• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

משכנתה ללא הכנסה יש חייה כזאת?

• פותח הנושא פותח הנושא כוכבי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אז זהו נשמע שבעל עניין בחברה\ות, יוכר

לעומת משקיע ממוצע
לפני כעשור שאלתי בבנק שלנו (כשעוד חשבנו אל אפשרות קניית דירה) והוא אמר שתיק השקעות כן יכול באופן חלקי להוות "ערבון" (לא בטוחה מה המילה הנכונה כאן) לצורך קבלת משכנתא כאשר אין הכנסה מעבודה, כאשר יש הבדל בין נכסי אג"ח סולידים לבין נכסי מדדי מניות רחבים כמו סנופי. היחס היה (אאל"ט) 50% מסכום המדד המנייתי ו-70% מהאג"חי.
אני לא יודעת מה נהוג היום אבל זה נשמע לי מאד הגיוני.
יכול להיות שאפשר לשים את החלק שיהווה ערבון בקרן כספית או באג"ח ממשלתי כלשהו כדי שהבנק ירגיש נוח עם זה.

אז זהו נשמע שבעל עניין בחברה\ות, יוכר

לעומת משקיע ממוצע
בעל עניין בחברה (או כהגדרתו - שכיר בעל שליטה), יוכר בהחלט.

בנוסף, בנק ישראל מתיר להכיר בהכנסה של החברה, שלא חולקה כדיבידנד, כהכנסה בפועל (בהינתן שבעל החברה מחזיק ב 100% מהון המניות)

ומי יודע, אולי ניירות הערך האלה גם נושאים סיכונים כלשהם
זה לא סתם 'מי יודע', זה דווקא די חשוב. מה יקרה אם בכמה ימים שאתה מחזיק את המניה (וכנראה סכום כבד, אחרי הכל אתה רוצה הכנסה חודשית מכובדת) היא נפלה בכמה אחוזים מעבר לX דבידנד שלך?

אגב, תוך כדי קריאת השירשור עלה רעיון די אווילי,
שמישהו יעמיד אותי על המקום ויסביר איפה הכשל

אם אני לוקח הלוואה ומשעבד מניות,
בהנחה ואני לא מחזיר את ההלוואה
הגוף המלווה לוקח את המניות המשועבדות בשווי ההלוואה כפירעון, (הוא מוכר אותם, כמובן לא משלם מס רווחים כי הוא לא הרוויח כלום,)
ואני בעצם הוצאתי כסף, ואיפה מס הכנסה בסיפור?

זה לא סתם 'מי יודע', זה דווקא די חשוב. מה יקרה אם בכמה ימים שאתה מחזיק את המניה (וכנראה סכום כבד, אחרי הכל אתה רוצה הכנסה חודשית מכובדת) היא נפלה בכמה אחוזים מעבר לX דבידנד שלך?
״מי יודע״ בגלל שאני לא יודע מה שאני לא יודע, אז כל מי שמחליט לנסות את זה צריך לעשות את שיעורי הבית שלו.
ואחרי שזה נאמר, זאת לא מניה אלא קרן שמחזיקה אג״ח של ממשלת ארה״ב עם מח״מ של 0.01

בעל עניין בחברה (או כהגדרתו - שכיר בעל שליטה), יוכר בהחלט.
איזו הגדרה מוזרה.
בעל חברה לא חייב להיות בכלל שכיר בעל שליטה, הוא פשוט הבעלים שמקבל דיבידנדים וגם יכול למכור חלק מניה"ע.
סליחה,
אינני יודע מי זה מיקי פדרמן.
ואתה גם לא יודע לגגל?

בראי הבנקים - שכיר בעל שליטה הוא אדם המחזיק יותר מ10% מהון המניות של חברה.
איזו הגדרה מוזרה.
בעל חברה לא חייב להיות בכלל שכיר בעל שליטה, הוא פשוט הבעלים שמקבל דיבידנדים וגם יכול למכור חלק מניה"ע.

ואתה גם לא יודע לגגל?
לעניין מיקי פדרמן - כמובן שאני יודע לגגל.
אם הוא מחזיק ב 100% מהון המניות של החברה (מה שלא קורה) ולחברה שלו יש רווחים שלא חולקו כדיבידנד ו/או שהוא שכיר בעל שליטה (המחזיק ביותר מ10% מהון המניות)- ונהנה מחלוקת דיבידנדים - בהחלט ניתן להכיר בהכנסה שלו.

שבת שלום,
אייל

נערך לאחרונה ב:
לא הצלחתי להבין מהקונטקסט, כיצד השאלה הנוגעת אליו.
יש בעלי חברות שאינם שכירים בעלי שליטה (ואולי הם בכלל בפנסיה) ובכל זאת הבנקים יתייחסו לתיק הנכסים שלהם כבעל משמעות לצורך קבלת משכנתא.
השם שלו קפץ לי לראש בתור דוגמא כי תמיד זה מצחיק אותי שהוא הבעלים של אלביט (איזה ידע יש לו בתחום?) כשאני זוכרת אותו בכלל מהמלונות.
ומתנצלת על הציניות, לפעמים זה קופץ לי.

היי בת עמק

אני מודה ומתוודה שעדיין לא יצא לי לעסוק במקרה הקצה של אדם שהוא מצד אחד בעל הון משמעותי שהוא לא שכיר בעל שליטה (כלומר מחזיק בפחות מ10% מהון המניות). אני משוכנע שבמקרה שלו, הבנקים ימצאו דרך לעשות EXCEPTION מנהלי בנק ישראל.. כן היה לי לקוח שסידרנו שבנק שוויצי יוציא לו אנונה לתקופה קצרה כדי שתחשב כהכנסה.

למען הסר ספק, ההתייחסות לאדם בעל חברה ולעניין מה ניתן להגדיר או לא כהכנסה - מוגדרות היטב בחוזר 2676 [שאלות ותשובות בנק ישראל לעניין הלוואות לדיור] של בנק ישראל שאלה 4.7, ונספח א' בנב"ת 329 [מגבלות למתן הלוואות לדיור] של בנק ישראל

תודה רבה לך!
אני מאחל לי ולך ימים טובים ושקטים יותר
אייל
יש בעלי חברות שאינם שכירים בעלי שליטה (ואולי הם בכלל בפנסיה) ובכל זאת הבנקים יתייחסו לתיק הנכסים שלהם כבעל משמעות לצורך קבלת משכנתא.
השם שלו קפץ לי לראש בתור דוגמא כי תמיד זה מצחיק אותי שהוא הבעלים של אלביט (איזה ידע יש לו בתחום?) כשאני זוכרת אותו בכלל מהמלונות.

אני כן רוצה להבהיר שלעניין בדיקת ההכנסות לטובת משכנתא - המונח שכיר בעל שליטה אינו מתייחס להאם אדם מושך משכורת או לא.
הוא מתייחס לשאלה הבינארית -האם הוא מחזיק ביותר מ10% מהון המניות של החברה.

תרגיל שעשה חבר שלי בזמנו ... כי היו לו הכנסות
בעייתיות קצת מבחינת מס ...
אבל זה מקרה דומה... דאג שחבר שלו שיש לו עסק יוציא לו משכורת למשך כמה חודשים עד שמצא משכנתא... כמובן שילם לו אפילו קצת יותר

תרגיל שעשה חבר שלי בזמנו ... כי היו לו הכנסות
בעייתיות קצת מבחינת מס ...
אבל זה מקרה דומה... דאג שחבר שלו שיש לו עסק יוציא לו משכורת למשך כמה חודשים עד שמצא משכנתא... כמובן שילם לו אפילו קצת יותר
על פניו, מה שאתה מציע פה הוא לא חוקי..

