• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה אתם מבטחים?

• פותח הנושא פותח הנושא הדס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הביטוחים שלי:
רכב - ביטוח חובה + מקיף + איתורן (:(, רכב יחסית גניב, אז חברת הביטוח מחייבת). שוקל החל משנה הבאה לעבור לביטוח צד ג' בלבד.
דירה - ביטוח חיים בלבד. הדירה משנות ה-50 וככל הנראה תהרס כליל תוך מספר חד ספרתי של שנים אז אני לא רואה טעם בביטוח מבנה.
אכ"ע - על חשבון המעסיק
ביטוח בריאות פרטי שהיה על חשבון המעסיק הקודם ואני ממשיך אותו באופן פרטי. הפוליסה הזאת ללא חיתום רפואי (פחות סיכוי להתנערות של חברת הביטוח במקרה של תביעה) בקרוב המעסיק הנוכחי אמור לספק ביטוח בריאות על חשבונו
בפנסיה - ביטוחי החיים הם על המינימום והביטוחים שבביטוח מנהלים יבוטלו בקרוב (עובר לקופת גמל)
ביטוח בריאות משלים.

@אורי ג, יש לי מכר שיש לו גם דירה של 3 חדרים בתא (גם 70 מטר) והוא ללא תכולה משלם כ 500 שח כלומר כ חצי מליון שח לבניה
הדירה שווה כנראה 1.7-1.9 מליון של וחצי מזה זה הקרקע אז ההפרש בין הביטוח לבין שווי ההקמה הוא לא פקטור של 3 אצלו. אבל בסופו של דבר השאלה היא האם נזק של 300-500-900 אלף נחשב אצל המבוטח כקטסטרופה וזה כבר לפי עומק הכיס.
לפי חוק ה 4% ברוטו ביטוח של 1000 שח לשנה שווה להפסד מהוון של בין 20-30 אלף שח
אז אם הכיס אינו עמוק האם החסכון הנל יפתור את הנזק (התשובה לדעתי - ברור שלא) והאם ביום יום תשלום שנתי ישנה את מהלך חיי המבוטח לרעה. כמו שאמרתי ביטוח אינו כלכלי במונחי תוחלת
זה מאוד אישי.

דרך אגב לההיטק זון יש הסכם עם wobi ולפי מה ששמעתי מקולגות הביטוחים שם זולים ביחס לאתר וובי הרגיל שגם הוא זול (לפי דיווחים)
אז כדאי לבדוק את זה למי שיש לו הייטק זון

נחמד מאד בתיאוריה, רק שבמציאות הם עושים לך תת ביטוח מטורף, יש להם איזה נוסחה ארכאית שהתאימה אולי לפני 30 שנה.
לדוגמא עלות הבנייה של הדירה שלי (כ70 מ"ר דירה בת"א) מבחינתם הוא כ300,000 ש"ח שבמציאות זה בערך פי 3 מכך.
אז אתה משלם 1,000 ש"ח לבטח דירה שעולה לבנות אותה כ1M ש"ח, יש לך השתתפות עצמית מטורפת ובסוף תקבל כמחמישית מעלות הבנייה של הבית שלך (ללא ערך הקרקע כמובן).
אה ו1,000 ש"ח זה לא כולל רעידות אדמה לדעתי.
בקיצור חבל על הכסף.
מסכימה עם המסקנה שחבל על הכסף, אבל מתקנת את העובדות: התשלום על ביטוח רעידות אדמה הוא פרומיל מהערך המבוטח (לא מערך הדירה), כך שאם הערך המבוטח הוא 300 אלף התשלום הוא 300 שח לשנה. השתתפות עצמית מטורפת: נכון. כ100 אלף ש"ח כשבדקתי לפני שנה בערך. התשלום של 1000 ש"ח על ביטוח של 1M הוא אך ורק על רעידות אדמה. ביטוח מבנה שלא כולל רעידות אדמה, גם אם כוללים ביטוח של ערך הקרקע, הוא הרבה יותר זול.

אף אחד לא עושה ביטוח סיעודי (הרחבה מעבר ל-5 שנים) לילדים? בגילאים קטנים, הפרמיה היא יחסית זולה ואחרי 20 שנה נישארים עם אחוז כיסוי לא מבוטל.

אף אחד לא עושה ביטוח סיעודי (הרחבה מעבר ל-5 שנים) לילדים? בגילאים קטנים, הפרמיה היא יחסית זולה ואחרי 20 שנה נישארים עם אחוז כיסוי לא מבוטל.
עושים ברור שכל חבר בתא המשפחתי יקבל זכויות רפואיות זהות הקומונה שלנו :)
חוץ מהכלבה שלא הוכח מטען גנטי משותף איתנו :)

מסכימה עם המסקנה שחבל על הכסף, אבל מתקנת את העובדות: התשלום על ביטוח רעידות אדמה הוא פרומיל מהערך המבוטח (לא מערך הדירה), כך שאם הערך המבוטח הוא 300 אלף התשלום הוא 300 שח לשנה. השתתפות עצמית מטורפת: נכון. כ100 אלף ש"ח כשבדקתי לפני שנה בערך. התשלום של 1000 ש"ח על ביטוח של 1M הוא אך ורק על רעידות אדמה. ביטוח מבנה שלא כולל רעידות אדמה, גם אם כוללים ביטוח של ערך הקרקע, הוא הרבה יותר זול.
אני אבדוק את הפוליסה שלי אבל במעומעם אני זוכר 10% השתתפות עצמית ולא 30%
**** עריכה
שחור על גבי מסמך 10% השתתפות עצמית למבנה (כולל רעידת אדמה, שמיקרת את הפרמיה ב שליש)

נערך לאחרונה ב:
דרך אגב לההיטק זון יש הסכם עם wobi ולפי מה ששמעתי מקולגות הביטוחים שם זולים ביחס לאתר וובי הרגיל שגם הוא זול (לפי דיווחים)
אז כדאי לבדוק את זה למי שיש לו הייטק זון
בדקתי עכשיו ולא ראיתי כל הבדל במחירים
מה שכן, אם רוכשים דרך הייטק זון מקבלים שובר של 150/250 ש"ח בהתאם לביטוח שנרכש.
כשאני עשיתי ביטוח, wobi (כולל השובר) יצא יותר יקר מהצעות אחרות שקיבלתי.

בן זוגי שיחיה שוכנע על ידי הוריו ללכת ל"חבר" סוכן ביטוח שמכר לו מכל הבא ליד. ביטוח תאונות אישיות (למרות שיש לו אובדן כושר עבודה), ביטוח תכולת דירה (למרות שכל הריהוט בדירה יד 2), ביטוח חיים (למרות שבזמנו היה רווק), ביטוח רפואי (למרות ש90% היה לו מכוסה דרך קופת החולים), וביטוח סיעודי. אני בטוחה שאם היה ביטוח נגד כתם בשטיח שלא יורד גם את זה הוא היה מוכר לו.
מכיוון שנמאס לי ש-1,000 ש"ח בחודש הולכים על ביטוחים די מיותרים, הזמנתי יועץ ביטוחי שבדיוק עשה מבצע של שני מפגשים ב-400 ש"ח.
הוא הצליח לעשות סדר בכל נושא הביטוחים וגם בנושא הפנסיה וקרנות ההשתלמות (לא ידעתי את זה, אבל קרן ההשתלמות של בן זוגי היתה ברובה מבוססת אג"ח). אז כרגע לאחר הסדר זה מה שיש לנו:
  • ביטוח סיעודי דרך קופת החולים, זול מאוד (בלאומית, לפחות בשלב זה מדובר על כיסוי לכל החיים ולא רק ל-5 שנים וגם היא היחידה שמכסה נגד מקרה סיעודי מתאונות לא רק מחלות, מה שיותר הגיוני בגיל שלנו).
  • ביטוח בריאות משלים שב"ן - כולל את כל מה שלא מכוסה בביטוח הבריאות הרגיל (תרופות מחוץ לסל, ניתוחים בחו"ל וכדומה). אגב עקב הרפורמה לא בטוח שיהיה ניתן להשיג ביטוח זה אחרי ה-1 לפברואר אז כדאי לשים לב.
  • אובדן כושר עבודה - כרגע לשנינו יש דרך המעסיק וגם קרנות הפנסיה. כאשר נגיע לפרישה מוקדמת, תהיה לנו מספיק הכנסה פסיבית כך שאובדן כושר עבודה לא יהיה רלוונטי ולא יהיה צורך בביטוח זה.
  • ביטוח בריאות בקופות חולים - שנינו ברמה הכי גבוהה של ביטוחי הבריאות המשלימים, עדיין יחסית זול וכולל תחומים כמו סל היריון, טיפולי שיניים וטיפולים אלטרנטיביים שנרצה להשתמש בהם בעתיד.
זהו, מעבר לכך תודה לאל כל הביטוחים היקרים והמיותרים בוטלו (לאחר מחאת ההורים של בן זוגי שמה פתאום, חייבים ביטוח). משלמים פחות מ- 300 ש"ח לחודש לשנינו עבור הכל במקום 1,000 ש"ח לחודש רק על הביטוחים שלו. אני כל כך מבסוטה מהבחירה של של היועץ ביטוח, שהיה סבלני והסביר לבן זוגי שביטוח קונים לפי צורך ולא מ"חברים" של משפחה בגלל שכולם קנו דרכו וההשקעה החזירה את עצמה באותו חודש. בקיצור, אם אתם באותה הבעיה, ממליצה מאוד להזמין מישהו אובייקטיבי ומקצועי לעשות סדר ולעזור להבין מה הצרכים שלכם באמת.

