• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

סקר: המפלגה של הסולידים - בחירות לכנסת ישראל 2015

• פותח הנושא פותח הנושא Rio
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

למי אתם מצביעים?

• הליכוד (בנימין נתניהו)

הצבעות: 22 15.4%
  • המחנה הציוני (יצחק הרצוג וציפי לבני)

• הבית היהודי (נפתלי בנט)

הצבעות: 14 9.8%
  • הרשימה המשותפת (מפלגות ערביות)

הצבעות: 1 0.7%
  • יהדות התורה (עקב ליצמן)

הצבעות: 3 2.1%
  • ש”ס (אריה דרעי)

הצבעות: 1 0.7%
  • יש עתיד (יאיר לפיד)

• ישראל ביתנו (אביגדור ליברמן)

הצבעות: 0 0.0%
  • כולנו (משה כחלון)

הצבעות: 10 7.0%
  • מרצ (זהבה)

הצבעות: 17 11.9%
  • עלה ירוק

הצבעות: 13 9.1%
  • מפלגה אחרת

הצבעות: 4 2.8%
  • לא מצביע/ה

הצבעות: 14 9.8%

• סך הכל מצביעים
    143

Rio

משתמש רגיל
דירוג
193
אחרי הרבה דיונים עם חברים "סולידים" קפיטליסטים(התמונת פרופיל זה הומוריסטי בלבד) על איזו מפלגה תאפשר לנו לשמר ואף לשפר את אורך חיינו (ולהגיע לפרישה מוקדמת), נשמח לשמוע מה הקהילה שלנו חושבת ואולי על הדרך נסייע לכמה מתלבטים עם הנימוקים.

כמובן שיש עוד מעבר למצע הכלכלי-חברתי אבל ממליץ שנמקד את הדיון כאן סביב הנושא הזה מאחר ודת-חילוני ובטחוני-מדיני פחות קשורים לאורח חיים הסולידי(אם לא מחשיבים טיעונים כמו התנחלויות-יוקר נדל"ן) וגם מכיוון שזה נושא רגיש יותר שעלול להסיט את הדיון ממטרתו העיקרית.

מי שככה לא בטוח ורוצה ייעוץ מהיר בסקר אינטרקטיבי פשוט לשימוש לחצו על הלינק הבא:
http://www.mako.co.il/news-israel-elections/elections-2015-vote

אני מהמתלבטים עדיין אבל אני בטוח לא אבחר במפלגה דתית או ערבית נטו בגלל העבודה שאני לא מרגיש שהם מייצגות אותי כלל. חוץ מזה הכל פתוח ואשמח לגבש דעה בעזרת הנימוקים שלכם.

נגמרו האופציות?
"עלה ירוק" כי הליגליזציה בקולורדו מצביעה על שחרור תקציבים, גביית מיסים על הסחר ומי שמוכר היום דרייק ומעלים מס - יש אפיק נקי, בטוח ומדווח.
וכו' וכו'
רשימת המפלגות לכנסת ה-20

• אהבתי
Reactions: Tal
לקרוא!!!
בוא נסביר מה העקרונות הכלכלים של כול מפלגה:
1. מרץ- לעלות מס על חברות ועשירים, דבר שגם יבריח את האוכלוסיה העשירה וגם חברות עולמיות, יגדיל את האבטלה ויוריד את הפריון. כתוצאה מהאמור כנראה שההכנסה של המדינה מהעיניין לא תעלה. + מחזקים ועדי עובדים ומונופולים.
כולנו- מס על רווחי הון, מס ירושה, כנראה גם מס על נדלן גבוהה יותר.
ליכוד- להשאיר את המצב ככה, ואולי קצת רפורמות בדיור, חותרים לשבירת מונופולים (כמו כולנו)
המחנה הציוני- יבריחו כסף כמו מרץ, יןרידו פיריון, יפגעו בכלכלה.
הבית היהודי, בנט- הפוך מהשמאל, קפיטליזם, עידוד תחרות, מציאת חורים שחורים במס ומשיכה משם, הורדת מס חברות להוריד אבטלה ולעלות פריון ושכר מינימום. שבירת מונופולים, עידוד עלייה מהתפוצות העשירות ויהודים עשירים מצרפת. מגדיל את ההכנסות ממיסוי למדינה ומכניס עוד כסף למשק.

