לא הבנתי מה אתה אומר! מצטער
שאתה טוען ששוק המניות בדגש כל בSP500 בעליה מטורפת בשנים האחרונות
הראתי לך שהעליה הממוצעת השנתית שלו ב20 שנה האחרונות די דומה ל70 שנה האחרונות
ודי זהה לכל מה שאנחנו מכירים לעליה ממוצעת של מניות באופן כללי במדדים רחבים
זה לא מטורף כמו שאתה בוחר להציג את זה - וגם לא חריג בכלל
מחירים הם עולים או יורדים! זאת לא אינפלציה. אם עכשיו כוכבת ילדים בשם X מקדמת גלידת תות ואז 1/4 מהילדים בישראל רוצים לאכול את גלידת תות. זה אומר שמחירי גלידת התות יעלו. האם זאת אינפלציה? ברור שלא!
זה דוגמא מאוד מאוד מקומית ותחומה לזמן קצר
קודם כל כי זה יהיה מותג אחד מיני כמה מותגים ומניח שאם המחירים של המותג הזה יעלו (סביר שלא כי הם רק רוצים למכור יותר יחידות בדרכ) אז גלידות תות של מותג יוזלו והממוצע יהיה דומה, במיוחד אם תסתכל על כל שוק הגלידות כי סהכ זה שלא יקנו יותר גלידה באופן כללי פשוט העוגה תתחלק אחר
ושוב זה יהיה נגיד לתקופה של שנה ואז שוב ישתנה
על פני עשור כנראה מחיר הגלידה לא יושפע מכוכבת ילדים כזאת או אחרת
כן יש אירועים שיכולים להשפיע על מחירים
דוגמא טובה זה הייצור גלידה התעיישיתי הראשון בעולם שהיה עבור הצבא האמריקאי שהנגיש את זה
וגם לירידה חדה במחירים בגלל הייצור התעשייתי וגם לצריכה של גלידה שלא היתה לפני
או פורד עם הרכבים הראשונים...
זה שאתה חוזר על זה זה לא עונה לשאלה
נניח שאני מסכים איתך על זה
מה הקשר לשוק המניות - שהעליה שלו די יציבה ב100 שנים האחרונות
לכל הפחות אתה יכול להסכים שאו שמלאי הכסף עולה באופן אחיד ואז מה שהיה ימשיך להיות ולמה בכלל להתייחס לזה
או שמלאי הכסף לא עולה באופן אחיד, אבל אז הוא לא משפיע על שוק המניות ואז שוב למה זה משנה לנו
לצערי כלום..... האינפלציה תגרום לבעיות רציניות בתחום. היא כמובן יכולה לחסוך לעתיד בכסף של שוק חופשי (מתכות כמו כסף וזהב)
אז מחזיר אותי לבעיה המקורית
אני רוצה לעשות ביטוח (כי אין לי כסף היום להשקיע בשוק חופשי)
איך אני מחייב את החברת ביטוח לשלם לי את הגמול הנכון לאחר תיקוני שינוי עלות מוצרים?
אם אין לך משהו יותר טוב, אתה חייב להסכים שהצמדה למדד עדיפה מכלום
שוב.... זאת עליה מחירים ולא אינפלציה כי אינפלציה היא גדילה במלאי הכסף. זאת לא טעות סמנטית! זה להפוך גורם ותוצאה! יש גורם(אינפלציה) ויש תוצאה(עלית מחירים)!
אוקי אז תניח שכל פעם שמיהו מחברי הפורם כותב פה אינפלציה הוא מתכוון ל"עלית מחירים"
ומדד המחירים בודק עלית מחירים
הסיבות לעליית מחירים לא מעניניות בסוף אותי ואת רוב אזרחי המדינה מעניין אם יש לי 100 שקל כמה אוכל אני קונה איתו בסופר היום אל מול לפני שנה
לא משנה השם - צריך דרך למדוד את זה