חומוס ביתי - הכי טוב שיש.
למדתי להכין חומוס ביתי ויצא מצוין אפילו טוב וטעים יותר מהחומוס התעשייתי.
אני מכור לסלטי חומוס, לפעמים קונה בסופר ולפעמים במסעדות מזרחיות (ערביות בעכו או תרשיחא) .
אבל לאחר חיפוש באינטרנט ראיתי שניתן להכין סלט חומוס ביתי טעים ובריא יותר.
כמובן שאין תחליף לחומוס של בני דודינו אבל ניתן להגיע לטעם המשגע הזה גם ע"י הכנה בבית.
שתי דרכים להכין סלט חומוס ביתי.
הדרך המומלצת כמובן היא השריית גרגירי החומוס היבשים ל 12-24 שעות במים, בישול ארוך, הכנסה למעבד מזון עם מעט נוזלים מהבישול, טחינה גולמית, מעט מלח, מעט פלפל שחור ומעט שום כתוש.
הדרך הקצרה יותר היא להשתמש בחומוס שלם מוכן מבושל (קפוא או משומר מפחית) ולהוסיף את אותם המרכיבים הנוספים למעט אם זה חומוס מפחית לא להוסיף מלח ולהוסיף מעט מהנוזלים מהפחית.
עלות - כנראה אותו דבר כמו סלט חומוס תעשייתי כי בהכנה ביתית צריך לקחת בחשבון את עלות האנרגיה לבישול החומוס.
התוצאה - חומוס מעולה, טעים מאוד וטוב יותר מהתעשייתי וללא חומרים משמרים.