אני מצביע בנט, רק בגלל המצע הכלכלי, שמעתי אותו כמה פעמים, הבחור מבין כלכלה לעומק.
מבחינה דתית לא כזה משנה לי.
מבחינה מדינית- אין סיבה לתת לאויב שטח אסטרטגי שיקשה על ההישרדות שלנו כאן.
אני מאמין שדווקא דרך הורדת מס אפשר להכניס יותר כסף. העלאת שכר המינימום מגדיל צריכה, עובדים שמרוויחים יותר משלמים יותר מס עקיף וישיר. אלה המשמעויות של הרמת השכר מינימום.

עבודה. אידאולוגית מרץ, אבל מבחינתי עבודה היא הצבעת ה"רק לא ביבי" הטובה ביותר.
ביבי הוא פשוט אסון בכל קנה מידה, וכל הצבעה למפלגתו או למפלגה שתשב איתו בקואליציה מבחינתי היא הצבעה גרועה ביותר.
ואי אפשר להפריד מצע מדיני מכלכלי. שלום טוב לכלכלה לאין שיעור יותר מכל מדיניות מיסוי כזו או אחרת.

עבודה. אידאולוגית מרץ, אבל מבחינתי עבודה היא הצבעת ה"רק לא ביבי" הטובה ביותר.
תקן אם אני טועה, אבל הרצוג אמר שהוא לא שולל ישיבה עם ביבי (בניגוד למרצ). אז למה אתה מצביע לו אם יש סיכוי שתקבל את ביבי בחזרה ?

אני מצביע עלה ירוק.

האלגוריתם מאד פשוט, האם אתם מרוצים מהמצב הקיים? אם כן הצביעו לליכוד ולביבי.
אם לא תשאלו את עצמכם מה אתם רוצים שיקרה עם הכסף שלכם?
האם אתם רוצים לשלם עוד הרבה מיסים ובתמורה אולי לקבל שירות ציבורי יותר טוב? אם כן הצביעו למחנה הציוני או למרץ (לחובבי סיכון בינוני).
האם אתם מעוניינים להעביר יותר כספים לישיבות? הצביעו ש"ס או אגודה
האם אתם מעוניינים להעביר את כספכם לעידוד ההתיישבות ביו"ש? הצביעו לאחינו בבית היהודי
האם אתם מעוניינים לתת את כספכם לטייקונים ובראשם נוני מוזס? הצביעו ליאיר לפיד
האם אתם מעוניינים להעביר אותו לחברי כנסת מושחתים? הצביעו לליברמן
כחלון הוא נעלם מבחינתי מכיוון שיש לו מפלגה חדשה שעדיין לא הייתה בקואליציה, מומלץ לחובבי סיכון גבוה.

זה נורא לומר אבל אני חושבת שאני אעדיף את מצב הקיים...
לא בגלל פרסונה כזו או אחרת (אני סודת מרוב הדמויות במגרש הפוליטי כיום) אלא בגלל חשש מ"שינוי כללי המשחק"..
לפחות במצב הקיים ניתן לבנות תכנית כלכלית לטווח ארוך שלא תפגע מהעלאת מס רווחי הון ושאר חוקים שנחקקו במהירות מתוך רצון להשיג זמן מסך לח"כ ולא מתוך הבנה כלכלית אמיתית...

אולי אצביע עלה ירוק :) בשביל הנפש...

בבחירות הקודמות הצבעתי "עלה ירוק הרשימה הליברלית" כי היו שם חבר'ה ליברלים עם תוכנית כלכלית ראויה שמדברת על הורדת מסים והקטנת ההוצאה הציבורית.
העבודה אומרים במפורש שצריך להגדיל את ההוצאה הציבורית, חלק מדברים על 20 מיליארד ושלי יחימוביץ' נסחפה עם 140 מיליארד. מה שבטוח זה שהם לא ישלמו את הכסף הזה מכיסם הפרטי אלא דרך הגדלת החוב הציבורי והגדלת מסים ישירים ובמיוחד מס רווחי הון (ואז יגלו שהגבייה ירדה ויעלו עוד יותר מסים).
לבחור פוצי בגלל ש"רק לא ביבי" זה כמו ללכת למסעדה ולבקש "רק לא שניצל" ואז לקבל רגל קרושה עם רוטב אדום.
השיקול שלי הוא פשוט: כל מנדט שיהיה לליכוד מתחת ל-61, זה עוד כסף שיצטרך לעבור למישהו כדי שיצטרף לקואליציה. אז עדיף כבר שהליכוד יקבלו כמה שיותר מנדטים.

בוחר יש עתיד, כי רואה בהם הרע במיעוטו.
בחירות מיותרות לדעתי. לא מבין מה ביבי השיג או רוצה להשיג בפירוק הממשלה.