אם אני לוקח הלוואה ומשעבד מניות,
בהנחה ואני לא מחזיר את ההלוואה
הגוף המלווה לוקח את המניות המשועבדות בשווי ההלוואה כפירעון, (הוא מוכר אותם, כמובן לא משלם מס רווחים כי הוא לא הרוויח כלום,)
ואני בעצם הוצאתי כסף, ואיפה מס הכנסה בסיפור?
האם זה באמת יהיה אירוע מס? לכאו' לא כי המשעבד לוקח את גוף המניות לא את תמורתן

היי בת עמק

אני מודה ומתוודה שעדיין לא יצא לי לעסוק במקרה הקצה של אדם שהוא מצד אחד בעל הון משמעותי שהוא לא שכיר בעל שליטה (כלומר מחזיק בפחות מ10% מהון המניות). אני משוכנע שבמקרה שלו, הבנקים ימצאו דרך לעשות EXCEPTION מנהלי בנק ישראל.. כן היה לי לקוח שסידרנו שבנק שוויצי יוציא לו אנונה לתקופה קצרה כדי שתחשב כהכנסה.

למען הסר ספק, ההתייחסות לאדם בעל חברה ולעניין מה ניתן להגדיר או לא כהכנסה - מוגדרות היטב בחוזר 2676 [שאלות ותשובות בנק ישראל לעניין הלוואות לדיור] של בנק ישראל שאלה 4.7, ונספח א' בנב"ת 329 [מגבלות למתן הלוואות לדיור] של בנק ישראל

תודה רבה לך!
אני מאחל לי ולך ימים טובים ושקטים יותר
אייל
הבנקים יודעים להתעלם מהרבה דברים כולל לתת משכנתאות לאנשים עם היסטוריה של פשיטת רגל, מחיקת חובות ועוד, בסוף יש תעשייה שלמה של יועצים שלוקחים 20-40 אלף שקל פלוס מע״מ לתיק, כי הם עובדים על בסיס הצלחה, יודעים להגיע לאנשים הנכונים בבנק, להציג נכון את התיק, לדאוג למסכמים מתאימים וחלקם גם לעיגולי פינות והצגה לא נכונה של מסמכים למיניהם.

הבנקים יודעים להתעלם מהרבה דברים כולל לתת משכנתאות לאנשים עם היסטוריה של פשיטת רגל, מחיקת חובות ועוד, בסוף יש תעשייה שלמה של יועצים שלוקחים 20-40 אלף שקל פלוס מע״מ לתיק, כי הם עובדים על בסיס הצלחה, יודעים להגיע לאנשים הנכונים בבנק, להציג נכון את התיק, לדאוג למסכמים מתאימים וחלקם גם לעיגולי פינות והצגה לא נכונה של מסמכים למיניהם.
חשוב להדגיש שההחלטה להתגבר על עבר בעייתי של לווה היא החלטת מדיניות וניהול סיכונים של הבנק - כלומר איך הוא רוצה לעשות עסקים ועם אילו לוום הוא רוצה להתמודד.

מנגד, יש סוגיות של נהלים של בנק ישראל, שאי אפשר לעקוף אותם. אי אפשר לתת משכנתא אם ההכנסה חורגת יותר מ50 אחוז. אי אפשר לתת משכנתא לתקופה של מעל 30 שנה. אי אפשר שלא להכיר בהלוואה שנאלץ לתקופה של 10 שנים וכו'...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מנגד, יש סוגיות של נהלים של בנק ישראל, שאי אפשר לעקוף אותם. אי אפשר לתת משכנתא אם ההכנסה חורגת יותר מ50 אחוז. אי אפשר לתת משכנתא לתקופה של מעל 30 שנה. אי אפשר שלא להכיר בהלוואה שנאלץ לתקופה של 10 שנים וכו'...
נכון, אבל בטוח המרחב הזה יש הרבה משחקים בתחום האפור של במה מכירים ומה לא, כמו כל מיני הכנסות ממלגות של כוללים, הכנסה ממשכורת של נאני ללא תלוש ועוד

