• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מוצא את עצמי מתעצבן מהמצב.. אנטי מינימליזם?

• פותח הנושא פותח הנושא de dud
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אותי די מתסכל מחדל נתב״ג. אנחנו מדינת אי, ואם היינו מתנהלים נכון, היינו כמו ניוזילנד ואוסטרליה היום.

לא, יש מעבר חופשי מהשטחים לישראל (של מתנחלים, אבל לא רק).
ויש מעבר חופשי מהשטחים לירדן (אתה לא תמנע מהפלסטינים לבקר את המשפחות שלהם)

ולכן בסופו של דבר כל הסגר כזה דינו להיפרץ.

ע"פ ויקיפדיה:
ניו זילנד היא מדינה של 18 נפש לקמ"ר (בעיר הגדולה אוקלנד בלבד: 1700 נפש לקמ"ר)
וישראל, 392 נפש לקמ"ר (בעיר הגדולה ירושלים בלבד: 7466 נפש לקמ"ר)
רק לציין שצפיפות לקמר היא ממש לא חזות הכל.
לשם העניין בירושלים 7.4k תושבים לקמר ובגבעתיים 18.6k לקמר - משרד הבריאות כבר לא חושף כמה חלו בכל עיר אבל בוא נגיד שהצפיפות לא ממש משתקפת בתחלואה.

רק לציין שצפיפות לקמר היא ממש לא חזות הכל.
לשם העניין בירושלים 7.4k תושבים לקמר ובגבעתיים 18.6k לקמר - משרד הבריאות כבר לא חושף כמה חלו בכל עיר אבל בוא נגיד שהצפיפות לא ממש משתקפת בתחלואה.
לא אמרתי שצפיפות היא חזות הכל.
אלא רק שהתנהלות הממשלה היא גם כן לא חזות הכל.

@Benjamin Willard
הספירה של מתים משפעת מאוד מטעה. מעט מאוד מתים משפעת ישירות. בד"כ מתים מסיבוכים וזיהום משני. ובחלק גדול מהמקרים המוות מיוחס לגורם אחר , ובצדק(סרטן, מחלות כליה, אלח דם, מחלות ריאה כרוניות), אבל אם היו סופרים את השפעת, כמו שסופרים Covid19, הן היו מיוחסות לשפעת.
אני הבנתי שאתה טוען בעצם שכמות המתים המדווחים מקורונה זה מספר שלא משקף את התמותה העודפת בפועל.
הקישור שהבאתי מראה שהתמותה העודפת בפועל כן עולה בקנה אחד עם הנתונים של תמותת קורונה.

הקישור שהבאתי מראה שהתמותה העודפת בפועל כן עולה בקנה אחד עם הנתונים של תמותת קורונה
מבטיח לעשות חשבון יותר רציני על השאלה הזאת, ולחפש כזה שאנשים אחרים עשו.
בכל מקרה, זה לא הגיוני שהם 'יעלו בקנה אחד'. אנשים שמתו מקורונה, לא יכולים למות משפעת ודלקת ריאות. כלומר, בטוח שהקורונה לקחה לפחות חלק מהמתים שהיו משויכים לסיבות אחרות.

בכל מקרה, זה לא הגיוני שהם 'יעלו בקנה אחד'. אנשים שמתו מקורונה, לא יכולים למות משפעת ודלקת ריאות. כלומר, בטוח סביר להניח שהקורונה לקחה לפחות חלק מהמתים שהיו משויכים לסיבות אחרות.
וכמו שאנחנו יודעים, ...assumption is the mother of all

כלומר סיכוי טוב שאתה צודק אבל לא מובטח.

אז אני מתעצבן בניגוד למה שקבעתי.
אז לא לראות חדשות זה הפתרון?
אני אגיב בעיקר לתחילת השרשור, פחות לדיון שהתפתח בהמשך (ככה אני, בדיליי מול הפורום...):

בעיני, מרכיב חשוב בעניין הוא ה*אופן* שבו אתה צורך את החדשות. לי מאוד חשוב לצרוך את החדשות (ושאר התוכן) בזמן ובתנאים שאני קובע - ולא ע"י מי שמפרסם אותם.

כלומר - אני לא אכנס לטמקא כדי לראות כותרות אדומות, עדכונים בהולים רצים, וכל זה מתעדכן כל הזמן לפי מה שעורכי האתר החליטו שחשוב באותו הרגע - ועוד כמה שעות זה ישתנה וצריך לבדוק שוב, שמא פיספסתי משהו חשוב. זה לא עושה שום דבר טוב לשלוות הנפש שלי.
במקום זאת -
* אני מושך את פיד החדשות/כותרות מכמה אתרים שונים לשירות חיצוני שאוסף ושומר אותם עבורי. יש כל מיני אופציות לזה, אני משתמש בשירות (שיש לו אפשרות חינמית) בשם feedly והשם הטכני של פיד כזה הוא RSS.
* פעם בכמה ימים, כשאני רוצה להתעדכן במה קורה (או לדעת האם מותר/אסור לי לצאת מהבית עכשיו...) אני פותח את תיקיית החדשות ומרפרף על התוכן - שמעוצב כטקסט פשוט, אחיד, בלי שום דבר צעקני. לפעמים קורא גם את המשפט וחצי של כותרת המשנה, ולעיתים מאוד רחוקות מתעניין מספיק בשביל אשכרה ללחוץ על הטקסט ולפתוח את הקישור למאמר המלא באתר המקור. צירפתי צילום מסך - מימין למעלה תוכל לראות שהצטברו שם איזה 700+ פריטי חדשות, שאני מרפרף עליהם בזריזות וכשנמאס לי - מסמן "סמן כנקרא" על הכל ולא חושב על זה יותר לכמה ימים הקרובים.
* בדוגמא הזאת - אספתי את המקורות הללו לתיקיית "חדשות בנפח גבוה". יש לי עוד אינספור תיקיות כאלו של מקורות מידע לפי נושא, בהתאם לטעם ומצב הרוח - מאמרי עומק, מדע וטכנולוגיה, הומור וקומיקסים למיניהם, וכו'. זה אומר שאני יכול לקרוא לדוגמא מאמרים ארוכים של בלוגר שמפרסם אולי פעם בחצי שנה, מבלי ששטף המידע הקבוע וחסר הטעם לרוב יקבור את הפוסט הבודד וההרבה יותר מעניין הזה.

IFmtDAG.jpeg

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לפני כמה שנים קבעתי לעצמי לא להתעצבן מהחדשות, זה מעין עקרון של מיניליזם. אני משקיע את האנרגיה שלי רק במה שיכול להשפיע על החיים שלי ושל הסובבים שלי.
חדשות בויינט - לא אוכל לשנות .

אך מצד שני, שנה בקורונה , בסגר, אנרכיסטים בבני ברק שורפים את הרחובות שודואגים שנשאר בסגר עוד ועוד..
התחסנתי אבל המוטציה משתכללת,
המצב הפוליטי רע מאי פעם,
עכשו התקופה נראית נוסטלגית ולא מפחידה.
לא מייעץ ולא ממליץ.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א לא מוצא את עצמי מילימטר קדימה (24) התפתחות אישית 27
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
R לא מוצא את ZPRX במערכת ספארק של מיטב שוק ההון 4
B מדוע אני לא מוצא את VWRA שוק ההון 8
G איך אני מוצא את ה-Routing Number של הבנק שלי? שוק ההון 24
ש היי מחפש את דו"ח הביצועים של "שוקולד מריר" מהשנים האחרונות ולא מוצא באתר שוק ההון 5
Y איך אני מוצא רואה חשבון שמומחה בשוק ההון ויועץ מס ?(על מה צריך לשים דגש) פוסטים מאיכות נמוכה 7
י לא מוצא עבודה כבר שנה וחודשיים התפתחות אישית 16
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
A "דוחות מס/הערכות מס של השלוש השנים האחרונות" איך אני מוצא משהו כזה? מיסים 3
א איך אני מוצא סימבולים של אג"ח ממשלת ארה"ב שפוקע בתאריך כלשהוא שוק ההון 2
מ איך אני מוצא נתונים על תשואת מדדים כולל דיבידנדים? פוסטים מאיכות נמוכה 1
בייניש שאלה של מתחילים - למה אני לא מוצא קרנות ISHARES באתרים כמו funder? שוק ההון 4
A לא מוצא אפשרות לשלוח הודעות פרטיות בפורום אוף טופיק 2
tomer111 לא מוצא IBDS בלאומי טרייד שוק ההון 0
ח סוף שנת המס. לא מוצא באינטראקטיב דוח מתאים שוק ההון 10
נ נקודת מוצא - זוג שישמח לעזרה יומני מסע אישיים 6
L נטחן אבל מבקש עזרה, לא מוצא, פתיחת חן ארה"ב EIN בלבד בלי נוכחות שוק ההון 0
א אי אפשר להציל את כדור הארץ בקפיטליזם פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
P הבחירות הללו ישנו את חייכם דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 151
Y האם ה-AI מתחיל לפרק את הבסיס של מקצוע עריכת הדין? אוף טופיק 67
R ומה אם הAI יבטל כליל את השוק שוק ההון 43
ע האם כדאי למחזר עכשיו את המשכנתא? נדל"ן 9
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 42
C איך להשקיע את הכסף הזה? שוק ההון 16
ש האם נכון במצבנו להעביר את כל כספי הפנסיה לקרן משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D מיציתי את ההייטק - מה במקום? התפתחות אישית 8
Sp0 אולי להכות את השוק זה לא כל כך קשה כמו שאומרים? שוק ההון 76
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
A מחזור משכנתא - האם לכלול את מסלול הפריים? נדל"ן 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
י האם למכור את הדירה ולהשקיע פאסיבית במדדים שוק ההון 47
A רציתי לבדוק האם שער הדולר\שקל תואם את האינפלציות שוק ההון 7
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
G איך להשתיק את ההתראת חירום "האירוע הסתיים" ב S23? אוף טופיק 9
C הפציעה קטעה לי את הקריירה, ובגיל 30 אתחיל לימודים אקדמאים התפתחות אישית 10
א העלו לי את הפרמיה ב־50% צרכנות פיננסית 10
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
א קבוצת הייטקיסטים, בהובלת אסף רפפורט, רכשה את השליטה בערוץ 13 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
ד מחפש את הספר המשקיע הנבון בעברית פוסטים מאיכות נמוכה 13
ה פנסיה לשכירים אפשריות נוספות למי שרוצה להגדיל את הצבירה וגם את האובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה