שלום לכולם,
אני מזה זמן מה, עוקב אחר ההודעות בפורמים השונים תוך שאני מנסה לא לטבוע בנתונים הרבים שלעיתים אינם מובנים במלואם...
אני בן 40+ עצמאי נשוי לשכירה + ארבעה ילדים.
הגדול בן 10 ומאז לידתו אני מנסה לחסוך עבור (לא קל בכלל ..)
מידי חודש אני מפקיד לכל ילד כ - 300 ש"ח לתכניות חסכון ל 15 שנה עם ריבית של 2.55% צמודה למדד, כיום סך החסכון עומד על 100,000 ש"ח.
בשנה האחרונה הבנתי שאני בעצם מבזבז את זמני ואת כספי על התוכניות הללו וכי אני מעוניין למקסם את התשואות של החיסכון של הילדים ואלו לעת עתה המסקנות שלי:
תודה ושבת שלום.
אני מזה זמן מה, עוקב אחר ההודעות בפורמים השונים תוך שאני מנסה לא לטבוע בנתונים הרבים שלעיתים אינם מובנים במלואם...
אני בן 40+ עצמאי נשוי לשכירה + ארבעה ילדים.
הגדול בן 10 ומאז לידתו אני מנסה לחסוך עבור (לא קל בכלל ..)
מידי חודש אני מפקיד לכל ילד כ - 300 ש"ח לתכניות חסכון ל 15 שנה עם ריבית של 2.55% צמודה למדד, כיום סך החסכון עומד על 100,000 ש"ח.
בשנה האחרונה הבנתי שאני בעצם מבזבז את זמני ואת כספי על התוכניות הללו וכי אני מעוניין למקסם את התשואות של החיסכון של הילדים ואלו לעת עתה המסקנות שלי:
- היות והמועד שבו ארצה להשתמש בכספי החיסכון הינו לפחות לעוד 15 שנה... אני מעוניין להעביר את כל הסכום לאפיק מניות במחשבה שלזמן ארוך לא יהיו סיכונים והתשואות יהיו גדולות בוודאי בהשוואה לאפיק חסכון.
- לא מעוניין להפריד בין חסכונות הילדים אלא לקבץ לתיק אחד שיהיה בחשבון שלי ולא על שמם.
- תהיה הפקדה חודשית של כ - 1000 ש"ח +- לחודש.
- כאמור קרנות מחקות ... חשבתי להשקיע בקרנות "מחקות" כמו לדוגמא - של מגדל מדד 500 + 100, אשמח מאוד להמלצה בהתאם לאמור לעיל.
- מה הדרך הטובה היותר לקנייה חודשית מבחינת עמלות ? (בבנק נאמר לי עמלת קניה/מכירה ניע ישראלים כולל קרנות מחקות 0.25% מינימום 40 שח + אלט' נוספת להשקעה במניות בארץ- ת.סל תא 100 או ת.סל תא 25 - עלות ק/מ 0.25% מינימום 7 שח)
- האם בנק או חברת השקעות ?
- מה לגבי מועד העברת כל כספי החיסכון ? נאמר לי שכרגע השוק נמצא בערכים גבוהים ואולי שווה להמתין לירידות ?
תודה ושבת שלום.