• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מנסה להבין על המלכודות שיש בפנסיה....

• פותח הנושא פותח הנושא yk304
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אדרבא - כלומר רק 25 אחוז לשנה עליה בכמות הכסף
תוריד גידול טבעי, ריבוי אוכלוסיה, ואנפלציה כמו שרובונו מבינים אותה (לא אתה) וזה סביר מאוד
הסברתי מה זאת אינפלציה.... אין לי מה להוסיף.

למה אתה חושב את זה??
ינואר 2000 המדד היה 1441 נק
ינואר 2020 (לפני הנפילת קורונה) המדד 3295
כלומר קצת יותר מהכפיל את עצמו ב20 שנה > 128 אחוז, ממוצע של 6.4 לשנה - די תואם את עליית השוק הממוצעת

הכל כמובן יחסי, אבל לדעתי עליה שנתית של 6.4 אחוז בשנה היא בכלל לא עליה מטורפת זה מה ששוק המניות עושה בממוצע ב70-100 שנים האחרונות
כמובן שאפשר לבחור תקופות קצת יותר טובות או יותר גרועות ואז המספרים ישתנו אבל לא תקבל בשום מצב תלת ספרתי בתקופה של שנים לדעתי
לא הבנתי מה אתה אומר! מצטער :(

אתה חוזר על זה, אבל גם אני וגם אחרים נתנו לך פה קישורים להגדרות אינפלציה שאתה דוחה
אתה מתבסס על אסכולה אחת שהיא לא מרכזית, אני לא טוען נגדה פשוט אומר ה"הגדרה" של הגדרה הוא שהרוה יסכמו עם זה אחרת זה סתם יהיה זריקת מילים
ללא קשר לנכונות הטענות
מחירים הם עולים או יורדים! זאת לא אינפלציה. אם עכשיו כוכבת ילדים בשם X מקדמת גלידת תות ואז 1/4 מהילדים בישראל רוצים לאכול את גלידת תות. זה אומר שמחירי גלידת התות יעלו. האם זאת אינפלציה? ברור שלא!

אני חוזר ואומר שוק המניות SP500 לא עלה בצורה מטורפת בשנים האחרונות הוא עלה כמו שהוא עלה תמיד
ממוצע העליה של SP500 ב20 שנה האחרונות דומה לממוצע שלו בכל שנות קיימו לדעתי מעל 70 (כמובן עם סטיית תקן כל שהיא)
*גילוי נאות, מושקע במדד זה בדיוק מהסיבה שאני חושב שהוא ימשיך לעלות כמו שעלה ב70 שנה אחרונות גם אם זה אומר שיש לי בדרך עשור של ירידות
המדד מושפע ממלאי הכסף!

לא ענית על השאלה, מה אישתי עוד 30 שנה תעשה אם תקבל 1000 שקל של היום? איזה מנגנון ישמור על כוח הקניה של ההתחייבות הכספית של חברת הביטוח
לצערי כלום..... האינפלציה תגרום לבעיות רציניות בתחום. היא כמובן יכולה לחסוך לעתיד בכסף של שוק חופשי (מתכות כמו כסף וזהב)

מחירים הם עולים או יורדים! זאת לא אינפלציה. אם עכשיו כוכבת ילדים בשם X מקדמת גלידת תות ואז 1/4 מהילדים בישראל רוצים לאכול את גלידת תות. זה אומר שמחירי גלידת התות יעלו. האם זאת אינפלציה? ברור שלא!
אתה עושה סלט בהגדרות.
גם אם אתה מאמין שהמקור היחיד לתיאוריה כלכלית הם פילוסופים אוסטרים שחי לפני 100 שנה, כדאי להתעדכן במחקר הכלכלי שבא אחריהם. אתה מדבר על monetary inflation ואחרים כאן על price inflation. במאה ה-21 כאשר כלכלנים או עיתונאים מדברים על אינפלציה הם מתכוונים למונח השני ולא להגות האוסטרית הקדומה.
להגדרות יש חשיבות בהקשר ולא כמונחים תיאורטיים. כאשר מדברים על עלויות המחיה של פנסיונרים, עליית מחיר הגלידה יותר רלוונטית מאשר שער מניה שמשקיעה בחיפושי נפט.

