• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס?

• פותח הנושא פותח הנושא סולדד
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סולדד

משתמש סולידי
דירוג
10
בניגוד למניות שהמסחר בהן בין הנפקה להנפקה תלוי רק בציפיות של משקיעים ויכול להתנתק לגמרי משווי החברות ע"ע GME , הרי שבפורקס יש גורמים משמעותיים שמשפיעים על המסחר ושקל לעקוב אחריהם.
אפשר להסתכל על המאזן המסחרי, על יחס הריביות של הבנק המרכזי המקומי ושל הפדרל ריזירב, על מסחר מט"ח ע"י הבנק המקומי (זה החלק שאפשר לחקור ולהעריך לאן הוא הולך) מול מסחר מט"ח של גורמים מקומיים פרטיים ושל גורמים זרים (זה השטח האפור).
עד כמה אפשר להסתכל על כל זה, על המחזורים של המאזן המסחרי, על היקף מסחר מוצהר של הבנק המקומי ולהבין לאן שער המטבע צפוי/יכול ללכת או לפחות להבין בדיעבד מה קרה לו?
נניח שהסנטימנט הבינלאומי כלפי מדינה משתנה (בגלל המדיניות המוניטרית של ארדואן או סיפוח קרים) - האם אפשר להסתכל בדיעבד ולהסביר איזה חלק יש לשינוי במאזן המסחרי ולפעילות הבנק המקומי בפיחות של המטבע המקומי ואיזה חלק היה למשקיעים זרים? האם יש גבול עד כמה ספקולנטים יכולים להשפיע על שער המטבע?
נניח אפילו שכל המשקיעים הזרים נפטרים מהמטבע המקומי - זה הופך את שער המטבע לפונקציה של המאזן המסחרי נטו, וזה מציב רף תחתון?

למשל במקרה של הטורקיה המאזן המסחרי השתפר בשנים 2018-22, יתרות המט"ח הדלדלו באותה תקופה מבלי שכל זה יאט את קצב הפיחות של הלירה.

אם נסתכל למשל על ההקשר המקומי - האם יש נתונים כמה שקלים נמצאים בידי משקיעים זרים, מה קרה למאזן המסחרי ומה היקף הבריחה של ישראלים לדולר מאז המלחמה? משהו שיכול לשפוך אור על התנהגות שער הדולר?

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
מ עד מתי ניתן למשוך כספי פיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S עד לאיזה סכום ניתן להפקיד צ'ק ? אוף טופיק 3
ת עד כמה משפיע איכות הנכס על ריבית המשכנתא? נדל"ן 0
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
א מוכר שמקבל שכר דירה עד לסיום עיסקת מכר נדל"ן 23
י מסחר בבורסה בישראל שני עד שישי שוק ההון 21
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 16
E השקעת דיווידנדים עד צבירת סכום מספיק לרכישת מניה שוק ההון 10
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
G תחום בנקאות ההשקעות (Investment Banking) עד כמה קיים בישראל? התפתחות אישית 1
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
N דיווח למס הכנסה על שנת 2023 עד 30/06 כאשר אין לי תיק - אפשרי? מיסים 20
B לא הפקדתי לקרן פנסיה תקופה - האם אני זכאי לפטור ממס עד התקרה? מיסים 2
S אנגלית עד שעה ביום התפתחות אישית 13
ש נדל"ן עד 2 מיליון נדל"ן 18
M אי בי אי חסמו גישה למערת "ספארק" בחו"ל "עד להודעה חדשה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 46
M עד לפני שנה לא ידעתי מה זו מניה. בהצלחה לי יומני מסע אישיים 6
לאץ' איך לעשות סדר בדירה שכורה שהתנהלה עד כה בצורה לקויה? נדל"ן 22
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
S מחפש הזדמנות נדלן עד 1 מש"ח. נדל"ן 0
R עד כמה מפחיתים את ההפסד במידה ולוקחים ACWI למול S&P בתיק הפטור? שוק ההון 0
J איזון אקטוארי - עד כמה משמעותי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
כ מתעניין בדירה חדשה להשקעה עד 2 מ' (10\90) שאלות נדל"ן 12
ש דירה להשקעה עד 2 מ' נדל"ן 28
A רכישה בפריסייל עד 2 מיליון - השקעה , 100% מימון נדל"ן 9
Z ETF שמחזיק אגרות חוב עד לפקיעה ? שוק ההון 14
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
Y האם כל השכירים נאלצים לשלם ריבית עד אפריל בהגשת דוח מס? מיסים 8
guesto סקר: עד כמה פסיבי התיק שלכם? שוק ההון 28
C המלצה לנתב קווי עד 250₪ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Z טופס 1322 ני״ע חו״ל. בהסבר למילוי (סעיף6) אומר שצריך טפסים נפרדים למה שנמכר עד יוני ולמה שנמכר אחריו. האם אכן מקפידים על זה? מיסים 15
יבגני_ל משלוח עד הבית של דואר ישראל אוף טופיק 80
deussex עד כמה אתם סומכים להפקיד את כל הכסף בבית השקעות ישראלי ? שוק ההון 81
I שאלה עד כמה המשק תלוי בריבית הפריים? שוק ההון 1
Sp0 אם אני מחזיק מק"מ עד תאריך הפירעון אז אני יכול להתעלם מעליות\ירידות? שוק ההון 3
A פרויקטים חדשים במרכז עד 2 מיליון שח, יזמים המאפשרים הקדמת תשלומים\גידור תשומות נדל"ן 19
T האם הוואטסאפ שלי מתוחכם עד כדי כך? אוף טופיק 4
א אם קונים מק"מ ומחכים עד הסוף, האם צריך לשלם עמלת מכירה ? שוק ההון 3
א מאפשרים לי הלואה עד 170 K בקל"צ 3.75. לקחת ולהשקיע? שוק ההון 48
יוזר עד כמה כדאית העזרה של משרד השיכון במשכנתא עבור זכאים? נדל"ן 11
ט סקר - עד מתי חורף הקריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
I עד כמה תשואות האג"ח לטווח ארוך משפיעות על מחירי הדירות? שוק ההון 21
M דוח שנתי 2021- עד מתי אפשר להגיש? מיסים 1
מ קניית דירה במגדל מגורים (כ-20 קומות) לעומת דירה בבניין עד 9 קומות נדל"ן 22
סנופקין לקראת רכישה של דירה חדשה: סעיף מהיזם - איסור על מכירת הדירה עד מסירת המפתח נדל"ן 3
ה ממוצע התואר בשנה הראשונה- עד כמה קריטי? התפתחות אישית 31
tomer111 כשאומרים שמחיר האג"ח ירד או שתהיה קריסה באג"ח מה זה משנה אם אני מחזיק אותם עד הסוף? שוק ההון 27
C כלכליסט: דיסקונט לא יגבה ריבית על מינוס של עד 2,000 שקל פוסטים מאיכות נמוכה 30

נושאים דומים

Back
למעלה