• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה אתם מצפים מהחברה הישראלית?

• פותח הנושא פותח הנושא isalidiq
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה לא משנה.
נניח ובאמת מפריע להם רה״מ מכהן עם כתב אישום. לסרב להקים ממשלה איתו מערכת בחירות אחת או שתיים - ניחא.
אבל הוא מקבל חלק גדול מהקולות פעם אחר פעם, וגררו אותנו 5 מערכות בחירות על כך! אז סירוב להגיע לפשרה מצידם היא עוול לנו האזרחים.
לא חושב שזה רק בגלל הכתב אישום. אלו אנשים שהכירו את ביבי מקרוב. הכירו את אופיו. דפק אותם פעם אחר פעם כשניסו להגיע איתו לקואליציות. ראו איך הוא יוצר פילוג בעם, משקר לכולם כולל לבוחרים שלו. ראו איך הוא תומך בחמאס.

הם חשבו שחשוב להעיף אותו מהפוליטיקה.

לו רק היו מצליחים.אוף איזה פספוס.

ואיך זה בדיוק יקרה שהמחנה הליברלי מסרב לשתף פעולה עם הליכוד וסמוטריץ׳ ובן גביר?
ישתפו פעולה עם הערבים. בן גביר וסמוטריץ הרבה יותר מסוכנים לעתיד המדינה לתפיסת הציבור המתון בארץ.

לא שזה משנה , בן גביר וסמוטריץ ירדו חזק בסקרים.

נערך לאחרונה ב:
ישתפו פעולה עם הערבים. בן גביר וסמוטריץ הרבה יותר מסוכנים לעתיד המדינה לתפיסת הציבור המתון בארץ.
אין בעיה.
התפיסה הזו גוזרת עלינו עוד הרבה ימים של כאב ופירוד. ובעיקר הרבה חרדים שלא מתגייסים ושחיקה מתמשכת של הכלכלה.
אם אתה לא מצליח להבחין בין סמוטריץ' ובן גביר לבין הערבים (או החרדים), באמת אבד עלינו הכלח

לא חושב שזה רק בגלל הכתב אישום. אלו אנשים שהכירו את ביבי מקרוב. הכירו את אופיו. דפק אותם פעם אחר פעם כשניסו להגיע איתו לקואליציות. ראו איך הוא יוצר פילוג בעם, משקר לכולם כולל לבוחרים שלו. ראו איך הוא תומך בחמאס.

הם חשבו שחשוב להעיף אותו מהפוליטיקה.

לו רק היו מצליחים.אוף איזה פספוס.
קודם כל כתב האישום זה עיקר הטענה שלהם לאורך זמן.
אם לטענתם הפוליטיקה שלו מגעילה, אז בוקר טוב.
אני חושב שהפוליטיקה של לפיד וגנץ הרבה יותר מסוכנת ורעילה. למרות זאת, לעולם לא אסרב לשתף איתם פעולה כדי להוציא את ישראל ממשבר.
צדקנות זו מילת המפתח.

אין בעיה.
התפיסה הזו גוזרת עלינו עוד הרבה ימים של כאב ופירוד. ובעיקר הרבה חרדים שלא מתגייסים ושחיקה מתמשכת של הכלכלה.
אם אתה לא מצליח להבחין בין סמוטריץ' ובן גביר לבין הערבים (או החרדים), באמת אבד עלינו הכלח

ההבחנה שלי בין ערבי ישראל - ביקשו תקציבים למטרות סטנדרטיות,משהו זניח לחלוטין. הם חסרי כוח לחלוטין.

לבין סמוטריץ ובן גביר - מקבלים החלטות לגבי נושאים בלתי הפיכים שיכולים מאוד להוות סיכון קיומי למדינת ישראל(סיפוח, צורת השלטון) ובלי שיש רוב לדעתם.

קודם כל כתב האישום זה עיקר הטענה שלהם לאורך זמן.
אם לטענתם הפוליטיקה שלו מגעילה, אז בוקר טוב.
אני חושב שהפוליטיקה של לפיד וגנץ הרבה יותר מסוכנת ורעילה. למרות זאת, לעולם לא אסרב לשתף איתם פעולה כדי להוציא את ישראל ממשבר.
צדקנות זו מילת המפתח.
מה מסוכן ורעיל בלפיד וגנץ , לפני ממשלת השינוי?