• אהבתי
Reactions: A42
זה לא משהו שקיים! אין אינפלציה של מחירים! יש גידול במלאי הכסף שזה אינפלציה מוניטרית! מחירים של מוצרים יורדים או עולים אבל לא מתנפחים מהמילה (inflate) .... הנה קישור להגדרה במילון מ-1971!

@
@גרהם תוכל לענות לי מה ששאלתי אותך כאן בבקשה?
מצטער, אבל אין לי מידע.
הייתי בודק את עניין ביטוח הבטחונות הפדרלי מול ברמת הבטחון שיש לך בביטוח דה פקטו שקיים בישראל.

זה לא משהו שקיים! אין אינפלציה של מחירים! יש גידול במלאי הכסף שזה אינפלציה מוניטרית! מחירים של מוצרים יורדים או עולים אבל לא מתנפחים מהמילה (inflate) .... הנה קישור להגדרה במילון מ-1971!
הראיתי לך הגדרות עכשוויות של IMF, הפדרל רזרב ואני מניח שכך גם יהיה בכל אתר אחר של בנק מרכזי בעולם.
זכותך לחשוב שהם כולם טועים, אבל אתה לא יכול להגיד שלא קיימת אף הגדרה אחרת מלבד זו של האוסטרים מראשית המאה הקודמת.

הראיתי לך הגדרות עכשוויות של IMF, הפדרל רזרב ואני מניח שכך גם יהיה בכל אתר אחר של בנק מרכזי בעולם.
זכותך לחשוב שהם כולם טועים, אבל אתה לא יכול להגיד שלא קיימת אף הגדרה אחרת מלבד זו של האוסטרים מראשית המאה הקודמת.
שוב.... זאת עליה מחירים ולא אינפלציה כי אינפלציה היא גדילה במלאי הכסף. זאת לא טעות סמנטית! זה להפוך גורם ותוצאה! יש גורם(אינפלציה) ויש תוצאה(עלית מחירים)!

לא הבנתי מה אתה אומר! מצטער :(
שאתה טוען ששוק המניות בדגש כל בSP500 בעליה מטורפת בשנים האחרונות
הראתי לך שהעליה הממוצעת השנתית שלו ב20 שנה האחרונות די דומה ל70 שנה האחרונות
ודי זהה לכל מה שאנחנו מכירים לעליה ממוצעת של מניות באופן כללי במדדים רחבים
זה לא מטורף כמו שאתה בוחר להציג את זה - וגם לא חריג בכלל

זה דוגמא מאוד מאוד מקומית ותחומה לזמן קצר
קודם כל כי זה יהיה מותג אחד מיני כמה מותגים ומניח שאם המחירים של המותג הזה יעלו (סביר שלא כי הם רק רוצים למכור יותר יחידות בדרכ) אז גלידות תות של מותג יוזלו והממוצע יהיה דומה, במיוחד אם תסתכל על כל שוק הגלידות כי סהכ זה שלא יקנו יותר גלידה באופן כללי פשוט העוגה תתחלק אחר
ושוב זה יהיה נגיד לתקופה של שנה ואז שוב ישתנה
על פני עשור כנראה מחיר הגלידה לא יושפע מכוכבת ילדים כזאת או אחרת
כן יש אירועים שיכולים להשפיע על מחירים
דוגמא טובה זה הייצור גלידה התעיישיתי הראשון בעולם שהיה עבור הצבא האמריקאי שהנגיש את זה
וגם לירידה חדה במחירים בגלל הייצור התעשייתי וגם לצריכה של גלידה שלא היתה לפני
או פורד עם הרכבים הראשונים...

המדד מושפע ממלאי הכסף!
זה שאתה חוזר על זה זה לא עונה לשאלה
נניח שאני מסכים איתך על זה
מה הקשר לשוק המניות - שהעליה שלו די יציבה ב100 שנים האחרונות
לכל הפחות אתה יכול להסכים שאו שמלאי הכסף עולה באופן אחיד ואז מה שהיה ימשיך להיות ולמה בכלל להתייחס לזה
או שמלאי הכסף לא עולה באופן אחיד, אבל אז הוא לא משפיע על שוק המניות ואז שוב למה זה משנה לנו

לצערי כלום..... האינפלציה תגרום לבעיות רציניות בתחום. היא כמובן יכולה לחסוך לעתיד בכסף של שוק חופשי (מתכות כמו כסף וזהב)
אז מחזיר אותי לבעיה המקורית
אני רוצה לעשות ביטוח (כי אין לי כסף היום להשקיע בשוק חופשי)
איך אני מחייב את החברת ביטוח לשלם לי את הגמול הנכון לאחר תיקוני שינוי עלות מוצרים?
אם אין לך משהו יותר טוב, אתה חייב להסכים שהצמדה למדד עדיפה מכלום

שוב.... זאת עליה מחירים ולא אינפלציה כי אינפלציה היא גדילה במלאי הכסף. זאת לא טעות סמנטית! זה להפוך גורם ותוצאה! יש גורם(אינפלציה) ויש תוצאה(עלית מחירים)!
אוקי אז תניח שכל פעם שמיהו מחברי הפורם כותב פה אינפלציה הוא מתכוון ל"עלית מחירים"
ומדד המחירים בודק עלית מחירים
הסיבות לעליית מחירים לא מעניניות בסוף אותי ואת רוב אזרחי המדינה מעניין אם יש לי 100 שקל כמה אוכל אני קונה איתו בסופר היום אל מול לפני שנה
לא משנה השם - צריך דרך למדוד את זה

הראתי לך שהעליה הממוצעת השנתית שלו ב20 שנה האחרונות די דומה ל70 שנה האחרונות
ודי זהה לכל מה שאנחנו מכירים לעליה ממוצעת של מניות באופן כללי במדדים רחבים
זה לא מטורף כמו שאתה בוחר להציג את זה - וגם לא חריג בכלל
בכל אופן, לא הצלחתי להבין את הטענה שלך כאן. בגדול הבורסה עולה בגלל אינפלציה שחודרת לשוק המניות.
זה דוגמא מאוד מאוד מקומית ותחומה לזמן קצר
קודם כל כי זה יהיה מותג אחד מיני כמה מותגים ומניח שאם המחירים של המותג הזה יעלו (סביר שלא כי הם רק רוצים למכור יותר יחידות בדרכ) אז גלידות תות של מותג יוזלו והממוצע יהיה דומה, במיוחד אם תסתכל על כל שוק הגלידות כי סהכ זה שלא יקנו יותר גלידה באופן כללי פשוט העוגה תתחלק אחר
ושוב זה יהיה נגיד לתקופה של שנה ואז שוב ישתנה
על פני עשור כנראה מחיר הגלידה לא יושפע מכוכבת ילדים כזאת או אחרת
כן יש אירועים שיכולים להשפיע על מחירים
דוגמא טובה זה הייצור גלידה התעיישיתי הראשון בעולם שהיה עבור הצבא האמריקאי שהנגיש את זה
וגם לירידה חדה במחירים בגלל הייצור התעשייתי וגם לצריכה של גלידה שלא היתה לפני
או פורד עם הרכבים הראשונים...
אז בכל המקרים הנ"ל לא מדובר באינפלציה.

אז מחזיר אותי לבעיה המקורית
אני רוצה לעשות ביטוח (כי אין לי כסף היום להשקיע בשוק חופשי)
איך אני מחייב את החברת ביטוח לשלם לי את הגמול הנכון לאחר תיקוני שינוי עלות מוצרים?
אם אין לך משהו יותר טוב, אתה חייב להסכים שהצמדה למדד עדיפה מכלום
לא תצליח כי חברת הביטוח מושקעת במדדים ובאגרות החוב והיא לא תוכל להתמודד עם ההתחייבויות כאשר מחירי השירותים והמוצרים יעלו. אם אתה בוחר לרמות את עצמך אז רק אתה תפסיד!
זה שאתה חוזר על זה זה לא עונה לשאלה
נניח שאני מסכים איתך על זה
מה הקשר לשוק המניות - שהעליה שלו די יציבה ב100 שנים האחרונות
לכל הפחות אתה יכול להסכים שאו שמלאי הכסף עולה באופן אחיד ואז מה שהיה ימשיך להיות ולמה בכלל להתייחס לזה
או שמלאי הכסף לא עולה באופן אחיד, אבל אז הוא לא משפיע על שוק המניות ואז שוב למה זה משנה לנו
מאיפה אתה יודע שהעליה שלו די יציבה ב-100 השנים האחרונות. זה ממש לא נכון. הלכתי לגרף ה-S&P 500 ורואים שבמשך 50 שנה הוא נשאר באותו המקום למרות שהייתה אינפלציה גם באותם השנים(במיוחד בשנות ה-70). כלומר, הוא ירד במשך 50 שנים. איך אתה מסביר את זה? ברור שאם תיקח ממוצע אז תוכל לחשב ממוצע חיובי אבל הקטע זה להבין את הסיבה. הרי אתה לא רוצה לקפוץ ראש לבריכה עם גובה ממוצע של 2 מטר ואז לחשוב איך זה קרה שהראש התפוצץ?

מלאי הכסף עולה לקראת הסוף הרבה יותר ולא באופן אחיד. תראה קישור! אני מאוד לא מבין מה אתה כותב.... אתה כאילו כותב טיעונים לא ברורים.

אוקי אז תניח שכל פעם שמיהו מחברי הפורם כותב פה אינפלציה הוא מתכוון ל"עלית מחירים"
ומדד המחירים בודק עלית מחירים
הסיבות לעליית מחירים לא מעניניות בסוף אותי ואת רוב אזרחי המדינה מעניין אם יש לי 100 שקל כמה אוכל אני קונה איתו בסופר היום אל מול לפני שנה
לא משנה השם - צריך דרך למדוד את זה
לא.... זאת הטעיה! זאת לא טעות סמנטית אלה חוסר הבדלה בין סיבה לתוצאה. אין תוכל להגן על עצמך מאינפלציה? לא תוכל! החיסכון שלך נשחק! הרי אם שכר הדירה לא מחושב במדד כמו שאתה משתמש בשכר הדירה אז כוח הקניה שלך ירד בשבילך. איך המדינה יכולה להגן עליך מהאינפלציה? היא יכולה להגן עליך אולי מעליית המחירים שהיא מדווחת עליה(ולא מהאינפלציה) והיא שקרית כי ברור שלא יכולה להיות אינפלציה 26% ומדד ו-0.7 (שלילי) במקביל (בשנת 2020)!

נערך לאחרונה ב:
בכל אופן, לא הצלחתי להבין את הטענה שלך כאן. בגדול הבורסה עולה בגלל אינפלציה שחודרת לשוק המניות.

אז בכל המקרים הנ"ל לא מדובר באינפלציה.

לא תצליח כי חברת הביטוח מושקעת במדדים ובאגרות החוב והיא לא תוכל להתמודד עם ההתחייבויות כאשר מחירי השירותים והמוצרים יעלו. אם אתה בוחר לרמות את עצמך אז רק אתה תפסיד!

מאיפה אתה יודע שהעליה שלו די יציבה ב-100 השנים האחרונות. זה ממש לא נכון. הלכתי לגרף ה-S&P 500 ורואים שבמשך 50 שנה הוא נשאר באותו המקום למרות שהייתה אינפלציה גם באותם השנים(במיוחד בשנות ה-70). כלומר, הוא ירד במשך 50 שנים. איך אתה מסביר את זה? ברור שאם תיקח ממוצע אז תוכל לחשב ממוצע חיובי אבל הקטע זה להבין את הסיבה. הרי אתה לא רוצה לקפוץ ראש לבריכה עם גובה ממוצע של 2 מטר ואז לחשוב איך זה קרה שהראש התפוצץ?

מלאי הכסף עולה לקראת הסוף הרבה יותר ולא באופן אחיד. תראה קישור! אני מאוד לא מבין מה אתה כותב.... אתה כאילו כותב טיעונים לא ברורים.

לא.... זאת הטעיה! זאת לא טעות סמנטית אלה חוסר הבדלה בין סיבה לתוצאה. אין תוכל להגן על עצמך מאינפלציה? לא תוכל! החיסכון שלך נשחק! הרי אם שכר הדירה לא מחושב במדד כמו שאתה משתמש בשכר הדירה אז כוח הקניה שלך ירד בשבילך. איך המדינה יכולה להגן עליך מהאינפלציה? היא יכולה להגן עליך אולי מעליית המחירים שהיא מדווחת עליה(ולא מהאינפלציה) והיא שקרית כי ברור שלא יכולה להיות אינפלציה 26% ומדד ו-0.7 (שלילי) במקביל (בשנת 2020)!
אני לא אגיב נקודתית כי אני מרגיש שהדיון לא מתקדם ואתה מבוצר בעמדות שלך ולא מצליח להבין את הטיעונים שלי
באופן טכני קשה לי מאוד להתחייס לצילומי מסך ללא כתובת הפניה - אין לי שום דרך לבדוק את נכונות הנתונים או להתמקד ולקבל עוד פרטים
באופן כללי אם אני מבין אותך אתה תופס את שוק המניות בשונה מאיתנו
פעם אחת אתה חושב שעליה שלו שקולה לעלית המחירים
פעם שניה אתה חושב ששוק המניות ירד בערך הראלי שלו במשך 50 שנה ורק בעשור/ האחרון הוא בעליה

אנחנו כנראה לא נצליח לשכנע אחד את השני
אז נסכים שלא להסכים
אולי הצדק איתך וכל הכסף שלנו יתאדה בשנים הקרובות
אצלי בכל אופן זה סיכון שאני תמיד לוקח בחשבון (-:

אני לא אגיב נקודתית כי אני מרגיש שהדיון לא מתקדם ואתה מבוצר בעמדות שלך ולא מצליח להבין את הטיעונים שלי
באופן טכני קשה לי מאוד להתחייס לצילומי מסך ללא כתובת הפניה - אין לי שום דרך לבדוק את נכונות הנתונים או להתמקד ולקבל עוד פרטים
באופן כללי אם אני מבין אותך אתה תופס את שוק המניות בשונה מאיתנו
פעם אחת אתה חושב שעליה שלו שקולה לעלית המחירים
פעם שניה אתה חושב ששוק המניות ירד בערך הראלי שלו במשך 50 שנה ורק בעשור/ האחרון הוא בעליה

אנחנו כנראה לא נצליח לשכנע אחד את השני
אז נסכים שלא להסכים
אולי הצדק איתך וכל הכסף שלנו יתאדה בשנים הקרובות
אצלי בכל אופן זה סיכון שאני תמיד לוקח בחשבון (-:
זה הלינק לגרף ואתה יכולת ב-5 שניות למצוא אותו בגוגל. כי אמרתי לך שזה גרף של הS&P 500!
בקשר למה שאמרתי או לא אמרתי.... קשה להעביר חומר עמוק בהודעה בקבוצה. יש הבדל בין אמירה כללית לבין תובנות נוספות שאינפלציה לא משפיעה בצורה אחידה על עליית המחירים בכל התחומים.

זה הלינק לגרף ואתה יכולת ב-5 שניות למצוא אותו בגוגל. כי אמרתי לך שזה גרף של הS&P 500!
בקשר למה שאמרתי או לא אמרתי.... קשה להעביר חומר עמוק בהודעה בקבוצה. יש הבדל בין אמירה כללית לבין תובנות נוספות שאינפלציה לא משפיעה בצורה אחידה על עליית המחירים בכל התחומים.
אוקי תודה על הלינק
אוקי אז כמו שחשבתי אתה בחרת תקופה ספציפית בשביל להציג טיעון
זה סוג של ל"אנוס" את הנתונים
לקחת מנקודת שיא בתחילת התקופה
לנקודת שפל בסוף התקופה שבחרת
באותה מידה אני יכול לקחת את ה50 שנה שלך
ולהסתכל מיוני 32 לנוב 68
ולראות עליה מ86 ל810 כלומר עליה מטורפת של כמעט 1000 אחוז
שזה 26 אחוז בממוצע
אבל ושוב זה לאנוס את הנתונים ולא מראה את המגמה ולא תורם לדיון

נסכים שלא להסכים :)

נסכים שלא להסכים
לא.... אלו נתונים שאפשר למצוא בגוגל והן מבחינה לוגית אפשר להבין זאת.
שזה 26 אחוז בממוצע
נניח זה 34 שנים הבדל. וזה המינימום למקסימום הנקודתי הזה ואם מחשבים בנוסחה אז רואים שזה 7% תשואה בשנה ולא 25% תשואה (חישוב באקסל)! והרי הייתה גם אינפלציה באותן השנים אז מה התשואה הריאלית? בגלל זה מאוד חשוב שקודם תראה אם החישוב שעשיתי נכון ואז נתקדם. ולכן אתה מנסה להגיד שהמניות עולות כמגמה כאשר בפועל המניות משקפות אינפלציה ברמה כזאת או אחרת והן גם יורדות. אז זה יותר מורכב!

