• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

האם השווי שלי עולה אם יש לי משכנתה והריבית עולה?

• פותח הנושא פותח הנושא סמבה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סמבה

משתמש רגיל
דירוג
168
שאלה תאורטית,

נניח ואני לוקח היום משכנתא בריבית קבועה למספר שנים.
אם מחר בנק ישראל מעלה את הריבית, כיצד ניתן לתמחר את שווי ההלוואה? כי כרגע יש לי הלוואה זולה שכל אלטרנטיבה אחרת היא יותר יקרה. האם ניתן להרוויח מפער הריביות באיזשהו אופן?

תודה

אם וכאשר הריבית תעלה, תוכל לבדוק את אפשרויות ההשקעה שלך. בכל אפשרות יש סיכון ואפשרות לתשואה שאינה מובטחת.
לקחת משכנתא, כלומר אתה ממונף. לקחת הלוואה על מנת לקנות דירה. כל המשכנתא שלך בריבית קבועה? מה לגבי המסלולים שהם בריבית משתנה שאולי יעלו לך יותר ביוקר בעתיד?
האם תמחרת את האפשרות שתשלם פחות ריבית אם תקצר את חיי ההלוואה במקום להמשיך להחזיק בה לאורך יותר שנים?

אתה שואל שאלה שבאופן פשטני אציג אותה כך - יש לי אפשרות לקבל הלוואה בריבית קבועה X, ואני יכול לעשות משהו עם הכסף הזה כדי לקבל עליו תשואה גבוהה יותר. זה נקרא השקעה ממונפת. לא מספיק מסובך לסגור משכנתא, צריך גם לעשות להטוטים כדי להרוויח בצורה ממונפת מהכסף? ברור לך שברגע כשתסיים לשלם את המשכנתא, ההכנסה החודשית שלך תגדל באופן פתאומי בגובה ההחזר החודשי? אולי תזדקק לכסף הזה, או אולי שווה להתחיל לקבל את הכסף הזה מוקדם יותר על מנת להשקיע אותו (כסף שלך, לא כסף ממונף)?

אני מניחה שמהאופן שבו אני מציגה את התשובה אתה מבין את עמדתי האישית ואת מה שאני עשיתי כשהיתה לי משכנתא. הפניתי כל כסף פנוי ודחיתי כל הוצאה שניתן לדחות באופן סביר כדי לסגור את החוב שלי כמה שיותר מהר. לא עניין אותי כמה אטרקטיבית היתה הריבית שלי. משכנתא לפחות שנים = תשלום מופחת על הכסף לבנק, וקיצור הזמן שבמהלכו אני בעלת חוב.

חזרה לשאלה שלך: "יש לי אפשרות לקבל הלוואה בריבית קבועה X, ואני יכול לעשות משהו עם הכסף הזה כדי לקבל עליו תשואה גבוהה יותר, Y"
נניח שכן. אז קודם כל זו טעות להסתכל על המספרים האלה "X" ולהשוות אותו ל-"Y". צריך להסתכל על לוח הסילוקין כדי להבין כמה באמת (באחוזים) עולה לך ההלוואה הזו כל שנה. זה לא בהכרח חישוב קל ופשוט, ויכול להידמות לך שאתה עושה כסף כשבעצם אתה מפסיד.
שנית, ככל ש-Y גבוה ואטרקטיבי יותר, כך בדרך כלל הסיכון שבצידו גבוה יותר. זה הימור. הימור בכסף לא שלך. כלומר Y אינו מובטח בכלל. זה אומר שלא רק שאולי תקבל אפס במקום Y, תקבל במקרה הגרוע (וזה לא בלתי סביר אם משקיעים באפיק מסוכן או בלי להבין) מינוס גובה ההשקעה שלך וזה יהיה רע מאד מאד.

אני לגמרי בן אדם מהרחוב שעונה לך כאן, בשום אופן לא מומחית להשקעות, לא מייעצת ולא שום דבר. רק מעלה שאלות שכדאי שתשאל את עצמך. חושבת שטוב שאתה שואל :)

שאלה תאורטית,

אם מחר בנק ישראל מעלה את הריבית, כיצד ניתן לתמחר את שווי ההלוואה? כי כרגע יש לי הלוואה זולה שכל אלטרנטיבה אחרת היא יותר יקרה. האם ניתן להרוויח מפער הריביות באיזשהו אופן?

תודה

התשובה היא כן.
מעשית וגם חשבונאית (עד כמה שזכור לי, אני לא מקצוען בתחום)

למה? כי כשמהוונים את זרם התשלומים הקבוע שאתה עושה לפי ריבית עתידית גבוה יותר, מקבלים סכום כולל נמוך יותר. מאחר וזה סכום שאתה חייב , בעצם החוב שלך ירד, כלומר, הרווחת מיידית בלי שעשית כלום.

קרא קצת על הנושא של היוון זרם תשלומים עתידי.

הדרך המעשית להרויח היא על ידי השקעת הכסף בריבית הגבוהה יותר.

תודה על התשובה המפורטת. עם זאת, מטרת הדיון כאן היא תאורטית לשם לימוד, אבל התשובה שקיבלתי ממך היא סובייקטיבית.
אני מניחה שמהאופן שבו אני מציגה את התשובה אתה מבין את עמדתי האישית

האם ניתן להרוויח מפער הריביות באיזשהו אופן?
אני חושבת שזה מה שנקרא מינוף.. ולמעשה, זה כל מה שעושים בעלי משכנתאות שמשקיעים במקביל בשוק ההון.
אני לא בטוחה שבפועל השווי שלך עולה, כי אתה עדיין בחוב, אבל פוטנציאל הרווח שלך עולה.. מצד שני גם הסיכון, לא?