אני מבטח את עצמי רק מפני תרחישים שלא אהיה מסוגל לעמוד בהם בכוחות עצמי, כרגע מדובר מבחינתי בביטוח בריאות שמוגבל למימון לתרופות שאינן בסל הבריאות, טיפולים ניתוחים והשתלות בחו״ל.
זהו ביטוח זול מאוד שעולה כמאה ש״ח בחודש לכל המשפחה, עבור כל היתר אני מהווה חברת הביטוח של עצמי.

מישהו יודע מתי צריכה להיות פוליסה אחידה ? זה אמור להיות בקרוב לא ?

אנחנו מבטחים פרטי רק על קטסטרופות שההוצאות עליהן יכולה למוטט משפחות.
אני לא כמו הסולידית שמבטחת את המינימום וגם הימצאות הילדים מוסיפה נדבכים של ביטוחים.
דבר נוסף, בעקבות כל השינויים של ביטוחים קבוצתיים, לרוב לרעה (ראו מה קרה בביטוח הסיעודי) - למרות המחיר המאוד מאוד נמוך ומפתה, אני חושש שבבוא היום נגלה שאנחנו בעצם לא מבוטחים או במשהו מצחיק לגמרי. מעדיף לקחת את האחריות לידיים שלי תמורת הוצאה גדולה יותר.