עידוד עלייה מהתפוצות העשירות ויהודים עשירים מצרפת
אוף-טופיק, יהדות צרפת (העשירה) תרמה לא מעט ליוקר מחירי הדיור בארץ.
העליה מצרפת, אם תגיע, תהייה ברובה 'עמך' שבורחים מאנטישמיות אבל ישבו שם שנים על 'סיר הבשר' ובצר להם יגיעו לארץ הקודש ויהיו נטל ואבן ריחיים על אזרחי המדינה הוותיקים שלא ראו ולא קיבלו אפילו גרוש שחוק אחד מהמדינה...
עשירי צרפת מהגרים כבר וימשיכו להגר לקנדה וארה"ב הברית אוף אמריקה :)

העליה מצרפת, אם תגיע, תהייה ברובה 'עמך' שבורחים מאנטישמיות אבל ישבו שם שנים על 'סיר הבשר' ובצר להם יגיעו לארץ הקודש ויהיו נטל ואבן ריחיים על אזרחי המדינה הוותיקים שלא ראו ולא קיבלו אפילו גרוש שחוק אחד מהמדינה...
לא מסכים איתך הפעם, יש סתירה בין "עמך שיהיו נטל על מעמד הביניים" ובין כאלה שיושבים על סיר הבשר.

בעליות מאתיופיה ומברית המועצות אנשים הגיעו לכאן חסרי כל ולאף אחד זה לא הפריע (גם לא לי)
אז למה מפריע לכם שיעלו לכאן את יהודי צרפת?
זה יכול לעשות רק טוב למדינה

• אהבתי
Reactions: Tal
תקן אם אני טועה, אבל הרצוג אמר שהוא לא שולל ישיבה עם ביבי (בניגוד למרצ). אז למה אתה מצביע לו אם יש סיכוי שתקבל את ביבי בחזרה ?

בהתחלה שקלתי את העניין בהחלט, אבל: (1) הרכבת הזו כבר יצאה מהתחנה, הסיכויים לדבר כזה הם על גבול הלא אפשרי בשלב (מאוחר יחסית) זה. (2) גם אם כן, זו עדיין ההצבעה שההסתברות שלה לסייע להוריד את קינג ביבי מכסאו היא הגדולה ביותר, על אף הסיכון האמור.
ובאופן כללי: הצבעה פוליטית נכונה, לתפיסתי, חייבת להיות פרגמטית ומוכוונת מטרה יותר מאשר אידאולוגיה. אין מפלגה שהמצע שלה הולם את דעותיי בכל התחומים, וכך גם לגבי רוב המצביעים באשר הם (אם כי מרביתם בקושי מודעים למצעי המפלגות...). המטרה - להעיף את הוד מלכותו מכיסאו. זה מבחינתי עומד כרגע מעל הכל, ולכן ההצבעה שלי בפירוש לא הולכת להיות 100% אידאולוגית (וכך היה גם אם הייתי מצביע מרץ אגב).

@Roy_L

ועדיין להרצוג אין כל סיכוי להרכיב ממשלה, אפילו אם העבודה תהיה המפלגה הגדולה ביותר (ע״ע קדימה)
המקסימום שיקרה זה שהרצוג ישב באותה הממשלה עם קינג ביבי. אולי יש סיכוי לרוטציה ביניהם.

ההיסטוריה מוכיחה שהממשלות הכושלות ביותר היו ממשלות האחדות ליכוד-עבודה. לכן, אין כל היגיון לשאוף לחיזוק של העבודה.

אגב, הערכה שלי לגבי תוצאות הבחירות - ממשלת ליכוד, חרדים, בנט וליברמן (אם יעבור את אחוז החסימה :))

כשהגיעו מרוסיה במסה, זה לא הפריע כי משרד האוצר עודד בעלי דירות להשכיר - הוריד מס על הכנסה משכירות ושלח אותם לפריפריה.
את האתיופים הכניסו למשרדי קליטה. יש מי שיצא אחרי שנתיים וניסה להשתלב היו שנתקעו כבר עשור ויותר ורק "מושכים" כספי מיסים.
גם כיום מגיעים יהודים מצרפת, מתיישבים בערי החוף במקומות שיש אוכלוסיה צרפתית וכן... עוזרים לעליית מחירי הדיור.
המצחיק/עצוב (כל אחד שיבחר לעצמו) - בקום המדינה, עולים חדשים נדרשו לדבר עברית או שלא קיבלו יחס (בערך כמו בצרפת), היום כל קהילה יוצרת לעצמה את ה"גטו" שלה ואחרי זה מתלוננת שלא מקבלים אותם.

