• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה מטרת החיסכון שלכם?

• פותח הנושא פותח הנושא Ayelet582
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני הייטקיסט,
אני חוסך כך שכשאפלט משוק העבודה בגיל 45-50, לא אצטרך ללכת לחפש איך להתקיים ולא אצטרך להיות בעבודה עד 9 בלילה (כמו עכשיו, לדוגמא).
יש אצלנו הייטקיסט אחרי גיל 50 בבניין שלא נתקע בעבודה עד 9 בלילה.
שכחתי לציין שהוא השומר בכניסה...

נ.ב.
זה אמיתי!

יש אצלנו הייטקיסט אחרי גיל 50 בבניין שלא נתקע בעבודה עד 9 בלילה.
שכחתי לציין שהוא השומר בכניסה...

נ.ב.
זה אמיתי!
בגלל זה בדיוק אני לא מצליח להבין את אלה שלא חושבים על התחום הזה כיותר מאשר כרטיס כניסה למעמד הביניים הגבוה. מה, הם לא מכירים את הסיפורים? נכון שאפשר להישאר בתחום גם אחרי גיל 50 במקומות מסויימים כמו חברות ביטחוניות אבל עדיין יש כל כך הרבה אי-וודאות...

זה גם תמיד פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש לראות אנשים שהם בסך הכל אינטלגנטים עם יכולות קוגנטיביות מספיק מפותחות כדי להבין קונספטים מתמטיים פשוטים כמו ריבית דריבית או סתם חיסכון של כסף לא מנוצל עושים החלטות פיננסיות מטופשות במקרים רבים לא פחות מאשר איזה trailer trash סתום - רק שלהם נתנו פשוט הרבה כסף לעשות את השטויות האלה.
איך הפרדוקס הזה מתקיים בהם? הרבה שכל לטכנולוגיה, מעט שכל במודעות פיננסית.

@AlexNOSAM זה לא רק שכל, זה גם יכולת דחיית סיפוקים, יכולת עמידה בלחץ חברתי, ויכולת להתעלם ממסרים ששטפו לנו את המוח מאז שהיינו ילדים. ולא מזיק אם מלכתחילה אתה אדם שדברים מסוימים לא מעניינים אותו. למשל, אני בטוחה שהיה לי הרבה יותר קשה להיות חסכנית אם היה לי מאד אכפת מבגדים ונעליים. מצד שני, היה לי הרבה יותר קל אם לא הייתי אוהבת מסעדות שף.

בתור מי שחסך הרבה ושמר על יציבות בהוצאות אני אומר - אל יתהלל חוגר כמפתח
לפעמים ממרום גיל 22 או 30 כרווק ללא משפחה וילדים מאוד קל להעביר ביקורת על טעויות שעושים אחרים.
It ain't over till the fat lady sings
סלח לי, אבל אני ממש לא מסכים עם התזה הזאת שכביכול אין לנו זכות להעביר ביקורת בגלל שאנחנו בני פחות מ-35 ועוד "לא באמת חיינו את החיים" נבעך.
ממש לא צריך להיות נביא בעירו כדי להבין שהבחור שקונה מכונית בגיל 20 למרות שהעבודה לא רחוקה כל כך והולך לאכול במסעדות לעתים תכופות כנראה לא יגיע לגיל 40 עם יותר מדי חסכונות בצד אפילו אם הוא עובד בהי-טק.
זה לא שאתה פתאום יכול לקום יום אחד בבוקר ולגלות שהופיע לך עץ מחוץ לחלון. עץ לא צומח ביום אחד, זה תהליך ארוך. לכן אני ממש לא חושב שצריך לחכות שפלוני יגיע לגיל 40 והוא יהיה כבר מפתח ולא חוגר. כי אם אני רואה אותו כל יום בעבודה עכשיו כשאנחנו בני 20 ויש לו את ההרגלים שיש לו - אני לא אקום עוד 20 שנה ואהיה מופתע מהכיוון בו העץ הזה צמח כי אני מעיף עליו מבט מדי יום.

ממש לא צריך להיות נביא בעירו כדי להבין שהבחור שקונה מכונית בגיל 20 למרות שהעבודה לא רחוקה כל כך והולך לאכול במסעדות לעתים תכופות כנראה לא יגיע לגיל 40 עם יותר מדי חסכונות בצד אפילו אם הוא עובד בהי-טק.
למיטב היכרותי אתה ממש טועה. כמובן זה תלוי באיזה משכורת מדובר, אבל עובד הייטק רווק יכול לאכול במסעדות לעתים קרובות ולהחזיק רכב, ועדיין ישאר לו הרבה מאד בצד.

מטרת החיסכון שלי מאוד פשוטה - לצבור יותר ממון.

