• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

משכנתה ללא הכנסה יש חייה כזאת?

• פותח הנושא פותח הנושא כוכבי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תעלול פיננסי שלא משנה את שורת המס, אבל בדו"ח המס השנתי במקום לקטלג את הרווח כרווח הון, זה נהיה רווח מדיבידנדים.
משנה מאד כי ינכו לך מס במקור על הדיבידנדים ולא תוכל לקזז את זה כנגד הפסד ההון.
תעלול פיננסי שלא משנה את שורת המס, אבל בדו"ח המס השנתי במקום לקטלג את הרווח כרווח הון, זה נהיה רווח מדיבידנדים.
לקחת בחשבון שהבנקים בודקים 3 שנים אחורה ומחשפים קונסיסטנטיות.

וגם בסוף של דבר צריך שיהיה היגיון, וסביר שישאלו מה גודל התיק ויעשו אחד ועוד אחד ואם זה לא יראה הגיוני לא יאשרו
מסכים, ראוי לשמר איזשהי פרופורציה. בסוף בעיני המטרה המרכזית היא לעקוף את חוסר הסבירות שתיק צובר הוא חסר משמעות למשכנתא ותיק שמחלק דיבידנדים כן מזכה במשכנתא.

משנה מאד כי ינכו לך מס במקור על הדיבידנדים ולא תוכל לקזז את זה כנגד הפסד ההון.
המטרה גם ככה היא לקזז את רווחי ההון עם הפסדי ההון, ולשלם את המיסים על הדיבידנדים.
אבל בלי קשר, למה שלא אוכל? ראיתי כאן מספר איזכורים על כך שניתן לקזז דיבידנדים זרים כנגד הפסד הון זר. לדוגמא

מטרה גם ככה היא לקזז את רווחי ההון עם הפסדי ההון, ולשלם את המיסים על הדיבידנדים.
אבל בלי קשר, למה שלא אוכל? ראיתי כאן מספר איזכורים על כך שניתן לקזז דיבידנדים זרים כנגד הפסד הון זר. לדוגמא
אפשר אבל יהיה לך עודף זיכוי מס זר שלא יהיה לך הרבה מה לעשות איתו, את המס ששילמת לIRS לא תוכל לקבל חזרה בכל מקרה.

ראיתי כאן מספר איזכורים על כך שניתן לקזז דיבידנדים זרים כנגד הפסד הון זר
יש ניכוי במקור במדינת המנפיק ואחרי זה ניכוי במקור בישראל, הם לא מתנהגים אותו דבר. הניכוי במקור בחו"ל מחושב מהדיבידנד בלבד בלי להתחשב בשום דבר אחר, בעוד שהניכוי במקור הישראלי הוא מקדמה על חשבון חבות המס הכללית של המשקיע בכל שנת המס. זה אומר שאת החלק שמשולם בחו"ל אי אפשר לקבל חזרה.

הבעיה הזו לא קיימת כאשר מדובר בחברה ממדינה שאין בה ניכוי במקור מדיבידנדים לתושב זר, למשל בריטניה או סינגפור.

יש ניכוי במקור במדינת המנפיק ואחרי זה ניכוי במקור בישראל, הם לא מתנהגים אותו דבר. הניכוי במקור בחו"ל מחושב מהדיבידנד בלבד בלי להתחשב בשום דבר אחר, בעוד שהניכוי במקור הישראלי הוא מקדמה על חשבון חבות המס הכללית של המשקיע בכל שנת המס. זה אומר שאת החלק שמשולם בחו"ל אי אפשר לקבל חזרה.
אז אם אני מבין נכון, אם רק הייתי קונה ומוכר את הETF והיה נוצר לי הפסד + דיבידנד, הייתי מפסיד כסף + מקבל מגן מס?
ואם בנוסף היה לי מראש רווח הון זר שלא מוסה במקור, אז הרעיון שלי לכאורה עובד? (החלק של השפעה על דו"ח המס השנתי, נשים בצד את המשכנתא)

אז אם אני מבין נכון, אם רק הייתי קונה ומוכר את הETF והיה נוצר לי הפסד + דיבידנד, הייתי מפסיד כסף + מקבל מגן מס?
ואם בנוסף היה לי מראש רווח הון זר שלא מוסה במקור, אז הרעיון שלי לכאורה עובד? (החלק של השפעה על דו"ח המס השנתי, נשים בצד את המשכנתא)
אני לא יודע אם זה עובד אבל זה נראה לי מיותר. לדעתי מה שהבנקים אוהבים זה הוראות קבע, אם הם רואים שבמשך שנים יש לך הוראת קבע יציבה אז מבחינתם זה פלוס לחיתום. אתה יכול למשל ליצור לך בברוקר סולם אגחים שנה מראש וכך ליצור בבנק תזרים יציב.