לנו יש את הביטוחים הבאים:
- דרך העבודה שלי אני מחויב לשלם אובדן כושר עבודה + מטריה ביטוחית (חלק מההסכמים של הוועד)
- קצבת שארים מקסימלית דרך קרן הפנסיה בהסכם הנ"ל בעלויות מופחתות.
- ביטוח משלים של קופת החולים. מכסה את רוב הדברים היומיומיים עד לרמה נמוכה של הוצאות רפואיות עם הנחות טובות.
- ביטוח סיעודי דרך קופ"ח.
- ביטוח סיעודי פרטי משלים לקופ"ח בעיקר מבחינת לאחר 5 שנים לכל החיים (יש כמה דברים שהבנתי לגבי זה - רוב האנשים חושבים על סיעודי מגיל 60-70 כשבפועל יש סיכון גם להיות סיעודי מחר בגיל 30 או 42! ואז מה? ההוצאות של הדבר הזה מפלצתיות. מה שהקופ"ח מכסות הוא לא רע אבל לא מכסה את מלוא ההוצאות הפוטנציאליות בסיעודי אז נראה שנדרשת השלמה קטנה. אומרים שחולים סיעודיים "מחזיקים" 5-6 שנים, אבל מה קורה אם יותר מזה? פתאום נעלם הכיסוי לחלוטין. *).
- ביטוח סיעודי לילדים עד גיל 20+ בפרמיה קבועה - בגלל הפרמיה הנמוכה אנחנו צוברים להם כיסוי סיעודי. כשיהיו בגיל ה20+ התשלום יעבור לידיהם ויוכלו להחליט האם הם מבטלים ונשארים עם ערכי סילוק (שיכול בעתיד להפחית להם את גובה הכיסוי הסיעודי) או להמשיך לשלם פרמיות נמוכות להפליא יחסית לגיל שלהם.
- ביטוח מבנה + תכולת דירה בבעלותנו כולל רעידות אדמה. (התלבטנו האם שווה לבטח על שווי שוק של הדירה או כמו שהיום על שווי בניה של הדירה. השאלה תקפה במיוחד למי שגר בבניין דירות).
- ביטוח רכב מקיף (כולל צד ג') - מוחזר במלואו דרך הסכמי הוועד במקום העבודה.
- ביטוח בריאות פרטי לכל המשפחה (דגש על ניתוחים, השתלות תרופות וכו'. בלי סעיפים מקושקשים של רפואה אלטרנטיבית וכל זה).
- ביטוח חיים לי ולאשתי - חישבנו כמה הוצאות בחודש צריך כדי להתקיים, כפול גיל הילד הכי קטן עד הגיעו לגיל 18, חישבנו את כלל הנכסים וקצבאות עתידיות, וההפרש בין המספר הראשון של הוצאות למספר השני זה ביטוח החיים של כל אחד מאיתנו. כרגע יש לנו ילדים קטנים, ככל שיצטבר הון וככל שהם יגדלו נקטין את הביטוח הזה. אגב, כדאי להתחשב גם בפגיעה ביכולת ההשתכרות שלכם עקב פטירה של בן/בת הזוג - עכשיו כל נטל הילדים נופל רק עליכם (הוצאה והחזרה מהגן-בי"ס, קנייה של בגדים וחומרים, השתתפות באירועים...)

*שאלה עקרונית: האם זה הוגן כלפי בן/בת הזוג שבמקרה סיעודי או פטירה פתאומית להסתמך על ההון העצמי הקיים כחלק משלים לביטוחים ובעצם לשלול את החירות העתידית של בן/בת הזוג ע"י זה שההוצאות הסיעודיות יחסלו את ההון העצמי? כלומר האם כדאי לעשות ביטוח על כל ההוצאות הצפויות במקרה של סיעודי/מוות (וכן, זה כסף שנעלם, עם סיכון שחברת הביטוח תעשה בעיות וכו' וכו') או ביטוח מופחת + השלמה מההון של המשפחה?

ביטוח דירה הפסקתי לפני כשנה וביטוח מקיף לרכב כנראה שאפסיק בחידוש הבא
מה הסיבות להפסיק ביטוח דירה? הסיכון הכספי של תוצאות שריפה או רעידת אדמה שגורמים למבנה לא שמיש למגורים הוא די גדול.
מה הסיבות להפסיק מקיף ברכב?

ביטוח סיעודי - דרך הקופה עם רובד פרטי של הרחבה ללא הגבלה של 5 שנים (כאשר אם מפסיקים אז ככל שעובר זמן נשאר אחוז כיסוי לפי משך הכיסוי)
היום בכל פוליסה סיעודית מכילה ערכי סילוק. פעם באמת היו פוליסות ללא רכיב חיסכון בפנים.

השאלה היא האם לשלם 1000 ש"ח בשנה למשך 40 שנה שווה לגידור נכס שעלות הקמתו היא 1 מליון ש"ח
שוב, כל הזמן מדברים על מה יקרה בעוד 30-40 שנים. ייתכן שחשבונית זה נכון הוצאה של 1000 כל חודש למשך 40 שנים. אבל מה יקרה אם מחר או שנה הבאה תהיה רעידת אדמה?

לדוגמא עלות הבנייה של הדירה שלי (כ70 מ"ר דירה בת"א) מבחינתם הוא כ300,000 ש"ח שבמציאות זה בערך פי 3 מכך.
עלות הבניה של דירה שבגינה אתה מבוטח לא קשורה למקום בנייתה. לדעתי ביטוח מבנה בסיסי צריך להיות זהה בדיוק על אותה דירה (לצורך העניין) בין אם אתה גר במרכז ת"א או בפאתי ירוחם.
אתה מכיר מה העלות לקבלן לבנות את הדירה שלך? שמאי יודע להעריך דברים כאלו נכון?

מה הסיבות להפסיק ביטוח דירה? הסיכון הכספי של תוצאות שריפה או רעידת אדמה שגורמים למבנה לא שמיש למגורים הוא די גדול.
מה הסיבות להפסיק מקיף ברכב?
דירה-
הארוע היחיד שאני לא יכול להתכונן אליו הוא רעידת אדמה, אני דואג לבטיחות חשמל ומניעת אש, התכולה של הדירה לא יקרה ( ותמיד יש רצון לקנות חדש ) אז במקרה שהכל קורס נמצא פתרונות.
לשלם כ-1100₪ לשנה נגד רעידת אדמה נראה לי יקר, אפשר גם לומר שתמיד יש סיכוי שכש תהייה רעידת אדמה גדולה המדינה תעזור גם לתושבים ללא הביטוח ( אבל אני לא בונה על זה )

רכב
הרכב כבר מתיישן וחברת הביטוח מתחילה להעלות את הביטוח, בנוסף לכך העלות היא משמעותית מערך הרכב
בגדול אני גם לא תובע את הביטוח ולכן מרגיש שאספוג את הנזק במידה ויהיה

@זרטוסטרא,
לגבי עלויות בניה - לפי הזכרון שלי זה ~1000$ למ"ר בממוצע, כאשר אם המדובר בסטנדרט גבוהה זה יכול להיות 1500$
אז כנראה שהעלות נקבע לפי עלות הממוצע ואם מתעקשים או שמגיע שמאי זה עלול/עשוי לקפוץ ב 50% כנראה שרוב המבוטחים מעדיפים להיות מבוטחים בחסר בגלל האמונה שזה ארוע שלא יקרה ושבמקרה הגרוע ניתן היה בקלות לכסות את ההפרש, גל אחד ויכולותיו כמובן

בנוגע לשאלה העקרונית - אנחנו מבדילים בין ביטוח חיים ובין ביטוח סיעודי, בביטוח חיים התא מצטמצם וגם ההוצאות אנחנו משתמשים בפקטור של 0.7 כדי לחשב את ההוצאות הקטנות יותר, ולפי כלל ה 400 את סך כל החסכון הנדרש להחזקת התא, ההפרש בין הסכום הנ"ל וכלל החסכונות (ממוסים קרה"ש, פנסיוני) הוא ההפרש הנדרש לביטוח כל "יחידת רווח משפחתית" (אני או אשתי), לגבי ביטוח סיעודי ההוצאות למטפל בבית נעות מ 5000 ש"ח לחודש (נטו) ועד 15-20 אלף במוסד.
תוחלת החיים במצב סיעודי עלולה/עשויה להימשך הרבה יותר זמן מאשר 5 שנים, כאשר המבוטח הסיעודי אינו "מת" כלומר הוא צורך הוצאות קיום ומעבר לטיפול הסיעודי יתכן שיש לו הוצאות רפואיות מוגדלות. לכן במצב כזה אנחנו מקצים ביטוחים מורחבים לסיעוד מתוך הכרה שאי אפשר יהיה לעמוד פרטית בהוצאות כאלו.
נכון שיש קורלציה גבוהה מאוד בין אירוע סיעודי ואובדן כושר עבודה בגילאי העבודה, אבל האפקט של בן/בת זוג סיעודי יכולה להיות הרת אסון על יכולת ההשתכרות המשפחתית ולכן יש לנו "סוג" של כפל ביטוחים (אם חו"ח בן הזוג שמרוויח פחות הופך להיות סיעודי ומאבד את כושר העבודה, התוצאה היא שבן הזוג בעל המשכורת הגבוהה יותר עלול לרדת/לאבד את יכולת ההשתכרות לזמן מוגבל/ארוך ואז הפיצוי שיתקבל יהיה קטן מהנדרש ולא יכסה את כלל ההוצאות כולל ההוצאות הסיעודיות)

נערך לאחרונה ב:
הארוע היחיד שאני לא יכול להתכונן אליו הוא רעידת אדמה, אני דואג לבטיחות חשמל ומניעת אש,
אתה גר בבית משותף? אצלנו היתה כמעט שריפה בבניין בגלל קצר בדירה אחרת. לא הכל בידיך.

*שאלה עקרונית: האם זה הוגן כלפי בן/בת הזוג שבמקרה סיעודי או פטירה פתאומית להסתמך על ההון העצמי הקיים כחלק משלים לביטוחים ובעצם לשלול את החירות העתידית של בן/בת הזוג ע"י זה שההוצאות הסיעודיות יחסלו את ההון העצמי?
בעיני זה כן הוגן, כי זה סיכון ששני בני הזוג לוקחים על עצמם באותה מידה (בהנחה שיש לשניהם אותו סיכון להפוך לסיעודי). האם זה כדאי? זאת כבר שאלה אחרת, שנוגעת לשאלה הרגילה לגבי ביטוחים: כמה לשלם בודאות בהווה כדי להמנע מנזק אפשרי בעתיד?

אצלנו היתה כמעט שריפה בבניין בגלל קצר בדירה אחרת. לא הכל בידיך.
נכון, אבל לדעתי (הלא משפטית ) אוכל לתבוע את הדירה שגרמה לנזק
כמו שהנזילה מהדירה שמעלי ( והרטיבה את התיקרה שלי ) תוקנה ע"י הביטוח שלהם.

בעיני זה כן הוגן, כי זה סיכון ששני בני הזוג לוקחים על עצמם באותה מידה (בהנחה שיש לשניהם אותו סיכון להפוך לסיעודי). האם זה כדאי? זאת כבר שאלה אחרת, שנוגעת לשאלה הרגילה לגבי ביטוחים: כמה לשלם בודאות בהווה כדי להמנע מנזק אפשרי בעתיד?

אם שני בני הזוג מודעים למשמעות החלטה אז אין שאלה של הגנות אלא באמת ניהול סיכונים כולל שיערוך נכון של הסיכון ושל מחירו.
לדעתי אם מדובר בזוגיות של שיתוף מלא (כמו בנישואים, ואני לא אומר שכל זוגיות חייבת להראות כך, יש דוגמאות בבלוג ובפורום לזוגיות "בערבון מוגבל") ובן זוג אחד "מחליט" והשני לא מיודע למשמעות ההחלטה אז יש בעיה של הוגנות (אפילו אם התוצאה היא רכישת ביטוחי יתר שפוגעים בחסכון השוטף)

לגבי ההוגנות, זה תקף לא רק לגבי בני זוג: האם זה הוגן שהורים לילדים בוגרים שאין להם הון עצמי מספיק, לא יעשו ביטוח סיעודי בידיעה שאם בכל זאת יגיע מצב סיעודי מי שישלם את המחיר הכלכלי (והנפשי, אבל עם זה אין הרבה מה לעשות) הוא ילדיהם? אני מכירה מישהי שאביה קיבל שבץ בגיל 60 ובבת אחת הפך ללא מסוגל לטפל בעצמו. ואין לו נכסים כמעט וגם לא ביטוח. הוא לא ימות ברחוב, מי שישלם את עלות הטיפול בו אלו ילדיו.

באופן כללי, כל אדם שלא מבטח את עצמו בביטוח סיעודי, ואין לו הון עצמי מספיק כדי לשלם אם יקרה המקרה, בעצם דן את הקרובים שלו (אלו שמספיק אכפת להם ממנו, זה יכול להיות הורים, ילדים, אחים, בני זוג, וכולי) לשלם על כך במקומו. זה שונה בעיני מביטוחים אחרים: אם הדירה שלי תישרף ולא הייתי מבוטחת, אולי הורי יתנו לי מקום לישון בו לכמה זמן, אבל אני אוכל להסתדר בסופו של דבר בעצמי. לעומת זאת אם אהפוך לא עלינו לסיעודית, ואין לי ביטוח או הון עצמי מספיק, אהיה נטל כלכלי על הורי למשך שנים. והם לא יוכלו להגיד לי: "תסתדרי", כמו שיכלו להגיד לי אם הייתי מאבדת את הדירה, גם אם יחשבו שהייתי חסרת אחריות כשלא ביטחתי את עצמי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לגבי עלויות בניה - לפי הזכרון שלי זה ~1000$ למ"ר בממוצע, כאשר אם המדובר בסטנדרט גבוהה זה יכול להיות 1500$
זה היה נכון אולי לפני הרבה שנים, בפועל היום זה סביב ה6,000 עד 7,000 ש"ח למ"ר וגם זה בסטנדרד פשוט ולא בת"א.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב מה אתם הייתם עושים נדל"ן 7
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
עידו ג מה אתם הייתם עושים? קריירה ושונות יזמות והגדלת הכנסות 31
A איך/ איפה אתם קוראים חדשות (שיפור החוויה) אוף טופיק 21
Y בעלי תיק באינטראקטיב, איך אתם מחשבים רווח/הפסד בשקלים לצורך מס? מיסים 13
א היכן אתם עושים טיפולי שיניים? צרכנות פיננסית 69
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
A אתם חושבים שמי שמרוויח פחות מממוצע לא יחיה טוב? ואסור להביא ילדים? התפתחות אישית 91
Cat האם אתם ממחזרים בקבוקים גדולים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
N האם ב-2026 אתם שוקלים לעבור בפנסיה/השתלמות ממסלול S&P למסלול מנייתי רגיל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
H באיזה כלי/אפליקציה אתם משתמשים כדי לנהל תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
N האם יש לכם איש קשר בIRA שאותו אתם יכולים לשאול שאלות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
N באיזה דפדפן אתם משתמשים? אוף טופיק 29
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 68
I מה אתם מצפים מהחברה הישראלית? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 152
E כמה אתם משלמים לרואה החשבון שלכם? אוף טופיק 46
ה איפה אתם קונים בשר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
D האם אתם משנים מסלולים של של הגמל וההשתלמות בגלל שהשוק יקר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
D למשקיעים פאסיביים, איך אתם קונים את הסנופי והנאסדק? שוק ההון 8
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 42
T מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי שוק ההון 108
I תומכי הליכוד - איך אתם עם התנהגות הממשלה בנושא הגיוס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 262
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על אזניות אלחוטיות אוף טופיק 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
B איך אתם מנהלים תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
ב איך אתם חשופים לישראל פיננסית? שוק ההון 26
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
TheTieMan מה אתם חושבים על [פרסום אסור - חסימה לצמיתות] פוסטים מאיכות נמוכה 67
E אתם יכולים להמליץ על אזניות אלחוטיות שלא מצריכות בלוטות' אוף טופיק 7
Williamsburg באיזו הנחה אתם קונים תו הזהב לשופרסל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על מקרר? אוף טופיק 16
I כמה אתם משלמים על אינטרנט+ טלוויזיה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
P איך אתם מכירים או הכרתם למטרת זוגיות ? פוסטים מאיכות נמוכה 163
F אתם מפזרים בין כמה ברוקרים ? פוסטים מאיכות נמוכה 16
E אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
C הייטקיסטים - איך אתם מתמודדים עם תיק השקעות ריכוזי בעקבות RSU? שוק ההון 12
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
ד האם אתם רואים בנפילה של הביטקוין בשבוע האחרון הזדמנות קנייה ? פוסטים מאיכות נמוכה 5

נושאים דומים

Back
למעלה