• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עלות תיק מנוהל

ישראלי מצוי

משתמש רגיל
דירוג
181
אני מחפש מידע ולא כל כך מוצא, כמה עולה עמלה בתיק מנוהל בבית השקעות בארץ? האם יש למישהו ? האם הוא מרוצה מהשירות?

אני מחפש מידע ולא כל כך מוצא, כמה עולה עמלה בתיק מנוהל בבית השקעות בארץ? האם יש למישהו ? האם הוא מרוצה מהשירות?
היה לנו בעבר וסגרנו. רק אציין שישנה עלות סמויה די משמעותית - מנהלי התיק ירעשו קרנות שמנפיק אותו בית השקעות. אצלנו אני זוכר שנרכשה קרן עם דמי ניהול של מעל אחוז.

לדעתי מוצר נחות.

היה לנו בעבר וסגרנו. רק אציין שישנה עלות סמויה די משמעותית - מנהלי התיק ירעשו קרנות שמנפיק אותו בית השקעות. אצלנו אני זוכר שנרכשה קרן עם דמי ניהול של מעל אחוז.

לדעתי מוצר נחות.
אירוע דומה היה למה עזבתי את היעוץ השקעות בבנק - הציע לי מחקה נסדאק עם עמלה של אחוז שאלתי למה זה עדיף על מחקה עם שליש עמלה והוא לא ידע לענות לי.

כמו שציינו בצדק, דמי ניהול פורמליים של תיק מנוהל, הם רק חלק מהעלות האמיתית, ודווקא החלק הפחות "בעייתי".

דמי ניהול פורמליים לפחות גלויים לך.

לא גלויים לך דמי ניהול פנימיים של מכשירים פיננסיים שמנהל התיק ירכוש עבורך. אתה לא יודע מראש כמה קניות/מכירות היועץ יבצע עבורך. וכל פעולה כזאת תעלה לך כסף. אתה גם לא תדע מראש את "הנזק המיסוי" שייגרם לך מפעולות של היועץ. "השוק יורד - מוכרים! השוק עולה - מחליפים! מנייה חמה - קונים! מנייה קרה - מוכרים". כל המשחקים האלה של "קנה-מכור" מובילים לחבויות מס שלא נלקחות בחשבון.

אירוע דומה היה למה עזבתי את היעוץ השקעות בבנק - הציע לי מחקה נסדאק עם עמלה של אחוז שאלתי למה זה עדיף על מחקה עם שליש עמלה והוא לא ידע לענות לי.
אפשר להקשיב ליועץ ולהחליט לבד אם ללכת על ההמלצה ואיזה נייר לקנות.

אפשר להקשיב ליועץ ולהחליט לבד אם ללכת על ההמלצה ואיזה נייר לקנות.
לא מדובר בפגישה עם יועץ השקעות אלא בניהול תיק השקעות.

אתה נדרש לתת ייפוי כח לבית השקעות והוא יבצע השקעות, בכסף שלך, לפי שיקול דעתו הבלעדי.

דמי הניהול הרשמיים הם בין 0.5% ל1% בתלות בסכומים.
בנוסף יש דמי ניהול לא רשמיים רבים בדמות:
1. חביצת תיק: כלומר קנייה ומכירה תכופה של ני"ע מרובים מה שגורר עמלות קנייה ומכירה מרובות.
2. כתוצאה מ1: הרבה אירועי מס.
3. קניית מוצרים שמאד רווחיים לברוקר אבל הרבה פחות לך כמו השקעות אלטרנטיביות או אג"ח זר בצורה ישירה.
4. התיק מנוהל אבל בצורה קבוצתית להרבה אנשים ביחד, זה לא באמת מוצר קאסטום אליך ככה שיהיו פה בהכרח חוסר אופטימיזציות, לפעמים בצורה קיצונית ביותר.
5. תיק סאב-אופטימלי כדי לסבך אותו שלא לצורך (כי אם הוא פשוט אז בשביל מה אתה צריך מנהל תיקים?).
6. לפעמים קניית קרנות נאמנות של אותו הברוקר, אין פה דמי ניהול כפולים אבל לפעמים הדמי ניהול של הקרן עצמה עוד יותר גבוהים ממה שסיכמת איתם ישירות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י מחיר עלות נמחק לאחר ניוד תיק השקעות מיסים 3
E עלות ניהול תיק עצמאי שוק ההון 3
מ עלות העברת תיק השקעות שוק ההון 35
ד העברת נתוני עלות מקורית של ניירות ערך בהעברת תיק מארה"ב לישראל צרכנות פיננסית 0
Williamsburg מה ההבדל בין "עלות משוקללת" לבין "עלות FIFO"? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ש הבדל עלות בין קרן נאמנות לתעודת סל על אותו מכשיר שוק ההון 2
נ עלות ביטוח נכות בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
J עלות לימודים באייבי ליג התפתחות אישית 2
כלב עלות ערבות דיגיטלית צרכנות פיננסית 0
A חישוב עלות השתתפות בהקמת מעלית נדל"ן 23
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
ש איך לחשב עלות בשכירות לדירה עקב עליית מדד נדל"ן 14
A עלות תוספת בניה נדל"ן 3
A עלות הוצאת היתר בניה נדל"ן 0
פחדן השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
M עלות הסכם ממון לאיש הסולידי צרכנות פיננסית 19
ה כרטיס אשראי - עלות מט׳׳ח קרובה ל 0 פוסטים מאיכות נמוכה 9
S איך להעריך עלות הנכס לפני מכירה נדל"ן 7
Michel עלות דיור מוגן פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 55
K פער בין עלות אופציות למחירי מימוש שונים לא הגיוני שוק ההון 0
קפיטליסט מרושע עלות חיית מחמד צרכנות פיננסית 41
C האם יש דרך לקנות בלאקרוק iShares מבלי לשלם עלות חודשית קבועה שוק ההון 3
Michel שינוי מסלול ביטוח אובדן כושר עקב עלות גבוהה מאוד ככל שמתבגרים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
פנטום עלות רואה חשבון על דיווח שנתי למס הכנסה מיסים 14
מ עלות ביטוח פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
navv עלות שירותי ליווי לפינוי בינוי נדל"ן 1
הדבורה מיה עלות מניה עם מכירת אופציות שוק ההון 2
K התקנת אינטרנט דרך הסיבים - עלות סלילה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Fitch עלות חידוש דרכון ביומטרי אחרי 5 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 63
א חישוב עלות מעסיק ואופטימיזצית מס מיסים 5
stamEhad טווח מחירים עבור עלות דוח שנתי לשכיר אצל רו"ח מיסים 9
E חישוב עלות רכישת מניות זרות בשקלים ומיסוי מיסים 11
T מע״מ על עלות שילוח לארץ מיסים 51
deussex המלצה למצלמות אבטחה לבית עלות טובה מול תועלת (זוג/שלוש מצלמות + מנגנון מקליט) אוף טופיק 19
I עלות ביטוח נכות בפנסייה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
G מה ההבדל בין שער עלות מתואם לנומינלי? שוק ההון 13
N למישהו יצא להוציא דרכון רומני? עלות vs כדאיות אוף טופיק 10
E עלות הסכם ממון אוף טופיק 21
M איך מחשבים "עלות רכישה" לצורך מס שבח לבית שנבנה ב "בנה ביתך" לפני 35 שנה? נדל"ן 9
S עלות ביטוחים לפנסיה צרכנות פיננסית 1
ג האם ניתן לקחת משכנאת על סכום של מגרש + עלות בניית בית? נדל"ן 5
D איך מחשבים עלות קרן נאמנות? שוק ההון 13
ת 1,500 שקל בכל שבוע סל קניות, חריג ? מהי עלות הסל השבועי שלכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
י עלות מסלול עתיר שארים בקרן פנסיה צרכנות פיננסית 0
S עלות כיסוי ביטוחי קרן פנסיה - גבר לעומת אישה צרכנות פיננסית 2
O עלות המרת מטבע IRA, בנק מול בית השקעות שוק ההון 6
Z מה עלות העברת שקלים מבנקים ישראליים לIBKR? שוק ההון 6
avi90 עלות ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה מקיפה צרכנות פיננסית 15
Y איפה מומלץ לקנות זהב או כסף פיזי לאחסון? מה עלות תהליך הקניה? שוק ההון 6
י רכב 7 מקומות - שאלת עלות/תועלת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18

נושאים דומים

Back
למעלה