Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
אילו דברים למדתם לעשות שבעבר נזקתתם לאחרים עבורם, או שפשוט הסתדרתם בלי? דברים קטנים כגדולים.
למדתי לתלות מדפים (בעזרת יוטיוב), לשחרר סתימה עקשנית בצנרת, להחליף מסך שבר בסמרטפון (שוב-יוטיוב).
למדתי קצת על שוק ההון (ספרים ואינטרנט), יש עוד דרך ארוכה מאוד בתחום הזה.
אשמח לשמוע מאנשים אחרים מה הם למדו ואיך.
עריכה: נפתח בטעות בפורום חוסכים במקום בפיתוח אישי. אבקש להעביר לפורום המתאים
סך הכל היה די פשוט, יש לציין שהתחלתי עם 0 ידע וברכישה די אימפולסיבית של דומיין וכו' אחרי שראיתי שבשירות אחסון שרתים היה הנחה מאוד טובה ורפרפתי בהשוואות בין שירותים שונים.
בגדול הלכתי לפי איך לפתוח בלוג של הסולידית ועוד קצת מקורות אבל הם בגדול היו כל ההתחלה של איך ומה לקנות. כבר כמה זמן שהרעיון היה לי בראש וזה חלק מהמטרות שלי לשנה, אז כבר ידעתי איזה שם פנוי ובאיזה נושא אני אתעמק וכו'.
העיצוב עצמו די פשוט, השימוש די אינטואיטיבי ולא כזה קשה להבין איך להשתמש בתשתית. כן אפשר לומר שבהתחלה קצת חטפתי כאב ראש ולא הבנתי כל כך מה קורה, אבל מהר מאוד ועם איזה סרטון יוטיוב אחד או שתיים של הדרכה כבר נכנסתי לעניינים.
העלויות הם על הדומיין, על האחסון ולפעמים גם על שירותים נוספים (פרימיום לתופסים וכו', למתחילים כמוני די מיותר לדעתי), סה"כ עלה לי סביבות ה320 ל4 שנים (אחסון) ודומיין איזה 85 לשנתיים.
ממליץ בחום על הכיוון, לא אשקר שאני לא רואה את זה מתגמל אותי כלכלית (כמו שאולי בהתחלה תהיתי מעט) אבל כן זה מאוד מספק ומאוד עוזר לי ברמה האישית והרעיונית.
אתה יכול לעבור על כל הראש עם מספר 15, לדוגמה.
לשים כובע מצחיה/ כיפה גרוזינית ולעבור על מה שמחוץ לכיסוי ראש עם 9.
אפשר שמישהו יעשה לך...
ותמיד אפשר פשוט למחוק הכל ולנסות שוב עוד חודש.
אתה יכול לעבור על כל הראש עם מספר 15, לדוגמה.
לשים כובע מצחיה/ כיפה גרוזינית ולעבור על מה שמחוץ לכיסוי ראש עם 9.
אפשר שמישהו יעשה לך...
ותמיד אפשר פשוט למחוק הכל ולנסות שוב עוד חודש.
רעיון מדליק.
אבל שאני מסתפר אצל ספר לצורך העניין, הוא לא עושה רק שני מספרים;
אלא בונה את המדרגה בצורה הדרגתית משתלבת.
אני שואל את עצמי מה הציוד שנדרש בשביל להכשיר אח/אמא/בת זוג לעשות לך את זה בבית.
Cost under $2! The easiest way to make ciabatta bread on the cheap!Bread flour 500g (3+1/3cups)Salt 5g (1tsp)Active dry yeast 5g (2tsp)Water 375-400ml Olive...
www.youtube.com
די קל ומהיר יחסית ללחמים יותר מתקדמים (מחמצת וכו').
פעם הבאה אשלב 50% קמח מלא בשביל הבריאות.
למה לא 100%? למה טובות פחמימות ריקות?
לא יצא לאפות ג'בטה, אז אולי אני מפספס משהו, וזה פחות מתאים כאן.
אגב, קמח מלא לדעתי זה לא רק בשביל הבריאות, אלא גם הטעם. אני אישית אופה רק עם קמח מלא, בעיקר מכוסמין, ולחם מקמח לבן תמיד מרגיש לי קצת 'אנמי' בטעם, למרות שאני מניח שיש סוגים שהוא מתאים יותר בהם.
למה לא 100%? למה טובות פחמימות ריקות?
לא יצא לאפות ג'בטה, אז אולי אני מפספס משהו, וזה פחות מתאים כאן.
אגב, קמח מלא לדעתי זה לא רק בשביל הבריאות, אלא גם הטעם. אני אישית אופה רק עם קמח מלא, בעיקר מכוסמין, ולחם מקמח לבן תמיד מרגיש לי קצת 'אנמי' בטעם, למרות שאני מניח שיש סוגים שהוא מתאים יותר בהם.
אני מנסה דברים בשלבים כי אני לא מספיק מנוסה באפייה. פשוט עקבתי אחרי המתכון.
בדרכ קמח מלא 100% גורם ללחם להיות מאוד דחוס אז נראה הגיוני לנסות 50% קודם. הרבה מתכונים אחרים גם משתמשים חצי/חצי
מובן, עבודה עם קמח מלא היא בהחלט יותר מאתגרת.
אני פשוט קצת אובססיבי שהכל יהיה 'מלא', אז מהזמן שהתחלתי לאפות, התעקשתי לעבוד עם קמח מלא, ולקח לי זמן עד שקיבלתי לחמים מלאים עם מרקם דומה ללחם מקמח לבן.
בגדול אפשר לקבל לחם מלא שהוא רך ואוורירי, העניין הוא שיכולת הספיגה של קמח מלא היא גבוהה יותר, אז צריך גם הידרציה גבוהה יותר.
עבור לחמי חיטה למשל, אני מכין עם 90% הידרציה, במקרה של ג'בטה, אולי הייתי לוקח את זה לאותה רמה כמו שעושים עם בגטים, באיזור ה-100%.
גם במקרה של 50-50 אני מציע להוסיף יותר מים (כמובן שרחוק מ-100%), אחרת תקבל לחם דחוס יותר, אני מניח שתדע לפי ההרגשה מתי הבצק רך כמו שיצא לך במתכון שכולו קמח לבן.