• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

משכנתה מקסימלית בסביבת ריבית כזו?

• פותח הנושא פותח הנושא PassiveInvest
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

PassiveInvest

משתמש רגיל
דירוג
142
שלום,
זוג + 2.
נפלה בחלקנו ההזדמנות לרכוש דירת מחיר מטרה בהנחה
אנחנו לא חסידי נדלן
יש לנו את כל ההון העצמי, בתחילה חשבתי לקחת משכנתה מקסימלית על הדירה על סך מיליון בערך נעשה שיהיה עגול עם החזר חודשי של 5500 בחודש.
את הדירה נקבל לפי הקבלן בסוף 28.
התחלתי לעשות סיבובים בין הבנקים והריבית היא בערך 4.7% כמעט ללא הצמדה למדד עם מסלולים של ריבית משתנה לא צמודה כל שלוש שנים וקלצ.
לרגע חזרתי לעשות חישובים, והתחלתי לתהות האם בכלל שווה לי לקחת משכנתא מקסימלית ולהשאיר את רב הכסף אצלי בתיק השקעות לעומת או שמא עדיף לי לא לקחת משכנתא בכלל בסביבת ריבית כזו ולאבד אחוז די ניכר מהתיק שלנו.
כיום התיק עומד על הערכה גסה של סביבות ה - 1.6 מיליון, כן במידה ונמכור יהיה עלינו לשלם מס רווח הון, אני אצטרך לחשב בדיוק כמה אבל בינתיים אני מדבר בנפנופי ידיים.
חשבתי על היתרונות רגע בתשלום הדירה ללא משכנתא בכלל, חופש תזרימי, נכון הדירה תמסר אי שם ב 2028 אבל וואלה, אני לא צריך לפנות כסף למשכנתה כל חודש, לא משלם ריביות כלל לבנק ובנוסף את הכסף שרצינו לשים למשכנתא נכניס כל חודש לתיק ההשקעות/נעלה את רמת החיים איתו.
נכון, אם הריבית שנקבל בשוק ההון תהיה מעל 4.7% למשך ה - 30 שנה הבאות אז "נרוויח" בשוק ההון יותר מ נדל"ן אבל התשואה לא מובטחת כמו שהחוב לבנק מובטח.
למה הרבה טוענים ש"המינוף" בנדלן הוא הכלי הכי חזק? מה אנחנו מפספסים?

היתרונות שאני רואה בלקיחת משכנתא מקסימלית הם:
ריבית 4.6% משכנתא לעומת 6.5% על המיליון הון עצמי שנשאר בחוץ למשך 30 שנה.
יותר כסף נזיל בחוץ על כל מקרה שלא יבוא, אולי עוד השקעה? איזה מציאה שתיפול עלינו? או סתם פשוט להרגיש יותר "עשיר" כשהכסף בידיים שלי ולא נעול לו בין קירות/אצל הקבלן בינתיים

נערך לאחרונה ב:
אנשים טוענים דברים שלאו דווקא מתאימים לכל אחד. לפעמים גם מתוך ניגוד אינטרסים.
משכנתא היא ההלוואה הטובה ביותר - אך האם הלוואה מתאימה לכל אחד? בוודאי שלא.
תצטרך לעשות חישוב מס, כמה מתוך ה1.6 מיליון הם רווח? באיזה מרווח זמן תוכל למכור את התיק והאם תוכל להמנע ממס יסף?

באופן אישי, אני בעד קניית דירה יחידה (בישראל) באזור ביקוש מטעמי מס בעיקר. לאחר דירה ראשונה התפוקה השולית יורדת משמעותית וזה מיותר (לעניות דעתי).
אל תשכח את עליית ערך הנכס בחישוב. ואת התזרים במידה ולא תגורו בו.

יש סכום של בערך 290 אלף שיושב בקרן כספית ובקרן השתלמות נזילה, כמעט ללא מס בקרן הכספית.
אולי אמצא נקודת איזון בין משכנתה לבין שוק ההון כך שלא אצטרך למכור הכל?
למרות שגם עם החזר של 5500 אמור להיות לנו נוח.
פשוט הרוגע הזה שאין לך תשלום על משכנתה נראה ומרגיש כמו חלום, אם פעם בסביבת ריבית נמוכה חשבתי שלקיחת משכנתה מקסימלית היא no brainer, היום אני קצת נרתע ממנה.

אין לזה תשובת בית ספר אלא הערכה האם תשואת הנטו שלך בתיק ההשקעות (כולל דחיית המס) תהיה שווה יותר מריבית המשכנתא, ובשביל זה צריך גם לדעת מה תהיה הריבית העתידית וגם מה התשואה העתידית - שני משתנים לא ידועים שמשנים את התוצאה.