אם אתה מגלגל אג"ח קצרות או בריבית משתנה, הגדלת הריבית תעלה את השווי שלהן. אם ריבית המינוף קבועה ונמוכה מריבית האג"ח, אתה גם עשוי להרוויח מכך.

להבנתי אי אפשר לרכוש נכס רק במשכנתא בריבית קבועה, יש חלוקה בערך שליש, שליש, שליש - קבועה, פריים ומדד.
תודה על התשובה המפורטת. עם זאת, מטרת הדיון כאן היא תאורטית לשם לימוד, אבל התשובה שקיבלתי ממך היא סובייקטיבית.
גם התשובה שלי היא סובייקטיבית.
כל זמן שיש לך אבן רחיים על הצוואר ומשלם משכנתא אתה ב loosing end of the rope.
אם תקנה את הדירה ב 100% מימון עצמי זה סיפור אחר כי אז אתה חי ללא שכ"ד וללא חובות.
הבעד ונגד זה דיון ארוך שנדון כאן במספר פוסטים כי זה תלוי אם הנכס נרכש להשקעה או לדיור.

אי אפשר לרכוש נכס רק במשכנתא בריבית קבועה
אפשר.
ההגבלה היא שליש פריים.
החלוקה שציינת אמנם די פופולרית אבל לא מחייבת.

איך ממנפים מחדש כסף שכבר הלך לתשלום על דירה ?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ מה השווי של הדירה? נדל"ן 7
I מיקרוסופט - השווי עלה פי 10 ב- 10 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 4
F קניית דירה בחכירה - כמה משפיע על השווי? נדל"ן 11
Y האם אפשר איפה שהוא למיין מניות לפי השווי שאנליסטים נותנים להן (יחסית למחירן הנוכחי) בפלטפורמה כלשהי? שוק ההון 3
I נסיעה ברכב של עולה חדש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
tetanos עולה חדש פטור ממס על השקעות בחו"ל - גם על תעודות זרות נסחרות בארץ? מיסים 13
M למה המנייה עולה ויש הפסד יומי? פוסטים מאיכות נמוכה 1
מ מדד עולה אבל קרן יורדת? שוק ההון 3
E יש לי עסק עונתי. בזמן שאין עבודה תמיד עולה לי לשלב בעוד קריירה. מה אומרים? אוף טופיק 5
A יתרונות למשקיע הסולידית בסביבת אנפלציה וריבית עולה צרכנות פיננסית 10
הסוליd ירידת קרן כספית בסביבת ריבית עולה שוק ההון 4
א וועדת הכספים: "הצעת החוק הראשונה תהיה: כשהריבית עולה, ריביות המשכנתאות לא יעלו" פוסטים מאיכות נמוכה 60
A כמה סוגיות בנושא הלוואות \ מחזור הלוואות בתקופת פריים עולה נדל"ן 3
גימפל מי מרוויח כשריבית הפריים עולה? פוסטים מאיכות נמוכה 5
I לא מבין את תיאוריית "השוק תמיד עולה בטווך הארוך" שוק ההון 88
A התלבטות על רכישת בית בתקופת ריבית עולה נדל"ן 39
י מינוף כשהריבית עולה נדל"ן 28
W מינוף ע''י הלוואות פריים בתקופת אינפלציה וריבית עולה אוף טופיק 1
I איך החייה הזו עלולה להתנהג בסביבת ריבית עולה ואינפלציה גואה: אג"ח בריבית משתנה צמוד מדד? שוק ההון 2
T אג״ח צמוד מדד 2-5 בתקופת אינפלציה וריבית עולה שוק ההון 16
A איך לקנות בית בשוק עולה ולא לשלם יותר מדיי נדל"ן 13
M איך לא למכור דירה בזול מידי בשוק עולה נדל"ן 15
שם משתמש בעייתי האם חברה מרוויחה מזה שערך המניות שלה עולה? שוק ההון 16
שם משתמש בעייתי האם זה שהשקל עולה ביחס לדולר יכול להשפיע על כדאיות של מדד s&p500? שוק ההון 2
א כמה עולה ייפוי כוח נוטריוני, והאם זה משנה אם זה עבור הבנק? צרכנות פיננסית 6
c881 מידי פעם עולה שאלה לגבי לרכוש דירה עם בני משפחה פוסטים מאיכות נמוכה 22
O מישהו יכול להסביר איך אלטשולר ishares S&P עולה 14/01/2021 היום 2% שוק ההון 5
G ביטקויין יורד 0.40% ותעודה עוקבת gbtc עולה 9% שוק ההון 2
קירכהוף ערן זהבי - "החיים זולים - הפוזה עולה כסף" אוף טופיק 17
פ למה הביקוש למניה עולה כשחברה רווחית? שוק ההון 74
A כמה עולה לפתוח בנק \ ברוקר בארץ שוק ההון 26
O המדד עולה - אבל הקרן המחקה יורדת שוק ההון 4
נ כמה עולה לכם הרכב בחודש? אוף טופיק 86
J לברוח כשמדד הפחד עולה, לחזור כשהוא יורד שוק ההון 49
ת כמה עולה כיסוי נכות בקרן פנסיה? צרכנות פיננסית 8
ת רמת החיים, משהו לא מסתדר לי. המצב הכלכלי קשה ורמת החיים עולה? אוף טופיק 305