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y קניית דירה להשקעה לבד עם משכתנה או עם שותף ללא משכנתה נדל"ן 10
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
א מכירה, קנייה וקבלת משכנתה - בתקופת אבטלה נדל"ן 12
T יומן מחזור משכנתה - אני הולך למחזר באופן עצמאי בפעם הראשונה! נדל"ן 16
P משכנתה מקסימלית בסביבת ריבית כזו? נדל"ן 11
א משך זמן קבלת משכנתה לתושב חוץ? נדל"ן 4
ג לקראת משכנתה גדולה ל -25-30 שנה נדל"ן 2
M 500K לתיק דיבדנדים או לכסות משכנתה? שוק ההון 7
Excelmik להגדיל משכנתה בשביל השקעה שוק ההון 2
T השלכות של פרעון משכנתה מוקדם נדל"ן 4
maverick לפקוע משכנתה או להמשיך להשקיע? שוק ההון 4
K הנזלת מניות לקראת משכנתה של דירת הגרלה שוק ההון 3
לארוצה פיצול ומחזור משכנתה? נדל"ן 17
ד הלוואה לפני משכנתה נדל"ן 8
W משכנתה על חלק מדירה נדל"ן 2
י רישום משכנתה על חברה משכנת נדל"ן 0
__DanDan גרירת משכנתה מנכס שנמכר לנכס קיים נדל"ן 4
כ פרה-משכנתה: מחשבות נדל"ן 7
Wonko משכנתה ויועץ משכנתאות נדל"ן 1
A חוות דעת על תמהיל משכנתה נדל"ן 15
לארוצה הכללת פנסיה, ביטוח מנהלים ודירה(+משכנתה) בתיק השקעות צרכנות פיננסית 5
א הלוואה לצורך החזר משכנתה? נדל"ן 10
I התלבטות בנושא השקעה - לחכות על הגדר או לקחת משכנתה? נדל"ן 7
ס האם השווי שלי עולה אם יש לי משכנתה והריבית עולה? שוק ההון 9
c881 אז הגיע היום שנאלצים לקחת משכנתה יומני מסע אישיים 24
c881 שאלה - מי שקנה דירה עם משכנתה נדל"ן 2
Williamsburg ידעתם שניירות ערך ישראליים ניתנים להורשה ללא אירוע מס בהורשה? שוק ההון 4
deussex פרישה מוקדמת תנאי קופות גמל (פנסיה) ללא הפקדות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
algo.il הרעת דמי ניהול במעבר מעסיקים (ד.נ ללא קשר למעסיק כשלהו) - לגיטימי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
algo.il מיסוי בעת רילוקיישן זמני בקנדה (אמנת מס עם ישראל) ללא ניתוק תושבות מיסים 2
B מו"מ על דמי ניהול בקופגלה ללא צבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
R מדד עולמי ללא ארה"ב? שוק ההון 10
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
S קוף ללא פרווה, על סלע כחול, במסלול סביב השמש יומני מסע אישיים 51
S משיכת כספי פיצויים לאחר ניתוק תושבות ללא ת.ז בתוקף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
I כרטיס אשראי מומלץ ללא עמלות מטח? צרכנות פיננסית 1
A קושי ללא מסגרת ולהמשיך בחיים, מה לעשות ? התפתחות אישית 32
T ניכוי מס במילואים ללא עבודה מיסים 2
S ללא רקע, מעוניין ללמוד ולהתפתח התפתחות אישית 31
M הנהלת חשבונות לחברה כמעט ללא פעילות מיסים 0
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
K רכישת דירה קומה 3.5 ללא מעלית ירושלים נדל"ן 38
ב פנסיה כעצמאי ללא תעודת עוסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D תשלום לדיסני+ ללא אשראי, כיצד? אוף טופיק 0
S איפה מומלץ לקנות מוצרים ללא גלוטן? אוף טופיק 2