וזאת כמובן עוד לפני הפן הפסיכולוגי של לקחת הלוואה כדי לשים את הכסף בשוק ההון, שאינו מתאים לכולם.
אני באופן אישי משלב - לרוב כשמצטבר לי כסף אני מכניס אותו לשוק ההון אבל לפעמים מכניס אותו לפירעון מוקדם חלקי במשכנתא.

נכון, אם הריבית שנקבל בשוק ההון תהיה מעל 4.7% למשך ה - 30 שנה הבאות אז "נרוויח" בשוק ההון יותר מ נדל"ן
התחלתי לעשות סיבובים בין הבנקים והריבית היא בערך 4.7% כמעט ללא הצמדה למדד עם מסלולים של ריבית משתנה לא צמודה כל שלוש שנים וקלצ.
ה4.7% הוא לא צמוד כלומר ריאלית בערך 3%-2% ריבית בממוצע לאורך השנים ושוק ההון עשה ריאלית בערך 7% אחרי 30 שנה הפער בינהם יהיה הרבה יותר מהפער בין 3 ל7 הפער יהיה יותר מפי ארבע ברווח
וחוץ מזה דחיית המס שלך שוה המון כסף אז עוד שיקול לקחת משכנתא.

ה4.7% הוא לא צמוד כלומר ריאלית בערך 3%-2% ריבית בממוצע לאורך השנים ושוק ההון עשה ריאלית בערך 7% אחרי 30 שנה הפער בינהם יהיה הרבה יותר מהפער בין 3 ל7 הפער יהיה יותר מפי ארבע ברווח
וחוץ מזה דחיית המס שלך שוה המון כסף אז עוד שיקול לקחת משכנתא.
כן אם אני משווה את הריבית על המשכנתה להשארה של הכסף בשוק ההון אז הפער יהיה די גדול.
אך אם אני משווה את ההפקדות החודשיות למשכנתה שיעברו במקום לתשלום המשכנתה, להפקדות לתיק ההשקעות, הפער מצטמצם דרסטית ובחישוב ריבית שנתית של 7% הפער מצמטצם מאד מאד.
ההשוואה:
1) מיליון הון עצמי שנשאר בתיק והפקדה חודשית של 0 שקלים למשך 30 שנה, מזה אני מחסיר את תשלומי הריבית על המשכנתא שיהיו כמעט מיליון שקל אחרי 30 שנה.
2) תיק של 0 עם תשלום חודשי קבוע של 5500.
באפשרות הראשונה: 8.1M - 1M = 7.1M
באפשרות השניה: 6.7M
פער של 400 אלף שקל בלבד על פני תקופה של 30 שנה לטובת לקיחת משכנתה מקסימלית.

מסקנה:
מתמטית זה נכון, אבל החיים הם לא טבלת אקסל. נראה לי אני עושה סיבוב פרסה מעניין המשכנתא

נערך לאחרונה ב:
בשני המקרים אתה משלם 5500 בחודש באחד אתה בסוף עם תיק של 8.1 (בלי להוריד כלום כי באפשרות השניה אתה מפקיד 2 מליון לתיק) והשני עם תיק של 6.7
ובנוסף יש עוד את דחית המס של נגיד 100K ששוה כ600K עוד 30 שנה אחרי אינפלציה ומיסים (בהנחת תשואה של 7% ריאלי)

בשני המקרים אתה משלם 5500 בחודש באחד אתה בסוף עם תיק של 8.1 (בלי להוריד כלום כי באפשרות השניה אתה מפקיד 2 מליון לתיק) והשני עם תיק של 6.7
ובנוסף יש עוד את דחית המס של נגיד 100K ששוה כ600K עוד 30 שנה אחרי אינפלציה ומיסים (בהנחת תשואה של 7% ריאלי)
צודק לגמרי, טעות שלי תודה רבה על התיקון, עכשיו זה נשמע הרבה יותר כלכלי ומשתלם

אני בהתלבטות דומה לשלך.
האם לא יותר משתלם לקחת משכנתא מקסימלית שפרוסה לפחות מ30 שנה נניח 10/20? ובצורה הזו להשיג ריבית טובה יותר במחיר של החזר חודשי גבוה יותר (במידה ואפשר לעמוד בו) ?
ומה לגבי אופציה של משכנתא לא מקסימלית נניח חצי ממחיר הדירה? האם יש בזה הגיון?