ההבחנה שלי בין ערבי ישראל - ביקשו תקציבים למטרות סטנדרטיות,משהו זניח לחלוטין. הם חסרי כוח לחלוטין.

לבין סמוטריץ ובן גביר - מקבלים החלטות לגבי נושאים בלתי הפיכים שיכולים מאוד להוות סיכון קיומי למדינת ישראל(סיפוח, צורת השלטון) ובלי שיש רוב לדעתם.
מי דיבר על התקציבים? הערבים אזרחים פה וצריכים לקבל תקציבים כמו כולם.

אני מדבר על רע״מ שהעמותות שלה תומכות טרור (אמיתי, לא סטיקר כמו בן גביר), והעובדה שרוב הערבים פה רואים את עצמם כפלסטינים ולא מכירים בזכותך למדינה

אבל סמוטריץ שמייצג ציבור שעובד ומשכיל, והראשון בשדה הקרב להילחם, הוא המסוכן מבחינתך? אתה באמת לא מבין את הבעיה בתפיסה שלך?

מה מסוכן ורעיל בלפיד וגנץ , לפני ממשלת השינוי?
תפיסה של תבוסתנות.
לא מסוגלים להביע עמדה ערכית, כלפי הסכסוך הפלסטיני. ובכלל
הרבה מילים יפות וחסרות תוכן.
תפיסה של הכל או כלום.
לפיד מסרב להיכנס לממשלה שלעם יהיה אמון, רק כי סמוטריץ נמצא שם, ימים ספורים אחרי הטבח הנורא
ובראש הדברים, הסרבנות המתמשכת שלהם להגיע לפשרה ולשתף פעולה עם הליכוד, מאז הגשת כתב האישום.

הצדקנות הזו היא בדיוק ״שורפי האסמים״ כמו שהיה בבית שני. סרבנות עיקשת שעטופה ב״צדק״

מי דיבר על התקציבים? הערבים אזרחים פה וצריכים לקבל תקציבים כמו כולם.

אני מדבר על רע״מ שהעמותות שלה תומכות טרור (אמיתי, לא סטיקר כמו בן גביר), והעובדה שרוב הערבים פה רואים את עצמם כפלסטינים ולא מכירים בזכותך למדינה
למה לתת להם תקציבים ? הם הרי תומכי טרור ולזרוק אותנו לים. דרך אגב אני לא בטוח שרוב ערביי ישראל נגד זכותנו למדינה. הם הרי מעדיפים לחיות כאן.
אבל סמוטריץ שמייצג ציבור שעובד ומשכיל, והראשון בשדה הקרב להילחם, הוא המסוכן מבחינתך? אתה באמת לא מבין את הבעיה בתפיסה שלך?
כמובן אין בזה בעייה ואילו דברים מצויינים, אבל פה אתה מעביר נושא מהטענות שלי כלפיהם.

למה לתת להם תקציבים ? הם הרי תומכי טרור ולזרוק אותנו לים.
זה לא מה שטענתי. לא אמרתי שרוב הערבים תומכי טרור.
אני דיברתי על רע"מ, המפלגה "המתונה". מוזמן לקרוא מעט על האידיאולוגיה שלהם והעמותות שלהם.
הבעיה עם ערביי ישראל היא שהם לא מבינים שהם מיעוט כאן, והמדינה פה היא מדינה יהודית, לא מדינת כל אזרחיה.
הנציגים של כלל המפלגות שלהם בכנסת דוחפים לזהות פלסטינית
כשהם יפסיקו עם האלימות והפשע (אפילו בתוך עצמם הם רוצחים אחד את השני), וישרתו בצבא, אז הם יתקבלו פה כאזרחים שווי זכויות. (בלי לרצות לשנות את אופי המדינה)
דרך אגב אני לא בטוח שרוב ערביי ישראל נגד זכותנו למדינה. הם הרי מעדיפים לחיות כאן.
ברור. הן חיים על הגב שלך. ועדיין ממשיכים להתלונן
כמובן אין בזה בעייה ואילו דברים מצויינים, אבל פה אתה מעביר נושא מהטענות שלי כלפיהם.
זכותך לחשוב פוליטית אחרת, ושסיפוח זה מסוכן לביטחון.
אבל תחלוק עליי בכנסת תוך כדי שיתוף פעולה. אל תחרים.

אני חושב שמדיניות הביטחון של לפיד היא אסון משיחי אמיתי. עיוורון.
אני חושב שהתפיסה החברתית שלו בנוגע ללהט"ב ו"שוויון" זכויות או גיור\יהדות הם אבדן דרך וטשטוש מוסד המשפחה והאנושות. וחיסול האופי היהודי

עם כל זאת, אני מעדיף עשרת מונים שהוא ישב איתי בממשלה, ונגיע לפתרונות אמיתיים.
מאשר לריב איתו מהאופוזיציה ללא תכלית.

מבין את ההבדל בינינו?

אבל תחלוק עליי בכנסת תוך כדי שיתוף פעולה. אל תחרים.
איך בדיוק? כשמקימים ממשלה יש קווי יסוד.

אם צד אחד אומר שזה אחלה לשרוף כפרים ערביים כי זה מקדם את תוכנית ההכרעה, וצד שני אומר שהמעשים האלה מחריפים את הסכסוך, איזה קווי יסוד יכולים להיות?

איך בדיוק? כשמקימים ממשלה יש קווי יסוד.
נכון.
קווי היסוד צריכים להיות:
הוצאת המדינה ממשבר. חיזוק הכלכלה. גיוס חרדים וערבים. הפרדת רשויות. ועוד הרבה דברים נחמדים.
אבל הכי קל פשוט ללכת שבי אחרי הכותרת בעיתון כי סמוטריץ׳ אמר ״למחוק את חווארה״ - ואז להוציא את דבריו לגמרי מהקשר.

קווי יסוד עם רע״מ, מפלגה עם עמותות תומכות טרור זה בסדר?
אם צד אחד אומר שזה אחלה לשרוף כפרים ערביים כי זה מקדם את תוכנית ההכרעה, וצד שני אומר שהמעשים האלה מחריפים את הסכסוך, איזה קווי יסוד יכולים להיות?
רק שאין מישהו כזה שחושב שצריף לשרוף כפרים ערביים

מה בדיוק מצב החקירות מול מבצעי הפוגרומים? האם הוגש אפילו כתב אישום אחד?
שאלה טובה.
מניח שנתפנה לטפל בזה אחרי שנסיים עם המלחמה הקיומית שאנחנו נמצאים בה.
ואחרי שנמצא פתרון אמיתי לאויב צמא הדם שביו"ש.
באופן אישי, פחות מטריד אותי מתיישבים שמגנים על עצמם מפני האויב, אחרי טבח ועוד טבח.
אמנם הבעיה לגמרי חמורה, כי המדינה אמורה לטפל, לא האזרחים. אבל זו בעיה מסוג אחר.
באותה מידה שאם תושבי בארי וניר עוז יצאו עכשיו בהמוניהם לעזה להטיל מורא על הטרוריסטים ששם. כי הצבא לא מסיים את העבודה

זה לא משנה.
נניח ובאמת מפריע להם רה״מ מכהן עם כתב אישום. לסרב להקים ממשלה איתו מערכת בחירות אחת או שתיים - ניחא.
אבל הוא מקבל חלק גדול מהקולות פעם אחר פעם, וגררו אותנו 5 מערכות בחירות על כך! אז סירוב להגיע לפשרה מצידם היא עוול לנו האזרחים.
נניח מצב היפותטי שחמאס היה רץ בבחירות בישראל, ורוב הציבור היה מצביע לחמאס, האם היית חושב שבמפלגות שמתנגדות לחמאס צריכות להיכנס לממשלה בראשות החמאס? אם המפלגות האלה היו מסרבות בתוקף, האם היית מאשים את המפלגות האלה שהן מחרימות חלק גדול מהציבור?
אם לא היית בא בטענות למי שמחרים את חמאס, למה אתה בא בטענות למי שמחרים את מי שבנה את החמאס בעזה ע"י שחרור המוני של מחבלים, העברת מזוודות דולרים למימון ההתחמשות של החמאס, סגירת היחידה שפועלת נגד מימון טרור, סיכול שוב ושוב ושוב של מבצעים לחיסול צמרת החמאס, החלשת צה"ל, פרירור החברה הישראלית ועוד ועוד ועוד?

@isalidiq , אולי זה יעניין אותך. איזה חזון אוטופי לעתיד החברה הישראלית

אני כאמור חושב שכבר מאוחר מדי.

@isalidiq , אולי זה יעניין אותך. איזה חזון אוטופי לעתיד החברה הישראלית

כן, ראיתי את דבריו. לא חושב שזה פתרון.
הוא בגדול אומר "נשאר מדינה אחת, אבל בתכל'ס בפנים נתנהג כמו עם נפרד אחד מהשני".
מתכון להרס לדעתי. לא שהמצב הנוכחי טוב יותר. לדעתי הפתרון פשוט.
אני לא חושב שהמחלוקות בתוכנו הן באמת אמיתיות, אלא רק נראות כך.
אני כאמור חושב שכבר מאוחר מדי.
מה לדעתך צריך לקרות כדי להפוך את הקערה?

אתה יכול לחפש ראיונות עם דן בן-דוד, הוא חושב שאנחנו ברגע האחרון אבל אני חושב שכבר עברנו.
מחיפוש מהיר הוא מדבר בעיקר לגבי חרדים. שזה בערך מה שאני אמרתי לאורך הדיון.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מה לדעתך צריך לקרות כדי להפוך את הקערה?
משיחות עם תומכי הממשלה כאן בפורום וגם פנים אל פנים הבנתי שזה אבוד. וזה כנראה אבוד מאוד סיבות. ישראל לא תשרוד.
מה שבעיקר למדתי מהשיחות האלה הוא על הטבע האנושי ואיך ולמה חברות אנושיות שוב ושוב מביאות הרס על עצמן. ראינו את זה בגרמניה לפני 90 שנה. ראינו את זה בוונצואלה, ראינו את זה בעזה, ולצערי אנחנו רואים את זה גם כאן בישראל. ולא נראה שיש אפשרות כלשהי להזיז אותכם מהדרך של ההרס העצמי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב מה אתם הייתם עושים נדל"ן 7
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
עידו ג מה אתם הייתם עושים? קריירה ושונות יזמות והגדלת הכנסות 31
A איך/ איפה אתם קוראים חדשות (שיפור החוויה) אוף טופיק 21
Y בעלי תיק באינטראקטיב, איך אתם מחשבים רווח/הפסד בשקלים לצורך מס? מיסים 13
א היכן אתם עושים טיפולי שיניים? צרכנות פיננסית 69
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
A אתם חושבים שמי שמרוויח פחות מממוצע לא יחיה טוב? ואסור להביא ילדים? התפתחות אישית 91
Cat האם אתם ממחזרים בקבוקים גדולים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
N האם ב-2026 אתם שוקלים לעבור בפנסיה/השתלמות ממסלול S&P למסלול מנייתי רגיל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
H באיזה כלי/אפליקציה אתם משתמשים כדי לנהל תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
N האם יש לכם איש קשר בIRA שאותו אתם יכולים לשאול שאלות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
N באיזה דפדפן אתם משתמשים? אוף טופיק 29
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 68
E כמה אתם משלמים לרואה החשבון שלכם? אוף טופיק 46
ה איפה אתם קונים בשר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
D האם אתם משנים מסלולים של של הגמל וההשתלמות בגלל שהשוק יקר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
D למשקיעים פאסיביים, איך אתם קונים את הסנופי והנאסדק? שוק ההון 8
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 45
T מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי שוק ההון 108
I תומכי הליכוד - איך אתם עם התנהגות הממשלה בנושא הגיוס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 262
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על אזניות אלחוטיות אוף טופיק 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
B איך אתם מנהלים תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
ב איך אתם חשופים לישראל פיננסית? שוק ההון 26
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
TheTieMan מה אתם חושבים על [פרסום אסור - חסימה לצמיתות] פוסטים מאיכות נמוכה 67
E אתם יכולים להמליץ על אזניות אלחוטיות שלא מצריכות בלוטות' אוף טופיק 7
Williamsburg באיזו הנחה אתם קונים תו הזהב לשופרסל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על מקרר? אוף טופיק 16
I כמה אתם משלמים על אינטרנט+ טלוויזיה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
P איך אתם מכירים או הכרתם למטרת זוגיות ? פוסטים מאיכות נמוכה 163
F אתם מפזרים בין כמה ברוקרים ? פוסטים מאיכות נמוכה 16
E אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
C הייטקיסטים - איך אתם מתמודדים עם תיק השקעות ריכוזי בעקבות RSU? שוק ההון 12
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
ד האם אתם רואים בנפילה של הביטקוין בשבוע האחרון הזדמנות קנייה ? פוסטים מאיכות נמוכה 5
I אתם חושבים שיהיה שינוי אחרי המלחמה בממשלה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 358

נושאים דומים

Back
למעלה