• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

הכללת פנסיה, ביטוח מנהלים ודירה(+משכנתה) בתיק השקעות

לארוצה

משתמש בכיר
דירוג
1,469
היי,
העברתי את ההשתלמות ל-IRA ואני צריך לבנות תיק. אני תוהה כיצד להחשיב את הנכסים השונים בתיק (אם בכלל). בגלריית התיקים נראה שלכל היותר מתחשבים בהשתלמות IRA בנוסף לתיק השקעות רגיל.

אני בן 38, רווק, ללא ילדים באופק.

הקרן נזילה, כ-150K.
רכשתי דירה (שומה 1.4) שתמסר לרשותי בקרוב. לקחתי משכנתה של כחצי מיליון לצורך הרכישה, עם עוד 180K החזר הון עצמי שיעדתי לאבזור בסיסי של הדירה (מחיר למשתכן), ואת היתרה להחזיר להקטנת מסלול משתנה צמודה לשלושים שנה, צעד שישאיר אותי עם מעט במסלול הזה, ושאר הסכום צמוד פריים וקלצ. אני תוהה אם לא עדיף לשים את היתרה באפיקים שקליים, ולהחזיר כשהמדד יתחיל לעלות.

האם יש מקום להחשיב את הדירה ואת המשכנתה בהרכב התיק? איך זה ישפיע על השיקולים?

בנוסף, כיצד להחשיב את קרן הפנסיה (הראל מנייתי)? נראה לי שכדאי לדעת את החשיפה. לא הצלחתי למצוא הרכב מדויק של הקרן, ידוע לכם האם יש אפשרי? יש גם ביטוח מנהלים של מגדל במסלול מנייתי, עם אותן תהיות, אבל הצבירה וההפרשות נמוכים יחסית.

מקווה שאני לא חוזר על שאלות קודמות, הרבה קישורים ומידע בפורום כבר לא אקטואליים.

אם אתה גר בדירה, אני באופן אישי לא הייתי מכניס אותה לחישובים שכן היא "התחייבות" ולא "נכס". בנוסף, אין לזה כל כך הרבה משמעות בתיק רגיל (אלא אם תכננת מראש נניח להשקיע בתיק "רבי יצחק נפחא" ואז אולי אפשר היה לחשוב האם להכניס את הדירה ל33% נדל"ן).

אין הבדל גדול בהקצאה בין תיק השתלמות לתיק חייב. העניין הוא שאם יש גם תיק חייב מקצים את הנכסים התנודתיים יותר בתיק ההשתלמות.

יש ויכוח ארוך מאוד לגבי איך לחשב תיק פנסיוני, אני חושב שבגילאים צעירים (עד 50) אין טעם להכניס אותו לחישובי הקצאת נכסים ופשוט להקצות את כל מה שאפשר למניות ולתת לו "לעבוד בשקט".

לא מייעץ לא ממליץ וכו'.

האם יש מקום להחשיב את הדירה ואת המשכנתה בהרכב התיק? איך זה ישפיע על השיקולים?

בנוסף, כיצד להחשיב את קרן הפנסיה (הראל מנייתי)?

אני מפריד את "תיק ההשקעות" לאופקים שונים. יש לי אופק קצר / בינוני (עשר שנים) ואופק ארוך (שלושים שנה)
הפנסייה נכנסת לתיק ההשקעות ארוך הטווח.
לגבי הדירה, אני הייתי מכניס לתיק ההשקעות עם האופק הקצר מכיוון שהתשואה משכר דירה רלוונטית כבר ממחר בבוקר.

אגב, זאת גם הדרך שבה אני מסתכל על השווי הנקי - השווי הנקי הרלוונטי מבחינתי הוא זה של הטווח הקצר / בינוני (את הפנסייה אני לא מחשיב בשווי הנקי)

תודה על ההתייחסות.

אם אתה גר בדירה, אני באופן אישי לא הייתי מכניס אותה לחישובים שכן היא "התחייבות" ולא "נכס".
סליחה, שכחתי לציין שבכוונתי להשכיר אותה.

אני מפריד את "תיק ההשקעות" לאופקים שונים. יש לי אופק קצר / בינוני (עשר שנים) ואופק ארוך (שלושים שנה)
הפנסייה נכנסת לתיק ההשקעות ארוך הטווח.
האם אתה מגביל כלל-אופקית את החשיפה למניות \ שווקים מסויימים?

שמח גם לבשר שמצאתי את רשימת הנכסים של קרן הפנסיה לרבעון הראשון של 2009.

האם יש מקום להחשיב את הדירה ואת המשכנתה בהרכב התיק?
אתה מדבר על "חישוב הרכב התיק" כאילו מדובר באיזה מושג מדעי אבסולוטי אפילו שלמעשה יש הרבה חישובים שונים להרבה מטרות שונות ועל כן השאלה שצריכה להשאל היא - לאיזה צורך אתה רוצה לחשב את ערך התיק שלך?

האם לצורך חישוב הקצאת הנכסים שלך? אם כן צריך לקחת בחשבון שהכללת הדירה (בפלח הסולידי) משמעותה שהחשיפה שלך למניות בחלק הנזיל תהיה גבוהה בהרבה, האם אתה באמת מוכן לסיכון כזה בחלק הנזיל של תיק המניות שלך?

האם לצורך חישוב יכולת המשיכה הבטוחה שלך מהתיק לפרישה מוקדמת? אם כן הרי שאתה יוצר כאן ערך פקטיבי שאין לו כל קשר למציאות, שהרי דירה לא נותנת 1/300 או 1/400 לחודש וקרן פנסיה בטח ובטח לא, הן נותנות ערכים אחרים לגמרה, שגם ניתן לקבוע אותם די במדויק. הכללתם בחישוב ערך התיק לצורך זה יהיה עיוות של החישוב.

לצרכים אחרים יש דווקא הגיון בהכללת כלל הנכסים שברשותך.

בקיצור - החישוב תלוי במה אתה רוצה לחשב...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע הכללת ערך בית בחישוב אחוז משיכה נדל"ן 5
H יעוץ פנסיה לפרישה + קיבוע זכויות: עלויות ושאלות בסיסיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
P תשלום פנסיה בזמן רילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ת אשמח לעזרה - פנסיה לאשה בת 53 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
mk1 פנסיה בדמי ניהול אפסיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ב פנסיה מסלול סנופי - האם מגודר מט"ח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ה מחשבון פנסיה שכולל דמי ניהול ומקדם קצבה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
F עדכון הצעות פנסיה - כמה משמעותי האקטוארי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
F מעבר פנסיה מהפניקס להראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
נ עלות ביטוח נכות בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש המשך הפקדה לקרן פנסיה וביטוח מנהלים מעבר לתקופת הריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ס שתי שאלות על הפקדת פנסיה לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
מ פנסיה וקרן השתלמות - עוסק פטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
C מיטב פנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Y שאלה והתייעצות בנוגע למסלול בקרן פנסיה שוק ההון 6
א מעבר מביטוח מנהלים עם מקדם גבוה מובטח לקרן פנסיה במסלול סנופי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D פנסיה מאוחרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
א חיפוש קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
R קצבת פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס הפקדה לקרן פנסיה כעצמאי - ניכוי מההכנסה החייבת מיסים 0
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M איזון אקטוארי בקרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S האם מסלול "הפניקס פנסיה מקיפה עוקב מדד S&P 500" מושפע משער הדולר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
עידו ג תביעת נכות - פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ פנסיה משלימה בלבד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 43
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
P פנסיה לשכיר בעל שליטה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
Z שאלה על היוון פנסיה מקופת גמל וביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ פטור ממשיכת פיצויים במעבר מקום עבודה - פנסיה מול מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ה פנסיה וקופת גמל - תהיה על "משבר הפנסיה" ותוחלת החיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 41
מ קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R משיכת פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
C פדיון פנסיה (תושב חוץ) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 37
mk1 הבדלים בין מסלולי השקעה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
R פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2
I משיכת כספי פנסיה עם פטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
E פנסיה מובטחת בגיל פרישה לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 59
א קרן פנסיה ברירת מחדל ומסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1

נושאים דומים

Back
למעלה