעות אבל אני לא זוכרת מה הם אמרו לי לגבי זה...

סוג ההוראה אצלי הוא לא מרקט אלא KRN, למרות שכן כתוב שהשלב הוא "רציף". מאוד מוזר.
לא לגמרי ברור לי מה זה KRN בכלל. דיברתי על זה בזמנו עם בית ההשקעות אבל אני לא זוכרת מה הם אמרו לי לגבי זה...
ניחוש שהכוונה ל Keren, קרי מכירה של קרן נאמנות (שזה לא ברציף אלא בסוף היום לפי אופן הפעולה הנ״ל).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עכשיו ברור למה גיגול של KRN לא מחזיר כמעט כלום!
קיצור של Keren... גדול.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
Y עלות רכישת תעודות סל איריות/אירופאיות שוק ההון 1
א עלות הריסה ובניה משוערת נדל"ן 16
B עלות השקעות בארץ צרכנות פיננסית 10
Z חישוב עלות הקניה של שכבה בנייר לא ישראלי בבנק. שוק ההון 56
F עלות העברת תיק מאקסלנס לברוקר אחר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
מ עלות של אכ"ע - מעבר לתשלום עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
algo.il פנסיה דרך IRA שווה את פערי עלות הביטוח בקרן פנסיה מנוהלת להפקדות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ש עלות שערורייתית לביטוח ריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 81
Williamsburg מה ההבדל בין "עלות משוקללת" לבין "עלות FIFO"? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ש הבדל עלות בין קרן נאמנות לתעודת סל על אותו מכשיר שוק ההון 2
נ עלות ביטוח נכות בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
J עלות לימודים באייבי ליג התפתחות אישית 2
י עלות תיק מנוהל צרכנות פיננסית 8
כ עלות ערבות דיגיטלית צרכנות פיננסית 0
A חישוב עלות השתתפות בהקמת מעלית נדל"ן 23
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
ש איך לחשב עלות בשכירות לדירה עקב עליית מדד נדל"ן 14
A עלות תוספת בניה נדל"ן 3
A עלות הוצאת היתר בניה נדל"ן 0
פ השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
M עלות הסכם ממון לאיש הסולידי צרכנות פיננסית 19
ה כרטיס אשראי - עלות מט׳׳ח קרובה ל 0 פוסטים מאיכות נמוכה 9
S איך להעריך עלות הנכס לפני מכירה נדל"ן 7
Michel עלות דיור מוגן פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 55
K פער בין עלות אופציות למחירי מימוש שונים לא הגיוני שוק ההון 0
קפיטליסט מרושע עלות חיית מחמד צרכנות פיננסית 41
C האם יש דרך לקנות בלאקרוק iShares מבלי לשלם עלות חודשית קבועה שוק ההון 3
Michel שינוי מסלול ביטוח אובדן כושר עקב עלות גבוהה מאוד ככל שמתבגרים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
פנטום עלות רואה חשבון על דיווח שנתי למס הכנסה מיסים 14
מ עלות ביטוח פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י מחיר עלות נמחק לאחר ניוד תיק השקעות מיסים 3
navv עלות שירותי ליווי לפינוי בינוי נדל"ן 1
הדבורה מיה עלות מניה עם מכירת אופציות שוק ההון 2
K התקנת אינטרנט דרך הסיבים - עלות סלילה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Fitch עלות חידוש דרכון ביומטרי אחרי 5 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 63
א חישוב עלות מעסיק ואופטימיזצית מס מיסים 5
stamEhad טווח מחירים עבור עלות דוח שנתי לשכיר אצל רו"ח מיסים 9
E חישוב עלות רכישת מניות זרות בשקלים ומיסוי מיסים 11
D מע״מ על עלות שילוח לארץ מיסים 51
deussex המלצה למצלמות אבטחה לבית עלות טובה מול תועלת (זוג/שלוש מצלמות + מנגנון מקליט) אוף טופיק 19
I עלות ביטוח נכות בפנסייה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
G מה ההבדל בין שער עלות מתואם לנומינלי? שוק ההון 13
N למישהו יצא להוציא דרכון רומני? עלות vs כדאיות אוף טופיק 10
E עלות הסכם ממון אוף טופיק 21
M איך מחשבים "עלות רכישה" לצורך מס שבח לבית שנבנה ב "בנה ביתך" לפני 35 שנה? נדל"ן 9
S עלות ביטוחים לפנסיה צרכנות פיננסית 1
ג האם ניתן לקחת משכנאת על סכום של מגרש + עלות בניית בית? נדל"ן 5
D איך מחשבים עלות קרן נאמנות? שוק ההון 13
ת 1,500 שקל בכל שבוע סל קניות, חריג ? מהי עלות הסל השבועי שלכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41

נושאים דומים

Back
למעלה