התרגיל של החזקת מניית דיבידנד רק ביום האקס לדעתי שימושי בעיקר כשיום ההענקה הוא בשנה שאחרי יום האקס, זה יוצר דחיית מס של שנה. למשל אם יש שנה עם הכנסות חד-פעמיות שגורמות לחיוב במס יסף ואתה רוצה לפרוס את ההכנסה שנה קדימה.

אתה יכול למשל ליצור לך בברוקר סולם אגחים שנה מראש וכך ליצור בבנק תזרים יציב
דבר כזה מצריך או שינוי במבנה התיק במיוחד (כולל חבות מס בשביל לממש נכסים קיימים והסבתם לאג"חים), או שימוש במארג'ין על תקופה ממושכת ואז העלות כבר נהיית משמעותי.

דבר כזה מצריך או שינוי במבנה התיק במיוחד (כולל חבות מס בשביל לממש נכסים קיימים והסבתם לאג"חים), או שימוש במארג'ין על תקופה ממושכת ואז העלות כבר נהיית משמעותי.
לפי מה שכתבת בהתחלה בכל מקרה אתה מממש נכסים, הבעיה שלך היא רק איך זה נראה מול הבנק.

לפי מה שכתבת בהתחלה בכל מקרה אתה מממש נכסים
אם לדוגמא מימשתי נכסים והיו לי רווחי הון של 100 אלף שקל אחרי מס, אז -
- עם אג"ח זה היה מתורגם להכנסה של 4,000 שקל בשנה, כל שנה.
- עם ההצעה שלי, זה היה מתורגם להכנסה של 100 אלף בשנה, למשך שנה אחת. בשנה שאחרי צריך עוד "רווחי הון".

וזה נהיה אקסטרה משמעותי כשהקרן יחסית נמוכה לעומת רווח ההון (לא חריג מידי כשהרווחים מגיעים מהRSU).
ויש כאמור גם את שיקול הקצאת הנכסים - האם מעוניינים לשנות את התיק במיוחד לטובת המטרה הזאת.

אם לדוגמא מימשתי נכסים והיו לי רווחי הון של 100 אלף שקל אחרי מס
כלומר רווח הון לפני מס של 133K, עכשיו השאלה כמה מימשת, אם לצורך זה מימשת 270K אז לפי מה שהבנתי ממה שכתבת לגבי הבנק אז רק 100K מזה יוכרו כהכנסה למרות שיצרת תזרים של 230K. כלומר בכל מקרה לא כל היכולת התזרימית שלך תוכר כרלוונטית מבחינת החיתום למשכנתא אז לא ברור למה כל התרגיל הזה.
עם אג"ח זה היה מתורגם להכנסה של 4,000 שקל בשנה
זה יתורגם למה שתחליט לתרגם, בדוגמא שנתת הייתי מתכנן ריבית של 133K ואז היית משלם רק 20K מס ומרוויח עוד 13K נטו.

@אייל ריטברג יודע להגיד כמה זמן אחורה ומה בדיוק בודקים כאשר ניגשים לאשר משכנתא לפי הכנסה מדיבדנידים מתיק השקעות?
(לא דיבדינדים של חברה בע״מ בבעלות הלווה).

לא ניתן להכיר בהכנסה מתיק ההשקעות שלך כהכנסה לטובת משכנתא.

התנאים להכיר בהכנסה הם:
1. הפקדה עקבית ותקופתית של ההכנסות בחשבון הבנק שלך.
2.קבלת אסמכתא לזכות שלך לקבל את ההכנסה הזאת
3. תאימות בין האסמכתא לבין ההפקדות.

סעיף מספר שתיים לא מתקיים בתיק השקעות. החברות המעניקות לך את הדיבידנד יכולות לשנות את מדיניותן בכל עת ועת.

תהליך שעשיתי לאחרונה, מול 4 בנקים, ויודע להגיד שבינלאומי, מזרחי ולאומי לא התחשבו בדבידנדים רבעוניים אצלי(יכלתי להוכיח שנתיים רצופים), הפועלים בכלל לא נתנו הצעה טובה ולכן הנושא לא עלה.

האם הייתה לך חויה שונה?

לא ניתן להכיר בהכנסה מתיק ההשקעות שלך כהכנסה לטובת משכנתא.

התנאים להכיר בהכנסה הם:
1. הפקדה עקבית ותקופתית של ההכנסות בחשבון הבנק שלך.
2.קבלת אסמכתא לזכות שלך לקבל את ההכנסה הזאת
3. תאימות בין האסמכתא לבין ההפקדות.

סעיף מספר שתיים לא מתקיים בתיק השקעות. החברות המעניקות לך את הדיבידנד יכולות לשנות את מדיניותן בכל עת ועת.
אז מיקי פדרמן לא יכול לקבל משכנתא אם אני מבינה נכון.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y קניית דירה להשקעה לבד עם משכתנה או עם שותף ללא משכנתה נדל"ן 10
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
א מכירה, קנייה וקבלת משכנתה - בתקופת אבטלה נדל"ן 12
T יומן מחזור משכנתה - אני הולך למחזר באופן עצמאי בפעם הראשונה! נדל"ן 16
P משכנתה מקסימלית בסביבת ריבית כזו? נדל"ן 11
א משך זמן קבלת משכנתה לתושב חוץ? נדל"ן 4
ג לקראת משכנתה גדולה ל -25-30 שנה נדל"ן 2
M 500K לתיק דיבדנדים או לכסות משכנתה? שוק ההון 7
Excelmik להגדיל משכנתה בשביל השקעה שוק ההון 2
T השלכות של פרעון משכנתה מוקדם נדל"ן 4
maverick לפקוע משכנתה או להמשיך להשקיע? שוק ההון 4
K הנזלת מניות לקראת משכנתה של דירת הגרלה שוק ההון 3
לארוצה פיצול ומחזור משכנתה? נדל"ן 17
ד הלוואה לפני משכנתה נדל"ן 8
W משכנתה על חלק מדירה נדל"ן 2
י רישום משכנתה על חברה משכנת נדל"ן 0
__DanDan גרירת משכנתה מנכס שנמכר לנכס קיים נדל"ן 4
כ פרה-משכנתה: מחשבות נדל"ן 7
Wonko משכנתה ויועץ משכנתאות נדל"ן 1
A חוות דעת על תמהיל משכנתה נדל"ן 15
לארוצה הכללת פנסיה, ביטוח מנהלים ודירה(+משכנתה) בתיק השקעות צרכנות פיננסית 5
א הלוואה לצורך החזר משכנתה? נדל"ן 10
I התלבטות בנושא השקעה - לחכות על הגדר או לקחת משכנתה? נדל"ן 7
ס האם השווי שלי עולה אם יש לי משכנתה והריבית עולה? שוק ההון 9
c881 אז הגיע היום שנאלצים לקחת משכנתה יומני מסע אישיים 24
c881 שאלה - מי שקנה דירה עם משכנתה נדל"ן 2
algo.il הרעת דמי ניהול במעבר מעסיקים (ד.נ ללא קשר למעסיק כשלהו) - לגיטימי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
algo.il מיסוי בעת רילוקיישן זמני בקנדה (אמנת מס עם ישראל) ללא ניתוק תושבות מיסים 2
B מו"מ על דמי ניהול בקופגלה ללא צבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
R מדד עולמי ללא ארה"ב? שוק ההון 10
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
S קוף ללא פרווה, על סלע כחול, במסלול סביב השמש יומני מסע אישיים 50
S משיכת כספי פיצויים לאחר ניתוק תושבות ללא ת.ז בתוקף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
I כרטיס אשראי מומלץ ללא עמלות מטח? צרכנות פיננסית 1
A קושי ללא מסגרת ולהמשיך בחיים, מה לעשות ? התפתחות אישית 32
T ניכוי מס במילואים ללא עבודה מיסים 2
S ללא רקע, מעוניין ללמוד ולהתפתח התפתחות אישית 31
M הנהלת חשבונות לחברה כמעט ללא פעילות מיסים 0
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
K רכישת דירה קומה 3.5 ללא מעלית ירושלים נדל"ן 38
ב פנסיה כעצמאי ללא תעודת עוסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D תשלום לדיסני+ ללא אשראי, כיצד? אוף טופיק 0
S איפה מומלץ לקנות מוצרים ללא גלוטן? אוף טופיק 2
Vit7 דירה עם/ללא משכנתא נדל"ן 26
ה כרטיס אשראי ללא עמלות המרת מטח צרכנות פיננסית 2
J השקעה בקרנות סל של מניות דיבידנד, ללא גידור מטח, מישראל בשקלים שוק ההון 7
מ פתיחת חשבון משפחתי/יועץ ללא רישיון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ת אני פנסיונר עם תיק עוסק פטור ( ללא הכנסות כעצמאי )וקרן השתלמות עצמאית. האים הפקדה לקרן מזכה להטבות מס? מיסים 1

נושאים דומים

Back
למעלה