לאפשר לי הגשמה עצמית.
ראיתי שהרבה אנשים שלוקחים סיכון בחיים (נגיד יזמות על סוגיה)- יש להם גב כלכלי כך שהם יכולים לתמוך את הסיכון.
אני רוצה להיות שם. כן, זה די דומה לקונספט של "פאק יו מאני" אבל עם מטרה קצת יותר מוגדרת מבחינת המשמעות שלה עבורי.

לתרופות ;)
תכלס אנחנו לא "חוסכים" כמו שפשוט אין לנו צורך לבזבז את כל הכסף שמכניסים כל חודש (לא שזה כל כך הרבה).

למיטב היכרותי אתה ממש טועה. כמובן זה תלוי באיזה משכורת מדובר, אבל עובד הייטק רווק יכול לאכול במסעדות לעתים קרובות ולהחזיק רכב, ועדיין ישאר לו הרבה מאד בצד.
זה אולי מה שאתה חושב. מי שבראש שלו לטפח איכות חיים גבוהה תמיד ימצא על מה להוציא עודפי כוח קניה - גם אם הם באלפי שקלים.
זוכר איך במחאה בקיץ 2011 הביאו הרבה דוגמאות להייטקיסטים שלא גומרים את החודש כדי לומר: "הנה תראו, אני הייטקיסט ואני גם לא מצליח לגמור את החודש". כמובן שאני זלזלתי בהם בלב כשראיתי אותם מפגינים באותן מחאות יחד עם אנשים שמרוויחים פי 2 או 3 פחות מהם וברור שהם סתם אוהבים לפנק את עצמם. כי עם משכורת הי-טק ממוצעת אפשר ממש להיות מפרנס יחיד של משפחה - כמו בעבודות שהיו לרוב האוכלוסיה במערב בשנות ה-50 וה-60.

פעם היו לי מטרות לכל חיסכון. חיסכון לשם טיול גדול אחרי הצבא, חיסכון ללימודים, חיסכון לעוד טיול :) חיסכון לרכב.
את כל הטיולים עשיתי את הרכב מעולם לא קניתי. אני חושבת שעכשיו מטרת החיסכון היא לחסוך על מנת שיהיה כסף. אם מחר יפטרו אותי (חס ושלום) אני לא אכנס להתקף פאניקה ואם בא לי ממש לנסוע לח״ול אני יכולה. (ההוצאה הכי גדולה שאני עושה זה לנסוע לחול ) אה וככה חינכו אותי. אמא שלי בגילה המופלג (יצאה לפנסיה מזמן) כל חודש חוסכת כסף. אפילו רק אלף שקל . למה ? כי ככה, כי תמיד צריך לחסוך שיהיה.

זה אולי מה שאתה חושב. מי שבראש שלו לטפח איכות חיים גבוהה תמיד ימצא על מה להוציא עודפי כוח קניה
עם זה אני מסכימה, אבל זה לא מה שאמרת קודם. התייחסת לאנשים שמוציאים כסף על מסעדות ומחזיקים רכב, לא על אנשים שמחפשים על מה לבזבז את הכסף שלהם בכל מחיר, ועל זה הגבתי.

@AlexNOSAM זה מאוד פשוט - יש מה שמעניין אותם והם לומדים אותו לעומק ויש מה שלא מעניין אותם והם לא לומדים בו כלום.

אני יודע לומר שבכיתה ז ותחילת ח, היה לי ציון 8 בערבית.
ברגע שהחלטתי על מסלול מחשבים בתיכון וידעתי שלא אזדקק בו לערבית, הציון ירד מ-8 ל-7 ול-6 בסוף.
ואני מניח שהיו עוד כמה מקצועות שנפגעו מהעובדה שלא עניינו אותי במהלך השנים.

עצמאות כלכלית. רק עצמאות כלכלית.
לדעתי, זה אומר הכל.

אני אומנם לא חוסך משנת 99 אך אני ממשיך להשקיע מהסיבה הפשוטה, ככול שאני משקיע אני מגדיל במהלך השנים את ההון ואת ההכנסות הפסיביות ובכך מעבה את רשת הביטחון הכלכלי שבניתי. סיבות נוספות הם ההנאה שבהשקעה, הרגשת חיוניות, תמיד כיף למצוא את ההשקעה הבאה, עם השנים זה הופך לקל יותר כאשר צוברים הון, ידע וניסיון.

@הדיוט בכלכלה
אתה מוזמן להתייחס להמלצות כמו כל הורה שמקבל "המלצות לחינוך" מילדים/רווקים/נטולי ילדים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חוסכים ל:
כיסוי "חובות" (משכנתא)
ייצור הכנסה פאסיבית שתאפשר לנו לעבוד פחות (אין לנו רצון להפסיק לעבוד לגמרי כרגע), ושתהיה מספיק מכובדת כדי שכשנרצה להפסיק לעבוד, זה יהיה אפשרי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ק איך מגדירים מטרת השקעה? שוק ההון 6
ש צעיר ומבולבל, מהי מטרת החיים? אוף טופיק 62
M רכישת קרקע חקלאית מאח - החיסכון משתלם? נדל"ן 5
S מה אתם עושים עם החיסכון שלכם בימים של אינפלציה צפויה? שוק ההון 18
T האם זה בהכרח נכון למכור את פוליסת החיסכון שלי בהפסד על מנת לעבור להשקעה בקרן סל? שוק ההון 7
E רעיונות להכנסה נוספת בשביל להגדיל את שיעור החיסכון התפתחות אישית 27
I שיפור החיסכון הפנסיוני אל מול מטרות צרכנות פיננסית 11
always.smile אחוז החיסכון כשלוקחים הלוואות צרכנות פיננסית 16
א האם קיים יחס הפוך בין העשירון בו אתה נמצא לאחוז החיסכון שלך ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 118
M תהיה בנושא הקצאת עודפי החיסכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
ע "סימון" החיסכון וההשקעות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
yossik החיסכון היעיל ביותר? צרכנות פיננסית 7
מ שינוי ייעוד החיסכון שוק ההון 8
H השפעת דמי הניהול על החיסכון הפנסיוני צרכנות פיננסית 3
מלכה פוליסות החיסכון של חברות הביטוח צרכנות פיננסית 30
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2025? שוק ההון 76
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
א כיצד פנסייה וקרן השתלמות השפיעו על התמהיל שלכם בבית ההשקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א באיזה מסלול הפנסייה וקרן ההשתלמות שלכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 42
E כמה אתם משלמים לרואה החשבון שלכם? אוף טופיק 46
N מה העמלה שגובה הבנק שלכם על העברה מהעו"ש לבית מסחר? שוק ההון 9
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2024? שוק ההון 36
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
ס האם תהיו מעוניינים בטבלת חינמית שמנתחת את תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 13
D כמה אחוז מההון שלכם מושקע בביטקוין? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 190
I אופציות - מה האסטרטגיה שלכם לחיסכון/השקעת סכום המימוש? שוק ההון 5
א התוספים שלכם לגלישה בטוחה ושמירה על הפרטיות? אוף טופיק 4
ל לזוג שמתחיל את החיים שלו - מה ההמלצות שלכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
littleSeal מה התחביבים שלכם? התפתחות אישית 21
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2023? שוק ההון 25
ש מה הסיבה שלכם להשאר לגור בארץ אוף טופיק 2
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
TheOneTech כל כמה זמו אתם שולחים קריאות מונה לספקית גז שלכם? פוסטים מאיכות נמוכה 0
N איך אתם עוקבים אחר ההשקעות שלכם ב-2023? שוק ההון 15
אוליביה פילפלאז' איך נראה המינימליזם שלכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 60
A [סקר] איפה נמצא תיק ההשקעות הממוסה שלכם? שוק ההון 34
איש ירח מי צריך ללמד את הילדים שלכם על כסף דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 65
guesto סקר: עד כמה פסיבי התיק שלכם? שוק ההון 28
yossik מה עשה התיק שלכם בשנת 2022? שוק ההון 57
I לאור מעבר דירה- מהו חבילת האינטרנט שלכם? (ספק+תשתית) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
C אם הייתם מהגרים למדינה עם 0% מס רווחי הון האם הייתם משנים את תמהיל ואופי תיק ההשקעות שלכם? מיסים 8
C איך אתם מתמחרים את שווי הנכס שלכם בתוך הפרוטפוליו השקעות? נדל"ן 11
E בעלי דירות בחו"ל, יוצרים קשר ישיר עם השוכרים שלכם? נדל"ן 13
deussex איך ההורים שלכם (דור הפנסיה) שומר על ערך הקניה של הכסף שלהם בבנק ? שוק ההון 16
D טכניקת או אסטרטגיית המסחר שלכם בבורסות מסחר למטבעות וירטואליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
איש ירח כמה עשה התיק שלכם בשנת 2021 שוק ההון 27
S מהי אסטרטגיית איזון התיק שלכם? שוק ההון 11
Tsachi01 האם המס החדש על המשקאות הקלים ישנה את הצריכה שלכם? פוסטים מאיכות נמוכה 51
נ איך הייתם משקיעים את כספיכם שלכם בשנת 1900? אוף טופיק 21

נושאים דומים

Back
למעלה