נניח זה 34 שנים הבדל. וזה המינימום למקסימום הנקודתי הזה ואם מחשבים בנוסחה אז רואים שזה 7% תשואה בשנה ולא 25% תשואה (חישוב באקסל)! והרי הייתה גם אינפלציה באותן השנים אז מה התשואה הריאלית? בגלל זה מאוד חשוב שקודם תראה אם החישוב שעשיתי נכון ואז נתקדם. ולכן אתה מנסה להגיד שהמניות עולות כמגמה כאשר בפועל המניות משקפות אינפלציה ברמה כזאת או אחרת והן גם יורדות. אז זה יותר מורכב!
עכשיו התחיל להיות מעניין
את צודק בחישוב בגלל ריבית דה ריבית (שאני לא חישבתי נכון)
כן מעניין שאם אני לוקח את כל התקופה של 93 שנה יוצא לי ריבית ראלית מתואמת ממוצעת של 3 אחוז רק בשנה
שזה לא מה שאני מכיר/ קראתי על SP500 ובכלל
@גרהם - דעתך? מה אני מפספס?

כן נקודה שפיספת אתה שהגרף שאתה שלחת מייצג:
Historical data is inflation-adjusted
כלומר זה בתיקון האינפציה בערכים ראלים
אני מניח שאתה לא מאמין באינפלציה
אז היית צריך למצוא גרף נקוב בדולרים ללא התאמות אינפלציה כי אי אפשר להחזיר את המקל מ2 הכיוונים

עכשיו התחיל להיות מעניין
כיף לשמוע!
Historical data is inflation-adjusted
כלומר זה בתיקון האינפציה בערכים ראלים
זה נכון אבל חייבים לקחת בחשבון שהאינפלציה שהמדינה מחשבת (היא לא האינפלציה) אלה עליה במחירי מוצרי המזון עם הונאות כאלו ואחרות.

אני מניח שאתה לא מאמין באינפלציה
אתה מעוות את הדברים שלי. הגדרתי מה זאת אינפלציה ומה זאת עלית מחירים וגם בעליית מחירים (המדינה יכולה לשחק עם הנתונים) וככה המדינה מרמה את הציבור! לכן בגרף שלא משקלל אינפלציה ממשלתית אתה תראה עליה גדולה יותר אבל שוב האינפלציה הממשלתית היא לא אינפלציה. זה שקר!!!

כן מעניין שאם אני לוקח את כל התקופה של 93 שנה יוצא לי ריבית ראלית מתואמת ממוצעת של 3 אחוז רק בשנה
וזה בגדול יכול להיות מכמה סיבות..... אחת מהן היא שהאינפלציה לא חודרת בצורה זהה למדדים השונים והשני שהמדינה מתחמנת את הנתונים.

למה? אם שיעור המס על החלק החייב זהה, אין יתרון לאחת החלופות.
צודק.
מסכים. זה היתרון הודאי היחיד למשיכה מוקדמת ואותו צריך לשקלל מול אובדן חלק מהפטור בגיל פרישה.
הוא לא היחיד. אם אתה משלם בפרישה מס שולי של מעל 25% אז יש בנוסף גם יתרון של חיסכון במס על חלק מהכסף.

זה נכון אבל חייבים לקחת בחשבון שהאינפלציה שהמדינה מחשבת (היא לא האינפלציה) אלה עליה במחירי מוצרי המזון עם הונאות כאלו ואחרות.
לכן בגרף שלא משקלל אינפלציה ממשלתית אתה תראה עליה גדולה יותר אבל שוב האינפלציה הממשלתית היא לא אינפלציה. זה שקר!!!
כן אבל אתה מחזיק את המקל מ2 הצדדים
אתה אומר האינפלציה שהמדינה משקלל זה לא נכון והיא מעווות את הנתונים והאינפלציה הרבה יותר משמעותית
ומהצד השני אתה מציג את הנתונים בניכוי האינפלציה של המדינה

אני מניח שאם תיקח את אותו גרף של SP500 ללא התחשבות באינפלציה אתה תראה את אותה מגמת עליה ותראה שלאורך ה100 שנים האחרונות זה די אחיד

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@גרהם - דעתך? מה אני מפספס?
הפסקתי לעקוב אחרי הפן הטכני. הגישה הפילוסופית הזו לא רלוונטית לדעתי לדיון על שחיקת החסכון הפנסיוני.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D מנסה להבין דיבידנד של VT שוק ההון 13
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
M תכנון השקעה בשוק ההון לטווח של 20 שנים, מנסה להבין מה עדיף. שוק ההון 3
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
ה טירון. מנסה להבין דברים בסיסיים בקשר לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
מוריה מינוף של קרן השתלמות- מנסה להבין את הלוגיקה המוטעית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 54
נ אזרח אמרקאי מנסה להבין שוק ההון 3
S אני מנסה להבין מה המטרה הראשית של העוצר והסגרים (תעזבו שניה פוליטיקה בצד) אוף טופיק 9
P מנסה להבין איך עובדת הפרשה לקרן השתלמות צרכנות פיננסית 5
W מנסה להבין את הפערים בדיבידנדים בין VT לVWRD שוק ההון 1
P מנסה להבין כמה דברים לגבי קופת הגמל להשקעה שוק ההון 3
G מנסה להבין כמה דברים בסיסיים שוק ההון 5
Y מנסה להבין שורה לדוגמה שמתארת מחיר אופציה על הSPY שוק ההון 8
ש מנסה להבין מה הסיפור של תשואות האגחים האמריקאיים שוק ההון 3
D מנסה להבין איך אני טכנית יכול לסחור במניות + עוד כמה שאלות שוק ההון 16
מ מנסה להבין את טבלת הדיבדנטים של וונגארד שוק ההון 30
ה מנסה להבין את העמלות של IB שוק ההון 3
Homer מנסה ליצור יועץ ai ולא הולך לי צרכנות פיננסית 33
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 11
A כאשר אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס הוא אומר לי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
A אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס אבל אני ניתקל בדברים לא מובנים: ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
A מנסה למצוא עבודה ולא מצליח התפתחות אישית 86
H מנסה לקנות CSPX ב IB אבל רשום לי שאין לי מספיק כסף? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
ש מנהלת המשרד מנסה לבודד אותי. מה עושים? אוף טופיק 3
M מנסה לעבור מסלול השקעה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י מנסה לעשות סדר בפנסיה שוק ההון 6
ד מנסה להרשם כחברה בע"מ ישראלית לחשבון באינטראקטיב ברוקרז ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ה שרשור מפורט - מנסה להתחיל את חיי בגיל 28 יומני מסע אישיים 34
M מנסה למצוא תוכנה לעסק. אוף טופיק 23
י בן 23 מנסה לארגן את עתידו הפיננסי. שוק ההון 24
S מנסה לבנות סימולציה על שוק המניות האמריקאי אוף טופיק 0
G מנסה לחשב איך אוכל לשרוד את שנות התואר. צרכנות פיננסית 54
ל אשמח לעזרה - מנסה לארגן את קרן ההשתלמות שלי שוק ההון 3
Jasper כרגע מנסה לקרוא את כל הבלוג, נתקלתי במשהו שדורין אומרת שהוא הכי חשוב. שוק ההון 14
מ מנסה לבחור מכשיר השקעה נכון לאמא שוק ההון 8
S מנסה לעשות סדר בקופת גמל להשקעה של אלטשולר שחם שוק ההון 4
D ביטוח בריאות - מנסה להשוות, ואומרים לי לא לוותר על מה שיש לי כי זו פוליסה ישנה צרכנות פיננסית 6
bar1 מנסה להרכיב תיק.. שוק ההון 86
O מנסה לקפוץ למים ... חסכון לארבעה ילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
נ קופת גמל מ1993 - לא מצליח להבין מה זה המוצר הזה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
ס מענק עם כלביא - עזרו לי להבין למה אני לא זכאי מיסים 2
R כפל ביטוחי בריאות - איך מצליחים להבין האם יש כפל ביטוחי או לא? אוף טופיק 2
arvin איך להבין את צורת המיסוי של קרנות חוץ שקליות? שוק ההון 12
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
algo.il בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 200
M עזרו לי להבין, יש לי קופת גמל מעסיק ישנה, ללא הפקדות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ס עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס? שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה