• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עלות חיית מחמד

קפיטליסט מרושע

משתמש רגיל
דירוג
963
לאחרונה אנחנו חושבים על לאמץ כלב, או מכרסם כלשהו (או שניהם). בעיקר בשביל הילדים, אבל דווקא לא הייתי רוצה להכנס לשיקולים של בעד ונגד.
מה שכן, הייתי מאוד שמח לדעת מה העלויות של חיית מחמד.
אוכל - אני יכול לחשב, זה לא נשמע מסובך (או יקר) מידי.
אבל מה עם ביטוח? זה הגיוני בכלל לבטח? כמה זה עולה?
ניתוחים, חיסונים, מחלות?
בואו נצא מנקודת הנחה שנקנה כלב צעיר (שנה ומטה) מצער בעלי חיים, שיזכה לחיים ארוכים. איך זה נראה לאורך זמן?
ומה לגבי מכרסם (אוגר \ ארנב)? הבנתי שתוחלת החיים שלהם קצרה יותר, וגם אני מניח שפחות עושים ניתוחים מצילי חיים במכרסמים, למרות שאולי אני טועה?
אשמח לטיפים מאלה מכם שמנוסים, תודה!

אחרי הסיפורים על פיצויים ב800 אלף ש"ח לנפגעי חיות מחמד (https://www.ynet.co.il/economy/article/rkm66sva3), אני כן חושב שביטוח מפני הנזקים של הכלב לצד ג' זה חשוב (אם יש כזה). רב העלות היא כנראה הזמן של לקחת אותו ולהוציא אותו (כי לילדים אין אחריות או יכולת להתמיד וכנראה שלנטוש את הכלב כי "נמאס ממנו" זה מעשה מאוד לא מוסרי). כלב צעיר עלול להרוס דברים בבית שזה גם שיקול (נניח אכל את הספות), יש טכנית חינוך ואילוף לזה, אבל זה גם עולה כסף. מצער בעלי חיים עלולים גם לקבל כל מיני כלבים בעייתים (למשל, נוהמים ונובחים על כל דבר/באמצע הלילה וכדומה), מצד שני כנראה תקבל כלב מחוסן אם תבקש. לכלב גם עשויים להיות טיפולים רפואיים יקרים מאוד (למשל, אם הוא חלה בסרטן. כמובן, אפשר לתת לו למות ללא טיפול/המתת חסד שזה לדעתי גם לא מוסרי במיוחד).

אוגר חד משמעית עולה פחות מכלב. הוא נמצא כל היום כלוא בכלוב ולא דורש יותר מדי זמן. מצד שני יש נסורת להחליף וזה סתם מגעיל (הוא גם עלול בזמן הזה לברוח בבית ולהיעלם). ארנב זה די איום ונורא מבחינת הריח שעלול להיווצר ממה שאני מבין. בכללי, אני חושב שככל שהחיה יותר גדולה היא יותר יקרה (חוץ אולי מדגים) באופן כללי.

* ג"נ: אין לי חיות מחמד משום סוג. זה ממה שאני מכיר מאנשים שמחזיקים כלבים. אישית, לא סובל כלבים (או בעלי חיים) משום סוג וצורה.

אחרי הסיפורים על פיצויים ב800 אלף ש"ח לנפגעי חיות מחמד (https://www.ynet.co.il/economy/article/rkm66sva3), אני כן חושב שביטוח מפני הנזקים של הכלב לצד ג' זה חשוב (אם יש כזה). רב העלות היא כנראה הזמן של לקחת אותו ולהוציא אותו (כי לילדים אין אחריות או יכולת להתמיד וכנראה שלנטוש את הכלב כי "נמאס ממנו" זה מעשה מאוד לא מוסרי). כלב צעיר עלול להרוס דברים בבית שזה גם שיקול (נניח אכל את הספות), יש טכנית חינוך ואילוף לזה, אבל זה גם עולה כסף. מצער בעלי חיים עלולים גם לקבל כל מיני כלבים בעייתים (למשל, נוהמים ונובחים על כל דבר/באמצע הלילה וכדומה), מצד שני כנראה תקבל כלב מחוסן אם תבקש. לכלב גם עשויים להיות טיפולים רפואיים יקרים מאוד (למשל, אם הוא חלה בסרטן. כמובן, אפשר לתת לו למות ללא טיפול/המתת חסד שזה לדעתי גם לא מוסרי במיוחד).

אוגר חד משמעית עולה פחות מכלב. הוא נמצא כל היום כלוא בכלוב ולא דורש יותר מדי זמן. מצד שני יש נסורת להחליף וזה סתם מגעיל (הוא גם עלול בזמן הזה לברוח בבית ולהיעלם). ארנב זה די איום ונורא מבחינת הריח שעלול להיווצר ממה שאני מבין. בכללי, אני חושב שככל שהחיה יותר גדולה היא יותר יקרה (חוץ אולי מדגים) באופן כללי.

* ג"נ: אין לי חיות מחמד משום סוג. זה ממה שאני מכיר מאנשים שמחזיקים כלבים. אישית, לא סובל כלבים (או בעלי חיים) משום סוג וצורה.
יש לי הרגשה שדי מיותר לתת תגובה כשאתה באמת לא יודע הרבה על הנושא:)
קשה לחשב עלות. יש את עלות האוכל, שהיא פונקציה של גודל הכלב, ויש טיפולים וחיסונים שוטפים (תלוי באזור ובוטרינר וכו', אתה יכול לחשב בערך 700 שח לשנה).
ההמשך תלוי בך. יש אנשים שיעשו הכל אם יקרה משהו רפואי לכלב שלהם, ויש אנשים שיעשו פחות. ביטוח בחברות הביטוח השונות עולה כ 1000 שח לשנה. יש בפורום דעות חלוקות על הכדאיות שלו.
כל מה שנכתב על ידי מי שציטטתי הוא פחות משמעותי כי חצי מהדברים לא מדויקים עד לא נכונים.
אוגר בוודאות עולה הרבה פחות...

אולי באמת הייתי צריך לציין שזמן הוא לא שיקול, כי אני מתכנן לאמץ את חיית המחמד (תהיה אשר תהיה) רק אחרי שאפרוש לחלוטין מעבודה.
אין לי ספק שילדים, בטח בגילאים של הילדים שלי, לא יתמידו בטיפול לאורך זמן, כך שזאת הנחת יסוד שלי.

אולי באמת הייתי צריך לציין שזמן הוא לא שיקול, כי אני מתכנן לאמץ את חיית המחמד (תהיה אשר תהיה) רק אחרי שאפרוש לחלוטין מעבודה.
אין לי ספק שילדים, בטח בגילאים של הילדים שלי, לא יתמידו בטיפול לאורך זמן, כך שזאת הנחת יסוד שלי.
שים לב שחיית מחמד מגבילה אותך, למשל אם אחרי הפרישה אתה רוצה לצאת לטיול בעולם.

שים לב שחיית מחמד מגבילה אותך, למשל אם אחרי הפרישה אתה רוצה לצאת לטיול בעולם.
זה נכון מאוד. מצד שני יש לי שלושה ילדים שמגבילים אותי עוד יותר :lol:
אבל אכן שיקול. אני מאמין שנצליח להסתדר עם המשפחה שתשמור עליה.

יש הוצאות צפויות ולא צפויות.
למשל הייתה לי כלבה, גולדן רטריוור שהגיעה לגיל 16. לא הוצאנו עליה שקל "אקסטרה" אצל הווטרינר. מנגד, הייתה לנו כלבה נוספת, שסבלה כרונית משיניים. אחרי 6 שנים גילו שהיא אלרגית לרוק של עצמה ועקרנו לה את כל השיניים. הוצאנו סכומי עתק בטיפול בה. גם בסביבות גיל 8 עברה פריצת דיסק. טיפלנו בה, וזה עלה הון. צריך להיות מוכן להתחייבות הזו.
כלב זה ילד לכל דבר וצריך לטפל בו בהתאם 3>
שמח לקרוא שאתה מתכנן לאמץ ולא לקנות. מצווה גדולה.

תראה, אני לא יודע איך זה יהיה אצלך. כלב או כל חיית מחמד אחרת זה דבר שנכנס ללב. בדיוק כמו ילד. ולכן אכן, לא פשוט להשאיר אותו כשנוסעים, בעיקר לטווחי זמן ארוכים (אני לא מדבר על שבועיים במשפחה או בפנסיון). וכן, אתה צריך זמן. לא משנה מה הילדים אומרים, כל מה שהם אומרים הוא לא רלבנטי. אבל, וזו דעתי האישית וגם המקצועית, כלב משנה את האוירה בבית, לטובה. בהחלט ממליץ, עם ילדים קטנים או גדולים.

אנחנו החזקנו כלב גדול בבית במשך שלוש עשרה שנים ובחשבון כולל עלה לנו בסביבות 800 ש''ח לחודש

יש בתיק ההשקעות שלי סעיף ספציפי לגבי טיפולים רפואיים לחיות המחמד שלי. פחות מתאים לי לשלם כסף לביטוח לבעלי חיים כי הסכומים פה הם קטנים יחסית למה שאתה מבטח כנגדו בביטוח חיים או רכב. אז במקום לשלם לביטוח אני משלם לעצמי ומפקיד את הכסף בתיק השקעות.
מכיון שכלבים יוצאים ועלולים להפצע, אולי זה שונה במקרה של כלבים (לי יש חתולים). עלות חודשים של 3 חתולים בשבילי היתה בממוצע 700 ש"ח לחודש ב 2023.

לאחרונה אנחנו חושבים על לאמץ כלב, או מכרסם כלשהו
בתור חובבת של כלבים, חתולים וגם מכרסמים, מבחינת הקשר הרגשי ההדדי אני מציעה כלב.
הייתי מאוד שמח לדעת מה העלויות של חיית מחמד.
כמו בכל שאר תחומי החיים -זה תלוי בכם.
אנחנו גידלנו כלבים שונים עד לפני 4 שנים, כשהאחרון נפטר בגיל 14, והבנו שגדול עלינו לצאת עם כלב קשור בחבל לטיולים.
חוץ מחיסוני כלבת שנתיים ואוכל פשוט, לא הוצאנו כלום. אבל כשהתפתחו אלרגיות וטיפולים מיוחדים ואוכל מיוחד, העלות זינקה.
בגדול, ככל שכלב הוא יותר מעורב - כך הוא יותר חסין מבעיות. לנו זה לא עבד עם הכלב האחרון שהתחיל לפתח בעיות בגיל 10.
ביטוח בחיים לא עשינו, אבל מי שרגיל לבטח כל אפשרות לקטסטרופה (גם אם סטטיסטית זניחה) בטח יעשה בשמחה.

אין לי שום בעיה לא לבטח, אם אני לא חושב שזאת קטסטרופה כלכלית. בגדול מעולם לא היה לי ביטוח על הרכב (תמיד היה יד 2). השאלה מה עלות של הטיפולים היחסית יקרים, ומה השכיחות שלהם?
אנשים כאן מדברים על 700-800 ש"ח לחודש, זה המון כסף. איך זה מתחלק על פני הסעיפים השונים? אני בספק אם אוכל מגיע ל- 200 ש"ח בחודש (אני טועה?), אז על מה השאר?

בגדול השכיחות באמת מאוד תלויה במזל.
אתה כן יכול לאזן את המזל לטובתך על ידי אימוץ כלב מעורב ולא קניית כלב גזעי (גזעיים נוטים לפגמים גנטיים).
לגבי תשלום חודשי, עבור כלב בינוני-גדול מוציאים בערך 200-300 שקלים בחודש (על אוכל בלבד), לפני עשר שנים. לא כולל אינפלצייה ועליית מחירים :)
גם יש המון סוגי אוכל, ככלל לא כל מה שיקר טוב. רצוי להסתכל מה הוא מכיל ולבחור את האוכל בעל אחוז הבשר הגבוהה ביותר. יש שקי אוכל עם 9% בשר והרבה דרעק ויש כאלה עם אחוזים גבוהים מאוד.

מעבר לעלות הכספית, אציין שגידול כלב בבית, לדעתי ומנסיוני, תורם המון אושר למשפחה ולילדים בפרט. םם מגדל ילדים להיות אחראים ומוסריים יותר. שזה שווה הרבה יותר מהסכום שתוציא עבור כלב.
השאלה אם אתה ערוך לאחריות ועושה רושם שכן בהתחשב לכך שאתה רוצה להביא אחד לאחר שתפרוש.

במידה ותהיו מעוניינים בחיה טובה יותר (חתול D: ), אנחנו מוציאים כ200 ש״ח בחודש
הייתי אומר שבשביל חתול זה אפילו על הצד הגבוה כשמדובר במזומן. אבל כן, זו חיה ממש זולה.
ויותר מכך, לא צריך להוריד אותו לטיולים וכד׳. הם גם נוחים כי אפשר להשאיר אותם לבד בדירה לילה-שניים והם יהיו בסדר בניגוד לכלב.
אבל מה עם ביטוח? זה הגיוני בכלל לבטח? כמה זה עולה?
ניתוחים, חיסונים, מחלות?
אני חושב שביטוחים לחיות זה אחד הדברים היותר מטומטמים שיש. עשיתי ביטוח לחתול לשנה אחת וכבר אחרי חודש התחרטתי בגלל שזה כל כך חסר תועלת.

על פניו, אתה מפסיד כסף כי ברור שהוצאות רפואיות על חיה - במיוחד צעירה - לא צריכות להגיע למאות שקלים בשנה.
אני מניח שהתרחיש היחיד בו אתה ״מרוויח״ זה אם לכלב פתאום צץ סרטן ואז אתה פשוט נותן לחברה לטפל בו.
אשמח לטיפים מאלה מכם שמנוסים, תודה!
אומר בתור אחד שהיו לו הרבה חיות, לדעתי השאלה האמיתית שצריכה להישאל היא כמה רחוק אתה תלך בשביל חיה. ממרומי גילי המופלג (30) אני עוד זוכר את הימים ההם לפני כל השינויים התרבותיים שעברנו בעשור האחרון - כל תרבות ה-Woke וכו׳. ובתקופה ההיא, אנשים לא התייחסו לחיות מחמד כאילו הן בני אדם או חלק אמיתי מהמשפחה. החיה היתה צעצוע חי שצריך לדאוג לו וזהו. ואם היא חולה במשהו קשה, אתה פשוט מרדים אותה. אנשים תמיד היו עצובים להרדים את החיות שלהם, אבל לכולם היה ברור שלא מוציאים עכשיו יותר מאיזה 2,000 שקל באופן חד-פעמי על החיה. בטח שלא אם זה משהו מתמשך...

אבל היום אנחנו חיים בעולם עם ערכים שונים. יש לך את כל הקרינג׳ הזה של דוג-פרנדלי במקומות ציבוריים ולפעמים האנשים האלה עוד מתווכחים עם שומרים בכניסה שיתנו להם להיכנס עם הכלב למקומות... (ראיתי כמה חולות נפש...)

אז כן, אני נגיד אף חיה לא מבטח יותר. אני יותר אולד-סקול בקטע הזה. החיה חשובה לי רגשית, אבל היא לא קרוב ללהיות במעמד של האחים/הורים/בת זוג. אבל אני לא שופט אותך אם אתה באמת חושב שכלב זה המשפחה שלך ואתה מוכן לפתוח את הארנק בהתאמה. פשוט רציתי להמחיש שיש פה גם פן אישי של כל אחד והתפיסות שלו.

לאחרונה אני שומעת ממכרים שיש להם בע"ח על כל מיני מקרים רפואיים דחופים שחייבו אשפוז של הכלב/חתול וכן צילומים, טיפולים ואף ניתוחים שונים שעולים אלפי שקלים.

אי אפשר לדעת מה יהיה המצב הרפואי של חיית המחמד בעתיד, וחס וחלילה אם היא תיפגע ממכונית או חיה אחרת ותזדקק לטיפול יקר.

לדעתי עדיף לבטח

מה שכן, הייתי מאוד שמח לדעת מה העלויות של חיית מחמד.
כשקראתי את זה עברה לי בראש תגובה של רוחנית מפרדס חנה ששואלת אותך בזעזוע איך אפשר לדבר על עלות של יצור חי,
ומאשימה אותך בזה שאתה קפיטליסט מרושע.

ואז שמתי לב לשם המשתמש :)

אנשים לא התייחסו לחיות מחמד כאילו הן בני אדם או חלק אמיתי מהמשפחה. החיה היתה צעצוע חי שצריך לדאוג לו וזהו. ואם היא חולה במשהו קשה, אתה פשוט מרדים אותה. אנשים תמיד היו עצובים להרדים את החיות שלהם, אבל לכולם היה ברור שלא מוציאים עכשיו יותר מאיזה 2,000 שקל באופן חד-פעמי על החיה. בטח שלא אם זה משהו מתמשך...
אני נוטה להסכים איתך, אם כי קשה לקרוא לזה "צעצוע חי". יותר בכיוון של בן לוויה.
הם גם נוחים כי אפשר להשאיר אותם לבד בדירה לילה-שניים והם יהיו בסדר בניגוד לכלב.
אני משתגעת מחתולי בית שמעולם לא יוצאים ממנו, יש לא מעט כאלה בדירות בערים. אם אתה יודע שזה מה שהולך להיות - לטובתו מציעה לוותר על אימוצו.

אני בספק אם אוכל מגיע ל- 200 ש"ח בחודש (אני טועה?)
שק גדול של אוכל איכותי יכול לעלות גם מעל 300 ש"ח, ובכלב בינוני / גדול מספיק לכחודש.
אם מסיבה כלשהי נדרש מזון רפואי, המחיר כמובן עולה.

אני משתגעת מחתולי בית שמעולם לא יוצאים ממנו, יש לא מעט כאלה בדירות בערים. אם אתה יודע שזה מה שהולך להיות - לטובתו מציעה לוותר על אימוצו.
אני לא מצטרף להצעה שלך.
לרוב האלטרנטיבה של אותו חתול היא להיות חתול רחוב או להיות מומת באחת העמותות לאחר שלא אומץ.
חתול היא חיה סתגלנית, והם נהנים גם בדירה שלא יוצאים ממנה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ עלות של אכ"ע - מעבר לתשלום עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
algo.il פנסיה דרך IRA שווה את פערי עלות הביטוח בקרן פנסיה מנוהלת להפקדות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ש עלות שערורייתית לביטוח ריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 81
Williamsburg מה ההבדל בין "עלות משוקללת" לבין "עלות FIFO"? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ש הבדל עלות בין קרן נאמנות לתעודת סל על אותו מכשיר שוק ההון 2
נ עלות ביטוח נכות בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
J עלות לימודים באייבי ליג התפתחות אישית 2
י עלות תיק מנוהל צרכנות פיננסית 8
כלב עלות ערבות דיגיטלית צרכנות פיננסית 0
A חישוב עלות השתתפות בהקמת מעלית נדל"ן 23
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
ש איך לחשב עלות בשכירות לדירה עקב עליית מדד נדל"ן 14
A עלות תוספת בניה נדל"ן 3
A עלות הוצאת היתר בניה נדל"ן 0
פחדן השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
M עלות הסכם ממון לאיש הסולידי צרכנות פיננסית 19
ה כרטיס אשראי - עלות מט׳׳ח קרובה ל 0 פוסטים מאיכות נמוכה 9
S איך להעריך עלות הנכס לפני מכירה נדל"ן 7
Michel עלות דיור מוגן פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 55
K פער בין עלות אופציות למחירי מימוש שונים לא הגיוני שוק ההון 0
C האם יש דרך לקנות בלאקרוק iShares מבלי לשלם עלות חודשית קבועה שוק ההון 3
Michel שינוי מסלול ביטוח אובדן כושר עקב עלות גבוהה מאוד ככל שמתבגרים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
פנטום עלות רואה חשבון על דיווח שנתי למס הכנסה מיסים 14
מ עלות ביטוח פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י מחיר עלות נמחק לאחר ניוד תיק השקעות מיסים 3
navv עלות שירותי ליווי לפינוי בינוי נדל"ן 1
הדבורה מיה עלות מניה עם מכירת אופציות שוק ההון 2
K התקנת אינטרנט דרך הסיבים - עלות סלילה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Fitch עלות חידוש דרכון ביומטרי אחרי 5 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 63
א חישוב עלות מעסיק ואופטימיזצית מס מיסים 5
stamEhad טווח מחירים עבור עלות דוח שנתי לשכיר אצל רו"ח מיסים 9
E חישוב עלות רכישת מניות זרות בשקלים ומיסוי מיסים 11
T מע״מ על עלות שילוח לארץ מיסים 51
deussex המלצה למצלמות אבטחה לבית עלות טובה מול תועלת (זוג/שלוש מצלמות + מנגנון מקליט) אוף טופיק 19
I עלות ביטוח נכות בפנסייה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
G מה ההבדל בין שער עלות מתואם לנומינלי? שוק ההון 13
N למישהו יצא להוציא דרכון רומני? עלות vs כדאיות אוף טופיק 10
E עלות הסכם ממון אוף טופיק 21
M איך מחשבים "עלות רכישה" לצורך מס שבח לבית שנבנה ב "בנה ביתך" לפני 35 שנה? נדל"ן 9
S עלות ביטוחים לפנסיה צרכנות פיננסית 1
ג האם ניתן לקחת משכנאת על סכום של מגרש + עלות בניית בית? נדל"ן 5
D איך מחשבים עלות קרן נאמנות? שוק ההון 13
ת 1,500 שקל בכל שבוע סל קניות, חריג ? מהי עלות הסל השבועי שלכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
י עלות מסלול עתיר שארים בקרן פנסיה צרכנות פיננסית 0
S עלות כיסוי ביטוחי קרן פנסיה - גבר לעומת אישה צרכנות פיננסית 2
O עלות המרת מטבע IRA, בנק מול בית השקעות שוק ההון 6
Z מה עלות העברת שקלים מבנקים ישראליים לIBKR? שוק ההון 6
avi90 עלות ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה מקיפה צרכנות פיננסית 15
E עלות ניהול תיק עצמאי שוק ההון 3
Y איפה מומלץ לקנות זהב או כסף פיזי לאחסון? מה עלות תהליך הקניה? שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה