לא מבינה את הלוגיקה שלך.
דווקא בגלל שהם גרים בצפיפות, ההגיון אומר שהיו צריכים להיזהר כפול ומכופל ממי שגר ברווחה אבל במציאות הם מתנהגים כמו האנשים הטיפשים ביקום... אפרופו המוח היהודי.
אי אפשר בצפיפות כזו לקיים את הנהלים
אני בקיא בחומר (לא אחשוף מה אני עושה בחירום ובשגרה)
גם ברור לי שקל להסחף לאנטישמיות
וזה חבל
אני מביע סולידריות לכל הגוונים
ויש במדינה אנטישמיות פרועה נגד מגזרים מסויימים. יש שנאת חינם.
אני לא דתי אבל יכול להגיד שאני אוהב גם חרדים
ואני קורא ונדהם איך כל אחד מאשים את השני
לימדו אותנו לשנוא ולכעוס על השונה
במקום לראות את המאחד והמשותף כל אחד
רק מחפש מה לא בסדר אצל השני.
הבעיה העיקרית היא השלטון הקלוקל והמפלג
אני חילוני אבל לא שונא חרדיים
אני קצין ביחידה מובחרת (בעברי) אבל לא שונא ערבים
אני מתנגד לניהול של הממשלה או יותר נכון לחוסר הנהול
להבנתי מהלכים אימיים על הציבור ומהנדסים את התודעה
כדי לגרום לכולם להתחסן בלי שיש מידע
וכפי הנראה לחזור על זה כל כמה חודשים
מה שאומר שלפייזר ואולי לעוד מישהו
יש הכנסה פסיבית מעתה ועד שהעולם יתפקח
אני אקח את הדיעה הלא פופולארית ואגיד שאני לא חושבת שיש בעיית תחלואה מיוחדת באוכלוסיה החרדית. כן, ראיתי את התמונות, כן אני יודעת שהם לא ממש מצליחים לסגור את התלמודי תורה, אבל וזה אבל חשוב. כשאתה מסתכל על המציאות, תנסה להבין למה אתה מצפה גם בתנאים סטריליים.
מדובר באוכלוסיה צפופה עם משפחות גרעיניות גדולות ומירב ההדבקות הן בני בני המשפחה הקרובה כשאחד נדבק כולם נדבקים ממנו. ככה שכל סטטיסטיקאי בינוני יכול להגיד לך שאתה מצפה לאחוזי הדבקה גבוהים יותר מאשר החלק היחסי שלהם באוכלוסיה. אז כל החדשות שאומרים דברים כמו אצל החרדים יש פי 3 קורונה מבאוכלוסיה הכללית ודברים דומים הם סתם מכעיסים אותך על כלום ושום דבר.
אני גם לגמרי מבינה אותם שקשה להקפיד על ההנחיות, אנחנו עם שני ילדים וקצת קשה איתם בבית של 170 מטר עם חצר. אני נחרדת לחשוב מה היינו עושים עם חמישה בדירה של ארבעה חדרים ובלי אינטרנט או טלוויזיה. יד על הלב, אם אני שמה את עצמי בנעליהם לא בטוח שאני אתנהג יותר טוב זה באמת קשה וקצת קשה לאוכלוסיה הכללית להבין עד כמה. אז לוקחים ריזיקה ושולחים את הילדים לגנים כי גם אם לא ילכו למסגרות הם יפגשו אחד את השני ברחוב או בגינה והדבקה תהיה.
אז בכנות אחרי שאנחנו עוד מעט שנה בתוך המגיפה הזאת, כולי סימפטיה וחיבה כלפי האוכלוסיה החרדית ואין בי גרם אחד של מרירות או כעס על ההתנהגות שלהם במגיפה. צריך גם להבין למה אפשר לצפות מאנשים במקום ללכת עם הראש בקיר בדרישות לא הגיוניות. אני גם חושבת שצריך לכבד אנשים ולהבין שהם לא עושים לעצמם דווקא, לרבנים כן אכפת מהציבור, והם לא רוצים עימות עם המדינה אבל בניגוד לחבר'ה בממשלה הם מחוברים לציבור שלהם ומבינים שהוא לא יכול לעמוד בעוד סגירות של מוסדות הלימוד.
ולגבי המשטרה, לבי איתם כי לא הם הפתרון. הפתרון הוא קנסות וסנקציות כלכליות, אלימות רק מייצרת אלימות שכנגד. אבל נחש מה, אף אחד לא רוצה לקחת אחריות, אף אחד לא רוצה לדבר ולהתוות את הדרך להרגיע את הרוחות. יושבים כל הפוליטיקאים שלנו כולל ראש הממשלה ומסתתרים מאחורי השוטרים. התוצאות הטראגיות לפניך. אם יש לי ביקורת על החברה החרדית ויש לי המון היא לא על ההתמודדות עם הקורונה, אני מאמינה להם שהם עם הלשון בחוץ ועושים את מה שהם יכולים. הביקורת שלי היא על היחס שלהם למשטרה ועל האלימות המופרעת והמופקרת. ואם אני כועסת אני כועסת על הממשלה שמתנהגת בעליבות כזאת.
אני אקח את הדיעה הלא פופולארית ואגיד שאני לא חושבת שיש בעיית תחלואה מיוחדת באוכלוסיה החרדית. כן, ראיתי את התמונות, כן אני יודעת שהם לא ממש מצליחים לסגור את התלמודי תורה, אבל וזה אבל חשוב. כשאתה מסתכל על המציאות, תנסה להבין למה אתה מצפה גם בתנאים סטריליים.
החברה החרדית נכנסה לגל השלישי עם יתרון אדיר שלא היה לאף מגזר בישראל בצורת חסינות טבעית מאוד גבוהה, ההערכות מסקרים סרולוגיים היו שבבני ברק היו למעלה מ30% שנדבקו בנגיף בגלים הקודמים!
על אף כל זאת, הם הצליחו להדבק בגל השלישי משמעותית יותר מכל המגזרים האחרים!
נכון, יש שם צפיפות ואין ספק שזה תורם אבל להתעלם מהחתונות ומכך ש15% מתלמודי התורה פתוחים זו בעיני בעיקר טמינת ראש בחול.
אין מה לעשות, כנראה שאני אנטישמי...
החברה החרדית נכנסה לגל השלישי עם יתרון אדיר שלא היה לאף מגזר בישראל בצורת חסינות טבעית מאוד גבוהה, ההערכות מסקרים סרולוגיים היו שבבני ברק היו למעלה מ30% שנדבקו בנגיף בגלים הקודמים!
על אף כל זאת, הם הצליחו להדבק בגל השלישי משמעותית יותר מכל המגזרים האחרים!
נכון, יש שם צפיפות ואין ספק שזה תורם אבל להתעלם מהחתונות ומכך ש15% מתלמודי התורה פתוחים זו בעיני בעיקר טמינת ראש בחול.
אין מה לעשות, כנראה שאני אנטישמי...
הם נדבקו בגדול והם משלמים למחלה הארורה את ליטרת הדם שלה. אני חושבת שכואב להם כמו לכולנו. הם אוהבים וכואבים את המתים שלהם. אתה צריך גם להבין שהרבה מהאנשים שאתה רואה מתקהלים הם בכלל מחלימי קורונה. כמו שציינת אתה יש המון כאלה והם מניחים שלא יכולים להידבק שוב.
הם נדבקו בגדול והם משלמים למחלה הארורה את ליטרת הדם שלה. אני חושבת שכואב להם כמו לכולנו. הם אוהבים וכואבים את המתים שלהם. אתה צריך גם להבין שהרבה מהאנשים שאתה רואה מתקהלים הם בכלל מחלימי קורונה. כמו שציינת אתה יש המון כאלה והם מניחים שלא יכולים להידבק שוב.
אף אחד לא חושב שלמישהו לא כואב על החולים והמתים וברור שבכל חברה יהיו כאלו שפחות מקפידים על ההנחיות לשמירה על הבריאות. הזעם מופנה כלפי מנהיגי ציבור שמורים באופן מופגן לא לציית לחוק.
אז ככה - משפחתי החרדית הענפה וה(די) אמידה חיה בישראל, באנגליה ובבלגיה. כולם גרים בבתים מרווחים מאד וכולם חלו בקורונה, למעט בת-דודתי היקרה לי מכל ובעלה שפשוט הסתגרו להם מהעולם, בלי בית כנסת ובלי שטויות. זה לא בגלל הצפיפות, זה בגלל ההתנהגות. ברור שאם אחד מהמשפחה נדבק אז גם חלק משאר בני המשפחה יידבקו. אבל אותו אחד הלך לישיבה? לבית כנסת? לשוק? לאירוע? מאיפה הוא הביא את הנגיף הביתה? למה הוא לא יושב בשקט בבית במקום להתרוצץ ממקום למקום?
מזכיר לי את סיפורי המתים בתקשורת - תמיד בני המשפחה אומרים ששמרו עליו כמו אתרוג ואז מסתבר שהוא הלך לחתונה המונית או הדליק נרות חנוכה עם כל החמולה.
זה נכון לשני הכיוונים,
כלומר לא יתכן להאשים ולהכליל ציבור מסויים במשהו בשעה שסביר להניח שחלקים ממנו דווקא כן צייתו 100 אחוז להנחיות.
לא חושב שאין מקום לביקורת, ואני מודע לנטייה שלי להבין ולהיכנס לראש של המסכנים
אתה כנראה לא ממש קורא את מה שכתבתי.
אני רותחת על כל החוליגנים, ללא הבדל מין, גזע, מגדר או מגזר. וכן, אני מכלילה על כל החוליגנים, מצטערת.
אף אחד לא מציית 100% להנחיות אבל יש הבדל בין לשבת בשקט על הישבן לבין להמשיך להתרוצץ ממקום למקום ולהיפגש עם כל החבריה ולשים קצוץ על התנהלות אחראית בזמן מגפה. האחרונים הם המפיצים והמדביקים הגדולים.
יש טריק ידוע להגיד שרק הפלגים האלה והאלה לא נשמרים אבל המציאות היא שיש 5 מגזרים שפשוט לא נזהרים: ערבים, חרדים, חילונים צעירים, מכחישנים ואנשים במצב מנטלי נמוך (לא קוראים, לא מקשיבים, לא מבינים). חלק מהמגזרים חופפים.
*בכל אחד מהמגזרים יש גם מיעוט שנשמר.
נראה לי די ברור מה כתבת,
הכללת ערבים חרדים וחילונים צעירים. שלא נזהרים חוץ ממיעוט.
אין יכולת להוכיח את זה כי עם נגיף כ"כ מדבק ובסביבה צפופה המיעוט יכול להדביק את הרוב ולא להיפך.
ככה זה עם גידול אקפוננציאלי.
מתקן חולות פנוי? להעיף את חסרי המנוחה הבלתי אחראים לשם, שיבלו אחד עם השני ויחגגו במה שבא להם. למה להרוס לאנשים את החיים? למה לגרום לנו לאבד מקומות עבודה ולהיחנק בבית? ומה זה סביבה צפופה? אתה חושב שהם לא מדביקים גם במקומות העבודה? באוטובוסים? בסופרמרקט?
כל המקומות שציינת הם סביבה צפופה ואכן הם מדביקים שם גם את אלו שכן נזהרים.
הנקודה היא שמספיק טיפש אחד להדביק עשרות תמימים, מה שאומר שקשה לדעת כמה מתוך הציבור הם הרשעים וכמה הם הקורבנות, ולכן ההכללה עושה עוול.
מי שלא שומר על הכללים יש לו דם על הידיים. אין ספק.
כל המקומות שציינת הם סביבה צפופה ואכן הם מדביקים שם גם את אלו שכן נזהרים.
הנקודה היא שמספיק טיפש אחד להדביק עשרות תמימים, מה שאומר שקשה לדעת כמה מתוך הציבור הם הרשעים וכמה הם הקורבנות, ולכן ההכללה עושה עוול.
מי שלא שומר על הכללים יש לו דם על הידיים. אין ספק.
אני אכליל בצורה מושכלת ויאמר, שהמיעוט הבעייתי שלא מקשיב ונזהר בחברה החרדית גדול יותר מאותו מיעוט בחברה הכללית החילונית מחלקו באוכלוסיה.
עצם זה שמנהיג ציבור אומר בפומבי ״אל תקשיבו להנחיות הממשלה ולמי שיש בעיה עם זה שיבוא אלי״ מעיד שהצפיפות זה רק תירוץ להתנהגות הלא אחראית של אותו ״מיעוט״(במרכאות כפולות ומכופלות).
אולי, ואולי לא. דיווחים מת"א מגלים שגם שם לא חסרים אהבלים ברחובות, בחנויות ובים. הם לא דתיים ויש להם גורו מתחלף לפי מי שאומר את מה שהם רוצים לשמוע. פרופ' לס, שאשא-ביטון, גניקולוגית אחת, ד"ר אבני, מדען ממכון וייצמן שאומר דבר והיפוכו במאמר אחד ועד חבורת "היגיון בריא" שצריך לסגור להם את הפה עד שתיגמר הקורונה. בין חברי הפייסבוק שלי (שאת כולם אני מכירה באופן אישי מהחיים האמיתיים) יש לא מעט כאלה.
אולי, ואולי לא. דיווחים מת"א מגלים שגם שם לא חסרים אהבלים ברחובות, בחנויות ובים. הם לא דתיים ויש להם גורו מתחלף לפי מי שאומר את מה שהם רוצים לשמוע. פרופ' לס, שאשא-ביטון, גניקולוגית אחת, ד"ר אבני, מדען ממכון וייצמן שאומר דבר והיפוכו במאמר אחד ועד חבורת "היגיון בריא" שצריך לסגור להם את הפה עד שתיגמר הקורונה. בין חברי הפייסבוק שלי (שאת כולם אני מכירה באופן אישי מהחיים האמיתיים) יש לא מעט כאלה.
זה ברור שהחרדים הם לא האשמים היחידים במצב. משגע אותי ללכת ברחוב ולראות מבוגרים וצעירים ללא מסכות . שבוע שעבר לקחתי את גיסי להתחסן, היה עומס גדול ושני מבוגרים בני 60+ כמעט הלכו מכות כי אחד מהם לא הסכים לשים מסיכה (מקום עמוס!). הטרוניות כלפי החרדים זה השימוש הציני שלהם בכוח הפוליטי בגלל עניינים פליליים של ראש הממשלה, שגורם להרבה מאוד נזק אצלנו ואצלהם. קצין משטרה שמנשק יד של רב בחתונה המונית, לא עושה טוב לעורקים...