אז אני מתעצבן בניגוד למה שקבעתי.
אז לא לראות חדשות זה הפתרון?
אני אגיב בעיקר לתחילת השרשור, פחות לדיון שהתפתח בהמשך (ככה אני, בדיליי מול הפורום...):
בעיני, מרכיב חשוב בעניין הוא ה*אופן* שבו אתה צורך את החדשות. לי מאוד חשוב לצרוך את החדשות (ושאר התוכן) בזמן ובתנאים שאני קובע - ולא ע"י מי שמפרסם אותם.
כלומר - אני לא אכנס לטמקא כדי לראות כותרות אדומות, עדכונים בהולים רצים, וכל זה מתעדכן כל הזמן לפי מה שעורכי האתר החליטו שחשוב באותו הרגע - ועוד כמה שעות זה ישתנה וצריך לבדוק שוב, שמא פיספסתי משהו חשוב. זה לא עושה שום דבר טוב לשלוות הנפש שלי.
במקום זאת -
* אני מושך את פיד החדשות/כותרות מכמה אתרים שונים לשירות חיצוני שאוסף ושומר אותם עבורי. יש כל מיני אופציות לזה, אני משתמש בשירות (שיש לו אפשרות חינמית) בשם feedly והשם הטכני של פיד כזה הוא RSS.
* פעם בכמה ימים, כשאני רוצה להתעדכן במה קורה (או לדעת האם מותר/אסור לי לצאת מהבית עכשיו...) אני פותח את תיקיית החדשות ומרפרף על התוכן - שמעוצב כטקסט פשוט, אחיד, בלי שום דבר צעקני. לפעמים קורא גם את המשפט וחצי של כותרת המשנה, ולעיתים מאוד רחוקות מתעניין מספיק בשביל אשכרה ללחוץ על הטקסט ולפתוח את הקישור למאמר המלא באתר המקור. צירפתי צילום מסך - מימין למעלה תוכל לראות שהצטברו שם איזה 700+ פריטי חדשות, שאני מרפרף עליהם בזריזות וכשנמאס לי - מסמן "סמן כנקרא" על הכל ולא חושב על זה יותר לכמה ימים הקרובים.
* בדוגמא הזאת - אספתי את המקורות הללו לתיקיית "חדשות בנפח גבוה". יש לי עוד אינספור תיקיות כאלו של מקורות מידע לפי נושא, בהתאם לטעם ומצב הרוח - מאמרי עומק, מדע וטכנולוגיה, הומור וקומיקסים למיניהם, וכו'. זה אומר שאני יכול לקרוא לדוגמא מאמרים ארוכים של בלוגר שמפרסם אולי פעם בחצי שנה, מבלי ששטף המידע הקבוע וחסר הטעם לרוב יקבור את הפוסט הבודד וההרבה יותר מעניין הזה.