• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כמה אחוז מההון שלכם מושקע בביטקוין?

• פותח הנושא פותח הנושא dvir13
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dvir13

משתמש רגיל
דירוג
30
אהלן,

רציתי לשאול כמה אחוז מכל ההון שלכם מושקע בביטקוין, אתריום ושאר מטבעות קריפטו? מבלי להתייחס לדירה למגורים.

עקב העליות של כל שוק הקריפטו, מיחס של 9-10 אחוז משווי כל ההחזקות שלי, המטבעות עכשיו תופסים לי כפול, כמעט 20% ומרגיש לי כמו על חבל דק ...

מצד אחד, לא רוצה להיות גרידי וארצה למכור מעט מההחזקות כדי להנמיך את הסיכון.

מצד שני, מכירה רצינית יגרור אירוע מס רציני.

פירוט: ביטקוין ואתריום אצלי לטווח ארוך, מאמין עד אזור שנת 28'-30', הם ביחד תופסים לי 90% מההחזקות בקריפטו.
שאר המטבעות הקטנים הם רק לסייקל הקרוב אבל הם תופסים לי נתח ממש קטן, מרגיש שגם אם אסגור את כל המטבעות הקטנים אני אפסיד את הסייקל הקרוב בהן וגם נשארתי עם סיכון גבוה ביחס לכל ההשקעות שלי.

בגדול אני אשמח לדעות בנושא, מבולבל מאוד כי אני תמיד שמרתי על עצמי שכולם סביבי גרידיים. תודה

יכול לומר על עצמי
אם ההשקעות שלי לא היו תואמות את פרופיל הסיכון שלי הייתי מוכר כדי לאזן ולהגיע לרמת הסיכון המתאימה לי.
אם אתה ישן טוב בלילה כנראה לא הייתי מוכר, אם אתה לא בסדר עם סיכון אז הייתי מוכר.

גילוי נאות, לא מחזיק קריפטו

עלה מכמה אחוזים ל12%.
עדיין נסבל מבחינתי.
15% זה גבול עליון מבחינתי בתכל'ס גם זה מוגזם.
20% בוודאות הייתי מצמצם.

אהלן,

רציתי לשאול כמה אחוז מכל ההון שלכם מושקע בביטקוין, אתריום ושאר מטבעות קריפטו? מבלי להתייחס לדירה למגורים.

עקב העליות של כל שוק הקריפטו, מיחס של 9-10 אחוז משווי כל ההחזקות שלי, המטבעות עכשיו תופסים לי כפול, כמעט 20% ומרגיש לי כמו על חבל דק ...

מצד אחד, לא רוצה להיות גרידי וארצה למכור מעט מההחזקות כדי להנמיך את הסיכון.

מצד שני, מכירה רצינית יגרור אירוע מס רציני.

פירוט: ביטקוין ואתריום אצלי לטווח ארוך, מאמין עד אזור שנת 28'-30', הם ביחד תופסים לי 90% מההחזקות בקריפטו.
שאר המטבעות הקטנים הם רק לסייקל הקרוב אבל הם תופסים לי נתח ממש קטן, מרגיש שגם אם אסגור את כל המטבעות הקטנים אני אפסיד את הסייקל הקרוב בהן וגם נשארתי עם סיכון גבוה ביחס לכל ההשקעות שלי.

בגדול אני אשמח לדעות בנושא, מבולבל מאוד כי אני תמיד שמרתי על עצמי שכולם סביבי גרידיים. תודה
קשה לי לענות מהתחושה שלי כי אצלי מדובר בשברירי אחוז.
אבל מה שהייתי עושה זה לשאול את עצמי למה קניתי מלכתחילה. והאם השתנה משהו מאז.

4%-5% בקריפטו כאשר החלוקה הפנימית היא בערך שליש בביטקוין ושני שליש באיתריום.

חצי איתריום, חצי ביטקוין.
לאחרונה לאחר גל העליות מכרתי כ30% .
אם יגיע לאיזור ה10% או שהביטקוין יגיע ל100,000 אדלל אחזקות שוב.
כעת זה עומד על כ4 אחוזים מהתיק.

