פנטום
משתמש רשום
- דירוג
- 6
שלום לכולם, ראשית תודה רבה על הקריאה, הסבלנות והשיתוף של החבר'ה בפורום.
אני שכיר ומשקיע מתחיל דרך IB העולמית, אופי ההשקעה שלי הוא פסיבי עם עלות מינימלית והתעסקות מינימלית.
כמו כולם, אני פוגש לראשונה את רשות המיסים (עדיין לא ביקשו ממני לדווח אבל כנראה אצטרך לדווח על שנת 2023).
עדיין לא פתחתי תיק במס הכנסה, אבל כן הבאתי להם פיזית את טופס 5329ב חתום בתקווה שאוכל להינמע מדיווח שנתי.
את התיק ב-IB פתחתי בחודש שעבר (סוף מרץ) ורכשתי:
1. נ"ע של ETF צובר
2. 3 נ"ע של ETF מחלקים (ETF מאוגדים באמריקה), הדיבידנדים עדיין לא חולקו (הם יהיו דולרים בודדים).
התיק קטן (Net Liquidity על סך בערך 7,000 ש"ח). לא מכרתי עד כה כלום.
בנוסף, באותו זמן רכשתי מק"מ דרך חשבון השקעות בבנק בישראל (המק"מ נפדה במרץ 2024).
משיחה שעשיתי עם רואה חשבון אקראי, הוא אמר שאני אצטרך לעשות דיווח שנתי למס הכנסה על שנת 2023 ב-2024,
והעלות לדיווח השנתי היא 1,700 ש"ח כולל מע"מ, להלן התמחור:
1. 1,200 ש"ח עלות דיווח שנתי על רווחי הון ודיבידנדים מברוקר זר.
2. 500 ש"ח תוספת על העובדה שיש לי מק"מ דרך חשבון השקעות אחר מהברוקר הזר, ושגם אותו צריך להכניס לדיווח השנתי.
יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובה מהחבר'ה כאן שמבינים וחוו סיטואציה דומה:
1. האם המחיר הזה הגיוני?
2. אם המחיר הזה הגיוני, אני אצטרך לשלם אותו כל שנה כשאני אצטרך לדווח למס הכנסה?
3. אם אני אצטרך לשלם אותו כל שנה כשאני אצטרך לדווח למס הכנסה, זה נראה כמו מחיר הפסד לעומת ההשקעה שאני משקיע לא?
4. אם זה מחיר הפסד, מה אני יכול לעשות כדי להימנע ממנו בעתיד? עלתה לי המחשבה של למכור את התיק, לסגור את החשבון ב-IB, לאכול את הכובע ולשלם רק על דיווח של 2024 (לא אצטרך לשלם על השנים אחרי, כי אני רק שכיר ולא עצמאי).
לא הייתי מודע לעלויות האלה מראש,
וכרגע יש לי הרגשה שעשיתי טעות שהשקעתי דרך ברוקר זר ולא דרך ברוקר ישראלי .
אם וזאת טעות, אשמח לדעתכם לכיוון כיצד לתקן אותה (להימנע מעלות רו"ח שנתית גבוהה מאוד בעתיד),
אם וזאת לא טעות, אשמח לדעת למה.
תודה רבה על הקריאה וההתייחסות.
אני שכיר ומשקיע מתחיל דרך IB העולמית, אופי ההשקעה שלי הוא פסיבי עם עלות מינימלית והתעסקות מינימלית.
כמו כולם, אני פוגש לראשונה את רשות המיסים (עדיין לא ביקשו ממני לדווח אבל כנראה אצטרך לדווח על שנת 2023).
עדיין לא פתחתי תיק במס הכנסה, אבל כן הבאתי להם פיזית את טופס 5329ב חתום בתקווה שאוכל להינמע מדיווח שנתי.
את התיק ב-IB פתחתי בחודש שעבר (סוף מרץ) ורכשתי:
1. נ"ע של ETF צובר
2. 3 נ"ע של ETF מחלקים (ETF מאוגדים באמריקה), הדיבידנדים עדיין לא חולקו (הם יהיו דולרים בודדים).
התיק קטן (Net Liquidity על סך בערך 7,000 ש"ח). לא מכרתי עד כה כלום.
בנוסף, באותו זמן רכשתי מק"מ דרך חשבון השקעות בבנק בישראל (המק"מ נפדה במרץ 2024).
משיחה שעשיתי עם רואה חשבון אקראי, הוא אמר שאני אצטרך לעשות דיווח שנתי למס הכנסה על שנת 2023 ב-2024,
והעלות לדיווח השנתי היא 1,700 ש"ח כולל מע"מ, להלן התמחור:
1. 1,200 ש"ח עלות דיווח שנתי על רווחי הון ודיבידנדים מברוקר זר.
2. 500 ש"ח תוספת על העובדה שיש לי מק"מ דרך חשבון השקעות אחר מהברוקר הזר, ושגם אותו צריך להכניס לדיווח השנתי.
יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובה מהחבר'ה כאן שמבינים וחוו סיטואציה דומה:
1. האם המחיר הזה הגיוני?
2. אם המחיר הזה הגיוני, אני אצטרך לשלם אותו כל שנה כשאני אצטרך לדווח למס הכנסה?
3. אם אני אצטרך לשלם אותו כל שנה כשאני אצטרך לדווח למס הכנסה, זה נראה כמו מחיר הפסד לעומת ההשקעה שאני משקיע לא?
4. אם זה מחיר הפסד, מה אני יכול לעשות כדי להימנע ממנו בעתיד? עלתה לי המחשבה של למכור את התיק, לסגור את החשבון ב-IB, לאכול את הכובע ולשלם רק על דיווח של 2024 (לא אצטרך לשלם על השנים אחרי, כי אני רק שכיר ולא עצמאי).
לא הייתי מודע לעלויות האלה מראש,
וכרגע יש לי הרגשה שעשיתי טעות שהשקעתי דרך ברוקר זר ולא דרך ברוקר ישראלי .
אם וזאת טעות, אשמח לדעתכם לכיוון כיצד לתקן אותה (להימנע מעלות רו"ח שנתית גבוהה מאוד בעתיד),
אם וזאת לא טעות, אשמח לדעת למה.
תודה רבה על הקריאה וההתייחסות.
נערך לאחרונה ב: