• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מנסה להרכיב תיק..

• פותח הנושא פותח הנושא bar1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

bar1

משתמש סולידי
דירוג
15
אוקיי. לאחר הרבה קריאה בסולידית ובתמונה הגדולה
הגעתי למסקנה שככול שאני קורא יותר אני נהיה יותר מבולבל מעומס אינפורמציה..
אז חשבתי להרכב תיק ראשון בזמן שהכסף יושב משועמם.. תיק השקעות הכי פשוט שאפשר כדי לקבל את הטבילה
הראשונית שלי .כמובן שאמשיך לקרוא להשכיל בעזרתכם ובעזרת הסולידית כדי אני מקווה להשתכלל עם הזמן..

גיל 50
עצמאי
אופק השקעה 10 שנים + עם שאיפה לא לגעת בתיק בכלל, אלא להשתמש בקרנות השתלמות נזילות.
מתכנן לאזן את התיק כל רבעון פחות או יותר וגם להפקיד כספים נוספים לתיק.

התיק מאוזן 50/50 אג"חים ומניות ומבוסס על קריאה ונסיון להבין מתוך" גלרית התיקים" בפורום.
( יתכן שתיעצו לי לאזן אחרת בהתחשב בגיל וכו"..)

אג"חים
אג"ח ממשלתי צמוד שיקלי - 25%
אג"ח ממשלתי שקלי ריבית קבועה - 25%
מניות ארה"ב
50% VXUS + VTI בחלוקה שווה
התלבטות לגבי קרנות מחקות ישראליות MTF S&P 500 כדי להמנע מהמרה /קניה / מכירה ומיסים
מכיוון שהתיק אמר להיות פסיבי מאד אז אולי זה זניח..
אשמח לשמוע דעות הצעות וכמובן במסגרת הכללים.

תודה!

התיק עצמו נראה סבבה, בתנאי שאתה מבין את הנפילות שאתה עלול לחוות.
אגב תיקון סמנטי: אין כזה דבר שקלי צמוד. או שזה שקלי (=נומינלי), או שזה צמוד. (עד כמה שידוע לי לפחות...).

בהצלחה, לא מייעץ כלום.

לגבי האג"ח הראשון אג"ח ממשלתי PTF ( שקלי צמוד )
אשמח לדעת יותר לגבי "בתנאי שאתה מבין את הנפילות שאתה עלול לחוות"..
תודה

רעיון:
אתה יכול להמיר את קרנות ההשתלמות שלך לקרנות השתלמות מחקות S&P ובכך לחסוך קנייה של VTI.

אתה יכול להמיר את קרנות ההשתלמות שלך לקרנות השתלמות מחקות S&P ובכך לחסוך קנייה של VTI.
אופציה אפשרית.. אבל בואו ונוציא את קרן ההשתלמות מהמשוואה..
יותר מעניין אותי הרכב התיק..

אין הרבה מה להגיד על התיק, הוא די בסיסי ופשוט, שזה מצויין.
איזה עמלות המרה יש לך בין למט"ח? האיזון בין ני"ע זרים דולריים ולני"ע ישראליים שקליים יחייב אותך להמיר מט"ח. דוסקס בפורום על אפשרות להמיר מט"ח כמעט ללא עלות דרך IB. אם תעשה דרך בנק או בית השקעות זה בד"כ יעלה לך כ-0.5% מסכום ההמרה לפחות. מנגד, עלויות של קרנות מניות על כל העולם יעלו לך כנראה פחות בני"ע זרים מאשר בישראלים, כך שכדאי לפחות לעשות שערוך את העלויות בכל חלופה.
קח בחשבון גם שיש סיכון מנפיק אם אתה משתמש בתעודות סל ישראליות עבור חשיפה למניות עולמיות, כך שבד"כ עדיף קרנות נאמנות (או בקרוב קרנות סל).

אבל בואו ונוציא את קרן ההשתלמות מהמשוואה..
זה חשבונאות נפשית או באנגלית mental accounting וזוהי טעות לוגית נפוצה בה אתה מתייחס בצורה שונה לשקלים בקרן ההשתלמות שלך מאשר לשקלים בתיק הממוסה או בחשבון הבנק.
קרן השתלמות לא באה בהפתעה אחרי 6 שנים (וגם אין חובה לפדות אותה) והיא לא מיועדת להוצאות כאלו ואחרות, יותר משהכסף בבנק שלך יכול להיות מיועד אליהן

איזה עמלות המרה יש לך בין למט"ח?
כרגע יש לי חשבון ב IBI (סנט למניה מיני' 10$ לפעולות ) וחשבתי לפתוח חשבון ב ביטרייד ששם עמלות ההמרה נמוכות בהרבה.
שזה מביא אותי לשאלה האם אפשר לנהל תיק בשתי בתי השקעות?
כך שבד"כ עדיף קרנות נאמנות
חשבתי גם על קרנות מחקות במקום..

שזה מביא אותי לשאלה האם אפשר לנהל תיק בשתי בתי השקעות?
בהחלט. תצטרך כנראה לרכז את הנתונים באקסל/גליון גוגל כדי לראות את כל התיק שלך בבת אחת.
אל תשכח שהתיק בביטריידר כנראה יחייב אותך בהגשת דוח שנתי למס הכנסה

מעולה.
אני עצמאי כך שממילא אני מגיש דו"ח כל סוף שנה.

בעניין VTI.VXUS חפש על "מס ירושה ארה"ב" בפוסט של הסולידית על קרנות סל זרות או תחת מיסים.
vanguard VXC יכולה להחליף את VTI+VXUS. נסחרת בבורסת TSE ואין סכנה של מס ירושה (אפר להשלים עם iShares XIC) על מנת לכסות גם את קנדה.
VXC כוללת מעל 800 מניות וגם small cap
כהערת אגב...לא הייתי נוגע בקה"ש...אלא הופך אותה למנייתית והייתי חושב על קופת גמל גם (אולי לפי תיקון 190)

לא ממליץ ולא מייעץ כמובן

כהערת אגב...לא הייתי נוגע בקה"ש...אלא הופך אותה למנייתית והייתי חושב על קופת גמל גם (אולי לפי תיקון 190)
כהערת אגב:
אני עושה בפועל את ההפך וממליץ לך בחום לבדוק את הנושא בעצמך באמצעות בדיקה היסטורית של האם באמת הטבת המס מתאזנת במציאות עם דמי הניהול שאתה משלם בפועל.

1. האם בחנת את VT ?

2. מה נסגר איתך בקה"ש יש פטור ממס רווחי הון.

ככל שזכור לי יש פטור על קה"ש..אבל אבדוק שוב.

ככל שזכור לי יש פטור על קה"ש..אבל אבדוק שוב.
אני אבהיר.

כשאתה משקיע בבורסה עם כסף סתם המדינה לוקחת ממך 15-25% מהרווח (!!)
בקה"ש אתה פטור מרווחי הון. אבל כפי ש @daat99 ציין, משלם דמי ניהול.
לכן אם אתה בונה תיק, הגיוני להשתמש בכסף שיושב בקרן ההשתלמות כרכיב אגרסיבי יחסית בתיק.

לא ממליץ. לא מייעץ. לא יודע על מה אני מדבר.

0.3% מהצבירה?
שווה את הפטור...
זו דעתך...
כשאתה משקיע בבורסה עם כסף סתם המדינה לוקחת ממך 15-25% מהרווח (!!)
רק אם מימשת אותו.
רוב ימי חייך אתה לא תממש את הרוב המוחלט של הרווח ולכן לא תשלם את המס הזה בפועל רוב הזמן.
בקה"ש אתה פטור מרווחי הון. אבל כפי ש @daat99 ציין, משלם דמי ניהול.
בקרן השתלמות פסיבית מחקה מדד אתה גם לא מאזן ולכן אין לך רווח ממומש שאתה צריך לשלם עליו מס רווחי הון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 11
A כאשר אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס הוא אומר לי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
A אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס אבל אני ניתקל בדברים לא מובנים: ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
D מנסה להבין דיבידנד של VT שוק ההון 13
A מנסה למצוא עבודה ולא מצליח התפתחות אישית 86
H מנסה לקנות CSPX ב IB אבל רשום לי שאין לי מספיק כסף? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
ש מנהלת המשרד מנסה לבודד אותי. מה עושים? אוף טופיק 3
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M מנסה לעבור מסלול השקעה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י מנסה לעשות סדר בפנסיה שוק ההון 6
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
ד מנסה להרשם כחברה בע"מ ישראלית לחשבון באינטראקטיב ברוקרז ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M תכנון השקעה בשוק ההון לטווח של 20 שנים, מנסה להבין מה עדיף. שוק ההון 3
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
ה שרשור מפורט - מנסה להתחיל את חיי בגיל 28 יומני מסע אישיים 34
ה טירון. מנסה להבין דברים בסיסיים בקשר לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M מנסה למצוא תוכנה לעסק. אוף טופיק 23
Y מנסה להבין על המלכודות שיש בפנסיה.... פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 130
מוריה מינוף של קרן השתלמות- מנסה להבין את הלוגיקה המוטעית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 54
נ אזרח אמרקאי מנסה להבין שוק ההון 3
י בן 23 מנסה לארגן את עתידו הפיננסי. שוק ההון 24
S אני מנסה להבין מה המטרה הראשית של העוצר והסגרים (תעזבו שניה פוליטיקה בצד) אוף טופיק 9
P מנסה להבין איך עובדת הפרשה לקרן השתלמות צרכנות פיננסית 5
W מנסה להבין את הפערים בדיבידנדים בין VT לVWRD שוק ההון 1
S מנסה לבנות סימולציה על שוק המניות האמריקאי אוף טופיק 0
P מנסה להבין כמה דברים לגבי קופת הגמל להשקעה שוק ההון 3
G מנסה לחשב איך אוכל לשרוד את שנות התואר. צרכנות פיננסית 54
G מנסה להבין כמה דברים בסיסיים שוק ההון 5
Y מנסה להבין שורה לדוגמה שמתארת מחיר אופציה על הSPY שוק ההון 8
ל אשמח לעזרה - מנסה לארגן את קרן ההשתלמות שלי שוק ההון 3
ש מנסה להבין מה הסיפור של תשואות האגחים האמריקאיים שוק ההון 3
Jasper כרגע מנסה לקרוא את כל הבלוג, נתקלתי במשהו שדורין אומרת שהוא הכי חשוב. שוק ההון 14
מ מנסה לבחור מכשיר השקעה נכון לאמא שוק ההון 8
S מנסה לעשות סדר בקופת גמל להשקעה של אלטשולר שחם שוק ההון 4
D מנסה להבין איך אני טכנית יכול לסחור במניות + עוד כמה שאלות שוק ההון 16
D ביטוח בריאות - מנסה להשוות, ואומרים לי לא לוותר על מה שיש לי כי זו פוליסה ישנה צרכנות פיננסית 6
מ מנסה להבין את טבלת הדיבדנטים של וונגארד שוק ההון 30
O מנסה לקפוץ למים ... חסכון לארבעה ילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
ה מנסה להבין את העמלות של IB שוק ההון 3
S עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס שוק ההון 2
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 2
ה ניוד תיק השקעות מחשבון משותף לחשבון של אחד בני הזוג מיסים 2
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ע עצות במכירת תיק השקעות גדול שוק ההון 14
WRLD תיק השקעות לחייל משוחרר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
E האם אפשר לבנות לבד תיק השקעות? 500K - לא צריך אותם לפחות ב-5 שנים הקרובות. שוק ההון 5
K חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 16
C העברה/סגירת תיק לרילוקיישן (ארה״ב) שוק ההון 9
E תיק מסחר עבור אמא שלי בת 75+ שוק ההון 37
ישראלי מצוי עלות תיק מנוהל צרכנות פיננסית 8

נושאים דומים

Back
למעלה