אני בהתלבטות דומה לשלך.
האם לא יותר משתלם לקחת משכנתא מקסימלית שפרוסה לפחות מ30 שנה נניח 10/20? ובצורה הזו להשיג ריבית טובה יותר במחיר של החזר חודשי גבוה יותר (במידה ואפשר לעמוד בו) ?
ומה לגבי אופציה של משכנתא לא מקסימלית נניח חצי ממחיר הדירה? האם יש בזה הגיון?
תכניס קצת לאקסל נתונים, תרגיש את המספרים עבור כל מקרה שתבחן ותחליט.
הכי חשוב עבורי היה התזרים החודשי שתמיד תהיה בתזרים חיובי בהתחשב בעתיד הקרוב, לחיות בכיף בהווה ולא להתכלב עם החזרים שיחנקו

שלום אנונימי,
אני עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתא.
תשובה קצרה: תיקח משכנתא מקסימלית.

תשובה ארוכה: הריביות כרגע נוראיות, במסלול משתנה לא צמודה כל שנתיים/שלוש (שזה המסלולים הכי נפוצים כרגע) העוגן (תשואת אג"ח ממשלת ישראל) עלתה ב 0.6% - בעקבות ההתקפה האירנית והורדת הדירוג.
זה ממש מפתה לקחת את המשכנתא הקטנה ביותר, אבל אתה צריך לחשוב על זה עוד פעם.
חשוב שתבין, ריביות המשכנתא הן לא חתונה קתולית. זה לא עונש מעתה ואילך. אם בעתיד, המצב הנוראי שבו אנחנו נמצאים ייגמר, והריביות ירדו, אתה תוכל למחזר את המשכנתא שלך, ולקבל את החוב שלך בתנאים וריביות שפויות יותר.
אם המצב לא ישתפר, אזי כדאי לך להיות מגודר למצב באמצעות השקעות אחרות (למשל במט"ח).

אני מציין סיבות נוספות, סופר קריטיות:
לשים את כל הכסף בדירה:
1. מקטין את הנזילות והסחירות שלך
2. מקטין את התשואה על ההשקעות שלך (בהינתן שאתה משקיע במקומות עם אפיקי השקעה רווחיים יותר)
3. נועל את הכסף שלך בצורה הכי דרקונית שיש (אתה לא יכול לגעת בו בשבע/חמש שנים הקרובות)
4. פוגע ביכולת שלך לרכוש עוד נכסים והשקעות

בהצלחה,
אייל מ FINWIZ.

שלום,
זוג + 2.
נפלה בחלקנו ההזדמנות לרכוש דירת מחיר מטרה בהנחה
אנחנו לא חסידי נדלן
יש לנו את כל ההון העצמי, בתחילה חשבתי לקחת משכנתה מקסימלית על הדירה על סך מיליון בערך נעשה שיהיה עגול עם החזר חודשי של 5500 בחודש.
את הדירה נקבל לפי הקבלן בסוף 28.
לרגע חזרתי לעשות חישובים, והתחלתי לתהות האם בכלל שווה לי לקחת משכנתא מקסימלית ולהשאיר את רב הכסף אצלי בתיק השקעות לעומת או שמא עדיף לי לא לקחת משכנתא בכלל בסביבת ריבית כזו ולאבד אחוז די ניכר מהתיק שלנו.
כיום התיק עומד על הערכה גסה של סביבות ה - 1.6 מיליון, כן במידה ונמכור יהיה עלינו לשלם מס רווח הון, אני אצטרך לחשב בדיוק כמה אבל בינתיים אני מדבר בנפנופי ידיים.
חשבתי על היתרונות רגע בתשלום הדירה ללא משכנתא בכלל, חופש תזרימי, נכון הדירה תמסר אי שם ב 2028 אבל וואלה, אני לא צריך לפנות כסף למשכנתה כל חודש, לא משלם ריביות כלל לבנק ובנוסף את הכסף שרצינו לשים למשכנתא נכניס כל חודש לתיק ההשקעות/נעלה את רמת החיים איתו.
נכון, אם הריבית שנקבל בשוק ההון תהיה מעל 4.7% למשך ה - 30 שנה הבאות אז "נרוויח" בשוק ההון יותר מ נדל"ן אבל התשואה לא מובטחת כמו שהחוב לבנק מובטח.

היתרונות שאני רואה בלקיחת משכנתא מקסימלית הם:
יותר כסף נזיל בחוץ על כל מקרה שלא יבוא, אולי עוד השקעה? איזה מציאה שתיפול עלינו? או סתם פשוט להרגיש יותר "עשיר" כשהכסף בידיים שלי ולא נעול לו בין קירות/אצל הקבלן בינתיים

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א משך זמן קבלת משכנתה לתושב חוץ? נדל"ן 4
ג לקראת משכנתה גדולה ל -25-30 שנה נדל"ן 2
M 500K לתיק דיבדנדים או לכסות משכנתה? שוק ההון 7
T להגדיל משכנתה בשביל השקעה שוק ההון 2
כ משכנתה ללא הכנסה יש חייה כזאת? נדל"ן 17
T השלכות של פרעון משכנתה מוקדם נדל"ן 4
maverick לפקוע משכנתה או להמשיך להשקיע? שוק ההון 4
K הנזלת מניות לקראת משכנתה של דירת הגרלה שוק ההון 3
לארוצה פיצול ומחזור משכנתה? נדל"ן 17
ד הלוואה לפני משכנתה נדל"ן 8
W משכנתה על חלק מדירה נדל"ן 2
י רישום משכנתה על חברה משכנת נדל"ן 0
__DanDan גרירת משכנתה מנכס שנמכר לנכס קיים נדל"ן 4
כ פרה-משכנתה: מחשבות נדל"ן 7
Wonko משכנתה ויועץ משכנתאות נדל"ן 1
A חוות דעת על תמהיל משכנתה נדל"ן 15
לארוצה הכללת פנסיה, ביטוח מנהלים ודירה(+משכנתה) בתיק השקעות צרכנות פיננסית 5
א הלוואה לצורך החזר משכנתה? נדל"ן 10
I התלבטות בנושא השקעה - לחכות על הגדר או לקחת משכנתה? נדל"ן 7
Y קניית דירה להשקעה לבד עם משכתנה או עם שותף ללא משכנתה נדל"ן 10
ס האם השווי שלי עולה אם יש לי משכנתה והריבית עולה? שוק ההון 9
c881 אז הגיע היום שנאלצים לקחת משכנתה יומני מסע אישיים 24
c881 שאלה - מי שקנה דירה עם משכנתה נדל"ן 2
לאץ' הפרשה מקסימלית לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
י הפרשה מקסימלית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S האם כדאי לקחת משכנתא מקסימלית? נדל"ן 4
M פורטפוליו לתנודתיות מקסימלית של 20 אחוז שוק ההון 30
D כיצד לבצע התאמה מקסימלית בין מניות דיבידנד, ערך/צמיחה וקרנות מחקות לסוג חשבון המסחר (פטור/לא פטור)? שוק ההון 1
O תשואה מקסימלית מאג"ח בדירוג השקעה ואג"ח ממשלתי שוק ההון 34
bsod כמות יחידות מקסימלית לקניה בקרן סל שוק ההון 11
ת האם נכות 180% (מקסימלית) מזכה בפטור מתשלום מס מהשקעות? שוק ההון 13
Fitch חישוב משכנתא מקסימלית על דירה שניה במינוף מלא נדל"ן 26
מ פקדון עם ריבית מקסימלית שוק ההון 18
Y רכישת דירה- מינוף בסביבת ריבית גבוהה נדל"ן 6
ד קרנות כספיות בסביבת ריבית יורדת שוק ההון 0
ד צורת סילוקין להלואה בסביבת ריבית יורדת צרכנות פיננסית 2
A יתרונות למשקיע הסולידית בסביבת אנפלציה וריבית עולה צרכנות פיננסית 10
הסוליd ירידת קרן כספית בסביבת ריבית עולה שוק ההון 4
I איך החייה הזו עלולה להתנהג בסביבת ריבית עולה ואינפלציה גואה: אג"ח בריבית משתנה צמוד מדד? שוק ההון 2
M אג"ח בסביבת ריבית אפס שוק ההון 18
N מחשבות על גידור בסביבת אינפלציה גבוהה שוק ההון 47
ר השקעה באגרות חוב ממשלתיות בסביבת ריבית אפסית שוק ההון 3
E מהלכי הגנה מפני פשיטות רגל של בנקים/חברות השקעה בסביבת משבר כלכלי גדול שוק ההון 11
ITS השקעות בסביבת ריבית נמוכה שוק ההון 19
ע השקעה ב-REITs בסביבת ריבית עולה שוק ההון 7
אנא-אל הסיבה לרתיעה מאגח בסביבת ריבית אפסית שוק ההון 15
G הסוף לטיעון "רשת הביטחון" של קרן פנסיה בסביבת ריבית אפסית? שוק ההון 1
R השקעה בסביבת ריבית אפסית: ניסוי מחשבתי שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה