אתה אומר האינפלציה שהמדינה משקלל זה לא נכון והיא מעווות את הנתונים והאינפלציה הרבה יותר משמעותית
ומהצד השני אתה מציג את הנתונים בניכוי האינפלציה של המדינה
אין שוב בעיה, אז תציג את הנתונים בלי האינפלציה שהמדינה מחשבת
אתה לא יכול להראות גרפים של מלאי הכסף, והעליה של מדד הSP500 בניכוי אינפצליה של המדינה
ולהגיד תראו יש פער
קח 100 דולר לפני 100 שנה
וקח היום 100 דולר
הם יקנו בערך את אותם הדברים לפי המדד שהמדינה מחשבת
כולל מניות
אין שוב בעיה, אז תציג את הנתונים בלי האינפלציה שהמדינה מחשבת
אתה לא יכול להראות גרפים של מלאי הכסף, והעליה של מדד הSP500 בניכוי אינפצליה של המדינה
ולהגיד תראו יש פער
קח 100 דולר לפני 100 שנה
וקח היום 100 דולר
הם יקנו בערך את אותם הדברים לפי המדד שהמדינה מחשבת
כולל מניות
תראה כאן .... אפשר לראות שכמעט כל (או כל) העליה ב-S&P 500 היא אינפלציה בהגדרה. כאשר חישבתי S&P 500 לא עשיתי חישוב צמוד לאינפלציה (עליית מחירים שהמדינה מודדת) אלה חישבתי לפי המספרים בפועל ואז השוואתי לעליה במלאי כסף. אתה יכול לבדוק שהנתונים שלי מדויקים!
תראה כאן .... אפשר לראות שכמעט כל (או כל) העליה ב-S&P 500 היא אינפלציה בהגדרה. כאשר חישבתי S&P 500 לא עשיתי חישוב צמוד לאינפלציה (עליית מחירים שהמדינה מודדת) אלה חישבתי לפי המספרים בפועל ואז השוואתי לעליה במלאי כסף. אתה יכול לבדוק שהנתונים שלי מדויקים!
קשה להתייחס לצילומי מסך!
תשתף אקסל וקישורים למקורות בבקשה
כמו כן למה 84 שנה - אתה שוב בוחר תקופות שנוח לך להראות את הנתונים - תיקח את התקופה המקסימלית מינואר 1928
סהכ אם להתסתכל על הגרף הזה עד מרץ 2020 זה עליה אחידה ולינארית כמו שהיה מתבקש מהגידול הטבעי
כן שנת 2020 בגלל הקורונה היתה אנומליה כי חילקו הרבה כסף
אבל הייתי שם אותה בצד כרגע ולדעתי האישית עוד שנה נחזור לעליה לינארית רגילה (+קפיצה של הקורנה שתישאר אנומליה)
זה לא יכול לשאןף לאינסוף כי לא מחלקים באפס (-;
וברצינות לא סביר שישאף לאינסוף כי אז אומר בעצם שלא נוכל להשתמש יותר בכסף כמו שהוא ומהערכת הפננסית תקרוס
אולי זה תרחיש אפשרי אבל בהחלט סוף העולם המודרני כמו שאנחנו מכירים אותו
ולדעתי הסיכוי שניכחד על ידי אסטרואיד או מלחמת עולם גריעינית יותר גבוה (וגם מזה אני לא מודאג או מעסיק את עצמי במחשבות על זה (-