לא מסכים איתך הפעם, יש סתירה בין "עמך שיהיו נטל על מעמד הביניים" ובין כאלה שיושבים על סיר הבשר.

בעליות מאתיופיה ומברית המועצות אנשים הגיעו לכאן חסרי כל ולאף אחד זה לא הפריע (גם לא לי)
אז למה מפריע לכם שיעלו לכאן את יהודי צרפת?
זה יכול לעשות רק טוב למדינה
יש הבדל מהותי בין גל העליה של היהודים ממדינות חבר העמים ויהודי אתיופיה.
הם (הרוסים) היו נרדפים דורות ויהודי אתיופיה נחשבים מעשרת השבטים (אבל מה עם בני מנשה מהודו)
לעומתם יהודי צרפת הבורגנים מצפון אפריקה העדיפו את פריז וניס על ישראל.
עשירי יהדות צרפת כבר רכשה חצי אשדוד וחצי נתניה, יושבים היום בוואנקובר וסופרים את המרשרשים של שכ"ד שמקבלים מארץ הקודש ואין להם כוונה בכלל לעלות.
צר לי על מה שקורה שם ואני עדיין טוען שיהדות צפון אפריקה הבורגנית העדיפה הגירה לצרפת על ישראל.
לכן, אין לי סימפטיה אליהם.
שיהגרו לקנדה ויעזבו אותנו לנפשנו.
ניגמר עידן הציונות כבר בשנות ה 80.
היום זו ציונות צינית שמשרתת רק את המדינאים.

@Roy_L

ועדיין להרצוג אין כל סיכוי להרכיב ממשלה, אפילו אם העבודה תהיה המפלגה הגדולה ביותר (ע״ע קדימה)
המקסימום שיקרה זה שהרצוג ישב באותה הממשלה עם קינג ביבי. אולי יש סיכוי לרוטציה ביניהם.

ההיסטוריה מוכיחה שהממשלות הכושלות ביותר היו ממשלות האחדות ליכוד-עבודה. לכן, אין כל היגיון לשאוף לחיזוק של העבודה.

אגב, הערכה שלי לגבי תוצאות הבחירות - ממשלת ליכוד, חרדים, בנט וליברמן (אם יעבור את אחוז החסימה :))

חולק עליך לגבי היעדר כל סיכוי להרכיב ממשלה. בוודאי ובוודאי שהסיכוי הקיים (שלדעתי בהחלט ישנו) יקטן אם אצביע אחרת.

בהתחלה שקלתי את העניין בהחלט, אבל: (1) הרכבת הזו כבר יצאה מהתחנה, הסיכויים לדבר כזה הם על גבול הלא אפשרי בשלב (מאוחר יחסית) זה. (2) גם אם כן, זו עדיין ההצבעה שההסתברות שלה לסייע להוריד את קינג ביבי מכסאו היא הגדולה ביותר, על אף הסיכון האמור.
ובאופן כללי: הצבעה פוליטית נכונה, לתפיסתי, חייבת להיות פרגמטית ומוכוונת מטרה יותר מאשר אידאולוגיה. אין מפלגה שהמצע שלה הולם את דעותיי בכל התחומים, וכך גם לגבי רוב המצביעים באשר הם (אם כי מרביתם בקושי מודעים למצעי המפלגות...). המטרה - להעיף את הוד מלכותו מכיסאו. זה מבחינתי עומד כרגע מעל הכל, ולכן ההצבעה שלי בפירוש לא הולכת להיות 100% אידאולוגית (וכך היה גם אם הייתי מצביע מרץ אגב).
אתה רוצה לשלם 35% מס על רווח הון?
אתה רוצה לשלם יותר על השקעות?
אתה רוצה מס ירושה גבוהה?
השמאל רוצה להעלות מיסים והרבה.
הימין רוצה קפיטליזם עם מיסים נמוכים ופחות לחלק כסף חינם.
השירות הציבורי לא יעיל, לכול אדם עובד, במישור האישי, עדיף קפיטליזם על פני סוציאליזם.
הכסף מהמיסים שתיגבה ממשלת שמאל ילך לדמי אבטלה, קצבת ילדים ובעיקר לערבים.
למה זה טוב?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
A שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
A [סקר] איפה נמצא תיק ההשקעות הממוסה שלכם? שוק ההון 34
ד סקר עמלות מוסדות פיננסים צרכנות פיננסית 3
חתול לילה סקר: האם מובילי המאבק צריכים להסכים לפשרה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 379
guesto סקר: עד כמה פסיבי התיק שלכם? שוק ההון 28
הק995 חובת מילוי סקר פולשני של הלמ"ס אוף טופיק 47
oferM סקר: האם הריבית העולה תוריד את מחירי הדירות מחוץ לאיזור הפריפריה ? פוסטים מאיכות נמוכה 7
O סקר - האם מייק צריך להשקיע בקרן של אינבסקו במקום בזו של בלאקרוק? שוק ההון 333
E סקר: דירה ענקית 6 חדרים VS ארבע חדרים עם גינה גדולה נדל"ן 9
ט סקר - עד מתי חורף הקריפטו? השקעות אלטרנטיביות 8
adamshalev מה תהיה התשואה השנתית היחסית של ARKK מול SPY חמש שנים מהיום - סקר 3 שוק ההון 8
ק סקר שוק בנקים ופתיחת חשבון בנק - מרחוק צרכנות פיננסית 7
adamshalev מה תהיה התשואה השנתית היחסית של ARKK מול SPY חמש שנים מהיום - סקר 2 שוק ההון 21
stamEhad סקר -מחזיקים נכסים שלא בהכרח קורלטיביים לשוק המניות? שוק ההון 11
חתול לילה סקר: האם זה תיק טוב למשקיע מתחיל? שוק ההון 78
Harvey אסטרטגיה להשקעה בנדל״ן באיזור גוש דן, סקר - מה הסוג נכסים המועדף עליכם? נדל"ן 8
הסולידית סקר: איזו ערכת עיצוב הכי מוצלחת? שער הקהילה 35
nicepo1 סקר,בחירה בנכס ספקולטיבי ל20 שנה אוף טופיק 11
flower סקר | חקיקה אזרחית אוף טופיק 18
S סקר שוק בין הבנקים כדי למצוא את הבנק האטרקטיבי ביותר צרכנות פיננסית 5
flower סקר - עוזר\ת וירטואלית - Alexa/Bixby/Cortana/Siri/Google אוף טופיק 19
T סקר שוק מסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
twister סקר + דיון: כמה מזומן אתם מחזיקים בעו"ש למחייה היומיומית? שוק ההון 120
Ron.B סקר מחיר למשתכן- מגורים או השקעה? נדל"ן 7
Mr. Bigglesworth סקר: כמה התיק שלכם חשוף ישירות לשקל? שוק ההון 6
גרהם סקר בחירות 2020 אוף טופיק 1378
S סקר - עד כמה אתם הייתם מוכנים לפשרה כדי למנוע בחירות נוספות אוף טופיק 152
א סקר ריבית מובטחת עד סוף החיים שוק ההון 20
L סקר ביטול הוי הכחול בוואטסאפ - יש לכם ווי כחול בווטסאפ או שביטלתם את זה? אוף טופיק 54
ג אחוזים קטנים מהתיק בניירות ספקולטיביים + סקר שוק ההון 11
the_newbie סקר: אלוקציית נכסים ע"פ מצב משפחתי שוק ההון 36
דור דורים מועד ב' – סקר בחירות 2019S אוף טופיק 1073
Jenia29 סקר משכורות אוף טופיק 7
קורא הדוק אם מחר מבטלים את הפטור ממס בקרן השתלמות. מה אתם עושים? (סקר) צרכנות פיננסית 20
S סקר למשקיעי מדדים פסיבים על החלק המנייתי בתיק שלכם שוק ההון 67
adamshalev סקר: איזה סוג של משקיע אתם? שוק ההון 37
דור דורים סקר בחירות 2019 - אחרי הגשת הרשימות אוף טופיק 119
S סקר למשקיעים באופן פרטי עם חשבון חייב במס שוק ההון 40
H סקר ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 79
Benjamin W סקר בחירות 2019 אוף טופיק 2476
adamshalev סקר: מה ההקצאה שלכם למניות היום שוק ההון 153
S סקר תושבות אוף טופיק 0
S סקר: עצמאים מרוויחים יותר ? אוף טופיק 3
א סקר - גילאי עובדי הייטק בפורום אוף טופיק 26
S סקר - כמה נשים מביאות הביתה נטו ? אוף טופיק 191
א סקר: באיזה גיל אתם מתכננים לפרוש/באיזה גיל פרשתם ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
מתכנת סקר: יש לכם רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
דור דורים [סקר] מיטב דש פנסיה מקיפה מסלול מנייתי פאסיבי חו"ל צרכנות פיננסית 35
א סקר: לאיזה עשירון אתם שייכים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41

נושאים דומים

Back
למעלה