0 ונכון לעכשיו גם אין עניין להשקיע בו בשנים הבאות.
רק לא הבנתי למה ביקשת מאנשים להפריד השקעות ודירות. גם בדירת מגורים הושקע כסף והיא שווה כסף (בין אם על ידי האדם עצמו או על ידי הוריו שהורישו לו אותה).

תיזכר כמה אחוזים אמרת לעצמך שאתה מוכן לסכן ביום שקנית מטבעות לראשונה, תבדוק בכמה זה חרג ותתקן בהתאם.

בתחילת הדרך הקצאתי 10%, חצי ביטקוין וחצי איתריום, כשהמטבעות ירדו - הוספתי כסף לאזן כלפי מעלה. עכשיו כשהמטבעות עלו הצד החמדני משחק יפה, כשתשואה עומדת על 100% רווח!

בינתיים לא ביצעתי אף פעולה, המחשבות שעוברות לי בראש: הבול ראן התחיל, הרי זה צפוי שהביט יחצה על השיא הקודם ועוד יכפיל את עצמו. מצד שני כשדברים צפויים מדי אז הם לא קורים. הכל מתומחר..

ברמה הטכנית, יכולת החיסכון שלנו מאוד גבוהה, הפסקתי להזרים כספים למטבעות מרגע שהביטקוין התחיל לעלות לאזור ה40k, אז נוצר מצב שלמרות כל העליות, החלק היחסי של המטבעות נשאר עדיין באזור 10-15%.

הנטייה שלי כרגע, כצעד ראשון, היא למכור בקירוב את גובה הקרן של ההשקעה ההתחלתית. ואז מנטלית מושקע כסף ״לא שלי״. אח״כ אם העליות ימשיכו אז להציב רף 15-20% שכל חריגה ממנו שתגרור מכירה והקטנה של רמת הסיכון בתיק. (הסקופ עבודה שלי הוא פעם בחודש, אבל לדעתי לא אבצע מכירה ב2-3 חודשים עוקבים - אלא אם יקרה משהו ממש חריג). מעבר לזה, אני לא מתכנן להוסיף כספים חדשים עד שהביטקוין יקרוס בחדות לפחות ב50%

עלה מכמה אחוזים ל12%.
עדיין נסבל מבחינתי.
15% זה גבול עליון מבחינתי בתכל'ס גם זה מוגזם.
20% בוודאות הייתי מצמצם.
גם על חשבון אירוע מס למטבעות שאני מתכנן להחזיר עוד כמה שנים טובות..? תודה

מעל ל-90%, רק ביטקוין.
חחח שאפו על האומץ. זה נראה לי קצת גדול עליי מבחינת הסיכון.

0 ונכון לעכשיו גם אין עניין להשקיע בו בשנים הבאות.
רק לא הבנתי למה ביקשת מאנשים להפריד השקעות ודירות. גם בדירת מגורים הושקע כסף והיא שווה כסף (בין אם על ידי האדם עצמו או על ידי הוריו שהורישו לו אותה).
נהוג להפריד בין הדירה למגורים לבין דירות להשקעה, חסכונות והשקעות.. אבל אם כמובן אתה מרגיש שזה חלק מכל ההשקעות שלך אז כמובן תיקח את זה בחשבון

תיזכר כמה אחוזים אמרת לעצמך שאתה מוכן לסכן ביום שקנית מטבעות לראשונה, תבדוק בכמה זה חרג ותתקן בהתאם.

בתחילת הדרך הקצאתי 10%, חצי ביטקוין וחצי איתריום, כשהמטבעות ירדו - הוספתי כסף לאזן כלפי מעלה. עכשיו כשהמטבעות עלו הצד החמדני משחק יפה, כשתשואה עומדת על 100% רווח!

בינתיים לא ביצעתי אף פעולה, המחשבות שעוברות לי בראש: הבול ראן התחיל, הרי זה צפוי שהביט יחצה על השיא הקודם ועוד יכפיל את עצמו. מצד שני כשדברים צפויים מדי אז הם לא קורים. הכל מתומחר..

ברמה הטכנית, יכולת החיסכון שלנו מאוד גבוהה, הפסקתי להזרים כספים למטבעות מרגע שהביטקוין התחיל לעלות לאזור ה40k, אז נוצר מצב שלמרות כל העליות, החלק היחסי של המטבעות נשאר עדיין באזור 10-15%.

הנטייה שלי כרגע, כצעד ראשון, היא למכור בקירוב את גובה הקרן של ההשקעה ההתחלתית. ואז מנטלית מושקע כסף ״לא שלי״. אח״כ אם העליות ימשיכו אז להציב רף 15-20% שכל חריגה ממנו שתגרור מכירה והקטנה של רמת הסיכון בתיק. (הסקופ עבודה שלי הוא פעם בחודש, אבל לדעתי לא אבצע מכירה ב2-3 חודשים עוקבים - אלא אם יקרה משהו ממש חריג). מעבר לזה, אני לא מתכנן להוסיף כספים חדשים עד שהביטקוין יקרוס בחדות לפחות ב50%
אם להיות כנה בזמן שבניתי לי את כל תיק ההשקעות שלי לא ממש חישבתי לי יחס סיכון, פשוט קניתי מה שהרגיש לי אז לא הגדרתי לי משהו מסוים. עכשיו שאני קצת יותר מעמיק בגודל הסיכון וקצת יותר מבין, אז אני נותן יחס גם ברמת סקטורים שונים בשוק.
התחלתי לתת לסיכון משקל גדול בתיק ההשקעות שלי ואני ממש מתנהל לפי זה.

חשבתי גם על להציב רף ולפחות למכור את הקרן, גם אם אמכור את הקרן זה יהיה פחות או יותר הרף שהצבתי. תודה

שאלתי אליך: למה לאזן באמצעות מכירה?
אתה מציין שאין לך כוונה למכור בשנים הקרובות.
אני מניח שאתה עדיין בשלבי צבירת ההון ולא מכירת ההון. פשוט תאזן ותנייד כספים שאתה חוסך למניות/מוצרים פיננסים אחרים. לאט לאט זה יתאזן.

אין לי מטבעות דיגיטלים בכלל, אבל נמצא בסיטואציה דומה עם אנבידיה שתופסת כ-40% מההון, מלבד בית.

מתלבט אם למכור הכל, או למכור כל פעם מנה אם וכאשר אזדקק לכסף.

עלה פי 2 בערך ועומד על איזה 8-10% אבל זה מתוך מעט כסף אז אולי זה לא אומר הרבה

follow the script
או מה קבעת עם עצמך מראש שתעשה כאשר המניות שלך יצאו מאיזון
אני לא מבצע שום איזונים. ההשקעה היחידה שלי היא IWDA.
מניות אנבידיה הן שאריות RSUs מהתקופה שעבדתי.

שאלתי אליך: למה לאזן באמצעות מכירה?
אתה מציין שאין לך כוונה למכור בשנים הקרובות.
אני מניח שאתה עדיין בשלבי צבירת ההון ולא מכירת ההון. פשוט תאזן ותנייד כספים שאתה חוסך למניות/מוצרים פיננסים אחרים. לאט לאט זה יתאזן.
בסכום הצבור הנוכחי, עם ההפקדה החודשית שלי שנעה סביב 4000-5000 כולל השתלמות, אין לי דרך להשפיע יותר מידי על היחס על הסכום הנוכחי. גם אם השווי של כל ההשקעות שלי ישאר זהה למשך חודשיים ואפקיד רגיל החודשיים, אולי אזיז בחצי אחוז אבל לא מעבר ולדעתי גם הרבה פחות. (עריכה לאחר בדיקה: זה ישנה את היחס ב0.35% לטובת שאר ההשקעות)

למעשה כל ההפקדות האחרונות שלי מסוף שנת 2023 היו לתיק ההשקעות, קרן השתלמות ואף לא שקל אחד שנותב לשוק הקריפטו.
האיזון יהיה חייב להגיע דרך מכירה לצערי..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג כמה אחוז מההון שלכם (ללא דירת מגורים) מושקע במניות שוק ההון 20
S איזה אחוז מההון הנזיל שלכם נמצא במזומן ? שוק ההון 3
F Acwi אחוז שלם מעל isac.l שוק ההון 4
E מיסוי הכנסות מריבית בדולר – קוד 01 בטופס 1042S: מיסוי 15 או 25 אחוז? מיסים 6
flower מדד תל אביב ירד ב 20 אחוז עכשיו? שוק ההון 6
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
א שאלה מעניינת על אחוז המשיכה שוק ההון 63
ס גובה אחוז הפרמיה השנתית המשולמת עבור כיסוי ביטוחי בקרן פנסיה כתלות בגיל המבוטח. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Gari שילוב אסטרטגיית "buy borrow die" מול תיק השקעות ב IB - עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח שוק ההון 19
D מס שכירות 10 אחוז מיסים 2
I הייתם מעדיפים שיוותרו על הגזרות הכלכליות ויעלו 2-5 אחוז מע״מ אוף טופיק 70
F מה אחוז הריבית שבו משכנתא היא יקרה מדי וצריך לצמצם אותה? נדל"ן 8
D אחוז המשקיעים הזרים בבורסת תל אביב שוק ההון 3
ס אחוז מהמשכורת לשכר דירה צרכנות פיננסית 23
ריש-לקיש הגדלת אחוז הניכוי של החלק שלי בקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ אחוז מינוף מומלץ - נדלן או מדדים נדל"ן 17
ס אחוז לשכר דירה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
מ שינוי בתלוש שכר - אחוז משרה מיסים 3
Y איך נכון לחשב אחוז חשיפה לנדלן כשיש דירה עם משכנתא? שוק ההון 1
P אחוז המניות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
O האם בשלב הצבירה 100 אחוז מניות מבחינה רציונלית טהורה דעתכם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
J IRA - אכיפת אחוז השקעה בנכס מסויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B אחוז חשיפה למניות בתקופת ריבית גבוהה שוק ההון 13
T השקעה 100 אחוז מניות שוק ההון 8
צ פטור ממדד תשומות הבנייה+ תשלום 20 אחוז היום והיתרה לאחר טופס 4 נדל"ן 26
A איך זה שבפיקדון דולרי מציעים באיזור ה6 אחוז והתשואה על האג״ח הקצר טווח נושק רק ל5 ? שוק ההון 13
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
F מכירה של RSU מס עשירים 62 אחוז מיסים 16
O מהו אחוז המס אותו משלמים על אג"ח של ממשלת ארה"ב? מיסים 5
P משמעות אחוז משרה בעבודה חלקית? מיסים 4
deussex מסתבר שעדיין מתקשה להגדיר אחוז סולידי בחלק הנזיל, מלבד נדל"ן שוק ההון 29
deussex אחוז הפקדה 7% לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
W מבטיח תשואה- האם זו קופת גמל להשקעה ? ואם כן נראה על פניו משתלם 5 אחוז שנתי אחרי דמי ניהול שוק ההון 1
deussex שינוי אחוז הניהול לטובת קרן פנסיה בפרישה לעומת ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
X אחוז בקרן ואחוז במדד שוק ההון 5
S אתר לגילוי אחוז חפיפה בין הרכב קרנות סל שוק ההון 2
deussex אחוז נכס נדל"ן בבעלות, בחישוב מאזן מניות - חלק סולידי שוק ההון 2
ע הכללת ערך בית בחישוב אחוז משיכה נדל"ן 5
M פורטפוליו לתנודתיות מקסימלית של 20 אחוז שוק ההון 30
GoldenFace אחוז נתח הקריפטו בתיק קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 93
ע אחוז מס רווחי הון בפרישה מוקדמת - איפה אני טועה מיסים 0
N אחוז השכירות מההכנסות שלכם אוף טופיק 21
S 25 אחוז מס על רווחיי הון מיסים 18
M 100 אחוז קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ט שאלה בדבר אחוז המימון המתאים לנסיבות הספציפיות נדל"ן 20
A פטור ממס שבח דירה שניה 50 אחוז וערעור נדל"ן 10
ש משיכה סיסטמטית מתיק השקעות לפי חוק 4-7 אחוז. שוק ההון 177
H שינוי אחוז הפרשת מעסיק לתגמולים - האם מקובל (ורלוונטי)? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Harvey אחוז מימון בדירה שניה נדל"ן 8
Y אחוז או כמות מזומן בתיק השקעות בברוקרז׳ שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה