זה דו כיווני. אני מניח שגם בצד השני סופרים אצבעות בכנסת ורואים שיש בערך שני שליש נגד מדינה פלשתינית.
אבל נניח אתה צודק וגם במצב הדמיוני שישראל תציע שתי מדינות, הפלשתינים יסרבו (ואני מניח שנכון להיום אתה צודק) - מה אז המטרה של ישראל? איזה מפלגה בין סמוטריץ למרצ אומרת באופן ברור מה פתרון הקבע אליו ישראל צריכה לשאוף?
הסימטריה שאתה מנסה להציג לא נכונה. לא זכור לי שרוב האצבעות בכנסת כיום רוצות לפלוש לעזה או לבנון, ועדיין הישויות האלו עושות הכל להתחמש בכדי להילחם בנו, תוך ניצול טוטלי והכפפה של האוכלוסיה המקומית לנושא. המצב של האוכלוסיה האזרחית בעזה ובלבנון בכי רע, ולא בגללנו.
גם בירדן ומצרים, מדינות השלום, יש תעמולה ארסית נגד ישראל בכל שכבות האוכלוסיה, העיסוק האובססיבי שלהם בישראל מדהים. לא זכור לי שיש תעמולה כזו בישראל נגד ירדן ומצרים.
להערכתי, הפתרון שרוב הציבור יסכים אליו הוא פינוי מלא של עזה (בוצע) ופינוי הרוב הגדול של השטח ביו"ש , עם סידורי בטחון לישראל, ועם אפשרות לחילופי שטחים.
לפי העיתונות , אולמרט וגם ברק הציעו משהו דומה , וקיבלו תשובה שלילית. כמובן שאי אפשר לסמוך על העיתונות, אבל לא ראיתי הכחשה מהצד הפלסטיני. כרגע , אין הגיון פוליטי לקדם פתרון כזה. אם יהיה לחץ בינלאומי או אחר, נציע שוב פתרון. הם יפקקשו שוב, וחוזר חלילה. האינטרס שלנו בזמן הזה, הוא להתחזק יחסית אליהם ככל הניתן.
כמו שכתבתי קודם, הם לא באמת רוצים עצמאות. הם צריכים את ישראל (גם במדינות ערב) כאויב דמוני שיוכלו להסית (ולהסיט) נגדו. אחרת יצטרכו לעבוד באמת לטובת האוכלוסיה שלהם (תוך השוואה בלתי פוסקת לישראל).